- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Ben 9 ay önce doğum yaptim. Ben de çok korkuyordum canim uyanik olmaktan ama şuan tekrar doğum yapsam tekrar spinal isterim. Bebeğinin ilk agladigina şahit olmak doğar doğmaz yüzünü görmek muhteşem bi duygu. Neşter sesi diye birşey yok kesinlikle aci yok tek hissettiğim aci belinden iğne yaparlarken o da çok çok az zaten. Hic düşünme derim ben. Saglikli doğumlar canim :)Şimdiden herkese iyi bayramlar.. sorun şu ki bu benim ikinci doğumum ve ikinci sezaryenim olacak. Birincisi açılmam ve sancım olmadığı halde birden suyumun gelmesi sonucu oldu. Çok korkmuştum. Anestezi uzmanı doğumu izlemek ister misin diyince hemen hayır ben korkarım dedim onlarda bana narkoz verdi galiba. O sırada kadın doğum doktorum gelip "canım bak sen uyumak istiyorsun ama uyanınca çok ağrın olur gel seni belden aşağı uyuşturalım" dedi. Doktoruma güvenip kabul ettim ve belimden iğne yaptılar. Sonrasında uyumuşum. Gözümü açtığımda karanlık bir yerde uzanıyordum. Önümde gelen geçen insanlar. . Acaip bir susuzluk. . Öldüm zannettim. Uyandığımı görünce beni odaya aldılar. Ama uzunca bir süre kendime gelemedim. Bir yandan saçma sapan konuşup bir yandan ağlıyordum. Neyse sorum şu ki bu sefer sadece belden aşağı uyuşturalım bu yaşadığın hiç bir sıkıntıyı yaşamazsın dedi doktorum(bu arada doktorumu başkası).. ama ben ameliyat anında uyanık olmaktan çok korkuyorum. Daha önce bu şekilde doğum yapanlardan yardım istiyorum. Canım acır mı? Hisseder miyim? Neşter sesi korkunç mu? Lütfen yardım edin düşünmekten yoruldum.
Canım Allah sap salim kucağına almayı nasip etsin. Benimde bu hamileliğimde düşük tehlikem oldu. 10.haftadan 14.hafta arası özellikle. Önceden aman daha bebek bile olmuyor düşerse bir daha hamile kalırım derdim ama o kanama anını bir ben bilirim. Ağlamaktan helak oldum. Eşim teselli etti. Hayırlısı diye. Allah korusun düşük olsaydı bir daha hamile kalmaya cesaret eder miydim bilemiyorum.Merhaba canimm
11.8.2014 gunu epidural sezaryen ile kizimi dunyaya getirdim oncelikle soyle soyleyim asla agrim sizim olmadi hic bisey hissetmedim kizimi ilk ben gordum optum kokladim sesini ilk ben duydum dr lar anestezistim cok iyiydi cok anlayislilardi inan korkacak bisey yok simdi kasimda tekrar anne olucam fakat dusuk tehlikem var dua edermisin bize ogluma bisey olmasin cok korkuyorum
Çok şükür yinede sağlıkla kucağına almışsın. Benim de ilk doğumum aşağı yukarı böyle oldu. Günüm geçmek üzereydi. . Suyum geldi sancı açılma olmadı. Mecbur sezaryen. . Ya bu yeni nesilde mi bişey var bilemiyorum. Eskiler nasıl 5 10 tane doğuruyordu. Daha ikinciyi doğuramadım.Canim bende spinal anestesi ile kizimi dunyaya getirdim.
Ben normal dogumu cok arzu ettim herseyde yolundaydi normal olmamasi icin bi sebep yoktu doktorum bebegin biraz iri ama sorun olmaz hersey guzel olcak diye beni hep umudlandirdi.
Doktorumda hastahanemde istanbulun en iyi hastahanesi ve doktoru cok guveniyodum geldik 40 haftaya halla sancim yok
Oldu 41 . Hafta halla ara ara sancilarim oluyodu ama genede dovum sancisi degildi.
