Sezeryanla Doğum Yapanlar

Canım benimde mecburi sezeryan oldu kuzum kakasini yaptıgı icin ama elh memnunum bu haller kisiden kisiye değişiyor sanırım zira benim kuzenim normal doğumda bir hafta hastanede yattı dikişlerde skknti ve sarılık vs olduğu icin o da şimdi keske sezeryan olsaydım diyor herkes farklı yaşıyor yani ben ayaklanmam sanıp korktum ki elh bir haftada ayklndmm

bende genel anestezi ile sezeryanla dogum yaptım çok memnun kaldım hemen ayaga kalktım illaki sorunlar oluyo ama hiçbirşey kolay olmuyo zaten... bebegim şimdi 2 aylık onun gülüşü her acıyı unutturuyo

kızlar bende 20 haftalığım. doğumdan korkuyorum. ben kendimi normal doğum yapamıyacağımı biliyorum korkuyorum. doktorum epidural doğum yaparız diye söyledi. onun hakkında tam bilgim yok . bilgilerinizi paylaşmnızı rica ederim.

Ben ikinci doğumu epidural le yaptım. İlk doğumum normaldi. Keşke cesaretini toplayıp normal doğum yapabilsen. Çünkü normal doğumda içimiz temizleniyor. Daha sağlıklı. Ama hayır ben sezeryanla doğum yapıcam diyorsan kesinlikle epidural le yapmalısın.

Belinden bir iğneyle belden aşağısı uyuşturarak yapılıyor. Yani sen bebeğinin doğduğu anı görebiliyorsun. Genel anestezi gibi ayılınca sersem gibi olma durumları yaşamıyorsun. Doğum sonrası baş ağrısı yapıyor. Kahve ve kola ile bu baş ağrısını giderebilirsin.
Ameliyat sırasında benim başımda anestezi uzmanı duruyordu. Allah ondan razı olsun. Benimle doğum sırasında muhabbet edip beni bilinçlendirdi. Her yapılan şeyi bana şimdi böyle olacak, şimdi böyle hissedeceksin, birazdan şunlar olacak gibi söylemlerle tedirgin olmadan çok güzel bir doğum yapmamı sağladı.
Yeterince aydınlatabildimmi seni bilmiyorum ama umarım senin doğumunda sıkıntısız bir şekilde gerçekleşir.

arkadaşlar ben normal doğum da yaptım sezaryen de oldum. inanın normal doğum daha zor. 2 kez de sezaryen yaşadım. ve sezaryen doğumlarımda daha çabuk toparlandım. normal doğumda baştan da zorluk çekiyor insan sonrası ise daha da zor. ama sezaryen de ise en azından baştan acı çekilmiyor. ve genital bölgede yırtık olmadığı için daha çabuk toparlanılıyor.

ilk kızım 42. hafta olmasına rağmen doğmaya niyeti olmadığından mecbur sezeryan oldum ve narkozu gaz olarak verdiler ilk günüm hayal gibi geçti ama acısı en fazla 1 hafta sürdü
ikinci kızımda da mecbur sezeryan oldum ama bu sefer narkoz damardan verildi ve ameliyattan çıkıp yoğun bakımda ayıldığımda aklım o kadar başımdaydı ki gayet ne hatırlıyordum herşeyi
ama şartlarınız uygunsa epidural normal doğum yapan arkadaşlarım gayet memnundular hallerinden tek sorun dikişlerin genital bölgede olması ve o bölgenin hijyeninin sezeryana göre daha zor olması bence

bence sezeryan çok kolay. herkese tavsiye ediyorum.benim hiç ağrım sancım olmadı.hemen ayağa kalkabildim şükür.normal çok zor kızlar.

çok korkuyorum daha şimdiden. umarım normal doğumu becerebilirim. ama çok zor . epidural diyorum kimi zamn kimi zamn sezeryan. umarım benide sizin gibi bilinçli bir anestezici ile karşılaşırım..

çok korkuyorum daha şimdiden. umarım normal doğumu becerebilirim. ama çok zor . epidural diyorum kimi zamn kimi zamn sezeryan. umarım benide sizin gibi bilinçli bir anestezici ile karşılaşırım..

