Sezeryandan sonra dayanılmaz bir ağrıyla mı uyanılıyor?

elbette o duygu çok güzeldir,
ama doğum yapacak kişi ameliyat ortamından doktorların çalışmalarında ne bileyim ürkmekten korkuyorlarsa bence genel anestesi olmalılar.

elbette o duygu çok güzeldir,
ama doğum yapacak kişi ameliyat ortamından doktorların çalışmalarında ne bileyim ürkmekten korkuyorlarsa bence genel anestesi olmalılar.

ben de epidural diyorum. arkadasim genel anestezi oldu doktorlar birbiriyle konusur duyarim da korkarim vs diye. ama sonra videosunuz izledik arkadasim ayilmaya calisiyor, alakasiz seyler soyluyor (kendisi hatirlamiyor ama cidden komik ), bebek kucaginda ama kendisi yari bilincli halde, bebegi emzirsin diye doktor yardim ediyor ama onun gozler kaymis falan, bebegi dogru durust tutamiyor bu yuzden surekli birileri desteklemeye calisiyor :))) hep beraber izleyip gulmustuk. ama bence degmez yani. kendine gelme sureci cidden cok uzun suruyor hem de ben bebegimi kucagima aldigimda tamamen ayik olayim isterim. agladigini da duymak isterim tabiki..
ameliyat sirasinda da kulakliklari takip muzik dinlemek iyi bir cozum olabilir, yani sezeryan olma durumunda benim planim bu.

Eğer gebeliğinizde bir sorun yoksa doğumunuzda bir sorun olmayacaksa niye sezaryen istiyorsunuz anlamıyorum. İnsan zorunlu olmadıkça bilerek isteyerek ameliyat olur mu? Eşim safra kesesi ameliyatı olmuştu 4 küçük delikle bile 15 gün desteksiz oturamadı, kalkamadı, yatamadı. Her sabah uyandığında bugün de ağrılarımda hiç azalma yok derdi. 2 kez normal doğum yaptım. Evet saatlerce sancı çekiyorsunuz ama sancılar bittiğinde sanki hiçbirini siz yaşamamışsınız gibi oluyor. Ben her ikisinde de doğumhaneden gülerek çıktım. Dikişlerle 1 hafta kadar oturmakta zorlanıyorsunuz ama zaten sezaryen de olsanız 15 gün rahat oturup kalkamayacaksınız. Bence eğer tıbbi br zorunluluk yoksa kendinize boşuna acı çektirmeyin.

Ya sonuçta ikisininde riskleri agrıları sızıları var.En güzeli durumun neye müsaitse onu yap canım.Eger korkun çok fazla yüksekse kesinlikle sezeryan ol derdim.Daha dogrusu bu ilk gebeliginse ve dogum sırasında korkun çok fazla olursa yanlış ıkınma hissi tansiyon düşüklü vs gibi bir çok problem yaşarsınki bunlarda hem seni hem bebegini olumsuz etkiler..Ama eger bebeginde sende gayet saglıklıysan normal dogumu seç.Rabbim hayırlı dogumlar nasip eylesin

sana kesinlikle katılıyorum
benimde sezeryandan sonra hiç ama hiç ağrım olmadı
şimdi tekrar hamileyim, inşallah yine ağrısız geçer doğumdan sonraki günlerim
benim sadece başım ağrımıştı doğumdan sonra, epidural doğum baş ağrısı yapar demişti doktorum, çikolata yemen gerekir demişti
eşim de bana durmadan çikolata getiriyodu

eğer sezeryan doğum çok korkulacak bişey olsaydı ikinciye hamile kalır mıydık
sende hamilesin sanırım ikinciye

normal doğumu düşünemeyecek kadar korkağım, genel anesteziyi de zaten acısından dolayı istemiyorum çoğunluk epidurali tavsiye edio paniğim ama dayancam diorum içimden onun acısı daha az gibi bi kanı oluştu yorumlardan yanılıyor muyum?

36 yı bitirmke üzereyim pzt tekrar kontrolüm var sanırım artık gün verir kasım 10 la 15 arası galiba çantam ve bebekle ilgili herşeyiömiz hazır bi ben değlim sanırım korkudan uyuyamıyorum

evet canım yine hamileyim ikinci kez
yine sezeryan olacam

Spinal anestezi ile 05.02.2011'de doğum yaptım.Bacaklarımın anestezisi açıldığı anda kalkıp yürüdüm ve çok şükür ki hiiiç ama hiç acı hissetmedim.Hatta bi ara acaba dikiş falan yok mu diye merak ettim :) Normal doğum yapanlardan bile daha rahattım.Bebeğimle gayet rahat ilgilendim.Eve çıkarken neredeyse hiç sezeryan olmamış gibiydim.Verdikleri novalgine'leri hiç içme gereği hissetmedim.

yalnız epidural yada spinal hangisi olursa olsun tek yapılması gereken başınızı sabit tutmak.Zaten bebek doğar doğmaz hemşire bebeğinizi gösteriyor sonra merak edip bebeğe daha fazla bakmak için başınızı oynatırsanız sonraki günlerde dayanılmaz bir baş ağrısı sizi bekler Biraz sabırlı olup başınızı oynatmamanız en iyisi olur.

spinalin iğnesi can yakıyor mu peki

Hayııırrr kesinlikle acıtmıyor.Zaten kıl gibi bişi Sinek ısırığını bile daha fazla hissedersin.Yeterki o sırada anestezistin dediklerini yerine getir ve rahat ol.Sadece 5dk sonra bebeğine kavuşacağını düşün.

ablam genel anesteziyle doğum yaptı ben spinal anestezi oldum ablam çok zor uyandı çok ağrılıydı bende o iğneden korkuyordum canım çok tatlıdır kan aldırmaktan bile korkarım ama hiç acımadı bebeğimi hemen gördüm çok güzeldi tabi odana geçip anestezinin etkisi yavaş yavaş geçince ağrıların başlıyor ağrının şiddetide kişiden kişiye değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…