Sezeryan

sema colak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
759
272
103
Merhaba kizlarr 12 haftalik hanileyim nirmal dogumdan cok korluyorum sezeryan dusunuyorum ama simdiden aklima bi soru takildi ben sonda takilmasini istemiyorum daha once dogum yapmis olanlardan tecrubelerini paylasmasini istiyorum ciddi derecede kafaya taktim

cnmmm öncelikle bebişin hayırlı olsun allahım kucagına sağ sağlim almayı nasip etsin inşlh bakk ben sezeryan oldummm biliyormusun sırf normal olmak için 9 ay yürüdüm hiç boş durmadım evde çok dinlenmedimm ndn diyeceksinn eee adı üstünde normal ndn gidip karnımda bi dikiş izi olsun ki değil mi öyle düşünüyordum ablam normal yaptı iki çocugu var gelinimiz var 2 sezeryan doğumu varr ee bekarken bazı seyleri görüyorsun neyin ii neyi kötü oldugunu az da olsa anlıyorsun evlendim hamiş kaldım dediğim gibi 9 ay yürüdüm kızımı doğurmama sadece 5 gün vardıki suyum geldi evde sabah hastane gittiikkk şimdi burda tepki çekicem ama olsun yazmak istyrm doktorum açılman yok vs gibi konuştuu agrı sızı birşey yoll dr dedim kii ben normal şartlarda olsun istyrm suni sancı istedimm yaptırdılar beni yataga aldılar hiç kıpırdatmadan yatırdılar ben bu formda çok şey ögrendim bayanın birinin bnm gibi suyu gelmiş koridorda yürütmüşler normal şartlarda doğum yapmış sırf devletten 5 10 kuruş fazla alıcam diye kolaya soyunuyorlar şimdi 2. ye hamişim suan kızım 2 yaşında ve allahım nasip ederse 2 yıldan sonra normal yapabiliyorsunn bakalım elimden geleni yapıcam gerisi allahın taktiri şimdii bu kadar uzun yazının üzerine özetle sana diyecegimmm anlık sancıdan yada çekeceğin birgün olsun ya normaldede bir gün sancı çeken görmedim de 2 saat 5 saat olsun o kadar saatlik bi acı ama sezeryan ömür boyu seninle yaşayan bi bel agrısı kalıcakkk meyven olgunlaşınca zaten kendi isteyince gelirr bırakun hamişliğin tadını çıkarın derimm daha erken bu tip konu için kendini sezeryana odaklama benden büyük tavsiyee allahım hayırlısı neyse onu nasip etsinn kus. bakma uzun olduu

Sadece sonda için sezaryenden korkuyorsan hiç korkma sondayi takarken acı hissi olmuyor sadece ufak bir basınç oluyor emin ol o da dayanilmayacak gibi değil yani öldüm bittim demiyorsun anlık bişey zaten sonrasında onu orda hissetmiyorsun bile... Ben normal doğum yaptım ama son dakikalarda bebek geciktigi için sezaryen olacaktım o arada sonda taktılar sondayi taktiktan sonra bebek geliyorum ben dedi :) normal doğum ile dünyaya geldi kuzum ...Yani sezaryen hazırlığı yaşadım normal doğumla kurtuldum

Merhaba kizlarr 12 haftalik hanileyim nirmal dogumdan cok korluyorum sezeryan dusunuyorum ama simdiden aklima bi soru takildi ben sonda takilmasini istemiyorum daha once dogum yapmis olanlardan tecrubelerini paylasmasini istiyorum ciddi derecede kafaya taktim
Canım belden uyusuyorsun sonda takılınca duymuyorsun hissetmiyorsun bile

normal doğum yapanlar kaç saatte doğuyor , nasıl bir acı , birde vajinal bozukluk olacağından bende normal doğuma sıcak bakmıyorum ama kafam çok karışık yaa , normal doğumdan çok korkuyorum , sezeryanda ayrı bir dert. normal doğum yapmışlar biraz detaylı anlatabilir mi o an neler yaşanıyor ??

normal doğum yapanlar kaç saatte doğuyor , nasıl bir acı , birde vajinal bozukluk olacağından bende normal doğuma sıcak bakmıyorum ama kafam çok karışık yaa , normal doğumdan çok korkuyorum , sezeryanda ayrı bir dert. normal doğum yapmışlar biraz detaylı anlatabilir mi o an neler yaşanıyor ??

