Şiddet böyle böyle başlamaz mı? Fikir verin lütfen.

Valla adamın yerinde olsam çeker giderim.
Bu ne böyle evlendim çocuğum oldu diye böyle sıyırmış bi insanla bı ömür geçirmek zorunda değil ki kimse.

Erkek olsun kadın olsun hiç fark etmez.
Kişisel saygı yoksa arkana bakmadan kaçacaksın.
katılıyorum sana okuyunca sinrilerim tepeme çıktı bunu erkek yapsa da aynı tepkiyi görürdü benden ama ben desem eşim annemden korkuyo eşime olan saygım kalmaz emin olsun ki konu sahibi eşinin birgün sabrı biterse ne annesiden korkar ne başkasından piskolejik baskı yapıyo adama

Milana22 Milana22 Aslında bende senin düşündüğünden/hissettiğinden çok farklı şeyler hissetmiyorum ama şöyle ifade edeyim kendimi belki daha iyi anlaşılırım,kendi kızımı yetiştirirken ayrıca çocuk psikologu olmasam da çalıştığım kurumda bazen mecburen çocuk danışan almam gerektiğinde faydalandığım bi uzman var, Alice Miller diye,abartmıyorum yazılarını aşık olarak okurum/okudum,çocuğa yetişkin gibi davranılması gerektiği,en çok saygıyı hakedenin o olduğunu ,koşulsuz sevenin aslında çocuk olduğunu,istismar konusunda ebeveynlerden birinin mutlaka dur demesi gerektiğini vs vs nerdeyse herşeyi ondan özümsedim diyebilirim,kendi kızımda inanılmaz işe yaradı birçok ailede çok güzel yol aldım/aldık.

Fakat geçenlerde aslında Alice millerin oğlu Martini inanılmaz travmatik büyüttüğünü hatta babasının psikolojik/cinsel istismarlarına karşı korumadığını ve oğlunun çok uzun süre psikanalize gittiğini öğrendim. Bu bilgi benim için travmatikti biliyor musun bir süre kendime gelemedim. Fakat yazıları makaleleri hala çok doğru hala en iyi ifade eden o,çocukları bu kadar merkeze alıp koruyan çok az yazar var,ülkemizde Nihan Kayayla da aynı bağlamdalar,zaten Nihan hanım da onun çevirilerini çok kullanır.

Bu tarz mecralarda böyle şeyler yazmayı sevmiyorum aslında ama sana saygı duyduğum için anlaşılmak istedim sanırım. Umarım anlatabilmişimdir.

Velhasıl ben goygoy Burçaka geri dönüyorum bu kadar ciddiyet yeter 😃😃

BEn şahsen böyle bir psikoloğun bana yardımcı olabileceğini sanmam.çünkü buradaki kişi içgörüden de uzak.davranış,tutum ve tavırlarındaki yanlışlığın bile farkında değil,burada bizden bir yerde destek istiyor,oh ne iyi yaptın,helal olsun dememizi bekliyor.
Yanlış yaptığını bilse ve her defasında düzeltmek için çaba göstereceğim gibi bir niyeti olsa ama başaramasa da yine kabulümdür.derim ki olabilir psikolog da olsa,o da insan,sinirine hakim olamıyor.en azından hatalı olduğunu biliyor diye düşünürüm.ama konu sahibi profilindeki insan kendisine dair bir içgörüsü yok,kendisini ve davranışlarını doğru değerlendiremiyor,dolayısıyla kendini ve çevresini doğru ele alamayan bir insanın bana da katkısı olamaz,dolayısıyla kapısına gitmem

Kusura bakmayın baştan sona haksızsinız.Ha sadece sizin istediğiniz yorumları okumak istiyorsanız o başka.Eşinize sürekli şiddet uygulama hakkınız yok zaten edit yapiyorsunuz.Siz vurunca mutlaka haklisınız.O yapınca vayy kadina siddet.Ikiniz de yapmamalısinız.Eşinizi çocuk gibi azarlayıp terslediğinizin farkında mısinız.Üstelik annenizin evindesiniz.Kendi evinizde değil.Biraz da empati kurun bence.

Bence konu sahibinin çok üstüne gidiliyor.Salak diyip ittiren başlatan taraf o.Ayrıca ben de nefret ederim meymene mesmene iş yapanlardan.Bez takarken o kadar oyalanırsa yine işer.

Ayrıca diğer konularını görün falan yazmışlar baktım.Ben hamile eşine karşı temizlik yaptığı halde ev pislik içinde diyen,sırf uyumak için eşiyle birlikte usgye bile gitmeyen bir adam gördüm.Kadınlar bile her konuda yine kadınlara düşman olmak konusunda bir numara.Kimse kusura bakmasın evin pis oldugunu düşünen kalkar temizler

Milana22 Milana22 Aslında bende senin düşündüğünden/hissettiğinden çok farklı şeyler hissetmiyorum ama şöyle ifade edeyim kendimi belki daha iyi anlaşılırım,kendi kızımı yetiştirirken ayrıca çocuk psikologu olmasam da çalıştığım kurumda bazen mecburen çocuk danışan almam gerektiğinde faydalandığım bi uzman var, Alice Miller diye,abartmıyorum yazılarını aşık olarak okurum/okudum,çocuğa yetişkin gibi davranılması gerektiği,en çok saygıyı hakedenin o olduğunu ,koşulsuz sevenin aslında çocuk olduğunu,istismar konusunda ebeveynlerden birinin mutlaka dur demesi gerektiğini vs vs nerdeyse herşeyi ondan özümsedim diyebilirim,kendi kızımda inanılmaz işe yaradı birçok ailede çok güzel yol aldım/aldık.

