O konuda çok haklısınız, şuan öğrenciyim ve çok yeniyim bu sene gircem doğumlara, o konulara hiç girmedim bile dikişin nasıl atılıp atılmadıgını konusunda zaten süphem var ama kesin olan bir şey dikişin tam atılmadıgı ,benşm mantığım hiç almıyor zaten bu olayları ama tecrübelerinizden yararlanmak istedim , kan sadece sağ tarafında birikiyor ve iltihapta oluştu zatenSanırım sağlık alanında çalışıyorsunuz değil mi? Şunu merak ettim; mesele dikişin açık kalması değil, kanamadır dediniz ama dikişlerin doğru atılmaması, kanamayı ve iltihap oluşmasını tetikleyecek şeyler değil mi? Bunlar rastlantı olamaz gibi geliyor bana.
Dikisdeki siknti tabi ki enfeksiyona sebep olur ama burda dikiste siknti var mi bilmiyoruz ki...yani dikis basit bir islemdir ameliyathane gerektirmeden atilabilir ama dikisin eksik olmasi iceriye kanamaya sebep olmaz genelde ama dedgim gibi ozellikle soyluyorum hastadaki durumu bilmiyoruz gormden konismak yanlis...yani ben cok sahit oldum hastaya herseyi acikliyorsu acikliyorsun sonra telefonda yakinina anlattigina sahit oluyorsun ve yok artik diyorsu ben bunu mu anlattim yani hastalari da suclamak degil bu o kadarinj anlayabiliyorlar ya da her komplikasyonda suclu ariyorlar bunu benm ailemde yapiyor sonra ben konusuyorum dr la adam oyle dememisko siz nerden cikardiniz diye kiziyorum...yni ben girmeden yorum yapmama taraftariyim sadece konu sahibine olabilecek olan seyi soyledim dr larda ayni seyi soylemis onaSanırım sağlık alanında çalışıyorsunuz değil mi? Şunu merak ettim; mesele dikişin açık kalması değil, kanamadır dediniz ama dikişlerin doğru atılmaması, kanamayı ve iltihap oluşmasını tetikleyecek şeyler değil mi? Bunlar rastlantı olamaz gibi geliyor bana.
Aynen dediğimiz gibi doğum sırasında ve sonrasında yapsalar anlarım ama iyileşmekte olan yarayı bastırıp kan çıkarmak ve ameliyata alıp tekrar dikiş atıcaz demeleri hiç normal değilİç dikiş açılmasın, esas o tehlikeli diye koruyun derler; belki narkoz sırasında ilkten dikişe bastırıyorlardır kontrol açısından ama sorunlu dikişe haftalar sonra bastırmak, iyileşmekte olan yarayı kaşımak gibi. Böyle kontrol duymadım ben.
Doktormusunuz özelden yazabilirmiyim sizeDikisdeki siknti tabi ki enfeksiyona sebep olur ama burda dikiste siknti var mi bilmiyoruz ki...yani dikis basit bir islemdir ameliyathane gerektirmeden atilabilir ama dikisin eksik olmasi iceriye kanamaya sebep olmaz genelde ama dedgim gibi ozellikle soyluyorum hastadaki durumu bilmiyoruz gormden konismak yanlis...yani ben cok sahit oldum hastaya herseyi acikliyorsu acikliyorsun sonra telefonda yakinina anlattigina sahit oluyorsun ve yok artik diyorsu ben bunu mu anlattim yani hastalari da suclamak degil bu o kadarinj anlayabiliyorlar ya da her komplikasyonda suclu ariyorlar bunu benm ailemde yapiyor sonra ben konusuyorum dr la adam oyle dememisko siz nerden cikardiniz diye kiziyorum...yni ben girmeden yorum yapmama taraftariyim sadece konu sahibine olabilecek olan seyi soyledim dr larda ayni seyi soylemis ona
Neden hayatta herşey herkesin basına gelebilyor bu bizim başımıza geldi diye başkalarına gelmeyecek diye bi durum var mıNacizane tavsiyem bu şekilde başlık açarak sezeryan doğum planlayan hamile arkadaşları korkutmayalım. Sizin durumunuz bariz şekilde doktor hatası ve eksikliği. Ben de sezeryan oldum ve atılan estetik dikişle kesik yerim dahi yok. Sezeryan doğru ellerde yapılırsa sorun yaratmaz.
Sorunuza gelince yengeniz başka bir doktora görünsün.