Artik 42. Haftanin basi tabi bu arada 40. Haftadan sonra nerdeyse hergun hastahanedeyim kontrolde.
Neyse 42. Haftama girdim benim doktoru aldi bi endise kontrole gittim kadin imza atip sorumluluk alip oyle hastahaneden cik dedi. Kabul etmedim
Nasil bi sorumluluktan bahsediyorsun diyorum hersey guzel normal giderken demekki henuz dogum zamani gelmedi diyorum hayir ya hemen sezeryan yada imza atip sorumluluk alip gidersin diyince baska bi secenek sunmuyormusun dedim suni sanci teklif etti
Tabi o zaman bilmiyorum sancin olmadan verilen suni sancinin hicbi etkisi olmuyormus sabah yattigim hastahaneden ertesi gune kadar ac sadece aldigim suni sancilar disinda su bile icirmediler nt se ye gore digum sancilatim var gorunuyo ama bende tik yok.
Ertesi gun catala aldi suyumu patlatti hemen sezeryana aliyoruz dedi ve hop kendimi sedyede ameliyathaneye tasinirken buldum.
doktor teklif etmeden bari uyanik kalim belimden uyusturun bu kadar eziyeti yavrumun ilk aninda koklayabilmek icin cektim dedim ve spinal oldum.
kizim 4.200 grm 53 cm dogdu cokca iri bir bebek olarak. Masallah sorununsuz aldim kucagima ama ara ara belime saplanan agrinin spinalden kalma oldugunun bilincinde ve farkindayim olsun kizimin ilk anini gorme hatirasi olarak olene kadar o agrilara raziyim.
simdi gene hamileyim ve gene normal doguma zorlicam olmazsa tekrar spinal dusunuyorum
kusura bakma baya uzun oldu .
umarim yardimci olmusumdur
Çok şükür yinede sağlıkla kucağına almışsın. Benim de ilk doğumum aşağı yukarı böyle oldu. Günüm geçmek üzereydi. . Suyum geldi sancı açılma olmadı. Mecbur sezaryen. . Ya bu yeni nesilde mi bişey var bilemiyorum. Eskiler nasıl 5 10 tane doğuruyordu. Daha ikinciyi doğuramadım.
Sorma canim ufacik bi leke geldi bugun yine hic sorma suan yerdemiyim goktemiyim hic bilmiom sabah ignemi oldum ama iste bilmiyorum cok uzgunum inanCanım Allah sap salim kucağına almayı nasip etsin. Benimde bu hamileliğimde düşük tehlikem oldu. 10.haftadan 14.hafta arası özellikle. Önceden aman daha bebek bile olmuyor düşerse bir daha hamile kalırım derdim ama o kanama anını bir ben bilirim. Ağlamaktan helak oldum. Eşim teselli etti. Hayırlısı diye. Allah korusun düşük olsaydı bir daha hamile kalmaya cesaret eder miydim bilemiyorum.
Doktorum biz ne yaparsak yapalım sağlıksız bir gebelikse düşer demişti. . Kendimi hep böyle teselli ettim. Ama işte çok zor. Hele sizinki 20 haftalık olmuş. Allah evladını sana bağışlasın. Yolun yarısını geçtin inş.Sorma canim ufacik bi leke geldi bugun yine hic sorma suan yerdemiyim goktemiyim hic bilmiom sabah ignemi oldum ama iste bilmiyorum cok uzgunum inan
Evet canim kocaman oldu oglum iste o uzuyo beni insallah korktugumuz olmazDoktorum biz ne yaparsak yapalım sağlıksız bir gebelikse düşer demişti. . Kendimi hep böyle teselli ettim. Ama işte çok zor. Hele sizinki 20 haftalık olmuş. Allah evladını sana bağışlasın. Yolun yarısını geçtin inş.
Canım okuduysan sence doğumu hangi doktorsa yapim çok kararsızım bu konuda.. birinde her şey hazır ama öbüründe pazartesi günü netleşecek. . Ama ilk günden beri ona gidiyorum.Evet canim kocaman oldu oglum iste o uzuyo beni insallah korktugumuz olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?