- 27 Şubat 2012
- 1.060
- 328
- 323
kızlar, bir tek benim doğumum mu rezaletti?
sezeryandan o kadar korkuyorum ki, bir dahakinde kesinlikle normal denemek istiyorum. ben mecburi sezeryan olmuştum.gözümde ıkınmamı yasaklayan bir hastalık var. ama gözüm o kadar korktu ki, inanın cesaret edemiyorum.
ameliyatta sorunlar oldu, normalden fazla kesildim, o uyuşukluk gidip de ayağa kaldırdıkları ilk sabah kabustu, çok acı çektim. yanımdakiler güldürse kızıyor ağlıyordum çünkü gülersem dikişlerim mahvediyordu beni... 15 gün sonra dikişler enfekte oldu, onunla uğraştım....spora 3 ay sonra korka korka yeni başladım...
bu arada bebeğim çıkar çıkmaz solunum sıkıntısı nedeniyle küveze gittiğinden bana göstermediler, ağlamadı da...
siz nasıl bu kadar memnun kaldınız anlamıyorum
kızlar bende 20 haftalığım. doğumdan korkuyorum. ben kendimi normal doğum yapamıyacağımı biliyorum korkuyorum. doktorum epidural doğum yaparız diye söyledi. onun hakkında tam bilgim yok . bilgilerinizi paylaşmnızı rica ederim.
çok korkuyorum daha şimdiden. umarım normal doğumu becerebilirim. ama çok zor . epidural diyorum kimi zamn kimi zamn sezeryan. umarım benide sizin gibi bilinçli bir anestezici ile karşılaşırım..Ben ikinci doğumu epidural le yaptım. İlk doğumum normaldi. Keşke cesaretini toplayıp normal doğum yapabilsen. Çünkü normal doğumda içimiz temizleniyor. Daha sağlıklı. Ama hayır ben sezeryanla doğum yapıcam diyorsan kesinlikle epidural le yapmalısın.
Belinden bir iğneyle belden aşağısı uyuşturarak yapılıyor. Yani sen bebeğinin doğduğu anı görebiliyorsun. Genel anestezi gibi ayılınca sersem gibi olma durumları yaşamıyorsun. Doğum sonrası baş ağrısı yapıyor. Kahve ve kola ile bu baş ağrısını giderebilirsin.
Ameliyat sırasında benim başımda anestezi uzmanı duruyordu. Allah ondan razı olsun. Benimle doğum sırasında muhabbet edip beni bilinçlendirdi. Her yapılan şeyi bana şimdi böyle olacak, şimdi böyle hissedeceksin, birazdan şunlar olacak gibi söylemlerle tedirgin olmadan çok güzel bir doğum yapmamı sağladı.
Yeterince aydınlatabildimmi seni bilmiyorum ama umarım senin doğumunda sıkıntısız bir şekilde gerçekleşir.
çok korkuyorum daha şimdiden. umarım normal doğumu becerebilirim. ama çok zor . epidural diyorum kimi zamn kimi zamn sezeryan. umarım benide sizin gibi bilinçli bir anestezici ile karşılaşırım..
Merhaba canım bende öyle dua ederken sezeryan oldum ya normal doğu da kolay değil evet ama o acıyı tekrar yasamıyosun ama sezeryan öyle değil 2buçuk sene oldu ben dogum yapalı hala uyuşukluğu var bele vurulan iğneler hala ağrı yapıyor zor yani ama elden ne gelir
çok şaşırdım canım ya...
1 yıl arayla 2 kez aynı şekilde doğum yaptım.. akşamına doktor istersem gidebileceğimi söyledi.
slm kızlar bende 10 gün önce 2.kızımı dünyaya getirdim 2. doğumda insan daha çok korkuyo çünkü tecrübelisin nasıl olduğunu biliyosun. ayrıca benim doğumum riskliydı kan pıhtılaşmasına bağlı kalp krizi ve felç ihtimalım vardı. ameliyata girerken bi daha çıkamıcam diye düşündüm ama allahıma şükürler olsun ki hayattayım ve korktuğum kadar zor olmadı tam tersine ilkinden daha kolay oldu 3 günlükken ayağa kalkıp her işimi yapabiliyodum içiniz rahat olsun allah şifasını hemen veriyo
mrb canım allah hepimizin evladını bağışlasın ilk kızım 3.5 yaşında okula başlamadan 2. olsun istedim çünkü çok sıkıntı cekecektim. diğer kızımın adı ikra (peygamber efendimizin oku demesi) 2700 doğdu tuana da küçük doğmuştu ama küçük doğan daha çabuk toparlanıyo
merhaba benim üc tane dogumum da sezeryanla oldu birincisin de tam narkozla yaptim kizim oldugunda daha ayilamamistim sonrada ameliyat yerim intap tutdu dikislerimi actilar 5 gün 40 derece atesle yattim o sirada kizimla ingilenemedim tabikide cok aci cektim dikislerimden dolayi ikinci dogumum yari narkozla yaptim o cok güzel gecti oglum oldugunda kocagima aldim yarim narkoz tabikide cok iyi cünku olan biteni göruyorsun tüm narkozda gunlarce kendime gelememistim ucuncu dogumumda cok iyidi burada benim kalca kemiyim dar oldugundan sezeryanla dogum etmek zorundaydim sezeryanla dogumu savsiye ederim cunku aci cekmeden yarim satt icinde dogum gerceklesiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?