Sezeryanla Doğum Yapanlar

son ana kadar normal doğum diye düşünürken birden süpriz bi ameliyatla geldi oğlum:) olduktan sonra anlıyor insan aslında hiçte bişe yokmuş sezeryanda
bir sorunumdan dolayı bende ameliyat olmak zorunda kaldım artık eskisi gibi değil zaten sadece ilk gün ağrım oldu ikinci günden itibaren ayaktaydım
tabi çocğun verdiği heyecanda etkili oluyor ağrıların dinmesine:)
ama ayılıpta onu ilk gördüğün an muhteşemmmmm
ilk oğluma dediğim şey senin yüzündenmi 9 ay midem bulandı:))))

ben 41+5de mecburen sezeryan doğum yaptım bu haftaya kadar hep normal doğum istedim diye bu zamana kadar bekledim ama ne sancım geldi ne bi ağrım günüm artık bayağı geçti diye doktorlar beni hastaneye yatırdılar önce alttan bi hap gibi bişey verdiler sancım olsun diye saatler geçti ama hiçbi etkisi oılmadı sonra suni sancı verdiler aman vermez olaydılar tam 22 saat suni sancı aldım ama çatım okadar dardıki onca saat boyunca rahim 5 santim açılabildi (doğum rahat geçsin diyede hergün yürüyüş yapmıştım meğersem kas yapmışım(( )çektiklerimi burdan anlatmak çok zor hastane odasında yatan bayanlar benim bağırışlarımı duyduklarında kulaklarını kapıyorlardı..kadınlar benim ağrılarım yüzünden kendi ağrılarını unuttular valla.her gelen doktor alttan muayene ediyor çok kötü açılma yok diyolar benden önce gelenler sonra gelenlerin hepsi doğurdu ben yatakta bel ağrısından suni sancıdan geberiyodum doktorlara çok yalvardım ağrılarımı kesin doğurmicam diye en sonunda uzman bi doktor geldi çatala çıkardı beni önce bi çatı muayenesi yaptı sonra çocuk aşağı insin diye iğne batırarak suyumu patlattılar( artık suni sancının etkisiyle bu ağrıyı hissetmedim bile )sonunda doktor dediki sezeryan olucak;bunu duyunca okadar sevindimki biran önce ağrılarım bitsin istedim sonunda beni hazırladılar ameliyet için girdik ameliyathaneye herşey iyi geçmişti bu sefer çok mutluydum çocuğum sağlıklı bi şekilde doğmuştu sonunda böyle ağrılar çekceğimi bilseydi normal doğum diye tutturmazdım sezeryan olurdum bu benim için geçerli yoksa en sağlıklısı yine normal doğum şimdi oğlım 41 günlük oldu ama yaşadıklarımı sanırım hiç unutamayacağım

mrb arkadslr
bende son anda mecburi sezryan olanlardnm . epudural oldum.cok rahattı tabı norml dogum dıye dırettım durdum ama sezryan kadrdaaa rahat birşey yokmuş.
ılk gece kalktım cogumaa kendım baktım hastanede aldm yatrdm vs vs.
buarada kılo konusnnada degınmek ıstyrm kılo tamamen yapısal sanrmmm ben bırdn cok zyfldm ne gobek vr ne bişey mıllt bana demişti işte sezryan oldun kılon kalck gobegn kalck barı sar vs vs. ne sardm ne ozl bişi yaptm istem dısı zayfladm aslnda pekde memnun dıılm 55 kıloda kalsm yetcktı ama 50 ye dustum

Allah bağışlasın. Nerede sezeryan oldunuz acaba, sorabilirmiyim. Doktorunuz kimdi?.

sezeryan olmak iğrençti normal doğuma okadar hazır hissediyodumki yavrumu hemen kucağıma lıcam diyodum inanılmaz güçlü hissediyodum ama suyum geldi ve 18 saat sancı sonunda 2cm den fazla açılma olmadı. tehlikeden dolayı sezeryan dediler genel anestezi oldum. ağlayarak uyudum ağlayarak uyandım resmen sarhoştum okadar merak içinde bebeğimi beklememe rağmen ameliyathaneden çıkarken neden ameliyat olduğumu falan hatırlamam gerekti odama gittim canım çok yanıyodu tam bir felaket... sonra bebeğimi getirdiler dünyam o anda değişti ve ben başka biriydim artık. 9 ay karnımdaydı şimdi baş ucumda bu inanılmazdı. ve öncesinde hiçbir hamilenin karnına bile dokunmazdım ben içinde insan olma fikri ürpertirdi beni hatta bazı arkadaşlara ayyy insan yutmuş gibi derdim tabi ben hamile kalınca hepsi aldı intikamını :)) ama hala içimde kaldı oğluma ilk dokunan onu ilk gören ben olamadım. ilk 2 gün hep başkalarının yardımıyla emzirdim. kendimi çok eksik hissettim...

ben bebeğim ve benim sağlığım için zorunda kaldım sezeryana ama şartlar uygunsa kimseye önermem (

Gözüm normal doğumdan korktuğu için sezeryan yaptırdım biraz zor oldu evet ama şükür Rabbimeki herşey yolunda gitti

Gözüm normal doğumdan korktuğu için sezeryan yaptırdım biraz zor oldu evet ama şükür Rabbimeki herşey yolunda gitti

merhaba Ladysea,

bende senin gibi normal dogumdan gözü korkanlardanim ve su an 32 haftalik hamileyim. Bende epidural sezeryan olacagim, hatta günü bile belli oldu. Sen beni anlarsin diye düsünüyorum, ne gibi sIKINTILAR falan yasadin, gercekten cok korkulacak bisey mi sezeryan???