Fakat geçenlerde aslında Alice millerin oğlu Martini inanılmaz travmatik büyüttüğünü hatta babasının psikolojik/cinsel istismarlarına karşı korumadığını ve oğlunun çok uzun süre psikanalize gittiğini öğrendim. Bu bilgi benim için travmatikti biliyor musun bir süre kendime gelemedim. Fakat yazıları makaleleri hala çok doğru hala en iyi ifade eden o,çocukları bu kadar merkeze alıp koruyan çok az yazar var,ülkemizde Nihan Kayayla da aynı bağlamdalar,zaten Nihan hanım da onun çevirilerini çok kullanır.

Bu tarz mecralarda böyle şeyler yazmayı sevmiyorum aslında ama sana saygı duyduğum için anlaşılmak istedim sanırım. Umarım anlatabilmişimdir.

Velhasıl ben goygoy Burçaka geri dönüyorum bu kadar ciddiyet yeter 😃😃
Alice milleri elbette biliyorum ve dumur oldum su anda , hic bilmiyordum ogluyla olan mevzuyu
İste bana hic samimi gelmiyor boyle insanlae , su anda buz gibi sogudum onean mesele
Hayatta da okumam bir daha
Bende sana deger verdigim icin alintilayip fikrimi yazdim zaten, tesekkur ederim ♥️

Bence konu sahibinin çok üstüne gidiliyor.Salak diyip ittiren başlatan taraf o.Ayrıca ben de nefret ederim meymene mesmene iş yapanlardan.Bez takarken o kadar oyalanırsa yine işer.

Ayrıca diğer konularını görün falan yazmışlar baktım.Ben hamile eşine karşı temizlik yaptığı halde ev pislik içinde diyen,sırf uyumak için eşiyle birlikte usgye bile gitmeyen bir adam gördüm.Kadınlar bile her konuda yine kadınlara düşman olmak konusunda bir numara.Kimse kusura bakmasın evin pis oldugunu düşünen kalkar temizler
Konu sahibinin onceki konularini bilmiyorum ama bu konuda kesinlikle haksiz , yani sirf kadin diye haksiz bir insani savunmak da yanlis bana gore

Bende yavas insan hic sevmem ama esim cok yavastir bunu bilerek evlendim , bazen icten ice sinir olurum , konu sahibinin yasadigi mevzuya benzer cok sey yasamisizdir ama bu hicbir sekilde adama salak demeyi hakli cikaramaz , herkes ayni olmak zorunda degil z benden farkli diye kimseye hakaret etme hakkim yok kimsenin hakki yok , bu kadar şikayetçi ise evlenmeseymis konu sahibi yavas bir adamla

Konu sahibinin eşi: Salak
Konu sahibi: Sensin salak, bir şeyi de becer, gerizekalı, ruh hastası, terbiyesiz, Allah belanı versin senin, geber inşallah.

Tencere dibin kara, seninki benden kara.

Diyaloğu tam olarak anlamak için konu sahibinin bu başlıkta da paylaşılan eski konusunu okumanız gerekiyor.

Çocuk bezlendigine göre yeni baba olma baskısı bir yandan kv evinde mahsur kalmak bir yandan siz zaten gerginsiniz belli annenizde dominant bir kv gibi algıladım Allah adama sabır versin şu kadarcik tepki vermesi de normal yani.ayrica naçizane siz biraz eşinize karşı tavirlarinizi değiştirin derim kaybedince kiymetini anladım demeyin sonra aman diyim

Şiddeti siz başlatmışsınız eşinizi yargılamadan önce kendinizi düzeltmelisiniz. Sürekli vurmuyorum demişsiniz ama eşinizin de ilk defa vurduğunu söylemişsiniz şiddet sadece eşinizin vurmasıyla mı başlıyor

Çok zor bir insansınız. Adam A diyor siz alfabeyi adamın üstüne saydırıyorsunuz. Tavrınız hiç hoş değil ve yazdıklarınızdan eşinize saygı duymuyorsunuz gibi bi izlenim oluşturdu bende.

Siz benim üst komşum olabilir misiniz acaba? Her sabah kavgalarını dinliyorum kadın bıdıbıdı konuşuyo adam en sonun dayanamayıp bağırınca kadın deliriyo daha da bağırıp çağırıyp adamcağız tek kelime ettiğine edeceğine pişman oluyor. Okuyunca aynen siz de böyle bi izlenim bıraktınız bende.

Bu kadar basit bir konuda sizin söyledikleriniz normal mi? Örtüyü elinden çekerek kaç saniye kazandınız, 10 mu?
Şiddet uygulayan da eşiniz değil. Kendinizi sorgulayın. Ben sinirli biriyim napayım diye bir savunma olamaz. Sadece eşinize böylesinizdir. Şimdiye kadar kaç arkadaşınıza yada akrabanıza böyle şeyler yapabildiniz mesela?
Gecikti diye bu kadar olay çıkmış ama adam.odanin köşesine kadar itilmiş vs o anda. Demek ki o kadar da acil degilmis

Back
X