Sezeryandan sonra hiç normal doğum yapan oldumu cevrenizde??

• Konu Sahibi Konu Sahibi Juliet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben 2 doğumuda sezeryanla yaptım. ilginç.... anneliği çok iyi anladığımı sanıyordum ama demek normal doğuranlar daha iyi anlıyormuş. :umursamaz:

ben 2 doğumuda sezeryanla yaptım. ilginç.... anneliği çok iyi anladığımı sanıyordum ama demek normal doğuranlar daha iyi anlıyormuş. :umursamaz:

ne demek istediğini tam anlayamadım ama anneliğe gelince ister sezeryan ister normal doğum ne olursa olsun annesin .ben arada fark göremiyorum.unutmadan sadece normal doğumda yaşananlar daha farklı.bir nevi savaş veriyorsun . her anı hafızana kazınıyor çıkmamacasına.alkisalkisalkis

bu gün kadın doğum uzmanına muayene için gittim.bu konuda konuştuk.çok ehil bir doktorun gün gün takibi ile olabilir imkansız değil ama çok riskli dedi.bu riski almak doğru olmaz dedi.

ne demek istediğini tam anlayamadım ama anneliğe gelince ister sezeryan ister normal doğum ne olursa olsun annesin .ben arada fark göremiyorum.unutmadan sadece normal doğumda yaşananlar daha farklı.bir nevi savaş veriyorsun . her anı hafızana kazınıyor çıkmamacasına.alkisalkisalkis

farklı oluyo hemde çokkk
normal dogum daha güzel bence.

bu gün kadın doğum uzmanına muayene için gittim.bu konuda konuştuk.çok ehil bir doktorun gün gün takibi ile olabilir imkansız değil ama çok riskli dedi.bu riski almak doğru olmaz dedi.

o hemen bebk yapanlara risk çok fazla aradan 8 9 yıl gecen kişiler yapıomuş

üniversite hastenlerinde.
bakalım hayırlısı cnm..yerimseniben

farklı oluyo hemde çokkk
normal dogum daha güzel bence.

o hemen bebk yapanlara risk çok fazla aradan 8 9 yıl gecen kişiler yapıomuş

üniversite hastenlerinde.
bakalım hayırlısı cnm..yerimseniben

ne farkı oluyor anlatırmısınız bana anneliği? eminim normal doğum yapacak biri olarak sizden öğrenecek çok şeyim olucak.....

artık şu normal doğum yapanlar çektikleri sancının acısını sezeryanla doğum yapan annelerden ve anneliklerinden!!!! çıkartmasalar ne kadar güzel olur. aksi taktirde işte böyle cahil söylemler çıkıyor ortaya....

Son düzenleme:
ne farkı oluyor anlatırmısınız bana anneliği? eminim normal doğum yapacak biri olarak sizden öğrenecek çok şeyim olucak.....

artık şu normal doğum yapanlar çektikleri sancının acısını sezeryanla doğum yapan annelerden ve anneliklerinden!!!! çıkartmasalar ne kadar güzel olur. aksi taktirde işte böyle cahil söylemler çıkıyor ortaya....

ilk çocugumu normal yaptım..

ikincide acılma olmadı zoki sezeryan oldum..

bilmiyorum normal dogum daha güzel geldi bana..
bebgi ilk görüş falan şahane geldi..
sezeryanda 3 gün sonra ancak o duyguyu yakaldım..
duygu olmuyo bence..
her ikisinede yasadım..
normal dogum daha güzel geldi..
ben normal dogumumda hiç sancı agrı çekmedim...
kızım beni üzmedi..
sezeryanda ilk 2 saat öldüm kıvandım.
zaten bu yüzden normal dogum araştırıyom..
tabi açılma olursa sancı gelirse..
cahilce söylemler demesekte tecrübe desek daha iyi olmazmı..
ayrıca konu annelik duygusu falan deil..
normal dogum yapılırmı..sezeryandan sonra..
sevgiler..

canim benim,herseyin hayirlisi olsun once,doktorun normal olabilir diyosa,olabilir demekki,ne guzel bak yaklastin,bana subat gelmiycekmis gibi geliyo,,,,,,,,kaydirigubbakcemile3
benim kardesimde iki kez normal dogum yapti,ve suan hastanede sabahtan beri arayip haberaliyorum,ucuncunun dogumunda,acilma olmamis,ya suni sanci yada sezeryan diyolar,,
RABBIM hepimizin yardimcisi olsun,saglikli evlatlar versin:Saruboceq:

ilk çocugumu normal yaptım..

ikincide acılma olmadı zoki sezeryan oldum..

bilmiyorum normal dogum daha güzel geldi bana..
bebgi ilk görüş falan şahane geldi..
sezeryanda 3 gün sonra ancak o duyguyu yakaldım..
duygu olmuyo bence..
her ikisinede yasadım..
normal dogum daha güzel geldi..
ben normal dogumumda hiç sancı agrı çekmedim...
kızım beni üzmedi..
sezeryanda ilk 2 saat öldüm kıvandım.
zaten bu yüzden normal dogum araştırıyom..
tabi açılma olursa sancı gelirse..
cahilce söylemler demesekte tecrübe desek daha iyi olmazmı..
ayrıca konu annelik duygusu falan deil..
normal dogum yapılırmı..sezeryandan sonra..
sevgiler..

konunun ne olduğunu idrak edebiliyorum ama tekrar hatırlattığınız için teşekkürler... o duyguyu yakalayamamış olmanız sizin talihsizliğiniz olmuş olabilir ama "yaşanmıyor" diye genelleyemezsinz. zira bende 2 doğumumu tabiri caizse mis gibi ağrısız sancısız yaptım ve annelik duygusunu da sonuna kadar tattım.
söylediğimin de sonuna kadar arkasındayım. bireysel bir tecrübeyi genele yaymak ve herkesin fikriymiş gibi anlatmak benim için cahilce bir anlatımdır.

konuyu dağıtmak istemiyorum ama yorumlar sezeryan olanları da kırmadan yapılsa daha iyi olmaz mı??

herkese hayırlı doğumlar...

gün alındı 21 aralıkta sezeryanla 3..çocugumu allahın izniyle dogum yapcamm...

riske atma taraftarı olmadıgıma karar verdim...