Ben normal dogum yapmadım ama şunu söyleyebilirim. Hamileliğin en güzel dönemleri doğumu düşünmekle geçiyor. Halbuki dogum son anda belli oluyor. O yüzden güzel günleri düşünerek ve gerilerek geçirmek anlamsız. Normal dogum yapacağımı düşünerek devamlı hareket ettim. Ve sonuç... sezeryan oldum

Ben normal dogum yapmadım ama şunu söyleyebilirim. Hamileliğin en güzel dönemleri doğumu düşünmekle geçiyor. Halbuki dogum son anda belli oluyor. O yüzden güzel günleri düşünerek ve gerilerek geçirmek anlamsız. Normal dogum yapacağımı düşünerek devamlı hareket ettim. Ve sonuç... sezeryan oldum
evet ama ilk gebelik olunca insan bilmediginden sürekli kuşku içindesin. epidural normal doğum okudum o tm benlik aklıma çok yattıı

Benimde ilk dogumum. Anlıyorum sizi. Epiduralinde zararları var diye okumuştum. Ne kadar var dogumunuza
daha çok var tatlım henüz 8 haftalık hamileyim yaklaşık 2 ay yani. ama taktım bi doğum korkusudur diye gidiyor inan cinsiyet merakını bile unuttum neyim olcak acaba bile demiyorum , hep doğum anını düşünüyorum. off allahım sağlıklı versinde başka bişey istemiyorum ya :(

Tatlim bende 3 sene once eputurel sezeryanla bebegimi dunyaya getirdim sonta 1 gun takili duruyo zaten takerden cikartirkende hissetmiyosun. Yani bu mecbur takmak zorunda kaliyorsun bende istemistim ama dogumdan sonra iyiki takmislar dedim

Sezeryan ! Yapabilirsen sayet doktorunuza anestezi esnasinda takılmasını talep edebilirsiniz
Ben ilkinde kurban gittim lakin diger ikisinde talep ettim ruhum bile duymadı
Sezeryan degil de o sonda yok mu o sonda :KK43:

neyin ne olucagini kimse bilemez son ana kadar normal dusunduk esimde beni destekledi fakat devlete yer yoktu ozele gondediler ozeldeki dr napti ne eti beni sezeryana ikna eti halbuki acilmamda vardi suyumda nisanimda gelmisti hersey normalkn beni sezeryana ikna eti agrin olmicak hicbirsey hisetmiceksin dua ediceksin bana diye diye kandirdi salak gibi kabul etim suan bin pismanim keske normal olsaydi en cokta cocuguma uzuluyorum dogum esnasinda cocugun cigerlerindeki fazla su disari akiyormus o sikisma esnadinda buda cocuk acisindan cok iyiymis ama sezeryanda boyle bir sansin yok hem sobradan agir kaldirdinmi cok agriyor ben size normal dogum oneririm tabi rabbim ne nasip eder bilinmez

daha çok var tatlım henüz 8 haftalık hamileyim yaklaşık 2 ay yani. ama taktım bi doğum korkusudur diye gidiyor inan cinsiyet merakını bile unuttum neyim olcak acaba bile demiyorum , hep doğum anını düşünüyorum. off allahım sağlıklı versinde başka bişey istemiyorum ya :KK43:

Önce can sonra canan durumu:110: insan her durumda da caninin yanacagini dusunumeden edemiyor. Ama geçtiğinde herseyi unutuyorsun

Önce can sonra canan durumu:110: insan her durumda da caninin yanacagini dusunumeden edemiyor. Ama geçtiğinde herseyi unutuyorsun
ya ben normalde çok dayanıklıyımdır , iğnesiz uyusturmadan diş dolgusu yaptırmış insanım ama doğum dendimi akan sular duruyor , o bölgemin çok acıyacağını düşünüyordum ama buradaki arkadaşlarım anlattılar yaşadıklarından hiçte o kadar bişey yokmuş , zaten sancıların geldiğinde adet karın sancısı gibi açıklığında güzel olursa hemen doğuruveriyorsun diyolar , biraz içimi rahatladı son iki gündür...

