Sezeyan sonrası sorunlar

Nacizane tavsiyem bu şekilde başlık açarak sezeryan doğum planlayan hamile arkadaşları korkutmayalım. Sizin durumunuz bariz şekilde doktor hatası ve eksikliği. Ben de sezeryan oldum ve atılan estetik dikişle kesik yerim dahi yok. Sezeryan doğru ellerde yapılırsa sorun yaratmaz.
Sorunuza gelince yengeniz başka bir doktora görünsün.

O konuda çok haklısınız, şuan öğrenciyim ve çok yeniyim bu sene gircem doğumlara, o konulara hiç girmedim bile dikişin nasıl atılıp atılmadıgını konusunda zaten süphem var ama kesin olan bir şey dikişin tam atılmadıgı ,benşm mantığım hiç almıyor zaten bu olayları ama tecrübelerinizden yararlanmak istedim , kan sadece sağ tarafında birikiyor ve iltihapta oluştu zaten

Dikisdeki siknti tabi ki enfeksiyona sebep olur ama burda dikiste siknti var mi bilmiyoruz ki...yani dikis basit bir islemdir ameliyathane gerektirmeden atilabilir ama dikisin eksik olmasi iceriye kanamaya sebep olmaz genelde ama dedgim gibi ozellikle soyluyorum hastadaki durumu bilmiyoruz gormden konismak yanlis...yani ben cok sahit oldum hastaya herseyi acikliyorsu acikliyorsun sonra telefonda yakinina anlattigina sahit oluyorsun ve yok artik diyorsu ben bunu mu anlattim yani hastalari da suclamak degil bu o kadarinj anlayabiliyorlar ya da her komplikasyonda suclu ariyorlar bunu benm ailemde yapiyor sonra ben konusuyorum dr la adam oyle dememisko siz nerden cikardiniz diye kiziyorum...yni ben girmeden yorum yapmama taraftariyim sadece konu sahibine olabilecek olan seyi soyledim dr larda ayni seyi soylemis ona

Aynen dediğimiz gibi doğum sırasında ve sonrasında yapsalar anlarım ama iyileşmekte olan yarayı bastırıp kan çıkarmak ve ameliyata alıp tekrar dikiş atıcaz demeleri hiç normal değil

Doktormusunuz özelden yazabilirmiyim size

Neden hayatta herşey herkesin basına gelebilyor bu bizim başımıza geldi diye başkalarına gelmeyecek diye bi durum var mı

2ay önce sezeryan oldum bende bende de morarma acayip bi şişlik ara ara kanama olmuş yara oldu doktora gittim iltihap mi diye kontrol etti moraran yerden dikişi açtı uyuşturmadı bide bastırdı orayı enfeksiyon var mı diye birşey yoktu skendi kapanır açtığım yer dedi nitekim de öyle oldu şimdi dümdüz oldu gecti

Aynen dediğimiz gibi doğum sırasında ve sonrasında yapsalar anlarım ama iyileşmekte olan yarayı bastırıp kan çıkarmak ve ameliyata alıp tekrar dikiş atıcaz demeleri hiç normal değil

Sorun varsa, kanama devam ediyorsa zaten tekrar operasyona girer. Ya doktordan kaynaklı bir hata, ya kişinin koruyamaması ve vücudunun özelliği ile ilgili... Bir başka doktorun daha fikrini alın bence, aynı doktor size "Ya ben hatalı dikmişim ondan şey olmuş" demez.

