Biz,hastaneden (küvezden) çıktıktan sonra ebe yastık kullanmamızı söyledi.Aşırı kusmaları vardı.Hemşire kuzenim de oğlu sürekli kustuğu için yastığa oğlunu belinden yukarısını yatırdığını söyledi.Dr.da söylediği için bu şekilde kullanıyormuş.
Uzunca kararsızlıktan sonra,dr.lar farklı şeyler söylenmesine rağmen en son kızım için ''ciğerleri için aspire oldu'' dendi.Doğduktan sonra 4 saat geçmemişti bile,kızım nefessiz kaldı ve morardı,kaybediyorduk.İlk yardım için ilk uğraşan ebe hemşirenin yaptıklarına yanıt vermedi.Başka bir ebenin müdahalesiyle ALLAH(CC)tarafından yine yaşama dönüşü çok hafif bir nefes alışıyla da olsa oldu.Hemen acile götürüp küveze aldılar.Evde olsaymışız ölürmüş ve '' 3 ay evde kontrol etceksiniz,yatarak emmeyecek,beslenmeyecek.Ciğerlerine kaçmaması için dikkat edeceksiniz,kusma sırasında ciğerlerine,geri kaçmamasına dikkat etceksiniz'' dendi.Bu kusmalarda sorun olmaması için yastık kullan dendi.(Uzun süre buna rağmen kullanmadım.Israrla kullanmam gerektiği söylenince dedikleri gibi kullanmaya başladım.)Bu yastık çok kalın, normal yastık kalınlığında değil, oldukça ince ve beli dahil belinden yukarısını, sağ tarafına yatırıyorum.Bir yastık yün ve birisi de salladığım da elyaf değil,pamuk.Ben de kararsız kaldım aslında.Hayırlısı artık.Teşekkürler.
güzel çözüm canım. biz de aynı prolemi yaşıyoruz. üzerindekini çekip yüzünü kapatıyo ya da ağzına alıyo sıpa-tatlicadiarzu-kızlar ben oğlumu artık yastık kılıfının içine sokup yatırıyorum hem ince hem de uyurken üzerine çekip yüzünü kapatamıyor, nasıl fikir ama alkisalkisalkis alkisalkisalkis
aynen canım evler dışarıya oranla daha serin oluyo (bizim evin bir cehesi de öyle) biz de senin gibi yapmaya başladıkValla havalar öyle garip ki ne giydireceğimi bilemiyorum. Bir de bu günlerde benim evin içi dışarıdan daha soğuk oluyor. Ben de dışarı çıkarken soyup eve gelince giydiriyorum. 1 haftadır neredeyse hiç çorap giydirmedim. Çünkü çoraplarını yiyip sırılsıklam yapıyor. Ben de ıslak çorapla oturmasındansa çorapsız olsun dahaiyi dedim. İşin ilginci çorapları çıkarınca ayaklarını yemiyor kaydirigubbakcemile3
ya ewet bu giyim konusu bendede muammma içine çıtçıtlı bady üzerine bir (duruma göre uzn veya kısa kollu )tsirt altınada evde mutlaka patikli pijama giydiriyorum çünkü bizimkinde ayaklarını çıplak bırakma hastalığı var sürekli ya eliyle çekiyor çorapları yada tekmeleyerek atıyor
ama dışarı çıkarken patikli değilde normal bir alt çorap ve patik ayakkabılardan giydiriyorum
yalnız egenin kafası hep sıcak oluyor terlesede terlemesede dr sordum bişey demedi sizdede aynı durum oluyormu?
maydanozcum çok geçmiş olsun bacımmm
bana sorarsan şahsi kanaatim ciğerlerine baktır derim canım
çünkü giydikleri kalın değilse ve ortam ılıman ise terlemesi bence çok normal değil...
basit bir ciğer filmi çektirip öncelikle bronşlarının açık olup olmadığını kontrol ederek tedaviye başlamanı tavsiye ederim nacizane...
bronşlar tıkalı yada balgam birikmesi var ise bebekler kısa kollu ince giysilerle bile terliyebiliyorlar canımmm
tekrar tekrar geçmiş olsuna.s.
kızlar ben oğlumu artık yastık kılıfının içine sokup yatırıyorum hem ince hem de uyurken üzerine çekip yüzünü kapatamıyor, nasıl fikir ama alkisalkisalkis alkisalkisalkis
Valla havalar öyle garip ki ne giydireceğimi bilemiyorum. Bir de bu günlerde benim evin içi dışarıdan daha soğuk oluyor. Ben de dışarı çıkarken soyup eve gelince giydiriyorum. 1 haftadır neredeyse hiç çorap giydirmedim. Çünkü çoraplarını yiyip sırılsıklam yapıyor. Ben de ıslak çorapla oturmasındansa çorapsız olsun dahaiyi dedim. İşin ilginci çorapları çıkarınca ayaklarını yemiyor kaydirigubbakcemile3
canım yastık kılıfı geniş geniş, ince de hiç sıkıntı olmuyor o yuzden bende sıkılmasın diye ne eldiven taktım, ne kilotlu çorap giydirdim öyle ki yastık kılıfının içindeyken dönebiliiyor bile cidden çok rahat oldubir dene istersen, denemesi bedava, hem senin uyurken üst açma sorunsalına da cözüm olur belki :ecrin_bebek:
kızlar ben oğlumu artık yastık kılıfının içine sokup yatırıyorum hem ince hem de uyurken üzerine çekip yüzünü kapatamıyor, nasıl fikir ama alkisalkisalkis alkisalkisalkis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?