- Konu Sahibi Sorunluhorl
-
Size katılıyorum.Fiziksel şiddete uğradığınız gibi çok ağır psikolojik şiddete de uğruyorsunuz. Gaslighting deniyor buna. Birkaç ayda aklınızdan şüphe eder hale getirmiş sizi. Bu tarz konularda niye boşanmıyorsun diye küçümseyici yorum yapanlar şiddetin bu yönünü hesaba katmıyor ve şiddete maruz kalan kadına zarar veriyorlar hatta böyle bilinçsiz yorumlar kadını o ilişkide kalmaya bile itebiliyor. Şiddet döngüsünü, gaslightingi araştırıp öyle yorum yapsa keşke herkes mağduru eleştirmek, suçlamak kadar kolay aslında.
Konu sahibi, gerçekten inanılmaz üzgünüm bunları yaşadığın için. Yapacağın en doğru şey , belki ailene anlatmaktan bile önce,bu konuda uzman olan birilerinden yardım istemek olur bence. Ailen umarım destek olur ama olmazlarsa da neler yapabileceğini, haklarını öğrenmek çok çok önemli. Birçok dernek var mesela. Sürekli her yerde yazıyorum yine yazacağım türkiye kadın dernekleri federasyonunun acil yardım hattını arayabilirsin acil bir durum olmasına gerek yok örneğin yaşadıklarını anlatıp burda sorduğun bu şiddet mi sorusunu telefonu açan psikologa sorabilirsin. Başka birçok sivil toplum kuruluşu var sana yardım edecek, lütfen onlardan birine ulaş.
Ben artık dayanamıyorum bu ülkede kız kardeşlerime yaşatılanlara. Fiziksel şiddeti dahi ayırt edemez hale getirmiş kadını gerçekten çok acı. Umarım harekete geçip yardım isteyecek gücü bulursun ve kurtulursun bu adamdan.
Çok haklısınız burada hemen linç durumu oluşuyor niye boşanmadın boşanmıyorsun vs. Ama kadın daha bunun şiddet olup olmadığı konusunda bile emin değil. Kocası manipüle ediyor. Manipülasyon hafife alacak bir konu değil insanı kendinden şüphe ettiriyor. Bir yerden sonra kendini suçlamaya ve değrrsiz hissettirmeye başlıyor. Burada açılan çoğu konuda bunu görüyorum. Dün yine bir konu okumustum konu sahibi siralmista siralamis ve yani adamin hicbir iyi yani yok 100 kere boşanılır ondan ama hala ben mi abartıyorum acaba diye sormuş...Fiziksel şiddete uğradığınız gibi çok ağır psikolojik şiddete de uğruyorsunuz. Gaslighting deniyor buna. Birkaç ayda aklınızdan şüphe eder hale getirmiş sizi. Bu tarz konularda niye boşanmıyorsun diye küçümseyici yorum yapanlar şiddetin bu yönünü hesaba katmıyor ve şiddete maruz kalan kadına zarar veriyorlar hatta böyle bilinçsiz yorumlar kadını o ilişkide kalmaya bile itebiliyor. Şiddet döngüsünü, gaslightingi araştırıp öyle yorum yapsa keşke herkes mağduru eleştirmek, suçlamak kadar kolay aslında.
Konu sahibi, gerçekten inanılmaz üzgünüm bunları yaşadığın için. Yapacağın en doğru şey , belki ailene anlatmaktan bile önce,bu konuda uzman olan birilerinden yardım istemek olur bence. Ailen umarım destek olur ama olmazlarsa da neler yapabileceğini, haklarını öğrenmek çok çok önemli. Birçok dernek var mesela. Sürekli her yerde yazıyorum yine yazacağım türkiye kadın dernekleri federasyonunun acil yardım hattını arayabilirsin acil bir durum olmasına gerek yok örneğin yaşadıklarını anlatıp burda sorduğun bu şiddet mi sorusunu telefonu açan psikologa sorabilirsin. Başka birçok sivil toplum kuruluşu var sana yardım edecek, lütfen onlardan birine ulaş.
Ben artık dayanamıyorum bu ülkede kız kardeşlerime yaşatılanlara. Fiziksel şiddeti dahi ayırt edemez hale getirmiş kadını gerçekten çok acı. Umarım harekete geçip yardım isteyecek gücü bulursun ve kurtulursun bu adamdan.
Ölmesi gerekiyor değil mi ? Kemiklerinin kırılması. Sizin kafalar böyle çalıştıkça o bebekler daha çok ölecek. Çok çocuk şiddet ortamında büyüyecek.Çok haklısınız burada hemen linç durumu oluşuyor niye boşanmadın boşanmıyorsun vs. Ama kadın daha bunun şiddet olup olmadığı konusunda bile emin değil. Kocası manipüle ediyor. Manipülasyon hafife alacak bir konu değil insanı kendinden şüphe ettiriyor. Bir yerden sonra kendini suçlamaya ve değrrsiz hissettirmeye başlıyor. Burada açılan çoğu konuda bunu görüyorum. Dün yine bir konu okumustum konu sahibi siralmista siralamis ve yani adamin hicbir iyi yani yok 100 kere boşanılır ondan ama hala ben mi abartıyorum acaba diye sormuş...
