Milana22
Aslında bende senin düşündüğünden/hissettiğinden çok farklı şeyler hissetmiyorum ama şöyle ifade edeyim kendimi belki daha iyi anlaşılırım,kendi kızımı yetiştirirken ayrıca çocuk psikologu olmasam da çalıştığım kurumda bazen mecburen çocuk danışan almam gerektiğinde faydalandığım bi uzman var, Alice Miller diye,abartmıyorum yazılarını aşık olarak okurum/okudum,çocuğa yetişkin gibi davranılması gerektiği,en çok saygıyı hakedenin o olduğunu ,koşulsuz sevenin aslında çocuk olduğunu,istismar konusunda ebeveynlerden birinin mutlaka dur demesi gerektiğini vs vs nerdeyse herşeyi ondan özümsedim diyebilirim,kendi kızımda inanılmaz işe yaradı birçok ailede çok güzel yol aldım/aldık.
Fakat geçenlerde aslında Alice millerin oğlu Martini inanılmaz travmatik büyüttüğünü hatta babasının psikolojik/cinsel istismarlarına karşı korumadığını ve oğlunun çok uzun süre psikanalize gittiğini öğrendim. Bu bilgi benim için travmatikti biliyor musun bir süre kendime gelemedim. Fakat yazıları makaleleri hala çok doğru hala en iyi ifade eden o,çocukları bu kadar merkeze alıp koruyan çok az yazar var,ülkemizde Nihan Kayayla da aynı bağlamdalar,zaten Nihan hanım da onun çevirilerini çok kullanır.
Bu tarz mecralarda böyle şeyler yazmayı sevmiyorum aslında ama sana saygı duyduğum için anlaşılmak istedim sanırım. Umarım anlatabilmişimdir.
Velhasıl ben goygoy Burçaka geri dönüyorum bu kadar ciddiyet yeter