SGK l Hastalar 804 YTL deyerekTp Bebek tedavisi gryor

umay07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2008
6
0
86
Antalya
Tüp bebek tedavisi görecek SGK'lı hastalar Tüp bebek uygundur raporunu götürdüğü takdirde maksimum 804 ytl fark ödeyerek tüp bebek tedavisi görebilirler.Ekim 2008 de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre bu rakamın üstünde fark alan merkezler şikayet edildiği takdirde ceza alacaklar
Bu konudada herkesin bilinçlenmesi gerekiyor.

evet ilk denemede bu ücret alınmakla beraber raporlu hastaların 2. ve son denemelerinde daha düşük ücret alınması gerekiyor. Çünkü 1. denemde % 30, 2. denemede % 25 katkı alınması gerek yasaya göre. Öyle olunca ek masrafların haricinde devletin ödediği tutar üzerinden hesaplanan % ye göre 2. denemede maksimum 740 civarı ödemeniz gerek.

Son düzenleme:
Ben Umut Tüp bebekte taptırdım raporlu olarak 804-ytl ödedim. ilaçlarımda ayrı tabi

katkı payı içindemi bu fiatın bizden 1300 ytl alındı fazlamı vermiş olduk acaba yardımcı olursanız sevinirim

güle@end, sağlık işleri il müdürlüğünden öğrenebilirsin. ama anladığım kadarıyla embriyo dondurma ücreti eklenmediyse ve ilaçlarını ayrıca aldıysan 804'ün üstüne çıkmaması lazım. ancak önce gittiğin tüp bebek merkezine br sor; 1300 ytl nin içinde ne var? mesela embriyo dondurma dahil mi, kaç yumurta takibi muayenesi oldu. bunlar da belirleyici oluyor.

canım fazla yumurta olmadığı için dondurma işlemi olmadı ilaçlar hariçti bu konuda hiç bir bilgimde yoktu çok sık takipte edilmedim nasıl bir şey bu ya anlamıyorum zaten yıllarca uğraşıyoruz evlat sahibi olabilmek için maddi manevi yıkılıyoruz birde böyle bir şey napmam lazım bana yol gösterirmisin canım

gül@end, dediğim gibi tedavi olduğun yere git de ki "birinci denemede % 30 katkı, ikinci denemede % 25 katkı alınıyormuş ve ilk denemede bu tutar maksimum 804 ytl oluyormuş. sizin bu 1300 ytl nin içinde ne var "

sana makul bir açıklama yaparlar. yapamazlarsa sağlık işleri il müdürlüğünü ara. oraya durumu anlat ve danış olur mu?

arakadaşlar tüp bebek raporunu hangi hastaneden aldınız. Bende rapor alarak başlamak istiyorum. bizdeki sorun eşimde resiprokal translokasyon var . Yani genetik lütfen yardım

Canımcım bu konularda eğer istanbuldaysan sanırım çapa hastanesi rapor veriyor rabbim yardımcımız olsun...

geçmiş olsun canım ben süleymaniye hast aldım

Canım bende o hastaneye başvurdum ropor alabılmek ıcın.Ama psıkolojım çok bozuldu.Muayene anında 15' e yakın kadın aynı yerdeydık.Muayeneden sonra da benden hormon tahlıli istediler.Eşime de spermıyogram ıcın, nısanın 16 'sına randevu verdıler.Bunun dısında ,kımse bana hıc bı sey demedı.Doktor kucuk kıstler gordu, bunun ıcın bı tedavı vermedı.Senden sunu ogrenmek ıstıyorum sen nasıl aldın bu raporu ?Ve ne kadar surede verdıler?Bu arada ben sımdıye kadar butun tedavılerımı ozelde oldum.2 tanede asılama oldum sımdıye dek.Tekrar bu hastane asılama ıstermı benden ?

mrhb, ben de süleymaniyede aşılama yaptırdım, gerçekten başlangıçta pek ilgili değiller, ama açıkca gidip konuşabilirsin, ben embiriyologlarla konuşmuştum ve spermiyogramı erkene aldırmıştım, onların tarihini beklersen çok beklersin embriyologlar çok yardımsever ve iyiler herkese açıklamada bulunuyorlar, ama o ultrason muayeneleri tam bir rezlet ve hijyen sıfır...Kolay gelsin işin zor, bir de o belge bu imza falan istekleri bitmiyor. Ben zamann zaman vazgeçip parayla yaptırayım dedim ama dayandım ssk için o kadar kesinti yapıyolar niye devletten bu hakkımızı almayalımki...

bende devlet memuruyum.anotolia benden 4 bin yüz aldı.900 yüz ünü devlet ödicek.yani bn cebimden 3bin 200 ödemiş oldum.içinde ilaçlr yok tabi.embrio dondurmada yok.şimdi yasal olmyan bişeymi yaptılar arkadaşlar?zatt-en fişe baktım 1750 yazıo.fişi böyle kesmişler..hakkımı nasıl arayabilrim?şikayt etsemmi?

xolix il sağlık müdürlüğünü ara, durumu anlat. beliki de merkezin sgk ile anlaşmasının istisnaları vardır.onlardan bilgi al. onlar seni bilgilendirir ve yönlendirir.

canım ben raporumu çapa hastanesinden aldım problem sende bile olsa eşinden hormon ve sperm sayımlarını kesinlikle istiyor. sen vakit kaybetmedeneşine çapa hastanesi üroloji androloji bölümüne randevu al çapanın tüp bebek bölümüne git onlarda seni yönlendirir.tabi süre olarak sabırlı olman lazım biraz vakit ve emek harcıyorsun

xolix il sağlık müdürlüğünü ara, durumu anlat. beliki de merkezin sgk ile anlaşmasının istisnaları vardır.onlardan bilgi al. onlar seni bilgilendirir ve yönlendirir.

tamam canım.bide devlet kaç lira ödüyor tam olarak.bugün işyerim sorduda ödeme yapmak için?

ben şimdilik hiç bir hastaneyele görüşme yapmadım...ama netten arştırmalarıma göre raporlu bütün hastalardan 804 tl alınması lazım...fazla alınamaz...
ama istanbulda bir ünüv hastanesinde 2060 tl veren arkadaşlar olmuş...bu ücrete ilaç ve başka tedaviler dahil değil...
bunun ne gibi bir açıklaması olur...
bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim...

tüp bebek raporu almak için bisürü şartlar var bence o şartları biraz hafifletsinler herşeyden önce çoğu insan yararlanıyorki rapordan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…