Şiddet Görüp Affetmek ya da Affetmemek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl olsa affettim, evime döndüm, şimdi evi terk etsem o zaman neden affettin diyecekler diye korkma, can güvenliğin tehlikede, bu adamla nasıl cesaret edip dört duvar arasında kalabilirsin? Aradan uzun seneler geçmiş gibi bir daha şiddet uygulamadı diye onu affetmeye çalışma. Aradan uzun seneler de geçse bundan sonra diken üstünde yaşayacak olan sensin. O can havlini, o ara sokaklarda beni bulamasin diye nefes nefese koşmayı çok iyi bilirim. Lütfen kendini kurtar.

İnanmıyorum size ya! Kalp nakli oldunuz ve sırtınıza yumruk mu yediniz? Kaçmasaydınız adam sopayla girişecekmiş.
Bu şiddet size neler yapabilir, farkında mısınız? Yaşamınız mucizeyken, mucizeyi niye illa trajediyle sonlandırmak derdindesiniz? Hanımefendi ölürsünüz, o yumruk nakil olmamış herhangi bir kadına bile neler yapar, sizi çok daha kötü etkileyebilir.
Ya bir de nasıl saygı duyabiliyorsunuz, hiç mi içinizde öfke oluşmuyor? Ben olsam yanımda uyurken boğazına çökme isteği oluşurdu. Daha önce bir erkekten şiddet görmedim, sadece hayal ettiğimde oluşan hissiyat bu. Bu şekilde evlilik yürütemem ben.
Bir de konusu açıldığında hala gözü dönüyor demişsiniz. Az daha sıkıştırsanız bu sefer o sopanın tadına bakarsınız, demedi demeyin. Son kez uyarayım, canınızdan olursunuz bakın.

Öyle mi? Peki. Dilerim hiç kalp akciğer nakli gerektiren bir hastalığınız olmaz. Olursa o psikolojiyle tekrar görüşelim. Benim ayakkabılarımı giymeden beni yargılamayın.

Madem öyle canın daha kıymetli olmalı konu sahibesi zaten ölümden dönmüşsün Adam nakille güç bela bulunan bir organa gelmiş yumruk atmış yukarda hayvan yazmıştım geri alıyorum hayvanoğluhayvan. Bu adamın elinde sakat kalırsın, sen organ nakilli bir insansın sırtına gelen yumruktan ölebilirsin bile hiç mi canından korkmazsın?

Gerçekten yorumunuz için sonsuz teşekkür ederim , beni anlayan biri olmuş sonunda. Onu affettiğim için kendimi affedemiyorum ben, o sebeple açtım içimi. Zaten içimi kemiren şeyler olmasa neden bütün bunları yazayım.

Zannederim kalp kırmayan , acıtmayan, küçümsemeyen tek yorum sizinki. Gözümden kaçan başka böyle yorum var mı bilmiyorum ama teşekkür ederim
Aslında şiddet görüp bunu kabullenmeye çalışıyor olmanıza bu tepki kadın olarak kendimize yapılmış gibi hissedip yapılan yorumlar direk size kişiliğinize değil olamaz da zaten

Gerçekten dümdüz affetmeyin

Daha ben yazmadan siz yazdınız. Ameliyatlı, kalp hastası birini sopayla dövmeye çalışmak, sırtına yumruk atmak cinayete teşebbüstür.
Buna şiddet değil diyen akrabanızın kafasına şaşırırım.
Hasta olmasanız bile nasıl şiddet değil diyorlar bu duruma?
İlla bütün kemiklerinizi kırması mı gerekirdi şiddet olması için
Asla affetmeyin bakın yuvayı şunu bunu geçtim canınızı kurtarın bu adamın elinden

Yani ailesi icin sizi sopayla kovalayan adamin neyini afettiniz. Benim bir tanidigim var. Kadin cocuklari icin siddete hep sessiz kaldi. Sonuc? Sonunda ayrilmaya karar versiginde adam o ise giderken yolunu kesip kolunu kirdi ve bicakla yaraladi. Son saniyede alman polisi yetisti. Tavizin sonuclari bunlar

Bakın kendiniz söylediniz. Kabullenmeye çalışmak. Herkes bazen çok yanlış da olsa bir şeyleri kabullenmeye çalışır. Ben çalışıyorum , yanlış olduğunu biliyorum ama işte günün sonunda yapamıyorum. Küçümseyici yorumlar bana kendimi iyi Ya da aklı başında hissettirmiyor

Üslup her şeydir. Bana bu şekilde yaklaşanlar gerçekten iyi bir şey yaptıklarını mı düşünüyor? Bu şekilde alaycı yorum yapmak çok mu hoş?
Bu alaycilik degil aslinda..
Senin gormus oldugun siddete karsi toplu olarak sergilenmis bir tavir..
Kimi kimsesi olmayan,siginak catisi tutanacak dali olmayan kimseler sessizce ceker bu cileyi..Ya olur ya olmekten beter olur.
Gun gectikte solar,kuruyup gider bir kosede.
Kimileri ise toplum ve cevrenin destegi ile kurtulur bu eziyetten..Kurtulan az,ceken ise coktur Türkiye'de..