ya ben normalde çok dayanıklıyımdır , iğnesiz uyusturmadan diş dolgusu yaptırmış insanım ama doğum dendimi akan sular duruyor , o bölgemin çok acıyacağını düşünüyordum ama buradaki arkadaşlarım anlattılar yaşadıklarından hiçte o kadar bişey yokmuş , zaten sancıların geldiğinde adet karın sancısı gibi açıklığında güzel olursa hemen doğuruveriyorsun diyolar , biraz içimi rahatladı son iki gündür...

Normal dogum yapmadığım için o konuda yorum yapamam ama. Ola ki sezeryan olursunuz mecburiyetten hiç korkmayın. Hiç birşey anlamıyorsunuz. Ve bebeğinizi göreceğiniz âna odaklanin.. herşey güzel olur insallah

Canım merhaba bende 9 şubatta sezeryanla mecburiyetten doğum yaptım 41. Haftada. Ben normal istiyodum ama açılmam yoktu. Korkmayın yani allah sana o gücü verir zaten. Ben spinal antestezi ile sezeryan oldum baştan sona anlatayım. Ameliyathanede belimden iğne yaptılar eğil diyolar kambur dur bi soguk bişey suruyo herhalde sonra iğne yapiyo sonra benim kalçam sızladı çok çok az ama sinek ısırığı gibi. Ve anında sağ bacağım karincalandi sol da karincalandi derken yatırdılar beni benim belden aşağısı tutmuyo :D sondayi o an taktılar hiçbişey hissetmiyosun. Sonra elleri bagliyolar sağa sola ve başlıyolar dolgu yaptirirsin ya öyle düşün. Ayağını oynatmaya çalışma oynatamadikca paniklersin. Mümkünse bi noktaya odaklan orayı incele kafanı yan çevir. Ben 13.30 13.40 gibi girdim 14.05 te bebisim geldi dünyaya. Sonda takarlar muhtemelen hani seçimi sana birakirlarsa da taktir bence çünkü bi kaç saat uyusuyosun zaten altına edersin ve uyuşukluk geçse de ayağa kalktığında muazzam bi ağrın olcak ama 1 seferlik bişey bu. Tuvalete gittiğinde zorlanirsin yani. 8,9 saat sonra yürüttuler beni ve öyle bi ağlamışım ki ayağa kalkınca annemin tansiyonu düştü. Sonra yürüdükçe her yürüyüşünde inan gecicek. Sondayi çıkarırken bu arada bir iki ay uy dersin yüzünü sıkarsın o kadar yani çişini yaparken yanar ya altın bazen ya da şöyle diyim doktor çatı muayenesi yapıyormuş gibi dusun öyle bi acı oluyo geçiyo :D ben şuan iyiyim 4,5 gündür kendime geldim rahat yuruyorum iş yapıyorum. Allah kolaylık versin gülüm korkma sakın sormak istediğin başka bişey varsa sorabilirsin