Eve gittikten sonra oldugu belli zaten cunku erken donemde olsaydi orda gorurlerdi...diyorum ya ben olayi birebir gormeden kesin birsey diyemem saglik konisi boylr anlatilarak yorum yaparak olacak is degil...size en basindan beri diyorum zaten icinize sinmeyen birsey varsa baska yere gidin..cunku burdan yanlis yorumlar gelir ben de dahil cunku orda neler oldu bilmiyoruz

Bunu başka bir doktora sorduk o bize dikişin ucu acık kalmış o yüzden morarıyor ve şişiyor dedi tekrar ameliyata girecek maalesef

Neden hayatta herşey herkesin basına gelebilyor bu bizim başımıza geldi diye başkalarına gelmeyecek diye bi durum var mı

Doktor hatası evet hepimizin başına gelebilir. Yengenize geçmiş de olsun. Ama bu tüm branşlarda ve her alanda olabilir. Sezaryen oldu da böyle oldu demek doğru değil. Onu söylemeye çalışıyorum.
Mecburi sezaryan olmak zorunda olan bir arkadaş bu konuyu okusa ne hisseder? Hem de hamileliğinin son döneminde o panik, stres ve heyecanla...

Bunu başka bir doktora sorduk o bize dikişin ucu acık kalmış o yüzden morarıyor ve şişiyor dedi tekrar ameliyata girecek maalesef

Geçmiş olsun diyeyim o zaman, sorun neyse giderilir ve tez vakitte sağlığına kavuşur inşallah.

Valla doktorların her söylediğini ben de anlamıyorum, anlayacağım dilden anlattırana kadar kafalarına ekşiyorum. O konuda haklısınız. Burada hatalı bir işlem olmasaydı, hesaplanamayan bir komplikasyon gerçekleşseydi, durumu kabullenmek daha kolay olurdu. Oysa saçma sapan bir hata var, bu zaten güven sarsıcı. Şimdi oluşan her sorun acaba bununla mı alakalı diye düşünür hasta olan kişi, yani ben öyle düşünürüm, çünkü güven yok. Canımızı emanet etmişiz, bir dikişi becerememişler, olacak iş değil.
Neyse... Umarım sorunları daha fazla büyümeden iyileşir ablanız, konu sahibi. Lohusalık bir yandan, ameliyat sonrası süreç, bebeğe uyum sağlama, emzirme, uykusuzluk, vs... bir yandan derken, bir de bunlarla uğraşmak çok zor olmalı.

Hiç böyle bişey duymadım. bende sezeryan yaptım. sezeryan yerimi sadece batinkolamak için açıyorduk. o kadar hassas yani. birde açık unutmak bastırmak daha neler. resmen bir hata yapılmış. şu an da sıvama aşamasında sanırım. Allah şifa versin ne diyelim.

Sonunda en iyisini yapmissinz, baska birine gostermek mantikli olan, uzaktan yorumlamak hatalidir...bundan sonrasi buyuk bir operasyon degildr genel olarak insallah bir aksili cikmaz...gecmia olsun

Bence başhekime çıksınlar. Doktor hatası olduğu çok açık. Şikayet etsinler sağlık bakanlığını arayıp. Her şeyi anlatsınlar. Böyle bir hakları var.
Bunun için hastaneden çıkmaları gerekmez..

Başka hastaneye sevk istesin. Belki de çok ciddi bir iltihap oluştu. Zaman kaybetmesi çok saçma..

Dr degilim 7 yildr cerrahi birimde hemsireym, size amelyat sonralarinda gordugum komplikasyonlara dayanarak yorum yaptim
Yengemin ameliyatı neyi herşeyin de sorun yaşadı, suyu geldi aynı gün içerisinde iki kez hastaneye gitmiştik sancısı yok diye geri gönderdiler sezeryan da sancı beklediler sonra gece tıp fakültesine gittik test yaptılar bu doğum suyu diye hemen sezeryana aldılar, bebek doğar doğmaz küveze aldılar enfeksiyon kapmıştı solunum sıkıntısı vardı, daha sonra sağ tarafın gittikçe morarmaya ve yumurta gibi şişmeye başladı, biz bunu başka bir doktora sorduk bu durum hiç normal değil dikişin acık kalmış dedi, Yengem hastaneye kontrole gidince oradakilerde kendi aralarında bunu konuşmuş dikiş açık kalmış olabilir diye ,ameliyata alacak tekrar

Lutfn vakit kaybetmeden başka bi hastaneye gitsin enfeksiyon kapabilir ölüme kadar gider allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…