Sezeryandan sonra dayanılmaz bir ağrıyla mı uyanılıyor?

ben fikrimi yaşadıklarımı görüşümü yazıyorum burada bir soru sorulmuş ve sizde aynı şekilde kendi görüşünüzü savunuyorsunuz kimse kimseye sen öyle deme sen şöyle deme diyemez !

Benim ,iki kızımda sezeryanla oldu biri genel anestezi diğeri belden uyuşturma ile oldu ama ikincisi daha rahattı

aynen katiliyorumgecerli sebep yoksa sezeryana hayir

arkadaşlar boşuna birbirinizi kırıyorsunuz normal olan bir doğumu doktorlar artık sezeryan yapmıyo nede zor bir doğumu illa normal olsun diye üstelemiyor sezeryan yapıyorlar keyfi değil

hayatım ben dogum yapalı 9 ay oldu
hamilelik süresince (ilk 5-6 ay) en az 5 doktor değiştirdim!
sebep ise daha hamileliğimin ilk yarisinda sezaryene yönlendirilmeye çalişmaları!
devlet hastanelerinde durum ne bilemem ama özelde doktorlara daha kolay geliyor sezaryenle dogurtmak
9 ayda durum değiştiyse ne mutlu!

aynen katiliyorum arkadasim,tabiki agrisi sancisi var hemde normalden kat kat fazla benden sonra hastaneye yatanlar normal dogurup rahatca hemen ciktilar ben gunlerce inledim su an bile dikis yerimde his kaybi var orayi cok hissstmiyorum sizidan ama bu bunyeye ve kisiye gore degisebiliyor demmekki cunku cok memnun kalanlar var

21 aylık oğlum var, epidural sezeryan oldum, ameliyattan sonra hiç ağrım olmadı, zaten sana ağrın olursa ağrı kesici yaparlar,
eve geldiğimde de her işimi kendim yaptım, makinaya çamaşır attım,çamaşırları astım, hiç öyle yatağıma yemek getirmedi kimse
yatağımdan kalkarken falan da kimseden destek istemedim
benim de canım acayip tatlıdır, bu yüzden de normal doğum istemedim zaten

şimdi 5,5 aylık hamileyim, hiç ama hiç doğumdan korkmuyorum
önemli olan,korkman gereken doğumdan sonraki uykusuz geceler, inşallah sütün olur emzirirsin ve de bebeğin gazlı olmaz inşallah
gazlı bebek çok zor

epidural ol bence, eğer o anda korkarsan seni bikaç saniye uyuturlar merak etme
ama genel anestezi olursan doğumdan sonra kendine gelmen zor olur, miden bulanır

çok korkuyorum ilk doğumum olacak 35. hafta dayim genel anest. istiyorum ama uyanırken sanki çok büyük bi acıyla uyancakmışım gibi hissediyorum tecrübeliler bilgilendirebilir mi

ben ilk doğumumu 08.10.2007 de yaptım normal doğum yapanlar kesinlikle normal olsun diyor ama ben ikinciside sezeryan olsum derim (zatende öyle oluyor) bende ne dikiş ağrısı ne başka ağrı olmadı ama bir arkadaşın da dediği gibi ilk günler gülermiyorsun , desteksiz oturup kalkamıyorsun, hapşırıp öksüremiyorsun, bebeğini emzirirken karnına baskı oluyor o yüzden annem bebeği kucağında tutmuştu dediğim gibi dayanılmayacak şeyler değil ama her insanın ağrı eşiği değişik oluyor bir arkadaşım var oda ağrılı olmuştu ama ilk günler bile kendi yatıp kalkıyordu yatağa her insanda farklı Allah hangi doğum hayırlısıysa onu versin inşallah

teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için peki epidurali yaparlarken o iğne katater falan çok can yakıyor mu

kızlar lütfenn abartmadan anlatalım tamm herşeyin normali güsel ama sebebler normal doğum olmasına izin vermiyo ilk gebeliğimde 37. haftada suyum azaldı bebeğin harektleri yavaşladı ve sezeryn la doğum yaptım tamm acı olmuyo diye bişey yok ama allah korusun ucunda da ölüm yok ilk uyanış ve ayağı kalkışı atlattın mı tamm gerisi zor değil ben hastaneden eve geldim hiç yatmadm annemin baskısıyla yatıyodum ve kendim kalkıyodum
normal doğumda da altta dikiş olmuyoo wc yaparken yanma olmuyoo her ikisinn de kendine göre zorluğu var rabbm herkese her iki doğumda da kolaylık versinn