öyle bir lüksüm yok zaten..
elisim çok saol canım allah hepimizin yardımcısı olsun..opuyorumnanaktan

benim annem 2.doğumundan(sezeryan) 8 sene sonra 3. doğumunu normal yaptı.hastane kapısından girip amelyathaneye zor yetiştiği için söyleme fırsatı bulamamış.doğum hemen gerçekleşmiş çünkü.doğum sonrasında dr.lar farketmiş ve kızmışlar.çok şüküğr bir sorun yaşamadı sonrasında.ya şans yada 8 sene geçmesi sebebiyle.yakın doğumlarda içdikişlerde yırtılma olabiliyormuş

kızlar bızım ulemızde drlar pek onermeyı nedenı malum ama olabılıyor bı sakınca yoksa sezeryanı gerektıren
ılkı sezeryan oldu dıye 2 cısı sezeryan olmak zorunda degılmıs

ben ben beeeen ilk dogumum sezeryandi ikincisi normal cok sükür. tahmin ediceginiz gibi 2. dogum türkiyede gerceklesmedi almanyada yaptim.umarim ülkemizdede yayginlasir artik szeryan sonrasi normal dogum.

bu konu sezeryanmı anneliği daha çok hissettiriyor normal doğum mu konusu değil. ben de sezeryan oldum ama burda yazılanlardan ne alındım ne kırıldım. normal doğum yapıpta, normal doğumu övenlere; normal doğum yapmadığım halde bizzat katılıyorum.

sezeryan sonrası normal doğum (ssvd) ya da (vbac) olabilir. bizim ülkemizin doktorları bu riski neden göze alamıyorlar. herhangi bir sorun oluştuğunda ameliyathane ekibi hazır olmayabilir. anestezi uzmanı bulunamayabilir. vs. günlü doğum daha cazip geliyor. ki bu risk sezeryan sonrası ikinci sezeryanda da var. hiç birisi birbirinden üstün değil. ben de inşaallah ssvd yapacağım. bununla ilgili ssvd yahoo groups diye bir grup isteyen nette arayıp katılabilir. ssvd başarı öykülerini ne yapılması gerektiğini okuyup öğrenebilirsiniz.

türkiye de bikaç isim var bu konuda istanbulda dilek hanım ankarada ebru hanım yine istanbulda sare hanım. bu konuda iyiler.

evt guguz doktorum bana öyle dedi.
yani ameliyet haneyi her zman hazır tutamazmış
yabancı ülkeler 1 hastaya 3 doktor düşüyomuş..
o yüzden sezeryan sonrası normal dogum oluyomuş.

vallahi kızlar bence türkiyedeki doktorlar sezeryanı para almak için yapıyolar sırf benim görümcem ilk dogumunu burda yaptı sezeryanla izindeydiler dogum yaptıgı sırada görümcemin kırkı çıktıktan sonra ikinci bebegine hamile kaldı yani aralarında bir sene bile yok nerdeyse ikinci dogumunuda almanyada yaptı üstelik normal dogumla

sahracım doğrudur helal olsun görümcene olmaz diye birşey yok

Ben Avusturyada yasiyorum, dogumuma cok az kaldi ins.

gecen gün esimin is arkadasiyla konusuyorduk, Türkiyede ilk cocugunu sezeryan yapmis. Burda 2. cocugunu normal yapmis. Hicbir risk, sakinca yok yani. Sadece bizim türk doktorlar keyfine bir de paraya biraz düskün.

sevgili nil03 umarim konuyu burdan takip edioyrsundur cünki 50 msj olmadigi icin özel mesaj yazma hakkim yokmus :50:

nil03 .!.:
sezeryan sonrası normal doğum yaptığınızı forum sayfasında okudum bende ikinci çoçuğumu normal yapmak istiyorum Allah nasip ederse size bu konuda bilgi sormak istedim hiç sıkıntı yaşadınızmı eski dikiş yerleri açılma yaptımı problem yaşadınızmı cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim
rica ederim.öncelikle sezeryan sonrasi normal dogum yapmak icin kesin kararli olup kendine güvenmelisin.benim cocuklarim arasinda 9 yil vardi gerekli incelemelerde hastahanede yapildi ve normal dogum yapabilecegim söylendi bende denedim ve basardim.herhangi bir problem olmadi.tavsiye ederim normal dogumu yasamak gercekten baska.uamrim allah gönlünüze göre verir.

sezeryan sonrası normal doğum yaptıran doktor tanıyan varsa o doktorun adını verirmisiniz arkadaşlar.

sezeryan sonrası normal doğum yaptıran doktor tanıyan varsa o doktorun adını verirmisiniz arkadaşlar.

ssvd yahoo groups diye bir grup var truf arkadasinda dedigi gibi,
bir cok dogum hikayesi ve sezeryandan sonra vajinal dogumu destekleyen doktor tavsiyeleri var
netten arastirip kolayca bulabilirsin sanirim link vermek yasak yoksa verirdim

Back
X