Benimde doğum öncesi kafamda bir sürü sorular vardı. Ama çok şükür hepsi geçti. Umarım seninde doğumun en sıkıntısız bir şekilde geçer. Her nasıl doğum yaparsan yap bebeğini kucağına aldığın anda bütün ağrıların geçiyor.

merhaba ..buraya yazmak istedi çünkü birkaç ay önce bende buraları okuyup kendime bir yol haritası belirlemeye çalışıp kendi kendimi yiyordum .ne yapmalıyım neyapmalıyım diye..çünkü normal doğum için müsait bir adaydım ama yapamayacağımdan korkuyordum .eşimde benim normal doğumu kaldıramayacağımı korkacağımı söylüyordu.ama tabi her kadın gibi normal doğum yapmayı çok istedim.

doktorum normal doğum için psikolojimin uygun olmadığını söyledi.bende sırf sezaryan olsun diye öyle söylüyor diye düşündüm.br başka doktora daha muayene oldum .çatı muayenesi yaparken bile bukadar gerilirsen normal doğumda sıkıntı yaşayabilirsin dedi 2.doktorumda.

artık karar vermem gerekiyordu .eşim benden cvp vermemi bekliyordu .normal doğum esnasında korkup işleri zorlaştırmaktan bebeğe zarar vermekten vs.vs. korktum .ve istemey istemeye sezaryana karar verdim.
şimdi gelelim sezaryana.sabah hastaneye yatışım yapıldı .hemşire sonda için geldi.ah o sonda yokmu ..takılırken deli gibi bağırdım btün kat çığlıklarımı duydu . tabi ben o an sezryandan daha çok korkmaya başladım.tansiyonum yükseldi .spinal sezaryana karar vermiştik önceden ama benim sondaya veerdiğim tepkiyi ailem ve eşim görünce genel olsun diye direttiler.tabi ben bu arada hazırladım amliyathaneye giriyorum.ama doktorum diretti.anestezi uzmanı ailemle görüştü.bununyani spinalin çok daha iyi olacağına .neyse ameliyat başladı .tabi benim korkum aynı süratla devam ettiği için tansiyonum22 ye kadar yükseldi ki tansiyonum hiç yükselmemiştir şimdiye kadar.ameliyat başladı inanın hiç birşey hissetmedim acı anlamında ne iğne ne uyuşma ne ameliyat anında bi ağrı sızı ..beni bukadar korkutan o lanet sondaydı .meğer ameliyatta fiç bişi yokmuş.önce bebeği aldılar ..onun sesini duydum ağlamay başldım.biraz da dikme işemi sürdü.en fazla 4o dk da herşey bitti.odama çıkardılar çok şkür imkanlarımda iyyidi.özel oda ya çıktım tabi bebeğim benden 10 dk önce çıktı.(buaradagenel anesteziyi bilmem ama spinalin bu faydası çok güzel bebeğimle hemen bluştuk.doğum anına şahit oldum.)ben geldiğimde nasıl ağlıyor nasıl..hemen hemşireler getirdiler sütüm gelmişti emzirdik.buarada ağrım sızım inanın hiç olmadı.2 gün kaldım hastanede.inanın annem ve eşim yanımda kaldılar .onlarda çok yoruldu kolay değil.koşturmaca .gece bebeğe onlar değil ben baktım:)güya onlar bakacaklardı bize ama ikiside yorgunluktan baygın düştüler.:))ağrım olunca iğne yaptılar ağğrıkesici vs.ağrıda daha çok kıpırdayınca oluyordu dikiş ağrıları.

2 gün sonra çıktık .tabi evde ağrıllar biraz arttı gülemedim çünkü gülünce dikiş yerleri gerçekten ağrıyor.bir hafta falan böyleydi.ama uzanıp yatınca bi sıkıntı yok ama inanın korkulacak bişi yokmuş sezaryandan ..ağrılar 20 25 gün devam ediyor ama hergeçen gün azalıyor .bebeğinizle de sürekli ilgilenebliyorsunuz.

ben bu yazıyı sezaryana teşvik için değil sezaryan olacak arkadsların korkmaması için yazdım .bende normal doğum yapmak isterdim tabiki ama illa fiziksel bi sıkıntı olacak değil ya benimde psikolojim ıuygun değildi.bence normal veya sezaryan .vücudunuzu tanıyın ona göre karrar verin.sizin için hangisi hayırlısı ise dilerim onu yaşarsınız...