teşekkür ederim arkadaşım yalnız değilmişim meğer kendimi anormal hissettim yorumlardan sonra... bende kimseye ihtiyaç duymadım dediğin gibi ilk 2 günü atlattıktan sonra bişey yok ki .. normal doğum olsaydım bana daha acı vericeğini düşünüyorum çünkü ben sipiral bile kullanamadım 1 haftadan sonra çıkarttırdım alt bölgeyi hiç bir şekilde kurcalatamam sanki cinselliğimi etkiler gibi geliyor ... bu benim düşüncem yorumumu okuyup saldırıya geçmesin bazı arkadaşlar ...

ben ikinci dogumum da sezeryan oldum kendi istegim degildi mecburi oldum,zaten avrupada dogum sekli annenin istegiyle olmuyor mecbur kalmadikca sezeryana almiyorlar.her zaman normal dogum daha iyidir bence herseyin dogali belki 1 hafta agrin olur oda eger altdan dikis atildiysa. ama sezeryanda belki o sanciyi cekmiyorsun ama sonrasi ömür boyu cekiyorsun sonucda ameliyat basit birsey degil 2 sene gecti sezeryan olalali halen dikis yerlerimde bazen yanma sizlama oluyor bide dikis hizasinda his kalmiyor üstüne bide izi kaliyor,eger normal dogum yapacak sagliktasaniz hersey yolundaysa normal dogumu önerrim...epidural sezeryani tavsiye ederim yine eger sezeryan olacaksan bacaklarinin uyusuklugu baya bi 5.6 saat sürüyor zaten uyaniksin uyusma yavasladikca hissediyorsun zaten agrin baslamadan zaten agri kesici veriyorlar ama ertesi gün ayaklaninca cok kötü agrilarin oluyor yürüyemiyorsun bile gecmis olsun canim..

ne dikişi tatlım artık lazerle yapılıyor o işlemler incecik bir çizgi altı üstü korkacak bişey yok yani öyle iğne iplik işi değil korkutma lütfen arkadaşı

lazer diye birsey yok yapistiriyorlarmis ya sonusda karnini kesip acmiyorlarmi zaten sorunda buya rahmini karnini 7 kat kesiyorlar

çok korkuyorum ilk doğumum olacak 35. hafta dayim genel anest. istiyorum ama uyanırken sanki çok büyük bi acıyla uyancakmışım gibi hissediyorum tecrübeliler bilgilendirebilir mi

ben 20 gunluk anneyim korkudan bir hafta uykusuz kaldim dogumda anestesizyen olayi filan ben kenbdim sezeryan istedim.38 haftada oldim sipinal yaptilar sipan iynesi hic acitmadi 3 sn sonra bacaklarimi hissetmedim dr sezen aksu acti dogumda bana anlatiyor kestim filan diye gozler acik sadece dokunuslari hissediyorsun sonra bebegin aglama sesleri geldi gozlerimdn yaslar bosandi kesin epidral ol.ilk 5 saat sonra ayaklarimi hissettim ve hemen ayaga kaldirip yuruttuler tabiki aci cektim ama olsun oglum saglikli dogdu (su an kucagimda uyuyor muzikle)annem yanimdaydi can ilk 1 hafta zorlaniyorsun 10.gun rahatladim bide benimkini diktiler yapistirma degil yara izinin ebati vucut tepkimesine gore benim yara izim inecek gorunuyor su an.ablamda nerdeyse yok gibi dusun bi arkadasiminki yapistirma ama cok kotu.benim sezeryan istegim hem bir sorun yasamak istememem hemde sonhaftalar cok sitresli suyun azaldi cocuk hareket etmedi stresi ccok zor.bi arkadasim yurt disinda orada normal yapiyorlar ya mecbur kalmadikta dogumdan bir gun once cocuk vefat etmis uzmek istemem seni ama bunlardan korktugum icin sezeryan oldum ben hemen.simdi ise cok rahatim oglum kucagimda hemen sutun gelmez uzulme 4 gun saril saril elir sakin korkma cok guzel genel anestezide olma..bebgin aglamsini duy

