sezeryandan sonra gobegim gider mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi COS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

COS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
31
1
36
35
İzmir
Arkadaslar sekiz ay once sezeryanla dogum yaptim fakat gobegim hala var ve hic gitmiycek gibi insanlarda canimi cok sikiyorlar normal dogum gibegi gider fakat sezeryan gitmez diye nasil gider bu gobek sizler ne yaptiniz

Peki nasil gidiyormus formulunu bulan arkadaslar soylermisiniz yoksa omur boyu bizimle mi bu gobekler

Kim demiş göbek kalır diye?
Pardon ama göbek gitmez diye totoyu devirip bir şey yapılmazsa tabii gitmez. Hamilelikle birlikte göbek kasları esniyor bir de yağ varsa daha büyük görüyor. Düzenli spor ve yediklerimize dikkat ederek göbekten kurtulabileceğimizi düşünüyorum.
Ben yediklerime dikkat etmeye başladım. İstediğim kiloya ulaştıktan sonra squat ve mekiğe başlayacağım. Bu arada yürüyüşe de devam. Kafama koydum gidecek bu göbek.
Şunu söyleyeyim yediklerime dikkat ederek biraz düzeldi göbeğim eskisi kadar şiş değil.
youtube ve instagramda sezeryan yapmış yabancı anneleri takip ediyorum,sporla hepsi taş gibi olmuş.

Cok dogru soyluyorsun evet ye ic yat birak gobegi sisersinde sisersin evet bunda bende hemfikirim bende kafama koydum zaten zayifliycammm.Bir tek engelim var oda emzirmek evet emziriyorum diye haldir haldir yemiyorum ekmek zaten hic yok sut olucaksa bol bol su birde dengeli beslenme yinede istedgin gibi olmuyor bu sut verme doneminde zaten sekiz aylik oldu kizim sutumde malum eskisi gibi deil spor kismina gelincede doktorum 1 sene oyle bisi yok dedi bu yuzden de kisitlaniyorum spora basladgimda gidicek bu gobek insallah as kaldi gitmiycek diyenlerede gostericem:)

Arkadaslar sekiz ay once sezeryanla dogum yaptim fakat gobegim hala var ve hic gitmiycek gibi insanlarda canimi cok sikiyorlar normal dogum gibegi gider fakat sezeryan gitmez diye nasil gider bu gobek sizler ne yaptiniz

Canim bende yeni dogum yaptim sezeryan. Hamileyken sabah doktorlarin katildgi bir tv programi izlerken gordum. Bu gobegin dogumla bir ilgisi yokmus tamamen hamilelikle ilgili bebisler son ayda pelvis kemiginde acma yapiyotkarmis ve orasi dogum yapmamis bayanlara gore daha aralik kaliyormus ve zamanla o bolge dolup gobek olarak kaliyormus. Dogumdan sonra kiminin gidiyor kiminin kaliyor yapisal ama normal dogumla ilgili deil annem beni normal dogurmus ama minik gobek dogmdan sonra hic gitmems malesef

Bence de göbegin kalmasi dogum sekliyle alakali degl oyle olsaydi annelerimzde hic göbek olmamasi lazmdi normal dogum yapmslr Genelde yediklrmize dikkt edip yürüyüş yaparsk hic bisey kalmz .

Kim demiş göbek kalır diye?
Pardon ama göbek gitmez diye totoyu devirip bir şey yapılmazsa tabii gitmez. Hamilelikle birlikte göbek kasları esniyor bir de yağ varsa daha büyük görüyor. Düzenli spor ve yediklerimize dikkat ederek göbekten kurtulabileceğimizi düşünüyorum.
Ben yediklerime dikkat etmeye başladım. İstediğim kiloya ulaştıktan sonra squat ve mekiğe başlayacağım. Bu arada yürüyüşe de devam. Kafama koydum gidecek bu göbek.
Şunu söyleyeyim yediklerime dikkat ederek biraz düzeldi göbeğim eskisi kadar şiş değil.
youtube ve instagramda sezeryan yapmış yabancı anneleri takip ediyorum,sporla hepsi taş gibi olmuş.

emziremedim, sezeryan oldum üstüne kalp hastalığım olduğu için çok fazla spor yapamıyorum.yemek dedinde bir şey yiyemiyorum ki.. yine de duruyorlarrr !!!:53::53::53:

Ben ucbucuk yil arayla 2 sezeryan yaptim ilkte hemen gitti gobegim sma ikincide biraz daha uzun surdu ekstra spor falan yapmadım. Cok korktum boyle kalicak diye ama iki yil içerisinde toparladi zaten vucut kendini anca toparliyor hic takmaya gerek yok mutlaka gider hatta ben ucuncu bebisi planliyorum iki oglum var bakalim kismetse allah yavrularimiza saglik versin.. biraz daha zaman gerek daha cok yeni sekiz ay nekiii

Boş laflar bunlar,ne demek göbek kalıyor sezeryan sonrası falan? 3 sezeryan yaptım,normal bir tane doğum yapmış hatunların göbeğini görünce,kendime bravo diyorum. Biraz spor ve sağlıklı beslenme neticesinde tez zamanda toparlanıyorsunuz. Beni görenler hatta anne olduğuma bile inanmıyorlar :34: çocuklarımın ablası ya da arkadaşı diye biliyorlar. Aman kendime de bir maşallah deyim :1: önemli olan tembellik yapmamak.

Son düzenleme:
Diymi ama sekiz ay neki daha bakalim anca gider cok guzel morel oldunuz arkadaslrim cok sagolun evet yok olcak bu gobegim napayim dogumdan once epeyce zayif biriydim dar dar giyinmeyi ck severdim hala oyle simdi biraz bu sekilde olunca kafama takiyorum iste ama bak kac kere sezeryanla bile gidebiliyormus bu bana cok iyi geldi hepinizi opuyorum

Amin canim amin rabbim saglik versin cocuklarimiza senin icinde hayirlisi olsun ucuncu yavrunu saglikla almayi nasip eder insaallah rabbim

bende sezaryanla doğum yaptım 3ay oldu kilom 54 ama göbek full geçmedi yani malesef dikkat ediyorum ama göbek hariç her yerim eriyor:2::2:

Arkadaşlar adet olmamak doğum kilosunu vermeye engelmi peki bide hamileliğimdeki iştahım hala devam ediyo eskiden böle değildim ben:)) inceciktim iştahsızdım şimdi oburun teki oldum:(( 2 hafta yemiyorum sonra 3 gün dibine kadar yiyorum sonra iki hafta daha yemiyorum kilo da veremiyorum emzirdigim icinmi bukadar istahliyim yoksa içimdeki canavarmı ortaya çıktı artık eskisi gibi olmayacakmıyım.. Bidee adet oolmak kilo vermenin etkisi oluyomu

İmza

Hiç korse kullanmadım. Kızımın doğumundan tam.bir sene sonra 56 kiloya düşmüstüm be bedenimde tek bir sarkık dahi yoktu. Nasıl mı? Ağır bir diyetle. Kendi kendime bir liste yaptım. Unlu yağlı şekerli herşeyi hayatımdan söktüm attım. Türk kahvesine bile şeker atmadan içerdim. Sadece 3 dilim.ekmek yerdim günde o da kepekli. Tatlı istedimmi burçak bisküvi yerdim. Herneyse, pilates yaptım. Hiç yılmadan egzersize devam.ettim. Ebru şallı nın programını izleyerek başladım pilatese ve devam.ettim. Bir senenin sonunda beni kızımla yolda görenler "kardeşiniz mi?" diye soruyordu. 32 bedene inmiştim. Azim+sabır+egzersizle yenilmeyecek şey yok. Şimdi de iki ay evvel oğlum yine sezaryenle doğdu. Biliyorsunuz sezaryen doğumlardan hemen sonra karna baskı yapan egzersizler yapmak yasak. Yaklaşık 7 ay sonra yani oğlum.tam 9 aylıkken tekrar pilatese başlayacağım ve yine vereceğim kiloları.

Bu arada, emzirirken.diyet yapmamıştım. Yanlış anlaşılmasın. Emzirirken ASLA diyet yapılmaz. Kızım 4 aylıkken sütüm kesildiğinden mamaya başlamak zorunda kalmıştım. O nedenle diyet yapmıştım. Eğer emziriyorsanız, ki ben de şimdi emziriyorum; zaten emzirerek kolay kilo verirsiniz. Derdiniz bölgesel yağlar ve sarkıklık ise kesinlikle egzersiz yapmalısınız.

Sekiz ayda gobek nasil gitmez anlamadim bence dahada gitmez o gobek ha bide su var dogumdan once manken gibiydin de dogumdan sonra mi kaldi yoksa zaten varmiydi

Back
X