• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet içerikli mesaj

İlişkiyi bitirmek kendiniz açısından çok sağlıklı olacaktır. Delici, kesici, boğmalı, vurmalı, kırmalı şiddet eğilimli cümleler affedilecek gibi değil.

Münevver karabulut, cem garipoğlu cinayetini düşünün. Kızın telefonuna mesaj geldiği için adam kızı öldürdü kıskançlığından. Rica ediyorum dikkatli olun kıskançlığın insana yaptıramayacağı birşey yok.
 
Son düzenleme:
Yazdığınız ilk paragrafta çeliştğinizin farkında mısınız?
Hayatın olağan akışı gereği, hiç ummadığımız durumlarla karşılaşabilirsiniz ki kadın olarak çevremde pek çok kadının yaşadığını gördüm, mesela kavgaya karışmak.
Trafik kavgası!
Benim de başıma geldi, camlarım yumruklandı veya okuldayken otopark kavgası.
Şimdi ben sosyopat mıyım?
Ayrıca sosyopat dediğiniz kişilik bozukluğunu asla bunlarla değerlendiremezsiniz, kendini ele vermez.
Psikopat ise bambaşka bir şey, Allah karşılaştırmasın aöa 1 saat yeter anlamaya, psikolog arkadaşlar aydınlatsın sizi.

Siz bir insanı başına gelenler ve o an verdiği tepkilerle fişleyebilirsiniz, ben ise karakterindeki ince detayları görürüm.
Benim ipuçlarım zihninin derinlikleri ve düşünceleridir.
Yoksa bir kişi size vuruyorken ya da hakaret ediyorken sadece bakmakla yetinmek benim için salaklıktır, sizin için düzgün karakter demek.
İpuçlarını iyi okumak lazım evet, salakla öfke kontrolünü karıştırmamak lazım.

Bu yazdıklarınızdan anlıyorum ki, demek istediklerimden hiç bir şey anlamamışsınız. Zaten algılarınız kapalı olmasa böyle bir durumu savunmazsınız. Algılarınızın bir an evvel açılması dileğiyle. Sevgiler...
 
Istersen uzaya git gercegi degistiremezsin. Çok asiksan cok kiskanir sacmalarsin. Annenin yavrusuna duydugu gibi bi sevgiden zaten kadin-erkek iliskisinde bahsedemezsin. Gereksiz laf uretmeyin.

Siz çok gerekli laflarınıza devam edin buyrun. Sizin aşktan anladığınız bu demek ki. Ama üzgünüm size aşkı yanlış anlatmışlar. Sağlıklı beyinler aşkı böyle yaşamaz emin olun. Kadın cinayetlerine kurban giden kadınların failleri zaten o kadınları hep çok sevdiklerinden, çok aşık olduklarından öldürdüler. Hay Allahım ya sen akıl fikir ver!
 
Evet resmen o sahneyi kafasında kurmuş ve yazmış. Zaten cümleyi okudum bir süre kendime gelemedim. Sonra engelledim cevap bile atmadım ne diyeceğimi bilemedim. 3 senedir nasıl tanıyamadım ben bu adamı
Bir erkekte hem sinir hem kıskançlık varsa ve öfke anında sizi boğacağını söylüyorsa o erkekle arkadaş bile olunmaz, zaten erkek arkadaşınız sizin alttan aldığınız biriymiş, ilişkiyi sizin susmalarınız sayesinde yürütüyormuşsunuz, bugün bu tehdidi kulak ardı ederseniz yarın olası bir evlilikte şiddet görmeye hazır olun.

Hiçbirimiz melek gibi değiliz, herkeste az çok sinir, öfke hali vardır ama öfkemizi kontrol altında tutarız, lakin maalesef bazı erkekler bu öfkeyi olduğu gibi dışarı vurur, öfkenin kontrolsüzlüğü karşımızdakine öldüresiye vurmaya, vurdukça öfkenin artmasına neden olur, bu yüzdendir ki maalesef kadınları öldüren o caniler defalarca bıçak darbesi vurur kadınlara, vurdukça hırslanırlar.

Konunuz vesilesiyle hem genç kızlara hem evli kadınlara rica ediyorum, erkek arkadaşınız, nişanlınız, eşiniz öfkesini kontrol altında tutamıyorsa, size zarar veriyorsa, tehdit ediyorsa, gözü öfkeden ve kıskançlıktan dönüyorsa ayrılın, siz değerlisiniz, hayattaki en değerli varlığınız sizlersiniz, düzelir, çocuğum için, çevreye ne derim, aileme ne derim diye düşünmeyin ne olur, sinirle söylenmiş laf deyip geçmeyin, bugün yalnızca bir sözdür belki ama yarın icraate geçmeyeceğinin garantisi yok.

Kimse şiddeti, şiddeti içeren sözleri hafife almasın, öfke kontrolü olmayan insanları dikkate almaya almaya kadın cinayetleri arttı, şiddetin dozu çoğaldı, bunu engelleyecek olan yine bizleriz, şiddet görünce ne yapacağını bilmeyen, korkan, korkudan sağlıklı düşünemeyen kadınlara sana müstehak deyip dalga geçmek yerine yol gösterici olmalıyız.






 
Bu yazdıklarınızdan anlıyorum ki, demek istediklerimden hiç bir şey anlamamışsınız. Zaten algılarınız kapalı olmasa böyle bir durumu savunmazsınız. Algılarınızın bir an evvel açılması dileğiyle. Sevgiler...
Hıhı.
Fotosentez yaşam biçimin, sadece oksijen karbona dayalı algılarım, başka bilgi veri girimi yok.
Sizin gibi düşünmüyorum sadece olan bu.
Teşekkür ederim yine de, hoşçakalın.
 
