• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siciline işler mi yada ise alınmama durumu olur mu

Sevgicicegim99

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
1.037
357
123
Eşimi işten cikardilar sebebi iş arkadaşıyla yüksek sesle tartışması. Tutanak tutmuşlar . Ancak eşimle tartışan şahısa tutanak tutmuşlar ama işten çıkarma durumu olmamis. Madem eşimi çıkartıyorlar onu da çıkarsalardi.

Bu eşimin tutanağından 6 gun sonra iş feshi verildi. 25-2 bendinden çıktığı yazıyor parantez içinde de ( iş yeri huzurunu bozması,kavga etmesi) yazıyor.
Bu maddeden çıkarılanlar in tazminat ve işsizlik ödeneği haklarının olmadığını şuan biliyorum . Ancak bu tazminatı alabilmek için Ceo ile irtibata gecince arabulucuk sistemine basvurabilecehimizi ve bize yardımcı olacağını söyledi. Bizi gecistirdi mi yoksa yardımcı olabilir mi?

Başka bir internet sitesinde bu 25-2 den ciktigi dolayısıyla siciline işleyebilecegini okudum .25-2 maddesini bilenler bilir darp,yaralama da bu maddenin içinde. ancak eşim sadece tartismis yüksek sesle. Baska bir sucu yok. İleride siciline işleyip de iş bulamama ise girememe gibi durumu olur mu içime kuşku düştü ?

Eşin mi haksız ki çıkardılar ?
Esescim eşim aslında Allah şahit ki haklı yani sucsuz. İşe devamsızlığı bile yoktur. Geç kalmazdı. Sigara içmediği için sigara içmeye bile gitmezdi. Yani işine çok sadikti. Sadece eşime kumpas kurmuşlar . Eski işçi olduğu için çıkarmak için fırsat kolluyorlarmis. :KK43: Okadar mutsuzuz ki . Cikartsinlar da neden 25-2 bendinden çıkartıyorlar. Tazminat içerde mi kalacak. Arabuluculuk ile alabiliriz diye söylendi gerçekten alabilir miyiz .

Yani eşimin suçsuz olduğunu kanitlarsak

Esescim eşim aslında Allah şahit ki haklı yani sucsuz. İşe devamsızlığı bile yoktur. Geç kalmazdı. Sigara içmediği için sigara içmeye bile gitmezdi. Yani işine çok sadikti. Sadece eşime kumpas kurmuşlar . Eski işçi olduğu için çıkarmak için fırsat kolluyorlarmis. :KK43: Okadar mutsuzuz ki . Cikartsinlar da neden 25-2 bendinden çıkartıyorlar. Tazminat içerde mi kalacak. Arabuluculuk ile alabiliriz diye söylendi gerçekten alabilir miyiz .

Yani eşimin suçsuz olduğunu kanitlarsak

İş yeri ile görüştü mü eşin ?
Tazminat verecekler mi ?

Eşimi işten cikardilar sebebi iş arkadaşıyla yüksek sesle tartışması. Tutanak tutmuşlar . Ancak eşimle tartışan şahısa tutanak tutmuşlar ama işten çıkarma durumu olmamis. Madem eşimi çıkartıyorlar onu da çıkarsalardi.

Bu eşimin tutanağından 6 gun sonra iş feshi verildi. 25-2 bendinden çıktığı yazıyor parantez içinde de ( iş yeri huzurunu bozması,kavga etmesi) yazıyor.
Bu maddeden çıkarılanlar in tazminat ve işsizlik ödeneği haklarının olmadığını şuan biliyorum . Ancak bu tazminatı alabilmek için Ceo ile irtibata gecince arabulucuk sistemine basvurabilecehimizi ve bize yardımcı olacağını söyledi. Bizi gecistirdi mi yoksa yardımcı olabilir mi?

Başka bir internet sitesinde bu 25-2 den ciktigi dolayısıyla siciline işleyebilecegini okudum .25-2 maddesini bilenler bilir darp,yaralama da bu maddenin içinde. ancak eşim sadece tartismis yüksek sesle. Baska bir sucu yok. İleride siciline işleyip de iş bulamama ise girememe gibi durumu olur mu içime kuşku düştü ?
Dava açın. Kanunlar her daim işçiden yana işler. Gerçekten suçu Yok ise işe iadesini bile isteyebilirsiniz

Bu durumda iki işçinin de işten çıkarılması lazım , iş mahkemesine gidin hakkınızı alırsınız.

Heh şöyle güzel bir mesaj . Teşekkür ederim. Kanunlar işçiden yana bunu biliyorum evet .
Bu arada eğer şahit varsa dava hızlı bir şekilde sonuçlanır yoksa biraz uzayabilir ama dediğim gibi haklı iseniz yüksek ihtimal işe iade yada tazminat alırsınız. Dolayısıyla çıkarılma nedeni her halükarda sicilinden silinir. Tabiki tutanak kalıcı o konuda yapacak birşey Yok gibi. Avukat daha net anlatır ama bırakmayın peşini

Aynı nedenle biz iki kişiyi çıkardık biri ağır suçluydu işyeri malına da zarar vermişti. Diğerini de çıkardık , diğer kişi arabulucu yoluyla aldı parasını ama birini çıkarıp diğerini çıkarmasaydık ağır suçluya da tazminat yolu ve işe iade davası yolu açık kalacaktı. Diğerini çıkarmamışlar suçlular o yüzden. Üstelik arabulucuk 10 gün içinde sonuçlanıyor.

Back
X