2ay önce sezeryan oldum bende bende de morarma acayip bi şişlik ara ara kanama olmuş yara oldu doktora gittim iltihap mi diye kontrol etti moraran yerden dikişi açtı uyuşturmadı bide bastırdı orayı enfeksiyon var mı diye birşey yoktu skendi kapanır açtığım yer dedi nitekim de öyle oldu şimdi dümdüz oldu gectiYengem sezeryanla doğum yapmıştı, yengemin yaranın uç kısmını acık unutmuşlar ve dikişin başı tutmamıs yengemin sağ tarafı aşırı morardı ve çok sert, hastaneye gittiklerinde yengemin karnına bastırıp dikişin acık kalan yerinden kanama varmı yok mu diye kontrol yapıyorlarmıs, 2 kez kadını bagırttıra bagırttıra karnına basıp içindekileri çıkarmaya çalışıyorlarmış ,
Yengem kötü bir şey var mı diye sorduğunda da Dr kızıp sabret demiş hiç bir şekilde bilgide vermemişler, ben bunları dün aksam öğrendim, inanın hiç böyle bi durumla karşılaşmadık basına böyle bişey gelen var mı , yapılan şeyleri mantığım almıyor Yengem cok korkuyo doktorlardan bilgi vermiyor, amcamda ciddi bişey olsa söyle olurdu kafasında pek önemsemiyor, böyle bi durum olabilir mi ne yapabiliriz bu durumda
( Dr stajyermiş )
Aynen dediğimiz gibi doğum sırasında ve sonrasında yapsalar anlarım ama iyileşmekte olan yarayı bastırıp kan çıkarmak ve ameliyata alıp tekrar dikiş atıcaz demeleri hiç normal değil
Eve gittikten sonra oldugu belli zaten cunku erken donemde olsaydi orda gorurlerdi...diyorum ya ben olayi birebir gormeden kesin birsey diyemem saglik konisi boylr anlatilarak yorum yaparak olacak is degil...size en basindan beri diyorum zaten icinize sinmeyen birsey varsa baska yere gidin..cunku burdan yanlis yorumlar gelir ben de dahil cunku orda neler oldu bilmiyoruzSöylediklerinizde haklısınız am yengem eve gittikten sonra başlıyor bu morarma ve şişlik bu bi komplikasyon değil bu tamamen doktorun el beceriksizliği dikişin başı açık kalmış söylenen bu o yüzden kanaması var
Dr degilim 7 yildr cerrahi birimde hemsireym, size amelyat sonralarinda gordugum komplikasyonlara dayanarak yorum yaptimDoktormusunuz özelden yazabilirmiyim size
Bunu başka bir doktora sorduk o bize dikişin ucu acık kalmış o yüzden morarıyor ve şişiyor dedi tekrar ameliyata girecek maalesefSorun varsa, kanama devam ediyorsa zaten tekrar operasyona girer. Ya doktordan kaynaklı bir hata, ya kişinin koruyamaması ve vücudunun özelliği ile ilgili... Bir başka doktorun daha fikrini alın bence, aynı doktor size "Ya ben hatalı dikmişim ondan şey olmuş" demez.
Neden hayatta herşey herkesin basına gelebilyor bu bizim başımıza geldi diye başkalarına gelmeyecek diye bi durum var mı
Bunu başka bir doktora sorduk o bize dikişin ucu acık kalmış o yüzden morarıyor ve şişiyor dedi tekrar ameliyata girecek maalesef
Valla doktorların her söylediğini ben de anlamıyorum, anlayacağım dilden anlattırana kadar kafalarına ekşiyorum. O konuda haklısınız. Burada hatalı bir işlem olmasaydı, hesaplanamayan bir komplikasyon gerçekleşseydi, durumu kabullenmek daha kolay olurdu. Oysa saçma sapan bir hata var, bu zaten güven sarsıcı. Şimdi oluşan her sorun acaba bununla mı alakalı diye düşünür hasta olan kişi, yani ben öyle düşünürüm, çünkü güven yok. Canımızı emanet etmişiz, bir dikişi becerememişler, olacak iş değil.Dikisdeki siknti tabi ki enfeksiyona sebep olur ama burda dikiste siknti var mi bilmiyoruz ki...yani dikis basit bir islemdir ameliyathane gerektirmeden atilabilir ama dikisin eksik olmasi iceriye kanamaya sebep olmaz genelde ama dedgim gibi ozellikle soyluyorum hastadaki durumu bilmiyoruz gormden konismak yanlis...yani ben cok sahit oldum hastaya herseyi acikliyorsu acikliyorsun sonra telefonda yakinina anlattigina sahit oluyorsun ve yok artik diyorsu ben bunu mu anlattim yani hastalari da suclamak degil bu o kadarinj anlayabiliyorlar ya da her komplikasyonda suclu ariyorlar bunu benm ailemde yapiyor sonra ben konusuyorum dr la adam oyle dememisko siz nerden cikardiniz diye kiziyorum...yni ben girmeden yorum yapmama taraftariyim sadece konu sahibine olabilecek olan seyi soyledim dr larda ayni seyi soylemis ona
Sonunda en iyisini yapmissinz, baska birine gostermek mantikli olan, uzaktan yorumlamak hatalidir...bundan sonrasi buyuk bir operasyon degildr genel olarak insallah bir aksili cikmaz...gecmia olsunBunu başka bir doktora sorduk o bize dikişin ucu acık kalmış o yüzden morarıyor ve şişiyor dedi tekrar ameliyata girecek maalesef
Yengemin ameliyatı neyi herşeyin de sorun yaşadı, suyu geldi aynı gün içerisinde iki kez hastaneye gitmiştik sancısı yok diye geri gönderdiler sezeryan da sancı beklediler sonra gece tıp fakültesine gittik test yaptılar bu doğum suyu diye hemen sezeryana aldılar, bebek doğar doğmaz küveze aldılar enfeksiyon kapmıştı solunum sıkıntısı vardı, daha sonra sağ tarafın gittikçe morarmaya ve yumurta gibi şişmeye başladı, biz bunu başka bir doktora sorduk bu durum hiç normal değil dikişin acık kalmış dedi, Yengem hastaneye kontrole gidince oradakilerde kendi aralarında bunu konuşmuş dikiş açık kalmış olabilir diye ,ameliyata alacak tekrarDr degilim 7 yildr cerrahi birimde hemsireym, size amelyat sonralarinda gordugum komplikasyonlara dayanarak yorum yaptim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?