Bize gonul koymayin..
Alayci olarak nitelendiginiz usluplarinin nedeni ise : Sizi kurtarmak\farkindalik yaratmak adina vermis olduklari ugraslardan ibaret.Yazmaya cekinen ama konuyu okuyan baska bir siddet magduru daha var ise : Ona da yol gostermek icin.
Zaten gun asiri ya dayak yemis,ya oldurulmus, ya da fuusa zorlanmis bir cok kadin goruyoruz..
İnsanlar o listeteye eklenmenizi istemediler..

Öyle mi? Peki. Dilerim hiç kalp akciğer nakli gerektiren bir hastalığınız olmaz. Olursa o psikolojiyle tekrar görüşelim. Benim ayakkabılarımı giymeden beni yargılamayın.
Ben yargılamıyorum sadece bu konuda kendinizi cok salmıssınız savasmanız gerekirken helede bu adamla kendinize yazik etmissiniz sizin hiç birseyi kafaya takmamaniz gerekirken

%1000000000
Bir insan nasıl bir kalp hastasına vurabilir onu da geçtim sırtına vurabilir? İnanamıyorum, hayvanlığın bu derecesi inanılmaz.
Çeri bu insan kalp nakli olmuş, normale dönmesi zaman alır. Ailemden biri nakil olmasa bile, ağır bir kalp ameliyatı geçirdi. Öyle bademcik ameliyatı gibi olmuyor. Zaman alıyor zaten de onun haricinde yediği içtiği, bakımı falan bebek gibi bakıldı. İyileşme ve normale dönme sürecinde şiddeti hayal bile edemiyorum. Şaka yapmıyorum vallahi öldürebilir ya da hasar verebilir.
Bir de tutturmuş aşağılar gibi konuşuyorsunuz, dalga geçiyorsunuz diye. Yorumların çoğunu okudum, gördüğüm en normal cevaplar, öyle aşağılayıcı bir yorum yok. Hepsinin odağı da canından olmasın diye uyarı içeriyor. Kız kardeşim iyi misiniz siz? Daha hala kavga peşindesiniz ya! Boş verin burada kim ne demiş, biz sizin düşmanınız değiliz. O evdekinden çok daha dostuz size, emin olun. En azından sırtınıza bir yumruk indirmedik. Ya da kötülüğünüzü istemedik.
İkinci bir şansınız var, bunu iyi kullanın.

Kabullenememişsiniz de zaten zorlamayın da kendinizi nakil olduğunuzu bilerek size vurması beni bu adamdan nefret ettirdi canınıza kast etmiş ya kaçamasaydınız ya bir gün kaçamazsanız dediğim gibi bu adama tedavi olması gerektiğini bu duruma göre yeniden düşüneceğinizi söyleyin aileniz nasıl müsade etti dönmenize

Ne yazdık pardon da
Şiddet görme uzaklaş bu adamdan kendi hayatını kur geleceğini heba etme çocuğun olmadan daha fazla şiddete mağdur olmadan ALLAH korusun tv de neler oluyor başına daha kötü şeyler gelmeden bırak evliliğini dedik diyemi kırıcı olduk

Yada ne yapican kardeş evlendin kocan hem sever hemde döver çekicen gelinlikle girdin kefeninle cikican döverse seni sesini çıkarma mi diyecektik

Her cümleniz çok doğru. Ben en azından gidip şikayet etme cesareti gösterdim, bunu yapamayan çok kadın var. Affetmek noktasına gelince affetsem zaten sorun olmazdı ve yazmazdım. Affedemediğimden tüm soru işaretleri. Derdim var dedim ama ne aptallığım kaldı ne cahilliğim..

Ben yargılamıyorum sadece bu konuda kendinizi cok salmıssınız savasmanız gerekirken helede bu adamla kendinize yazik etmissiniz sizin hiç birseyi kafaya takmamaniz gerekirken
Savaşmadığımı nerden biliyorsunuz? Oksijen tüpüyle okul okudum, üniversite bitirdim ben mosmor bedenimle. Sonra atandım yoğun bakımlarda ders çalıştım. Beni hiç tanımıyorsunuz. Neler yaşadım bilmiyorsunuz. Ve bana arabeski seviyorsunuz diyorsunuz.

Siz kendiniz yaziyorsunuz: Ilk refleksiniz kendi caninizi kurtarmak olmus. Hayatda kalma modunda bütün dogru adimlari atmissiniz. Bunu durduk yere yapmadiniz. Sizi geri gitmeye iten sebepler nedir bilmiyorum, ama caninizdan önemli olmamasi lazim. Gelecek sefer bu kadar kolay kurtulmayabilirsiniz cünkü simdi kacabilseniz sizin onu sikayet edeceginizi biliyor. Bunu engellemek icin herseyi yapabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…