Ne alakaaa dedigimi algilayamadiginiz sıkıntı var heralde.Ölmesi gerekiyor değil mi ? Kemiklerinin kırılması. Sizin kafalar böyle çalıştıkça o bebekler daha çok ölecek. Çok çocuk şiddet ortamında büyüyecek.
Manipüle mi ediyor ? Yapmayın Allah aşkına. Kadın gelmiş konu açmış , gayette farkında. Ben artık bunca öldürülen bebek olayından sonra dayak yiyip hala acaba diyene inanmıyorum.Ne alakaaa dedigimi algilayamadiginiz sıkıntı var heralde.
Adam kadını manipüle ediyor aklımı kaybedeceğim diyor. Şu an saglikli dusunemiyor. Siz niye boşanmıyorsun diye konu sahibine trip atınca kadına iyilik yapmıyorsunuz. Alıntıladığım üye ne kadar güzel yazmış belki siz zarar veriyorsunuz konu sahibine.
Konu sahibi uzmandan destek almalı ailesine de söylemeli başta sağlıklı düşünüp kocasının yaptıklarını fark etmeli, kurtulmalı.
Bir de sürekli sizin gibi düşünmeyenlere ‘sıkıntı var her halde’ falan yazmayı kessek mi ? Bizim gibi düşünmeyenin algısı düşük olmuyor.Ne alakaaa dedigimi algilayamadiginiz sıkıntı var heralde.
Adam kadını manipüle ediyor aklımı kaybedeceğim diyor. Şu an saglikli dusunemiyor. Siz niye boşanmıyorsun diye konu sahibine trip atınca kadına iyilik yapmıyorsunuz. Alıntıladığım üye ne kadar güzel yazmış belki siz zarar veriyorsunuz konu sahibine.
Konu sahibi uzmandan destek almalı ailesine de söylemeli başta sağlıklı düşünüp kocasının yaptıklarını fark etmeli, kurtulmalı.
Ne okuduğunuzu anlıyorsunuz ne de manipülasyon, psikolojik şiddet, gaslighting kavramlarını. Erkek şiddetinin ne olduğunu biliyor musunuz bari? Ben inanmıyorum şöyle yapsaymış gibi yorumlarla bu erkeklerden hiçbir farkınız kalmıyor siz de kadına psikolojik baskı yapıyorsunuz. Mağdur durumdaki kadına daha çok saldırarak ne olacağını sanıyorsunuz? Bu tarz yaklaşımlar gerçekten çok zarar veriyor. Bu benim kişisel fikrim değil. İnanmıyorum dediğiniz kadınları anlamak ve öfkenizi onlardan çıkarmak yerine gerçekten yardımcı olmak isterseniz kadına şiddet konusunu biraz araştırın. Çünkü bu tamamen politik, sadece bir insanın diğerine vurması gibi basit bi mesele değil. Şiddet döngüsü yazın google a, yukarda bir üye gaslighting videosu atmış onu izleyin.Manipüle mi ediyor ? Yapmayın Allah aşkına. Kadın gelmiş konu açmış , gayette farkında. Ben artık bunca öldürülen bebek olayından sonra dayak yiyip hala acaba diyene inanmıyorum.
Bir numaralı karaktersizlik örneği.Parçalanmış bir yaşantısı vardı hep clupte orda burda gününü gün eder karıyla kızla konuşur bir de yakalanırdı aile nasıl olunur bilmiyordu bana nasıl mutlu bir yuva bahşedebilirdi ki beni tehdit etmese nişanlanmazdım bile de işte toydum o zamanlar beni bekaretle korkuturdu gidemezsin ki babana beraber olduk derim mecbur bana kalırsın derdi korkardım. Valla çok zor günler geçirdim düşününce ya korkuma yenilip sürüklenseydim..
Eşiniz için şiddetin anlamı öldürmekse, kendince ilk şiddet uyguladığında, Allah korusun sizi öldürecek hale getirecektir.Ben şiddet gördüğümü biliyorum. Sorun karsımdaki insanın yaptıklarını şidet olarak görmemesi ve yok sesını yukseltın yok gergındım ustume geldın abartma yok senı öldürdüm sanki senin psikolijin boxuk gibi manipülasyon yapıyor ruh halımden süphe eder hale geldim
Şu cümlenize çok üzüldüm... Sizde bu olayı kendinize "çok abartıyorum" diyerek kabullenmeye ve alttan almaya görmezden gelmeye başlamışsınız bile çok üzüldüm.Bazen acaba kafayımı yıyorum yoksa kafamdamı kuruyorum diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?