Şiddet görüyorum ama eşim bunu kabul etmıyor

Böyle söylemesi sizin şiddet gördüğünüz gerçeğini değiştirir mi?

Şiddet gördüğünüzü de sizi manipüle ettiğini de biliyorsunuz. Peki boşanacak mısınız? Yoksa sadece şiddet uyguladığını kabul etsin öyle devam edelim mi istiyorsunuz?

Yuh artık sanki öldürdüm mü ne ya? Zaten direk caniliğe giriyor şiddetide geçiyor yani. Boşanın çocuk yokken.

Ailem bilmiyor daha kimseyede bunu dile getirmedim ilk kez bu sayfada dıle getırdım
Saklamanız daha kötü zaten. Bir gün o boğazınızı sıkan parmaklar gevşemese, ya da itip çekiştirirken kafanızı çarpıp ölseniz ve ben yapmadım dese kim vurduya gideceksiniz.
Şiddet eşinizle aranızda kalıp saklanması gereken özel bir durum değildir

Ben yazayım, eşim biraz sinirli. Ama onu çok seviyorum. Ailemde çok seviyor. Babam onu oğlu olarak görüyor. Zaten iş yerinde de çok sevilir. Ama tek kötü huyu sinirlenince gözü birsey görmüyor. Kolumu büküyor, bileklerimi tutuyor, çok kızarsa boynumu sıkıyor. Ona söyleyince ben yapmışım, ben haketmișim gibi davranıyor. Onu ben sinirlendirmișim. Elimde bıçakla mi saldırdım, öldürdüm mü sanki seni diyor.
Simdi ben ne yapacam, kimse inanmaz bana. Susup kabullenmeli miyim, yoksa aileme mi diyeyim bana yardım etsinler?

Burdan da anlaşılıyor ki sadece fiziksel şiddet değil psikolojik şiddet de görüyorsunuz. Arkadaşların da söylediği gibi katlanarak artacak bu.

Gerilince patronuna, amirine, müşterisine de girişiyor muymuş? Yoksa gücü sadece size mi yetiyor?

bıleklerımı büküp sıkmalar bagırmalar hakaretler. Üstüme yürümeler bogazımı sıkmalar. Beni koltuga sıkıştırmalar.

abartıyosun öldürdüm sanki

Boğazını sıkıyor ya mesela. Öfkesi mukabilinde sıkıyor .
Daha az öfkelenirse sıkmaz ya da daha az sıkar.
Daha fazla öfkelenirse de daha fazla sıkar
Daha fazla sıkarsa da ne olacağını sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

Ne zaman daha fazla öfkelenecek , bu belli değil. Ona Azrail karar veriyor.

Ama şiddet olmadığı konusunda eşinize katılıyorum
Bu şiddet değil ; düpedüz dayak.

Şiddet kelimesi sığ kalıyor. Nazik oluyor yani. Durumun vehametini kibar kelimeler yeterince anlatamıyor. Bu bal gibi dayak.

Boğaz sıkmak ise kasten adam öldürmeye teşebbüs.

Benzer şeyleri siz ona ya da anasına yapsaniz ne diyecek? Aman anne abartma bu şiddet değil mi diyecek?

Anlamıyorum neyi bekliyorsunuz?. Nasıl bekliyorsunuz korkmuyor musunuz?

Ben korkuyorum. Bütün erkeklerden korkuyorum.

Ben sokakta yürümeye korkuyorum. Siz canınızı emanet edip dört duvar arasında uyuyorsunuz.

Neden canınızı kurtarmaya çalışmıyorsunuz?. Sonunuzu göremiyor musunuz?

Aileniz nerde? Kimse size akıl vermiyor mu?

Kadın öldürmenin moda olduğu bu ülkede bu adamla evli kalmanin tek yolu günde 3 öğün yürek yemek olabilir.

Asla akıllanmıyoruz. Asla ders almıyoruz.

Allah kocanıza akıl fikir versin diyemiyorum, verecek olsaydi verirdi.

Allah yardımcınız olsun da diyemem. Kendine yardim etmeye çalışmayana yardim edeceğini de hiç sanmıyorum.

Benim ilk esimdeki şiddet el ele yürürken bileğimi sikmasiyla başladı.
Daha sonra görmediğim işkence kalmadı.
Keşke o zaman senin gibi buraya yazıp akıl alabilseydim.
Yada o ilk şiddette aileme gitseydim.
Gerçekten buna değmez inanın.
Bu şiddet hem de giderek dozunu arttıran şiddet.
Aman çocuk yapma.
Ailene git durumu anlat.
Darp raporu al kendini kurtar.

Öyle bir durumda cesedi alıp bir yere gömer. Ülke manyak kaynıyor.
Sayın Konu sahibi kocanız bunu yapmaz sanmayın, millet ailesini tandirda yakıyor, üstüne beton döküyor.

Adamin bunu kabul edip etmemesinin su anda ne fark edecegini anlamadim. Su anda caniniz güvende degil, bunun ötesi var mi? Manipulasyonlarini bir yere saklayabilir. Sizin o herifin yanindan ayrilmaniz lazim. Intihar süsü verilip öldüren iki aylik gelini gördünüz mü haberlerde? Oda siddet görüyordu böyle bir psikopatdan. Gec olmadan ailenizin yanina gidin.

Evlilik Hakkında Her Şey isimli bir dizide kadın avukat şiddet gören bir müvekkilini ikna etmek için gözlerini kapat ve eşinin sana yaptığı seyleri bana yaptığını hayal et demişti. Kadın o zaman boşanmaya karar vermişti. O geldi aklıma.

Tabi ki ailenize söyleyin. Iyi günde herkes iyidir. Önemli olan geri kalan zamanda nasil olmali. Bunca zaman susmaniz hata

Sanırım insan olarak kendi yaşadığımız duruma alıştığımız için normallestiriyoruz. Ama aynı durumu aynı şekilde başkası yaşayınca o zaman daha gerçekçi düşünüyoruz.

Daha ilk aylarınızda böyle yapıyorsa sonunuzu düşünemiyorum hiç sağlıklı değil. İleri gidip daha çok şiddetlenebilir. Bence ailenle konuş ve bitir. Hey Allahım ya daha yeni evli çiftsiniz derdi zoru ne ya. Sevgiliyken nasıldı? 7-8 yılda hiç mi falso vermedi?

Türkçede "ölüyü gösterip sıtmaya razı etmek" diye bir deyim vardır biliyor musunuz?

Sizi manipüle ediyor. Ölümü gösterip dayağa eyvallah etmenizi bekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…