Merhaba canım bende öyle dua ederken sezeryan oldum ya normal doğu da kolay değil evet ama o acıyı tekrar yasamıyosun ama sezeryan öyle değil 2buçuk sene oldu ben dogum yapalı hala uyuşukluğu var bele vurulan iğneler hala ağrı yapıyor zor yani ama elden ne gelir

çok şaşırdım canım ya...

1 yıl arayla 2 kez aynı şekilde doğum yaptım.. akşamına doktor istersem gidebileceğimi söyledi.

çok şaşırdım canım ya...

1 yıl arayla 2 kez aynı şekilde doğum yaptım.. akşamına doktor istersem gidebileceğimi söyledi.

merhaba canim,

Ikinci sezeryan tecrüben nasildi, paylasirmisin, cünkü bende ilk bebegimi 4 ay önce spinal sezeryanla dünyaya getirdim... simdi ikinci nasil olacak diye merak ediyorum...

Selamlar canim!!!

slm kızlar bende 10 gün önce 2.kızımı dünyaya getirdim 2. doğumda insan daha çok korkuyo çünkü tecrübelisin nasıl olduğunu biliyosun. ayrıca benim doğumum riskliydı kan pıhtılaşmasına bağlı kalp krizi ve felç ihtimalım vardı. ameliyata girerken bi daha çıkamıcam diye düşündüm ama allahıma şükürler olsun ki hayattayım ve korktuğum kadar zor olmadı tam tersine ilkinden daha kolay oldu 3 günlükken ayağa kalkıp her işimi yapabiliyodum içiniz rahat olsun allah şifasını hemen veriyo

merhaba Tuanacim,
Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin yavrunu... minik kizini... insan bilincede korkuyo degil mi , ama sag salim cikmis olmana da sevindim. Benimde ilk dogumum sezeryandi, ikinciyi Allah nasip ederse 2 yil sonra falan düsünüyorum.. sen ne kadar ara vermistin? Insallah dedigin gibi ikinci daha kolay olur.
Anestezi nasildi, genel mi yoksa spinal yada epidural mi?

Kizinin adi ne ve ne kadar dogdu?

mrb canım allah hepimizin evladını bağışlasın ilk kızım 3.5 yaşında okula başlamadan 2. olsun istedim çünkü çok sıkıntı cekecektim. diğer kızımın adı ikra (peygamber efendimizin oku demesi) 2700 doğdu tuana da küçük doğmuştu ama küçük doğan daha çabuk toparlanıyo

amin canim anim,

iyi düsünmüssün, beraber büyürler... adida güzel yavrunun... nasil ikinci sezeryanda cabuk toparlanabildin mi???

Slm kızlar benimde 3 tane evladım var Allah bagislarsa,ikisi normal doğum üçüncüsü sezaryenle oldu,çok üzüldüm sezaryen diye,hiç beklemiyordum mecburen erken doğum oldu,bence normal doğum daha güzel,daha saglikli ve bebeğini hissederek dünyaya getirmek tarif edilemez bir duygu ,5 ay oldu hâlâ aklıma geldikçe ağlıyorum çok.zoruma gitti mecbur kalmasaydim kesinlikle istemezdim..

Geçmiş olsun öncelikle Allah evlatlariniza uzun ömürler versin,sezaryen doğumu tavsiye ediyorsunuz ,mecbur kalmadıkça ben tavsiye etmiyorum,hiç bir duygu hissetmiyorsunuz,ama normal doğumda bebeğinizin sizden ayrılışını. Hissetmek bambaşka bir duygu,mecbur kalmadıkça kesinlikle sezaryen yaptırmayn bebeginiz çıktığı anda gerçekten herşey bitiyor ,ama sezaryen öyle değil.

Merhaba kizlar. Benimde 2 yasında bir oğlum var epidural sezeryan oldu. Simdi 2. ye hamileyim. Araları açılmadan büyüsünler istedim. Ama gelin görün ki simdi sezeryandan cok korkuyorum. Yine epidural istiyorum. Ya diyorum karnimdabyapisiklik varsa sorun olursa ilk sezeryan sorunsuz geçmişti ama korkum var. Özellikle karnımda yapisiklik olmasından cok korkuyorum.:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…