Sezeryanla Doğum Yapanlar

geçmiş olsun canım.şans işte.ben de epidural sezeryan oldum ama çok memnun kaldım.ertesi gün ayakta ve gayet iyiydim.

mrb bende ilk doğumumda kordon dolanması yuzunden sezeryanla dogum yaptım anestezıyle bayılttılar hiçbirşey hissetmedım 2. gunu ayaga kalktım zaten ılk gun sıkıntı cektımkaydirigubbakcemile2 sımdı 2. ye dogum yapıcam oda sezeryan olucak kısmetse :1rolleyes:

ben öbür tarafı görüp gelenlerdenim.hamileliğimin başından beri herşey çok zordu.aşırı bulantı,mide kanaması,hemoroid,kramp olabilecek herşeyi yaşadım.doğumumda öyle.bebek makattı,yani dönmedi mecburen sezeryan yaptılar,daha sonra enfeksiyon.kızım kolikti.içinizi kararttım değilmi.şimdi ikinciye cesaret edemiyorum.artık zamanıda geldi.ne yapmalıyım sizce.

ben genel anesteziyle sezeryan oldum.anesteziden sonra takmışlar sondayı,uyandığımda takılıydı.çıkarırken de hiç bi acı hissetmedim..

Çok teşekkürler saturncummmmm..valla öle rahatladım ki anlatamam.epidural sezeryanla doğum yapanların %90 ı acıdan ağrıdan filan şikayetçi.Zaten hiç düşünmedm epidurali ben.en iyisi genel anestezi.

arkadaşım iki hamilelik geçirdi ve ikisi de farklı.birinde bulantsı olmuş diğerinde olmadı.yani söyleyeceğim o ki ilki kötü geçti diye pes etme bence.

Ben epidural sezeryan hayatta olmammm:1ninca: genel anesteziyle sezeryan olan varmı acaba kızlar?:CüvCüv:

ben ilk doğumu genel anestezi ile yaptım ama 2.yi epidural istiyorum o anı yaşamak daha cazip geliyor sanki.genel anestezide hiçbişey anlamıyorsun sanırım bünyeden bünyeye de acı değişiyor.benim fazla sancım olmadı.ilk saatler öksürmek istiyorsun o zaman acıyordu.birde ilk ayağa kaldırdıklarında sancı hissedebilirsin ama bunlar dayanamayacak gibi değil.ben doğuma sabah 10 da girdim öğlen 15.30 da ayağa kaldırdılar yürümem için.ayrıca hiç sonda takılmadı bana istemedim.doğumdan önceki gece evde lağmanı kendim yaptım onuda hastanede yaptırmak istemedim.sabah doğuma gitmeden öncede yaptım lağman.LİBELAKS kullandım lağmanda.

Yine hamile kalsam yine epiduralli sezeryan yaparım.hem bebeğinin doğumuna şahit oluyorsun,hemde acı hissetmiyorsun..doğumdan sonra aynı gün ayağa kalktım ben hiç ağrım da olmadı.zaten ertesi gün çıkana kadar kalçadan 3 kere ağrıkesici vurdular..eve geldikten sonrada dikişlerimle ilgili hiç sıkıntım olmadı..

ne kadar doğru bilmiyorum ama genel anesteziden sonra ayılırken biraz problem oluyormuş sanırım..boğazda ağrı oluyormuş..tabi bunlar duyduklarımm..

Lağman nasıl yapılıyo ki??? yapmak zorundamıyızzz??? Ay çok korkuyorummm:1no2:

Lağman nasıl yapılıyo ki??? yapmak zorundamıyızzz??? Ay çok korkuyorummm:1no2:

hiç korkacak birşey değil.çocukken fitil atardı ya anneler o tarz bir his.zaten küçük bir merhem tüpü gibi ucuda öyle ince.içinde bağırsakların boşaltımını sağlıcak bir madde var.makattan içeri sıkıyorsun tüpü.sonrada bağırsaklarının boşalmasını bekliyorsun.

Bana lağman yapılmamıştı.zaten gece 12 den sonra yemek yememiştim,su da içmemiştim.sabah 8 de oldu doğum..lağmana gerek olmadı..

