Sezeyan sonrası sorunlar

Sezaryen sonrası bana yapıldı bu bahsettiğiniz, hatta aralıklarla bir kaç kez yapıldı ama dikişlerim de sorun yoktu, evet maalesef insanın canı çok yanıyor. Hatta ameliyat sırasında ben hafiften uyandım, o sırada da şiddetle karnıma bastırıyordu bir kaç kişi, bildiğiniz gövdem yukarı kalkıyordu ama yarı uyanık olduğumdan ses çıkarıp hareket edemedim istesemde sonra tekrar uyumuşum..

Bakin siz ayrintili anlattikca anliyorum zaten...bu surec sizin icin yipratici olmustur tabi ki...benm ilk yorumum morluk ve sertlik uzerineydi ama eger dediginiz gibi icerdeki dikislerde eksiklik varsa kanama olur, diger birr ameliyatta ister istemez yipratir hastayi, yani bazen oyle seyler insanin basina geliyor ki ve hepsi ard arda geliyor, sezeryan oldugu hastaneye falan sorun yani neden olmus arstirin, ve inanin o suyu gelme olayinin anlasilmamasi cok sikntili bir durum ve ben de cok arkadasimdan duydum
Ne kadar yipratici bir surec simdi sizin daha ince eleyip sik dokumaniz lazim cunku bir suru siknti yasamissinz,panik yapmakta ve sinirlenmekte haklisiniz cunku bazi seyler ust uste gelmis...yani ne diyebilirim ki kimse bilerek hata yapmiyor elbet ama siz de yanlislik olmustur deyip gecmeyin hasta haklari falan var bir gorusun onlara anlatin durumu onlar arastirir zaten...insallah bundan sonrasi sorunsuz ilerler,

Genel cerraha gideceksiniz .Acik unutmak filan degil dikisiniz iltihap kapmiş orada bitisme olmamis ve o bolgedeki yani derideki iltihabı akitmaya çalışiyorlar akmazsa sert kalir .Biraz yanlis anlamıssiniz .
Cerraha gidin biran once toparlasin durumu .

Siz nerede yasiyorsunuz? Yengeniz yeni dogum yapmis ona siz yol gosterin. Buradan bilgi almaya calismak ve ayni yere israrla gitmek yerine bi ozel hastanede prof a gorunun. Bunun icinde vakit kaybetmeye gerek yok. Loğusa kadin basina bisey gelse ne olacak.1 gun bile cok onemli.

Ilk defa duyuyorum bunu.normal dogumda dogumdan sonra gelip karnina iyice bastirirlarmis icinde pis seyler varsa gitsin diye.ben sezaryen oldum kimse boyle bisey yapmadi.ayy nasi agrimistir simdi
Sezaryen da da yapılıyor iki defa

Normal doğumdan korktuğum için sezeryan düşünüyordum ilk doğumum normal olmuştu bu arada. En iyisi bebek içimde kalsın
Korkmayin.herkesin bunyesi.bir degil bemimde ilk dogumum normaldi ve aylarca dikislerim kapanmadi iyilesmemisti dogum anida zordu cok cektim.ikinci sezaryan oldu cok sukur hic bir sikinti yasamadim.cok rahattim sizinde oyle olur insallah iyi dusunun iyi olsun

bu gibi durumlar doğumu yaptırana gidilir.
sanırım onlar devlet hastanesine gidiyorlar. mümkünse özele gitsinler. yapacak bişey yok

ılk kez duyuyorum boyle bırsey
normalde dogumdan sonra bastırılır kı onda da uyusuk oldugunuz ıcın hıssedılmıyor bıle

resmen sacmalamıslar bıldıgın kabus yasatmıslar yengenıze bu meseleyı ben yasasam hastaneyı ayaga kaldırırdım
hem uc kısma dıkıs atma hemde o bolgeme bastır
bakkaldan almıs dıplomasını doktor

Sezeryan ile ilk dogumumda henüz narkoz etkisinden tam cikmamisken kum torbası koyup bastirdilar karnıma.Dogum yaptığım yer askeri hastahane idi ve bastırırken de "sonrasinda teşekkür edeceksin " dediler. İlk yaz karnım baya duzlesmis ertesi yaz ise dümdüz olmuştu.İkinci sezeryanimi özel hastahanede yaptım ve doğumdan sonra hemşire/ebe kendi kendime karnıma bastirmami söyledi.Spinal etkisi de geçmişti acidan bastiramadim.Su an karnım bariz 3/4 aylık hamile görüntüsünde

Çok haklısınız anlatmak istediğinde bu işte bazı arkadaşlar anlamadı, dikiş atılmadıgını için sağ tarafı mosmor ve kitle gibi sertleşti, yara iyileşmeye başladı an karnına bastırıp orayı bosaltcak aklı sıra stajyer doktor olduğunu sonradan öğrendik resmen kobay niyetine kullandı , yengemin ameliyatı belden aşağı uyusturuldu ve sos ses müzikle ameliyat etmişler

cok buyuk sansızlık talıhsızlık yasamıs cok gecmıs olsun
canımızı emanet edıyoruz kımısı kotuye kullanıyor malesef
stajyer doktora bırakmaları enteresan bırde. hanı uzman doktorla bırlıkte dogum gerceklesmemesı tek basına bırakılması. bunu da ılk kez duyuyorum da... devlet hastanesı mı ?

Yengemde torba koymuşlardı ilk gün taburcu oldu eve gitti sonrasında kan karının sağ tarafı morarmaya başladı ve şişti, en son dün doktora gitti bugünde tekrar ameliyata alabiliriz demişler dikişi açık unutmuşlar kısacası karnına bastırıp orayı tenizliycek güye amaç bu

Teşekkür ederim, tıp fakültesi

Bize doktorun söylediği dikiş tam atılmamıs ucu acık kalmış o bölgeden gelen kan sebebiyle morarıyor ve şişiyor denildi ameliyat olacak tekrar dikiş atılacakmıs

Ya memleket çok küçük 2 tane hastane var özel yok maalesef imkânsızlıklarda var, bana kalsa ben nerelere götürdüydüm, Yengem şuan köyde ben ailemin yanınndayım, ben her şeyi söyledim onlara amcam bişey olmaz kafasında olduktan sonra ben hiç bişey yapamıyorum, doğumundada elimden gelen her şeyi yaptım,adam gibi ilgilenecek bi hastane yok tıpa gidiyoruz her yer stajyer, devlete gidiyoruz ilgi yok, mecbur aynı hastanede başka doktora gitmek zorunda kalıyoruz kimsede kimsenin açığını söylemiyor bu durumda da

Geçmiş olsun. İçeride birşey mi unutuldu acaba sorusu geldi aklıma. Bından 40 sene evvel teyzem böyle olmuştu.sezeryan Yarasının ucu kapanmamıştı ve devamlı bastırıp içindeki irini çıkartmaya çalışıyomuş doktorlar. En sonunda o yaradan kahverengi iğrenç birşey çıkmaya başlayınca acil ameliyata alınmış ve içinden kocaman bir gazlı bez çıkmış. Yıllarca bu hikayeyi dinlemiştik. İki kere sezeryan oldum anlattığınız türde birşey başıma gelmedi. Yara iyileşene kadar sert hareket bile yasaktı. Bence doktorla bir daha görüşün gerekirse uzman doktor talep edin. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…