tam 2 yıl oldu doğum yapalı,genel anesteziyle sezeryan doğum yaptım..
ilk bebeğimi kan pıhtılaşması yüzünden kaybettim bu nedenle ikinci gebeliğim boyunca hergün kan sulandırıcı iğneler kullandım
bu durumda normal doğum benim için çok çok risk taşıyordu
normal doğumda kanamanın durmama riski vardı belki ölebilirdim
ayrıca benim bünyem çok narindi yani bebek vücuduma göre çok iriydi buda normal doğumu geçersiz kılıyordu
neysee karar sezeryanla doğum
bu konuda konuşanların yüzde 90 ı nedense olumsuz konuştu hep kim beni görse sanki ölüme gidiyormuşum gibi muamele yaptılar
ama ben hep benim ve bebeğim için hangi doğum sağlıklıyla o olsun dedim
hiç kendimi şartlandırmadım illaki şu olsun diye ..

doğum günü sabah saat 06:00 da hastanede hazırlandım koluma serum takıldı
sonra doktorum geldi hadi gidelimde şu bebeği görelim artık dedi güldük şakalaştık ameliyathaneye gittik
o kadar mutlu ve sakindim ki doktorumla konuşa konuşa hazırlandım
hatta sondayı sevmiyorum dedim onlarda o zaman takmayız dediler
doktorum bana 15 dk da bitecek demişti..
aynen öyle oldu uyudum bir uyandımki ameliyathanedeki herkes bana hadi kalk bebeğin ağlıyor dediler ve kucağıma koydular
odaya çıktık serumlar devam etti,sabah doğum yaptım öğle sonuna kadar dinlendim yatakta sonra kalktım yürüyüşler felan yaptım güldük oynadık herşey yolundaydı
eve geldik bir baktımki herkes bana yatak hazırlıyor :)) ben geri topladım çünkü iyiydim hiçbi ağrım sızım yoktu
bebeğimle hep kendim ilgilendim,misafirler gülüp dalga geçiyorlardı biz yanlış yere mi geldik doğum yapmış birini bekliyorduk diye...

veeee genel anlamda herkesin korktuğu şeylerin hiiiiç birini yaşamadım..
şu tezleride çürütmüş oldum :)))
sezeryandan sonra birkaç gün kalkamazsın : yoooo ben eve geldim misafirlerimle,bebeğimle ben ilgilendim,oturduk güldüm oynadım
sezeryandan sonra göbek kalır : hehehe doğumdan 2 ay sonra bebeğimle dışarı çıktığımda kimse inanamamıştı yeni doğum yaptığıma ne göbek ne kilo eser kalmamıştı:)
sezeryanda 8 kat dikiş atılıyor iz kalır : vallahi fotoğrafını çeksem koysam şuraya kimse inanmaz dikiş varmı diye (özel kremler var kullanırsan bişey kalmıyor)
sezeryan yapanlar hep acı çekiyor bu yıllarca sürüyor : vallahide billahide doğumdan sonra evde her işimi kendim yaptım,hiiiç bir ağrım sızım bişeyim yoktu halada yok
bu listeyi uzatabilirim

ve sonuççç :
benim hekese tavsiyem asla kendinizi şartlandırmayın
illaki şu olsun bu doğum olsun demeyin bebeğinizin ve sizin sağlığınız neye elveriyorsa o olsun hayırlısı olsun
herkesin bünyesi sağlığı durumu farklıdır

her normal doğum illaki, sağlıklı güzel olacak
her sezeryan doğum kötü sonuçlar doğuracak diye birşey yok olamaz..

herkes normal doğumu savunuyor peki ben normal doğum yapsaydım ne oldurdu kanamam durmayıp ölebilirdim
bakın normal doğumda benim için kötü bişeydiii..

allah tüm isteyenlere sağlıklı gebelik,doğum ve bebek nasip etsin
her ne olursa olsun anne olmak dünyanın en güzel şeyiymiş

peki belden aşağısının uyuşturulduğunda daha mı az acı hissediyoruz?? genel mi tavsiye edersiniz epidural mi

canım benim tawsiyem epidural çünkü zaten uyştuğun için ne ağrı ne sızı hissetmiyosun ayrıca bebeğin doğduğu anda o ilk ağlaması warya;işte o ana gerçekten paha biçilemez...eğer genel anestezi olursa o duyguyu kaçırmış olursun :) Allah sağlıklı doğum nasip etsin inşaallah bir çırpıda doğurup kurtulursun :) bende epidural sezeryan oldum we herkese de tawsiye ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…