Bende epd.sezeryan oldum.Ewet belden aşağın uyuşuk ama dokunusları hissediyorsun bu durum benim içimi biraz tuhaf yaptı kötü oldum anlıcağınız bir ara anestezi uzmanına beni bayılt falan dedim.Genel anesteziden daha rahat oldugu bir gercek ama bir daha dogum yapsam yine epd.mi yaparım bilmiyorum.Banada lağman dogumdan 2 gün sonra yapıldı hast.çıkmadan önce...doğum yapalı 10 gün oldu eski halime dönemicem sanıyordum ama allaha şükür artık iyiyim dikiş yerlerimde kendimi çok yormadığım sürece pek ağrımıyo.

Bende 2 ay önce sezeryan (genel anestezi) ile doğum yaptım. Doktor sezeryanda lagmanı kullanmaya gerek yok dedi bende kullanmamışdım. Sondada takılmadı. Doğumu akşam saat 6 da yaptım. Aynı gün gece 12 de beni ayağı kaldırdılar. Ağrı kesici bende allerji yaptığı için ağrı kesici yapamadılar. Biraz ağrım oldu ama şimdi unuttum gitti. Ameliyatlı hastanın ilacı bol bol yürümek olduğu için bende hep yürüdüm. Dikişlerimde herhangi bir sorun olmadı Yine hamile kalsam yine sezeryanla doğum yaparım.:1rolleyes:

Benim spinal anestezi yapıldı doğumuna an an şahit oldum sonrada ağrı pompası takıldı çok rahat ettim 2 kez normal doğum yapan annem bile kızım bu çok rahat dedi...

ben de saatlerce normal doğum sancısı çekmiş,3-4 saat doğum masasında yatmış,her türlü doğum ızdırabını yaşayıp son anda sezeryana gitmiş bir anneyim...şimdiki aklım olsa ya onca acıyı çekmeden baştan sezeryan isterdim ya da madem o kadar acıyı çektim beni doğurtun bu masadan doğurmadan kalkmıcam derdim...şimdi hatırladıkça çok üzülüyorum,normal doğum çok zor,kimileri çok kolay doğuruyor ama ben o şanslılardan değildim ve olmadı,son ana kadar gelmişken artık takaatim kalmadığı ve bebeğin kalp atışalrı yavaşladığı için sezeryan oldum..
o kadar sancıdan sonra sezeryan bana süper bi şey gibi geldi,uyandığımda çok dinlenmiş,rahatlamış hissediyordum...2-3 gün sıkıntı çektim,wc ye falan annemle gidiyordum ama kısa sürede toparlıyorsun...bence sezeryan zor bi şey değil,Allaha çok şükür brnim sancım ağrım falan olmadı,olsa da normal doğum sancılarının yanında sinek ısırığı gibi kalıyordu...
ikisini de yaşamış biri olarak tavsiyem eğer kendinize güvenemiyor ve çok korkuyorsanız kesinlikle normal doğuma niyetlenmeyin

Ben epidural sezeryan hayatta olmammm:1ninca: genel anesteziyle sezeryan olan varmı acaba kızlar?:CüvCüv:

ben genel anestezıyle oldum sonda acısını ınsan anlamıyo bıle korkma zaten acımıyo ne yerlestırırken nede cıkarırkan ınsallah hayırlısıyla dogumunu gerceklestırırsın

aaaaaaaa sezeryanmı doğummu hatırlamak ıstemıyorum kotuy du ya ılac yazdırmak ıcın doktora gıtmıstım daha dogumuma1ay vardı nst de bebegımın kalp atıslarını dınledıler yok kalbı durmus oglumun hemen benı dogum odasına attılar cabuk soyun sezeryana alıyoruz dedıler apar topar amalıyata gırdım ıyı guzel dogum anında acı cekmedım ama narkozdan cıkmak berbat ellerımı duvara vura vura patlatarak cıktım narkozdan ve 3gun bılıncım yarı kapalıydı bence sezeryan rahat degıl normal olsa o anda acıyı cekcez bıtcek sezeryenda dıkıs acısı hemen gecmıyo vallah kızlar benım kotuydu ne yalan soyluyım :a015:

kızlar bende sezeyanla dogum yaptım..aynı gün yerimden kalktım fazla agrım olmadı ilk gün biraz agrım vardı öksürürken gülerken ama sonradan gecti..rahttım yani..
şimdi ben ikinci bebegi düşünüyorum m kızlar ne kadar beklemeliyim sezeryanla dogum yaptıgım için..benim dr 2 sene demişti ama cevrede duyduklarım farklı seyler söylüyor 6 ay gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…