Merhaba benimde suan 2 bucuk aylik bir oglum var ve bendebseninle ayni durumdaydin. Tüm hamileligim boyunca dogumu düsündum. Normalden asiri korkuyordum herseyi arastirdim kendimi normale alistirmak icin ama olmadi. Rüyama bile dogum giriyordu. Basladim sezeryani arastirmaya arti eksi nasil yapilir vs. Ben almanyada yasiyorum burda öle sezeryan istiyorum deyince yapmiyorlar özel yaptirsan 5000 yurodan basliyor. Ama benim icin en.iyisi sezeryan oldunu düsündüm icin doltorlarlada konusup yaptirdim. Suan hicmi hic pisman degilim hic agrim olmadi ama hastanede agri kesici aldim ilk 3 gün komple ki agri baslamasin diye. Ve baslamadi. Ilk kalktiginda bi yanma oluyo ama her kalktiginda azaliyor. Ilk yürüyüs iki büklüm oluyor ama dayanilmicak gibi degil.En önemlisi bol bol yürümek.ben 3. Gün hicbisey olmamis gibiydim ammmaaaa cok hareket ettim ve agri kesici aldim. Yanimda bir kadin vardi agridan kivraniyordu benden önce dogurmus yerinden kalkmiyor diye kizdi doktor. Ilk günler yataktan kalkmaz zor haliyle gülmek öksürmek. Öksürürken fln göbegini desteklemelisin. Ben derimki herkesin kendi bilecegi is benim icin bu en iyisiydi cünki sonucta kendimi cok SIKACAKTIM ve sonu yine sezeryanla bitecekti (sondaj cok zor taktilar ben kendimiSIKDIGIM ICIN). Tek zor tarafi 6 hafta bebek harici birsey kaldiramazsin kaldirdigin an agri oluyo cok dikkat edilmeli. Sana tavsiyrm iyi arastir öyle karar ver.

cnmmm öncelikle bebişin hayırlı olsun allahım kucagına sağ sağlim almayı nasip etsin inşlh bakk ben sezeryan oldummm biliyormusun sırf normal olmak için 9 ay yürüdüm hiç boş durmadım evde çok dinlenmedimm ndn diyeceksinn eee adı üstünde normal ndn gidip karnımda bi dikiş izi olsun ki değil mi öyle düşünüyordum ablam normal yaptı iki çocugu var gelinimiz var 2 sezeryan doğumu varr ee bekarken bazı seyleri görüyorsun neyin ii neyi kötü oldugunu az da olsa anlıyorsun evlendim hamiş kaldım dediğim gibi 9 ay yürüdüm kızımı doğurmama sadece 5 gün vardıki suyum geldi evde sabah hastane gittiikkk şimdi burda tepki çekicem ama olsun yazmak istyrm doktorum açılman yok vs gibi konuştuu agrı sızı birşey yoll dr dedim kii ben normal şartlarda olsun istyrm suni sancı istedimm yaptırdılar beni yataga aldılar hiç kıpırdatmadan yatırdılar ben bu formda çok şey ögrendim bayanın birinin bnm gibi suyu gelmiş koridorda yürütmüşler normal şartlarda doğum yapmış sırf devletten 5 10 kuruş fazla alıcam diye kolaya soyunuyorlar şimdi 2. ye hamişim suan kızım 2 yaşında ve allahım nasip ederse 2 yıldan sonra normal yapabiliyorsunn bakalım elimden geleni yapıcam gerisi allahın taktiri şimdii bu kadar uzun yazının üzerine özetle sana diyecegimmm anlık sancıdan yada çekeceğin birgün olsun ya normaldede bir gün sancı çeken görmedim de 2 saat 5 saat olsun o kadar saatlik bi acı ama sezeryan ömür boyu seninle yaşayan bi bel agrısı kalıcakkk meyven olgunlaşınca zaten kendi isteyince gelirr bırakun hamişliğin tadını çıkarın derimm daha erken bu tip konu için kendini sezeryana odaklama benden büyük tavsiyee allahım hayırlısı neyse onu nasip etsinn kus. bakma uzun olduu
tesekkur ederim cok guzel anlatmissin bu korku olmasa bende normal cok isterdim de ciddi derecede bi korku var

Sadece sonda için sezaryenden korkuyorsan hiç korkma sondayi takarken acı hissi olmuyor sadece ufak bir basınç oluyor emin ol o da dayanilmayacak gibi değil yani öldüm bittim demiyorsun anlık bişey zaten sonrasında onu orda hissetmiyorsun bile... Ben normal doğum yaptım ama son dakikalarda bebek geciktigi için sezaryen olacaktım o arada sonda taktılar sondayi taktiktan sonra bebek geliyorum ben dedi :) normal doğum ile dünyaya geldi kuzum ...Yani sezaryen hazırlığı yaşadım normal doğumla kurtuldum
sonda takilmadan sezeryan yapilmiyor mu yani

Back
X