Simdi nasilsin iyimisin??? Tesekkürler Selamlar

ben de korkularımdan dolayı yarın sezeryan olucam
Allahım inşallah pişman olmam
çok sıkıntı çekmeden biter geçer

Özlem merhaba canim,

Mesajini bugün okudum, sanirim su anda coktan bebisini kucagina almissindir Allahin izniyle. Umarim kendini toparladiginda buraya girer ve hikayeni yazarsin. Cünkü bende senin gibi korkularimdan dolayi sezeryan olacagim...

Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin bebisini... selamlar

eveeeet bebeğime kavuştum çok şükür. Darısı en güzel ve kolay şekilde herkesin başına inşallahhh
pişman olmaktan çok korkmuştum ama çok şükür ki beklediğim kadar kötü geçmedi hatta çok daha iyiydi
spinal anastezi ile ameliyat aşamasını çok rahat geçirdim
iki gün oldu şuan evdeyim
tabi bazı ağrılarım var
bel ağrısı ve ameliyat yerimde ağrılar
ama bu kadar olacağını biliyorduk
özel olarak merak ettiğin bişe varsa her şekilde yardımcı olmak isterim
ben de buralardan okuyup biçok şeyi öğrendim ve kendimi daha iyi hazırladım

merhaba canim,

sagol yazdigin icin.. sana özelden mesaj attim, umarim geri yazarsin vaktin olunca... Hayirli ugurlu olsun canim, darisi basima insallah...

Merhaba bende ikinci çocuğumu epidural yöntemiyle dünyaya getirdim. İlk doğumum normaldi ertesi gün ayaklanmıştım. Fakat ikinci doğum sonrası çok acı çektim. Ameliyathanede herşey çok güzeldi. Kızımın dünyaya geldiğini görmek muhteşemdi. Daha sonra pis kanın çıkması için karnıma bastırdıkları anda acıdan bayılıcam zannettim. O an keşke normal doğum yapsaydım bu kadar acı çekmezdim diye düşündüm. Şimdi kızım iki buçuk aylık ve çektiğim bütün acılara değer. Kızımı ve oğlumu çok seviyorum.

meraba arkadaslar bende 2 cocugumu sezeryanla dogum yaptım çok memnunum ıyıkıde ole yapmısım

mehberalp,
merhaba canim

sen ne zaman dogum yaptin, ne kadar arayla? Birde anestezi nasildi, tecrübelerini yazarsan sevinirim canim.. bende 12 gün sonra spinal sezeryanla dogum yapicam insallah... simdiden heyecan ve korku var..

tesekkürler canim

sağlıklı bir gebelik için en az 2 yıl beklemeniz sizin ve doğacak bebeğiniz için çok önemli. vucut kendi düzenini tamamen kurması o bölgenin tam bir iyilik hali direnç bunlar için yani

kızlar, bir tek benim doğumum mu rezaletti?

sezeryandan o kadar korkuyorum ki, bir dahakinde kesinlikle normal denemek istiyorum. ben mecburi sezeryan olmuştum.gözümde ıkınmamı yasaklayan bir hastalık var. ama gözüm o kadar korktu ki, inanın cesaret edemiyorum.

ameliyatta sorunlar oldu, normalden fazla kesildim, o uyuşukluk gidip de ayağa kaldırdıkları ilk sabah kabustu, çok acı çektim. yanımdakiler güldürse kızıyor ağlıyordum çünkü gülersem dikişlerim mahvediyordu beni... 15 gün sonra dikişler enfekte oldu, onunla uğraştım....spora 3 ay sonra korka korka yeni başladım...

bu arada bebeğim çıkar çıkmaz solunum sıkıntısı nedeniyle küveze gittiğinden bana göstermediler, ağlamadı da...

siz nasıl bu kadar memnun kaldınız anlamıyorum

Her doğumunu mutlaka bir zorluğu sıkıntısı var. Ben sadece doğar doğmaz bebeğimi görmenin mutluluğunu yaşadığım için çok memnunum. Yoksa doğum sonrası ağrıları dediğiniz gibi bende yaşadım. ilk ayağa kalkma, ilk tuvalete gitme ve karındaki kanı boşalttıkları zamanı asla unutamam. Bana kum torbası koymadılar. Böylesinin daha sağlıklı olduğunu söylediler ve Dr tarafından karnıma bastırarak kanı boşalttılar. O an keşke normal dogum yapabilseydim dedim ama sağlık sorunlarım yüzünden sezeryan olmak zorundaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…