Şu sosyal medya şifresi verme olayı nedir Allah aşkına?

Ben belki kız arkadaşımla özel birşey yazıştım, o belki erkek arkadaşıyla argo konuştu.

Okumaya gerek var mı? Birbirinizin herşeyini didik didik etmeye gerek var mı?
Doğru söze ne denir, maalesef bunu bazı evlilerde yapıyor, kendilerine kişisel alan bırakmıyorlar.
 
Sosyal medya hesabımın şifresini biliyor,ben de onunkini biliyorum en baştan beri böyleydi bu. O kişi mesaj atar atmaz gördü şans eseri. Durumu anlatmıştım ama ona bu sefer neden bilmiyorum çok agresif ve tuhaf davrandı ve o cümleyi yazdı gerçekten sok oldum
Şifremiz var birbirimizde diyorsunuz sonrasında şans eseri gördü diyorsunuz bu biraz garip bir diğeri ise bir süre konusmussunuz ve bana takik diyorsunuz siz kendinizi sevgilinizin yerine koyun birisi ona yazsa duygularini sizde kıskançlık yaratmazmi bu. Sevgilinizin söylediğini kayirmiyorum doğru bulmuyorum yanlış anlamayin ama onu yanlış bulmakla birlikte sizdede yanlış olan biseler var sanki.
 
24 yıllık evlilik tecrübeme dayanarak söylüyorum, eşim tarafından hiç tehdit edilmedim, kıskançlığı aşk olarak görmedik ikimizde, çok seven çok kıskanır lafı sağlıklı değildir, şiddet görmedim ama bugün eşim tehdit etse 30 yıllık mazimizi siler geçerim.

Tehditleri ciddiye almayanlara gelsin, hadi bakalım deyiverin haberdeki kadın da tehditleri ciddiye almasın diye.

https://www.cnnturk.com/turkiye/dayakci-koca-boyle-tehdit-etti-iki-kizina-da-tecavuz-ederim
 
Son düzenleme:
Ben gerçekten şok olmuş vaziyetteyim ne yapacağımı da bilmiyorum, 3 yıldır devam ediyorduk onu herkesle tanıştırdım ailem arkadaşlarım tüm çevrem.. Evlenme hayali kuruyorduk hep ama şuan afallamış durumdayım. Kuzenime anlattım durumu, sinirlen söylemistir o öyle biri değil diyor ama içimde korku var buna inanmak istemiyorum

Hep öyle biri değil dedikleri tamda evlendikten sonra öyle biri oluyor. İyi düşün devam edeceksen.
 
Bir bana seni boğarım dese kaale bile almam, hatırlamam.
O derece önemsiz bir cümle benim hayatımda.
Kaldı ki ciddi bir şekilde karşılaşsam yapmazsan adam değilsin diye cevap verecek tahrik edici bir karakterim vardır.:KK53:
Ne bileyim, bir erkek karşısındaki kadına böyle göstermez bence duygu durumunu.
Gazel okuyor gibi görünebilirim ama, sizin naif kişiliğinizi de ön planda tutarak fazla ciddiye aldığınızı düşünüyorum.
Seni parçalarım, öldürürüm vs de dilimdedir evet çok gerilim filmi izlerim, dilimize bazı şeyler iğrenç olsa da yerleşiyor.
Belki sevgilinize de yeni yerleşti diline ve o adamla konuşmanın siniriyle fazlaca yükselip tutamadı kendini.
Kadin cinayetlerinin bu kadar artmis oldugu bir dönemde bu tarz birseyin sakasini dahi yapan bir adama guvenilmeyecegini düsunuyorum. O olen kadinlarin da bircogu islerin bu noktaya gelebilecegini düsünmemislerdir. Sizin karsinizda iyi insanlar olmus ve guclu bir karaktersiniz belliki ama bu konu sahibi arkadas devam etmesin mümkünse
 
şimdi görmezden geldiğiniz şeyler ilerde çok büyük sorunlara sebep olabilir. canavarı sonradan çıkarır içindeki. yol yakınken tedbir alın
 
Aslında biz ne desek boş.
Hepimiz kendi hayatımızla özdeşleştirip yorum yazıyoruz.
Bir üye akrabasını kadın cinayetine kurban vermiş aman hemen kurtul diyor, ben bugüne kadar bırakın zarar vermeyi tartaklama itişme kakışma yaşayan bir kadını yüz yüze tanımadım, duymadım.
Diğer bir üye de benim gibi, abarttığınızı düşünüyor, o da karşılaşmamış ve bu cümleler dilinde pelesenk halindedir.

Diyeceğim o ki, siz her şeyi düşünerek karar vereceksiniz.
Adamın birkaç kavgaya karışmış olması şiddet eğilimi anlamına gelmez.
Verdiği tepkileri, vicdanını, kadına ve hayvana bakış açısını, bir restorandaki garsona hitabını, film yorumu yaparken söylediği incecik bir detay, kullandığı pis ve kadını yeren söz öbekleri misal ‘dişi kuyruk sallamazsa, kadın yerini bilecek, erkek adam yapar eder vs’ size bunların ipucunu verir.
İyi düşünün ve dediğim gibi süreci gözlemleyin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben de cevremde siddete ugrayan bir kadin hic gormedim kendim de ugramadim cok sukur esimde ailemde hep el ustunde tuttular beni ama bu durum hayatimizin icinde siddet oldugu gercegini degistirmez sizin bizim gormedigimiz her dakika bir kadin siddete maruz kaliyor. Boyle seylerin sakayla bile olsa soylenmemesi gerektigi kanisindayim. Birde adamin sinirliyken genel olarak nasil oldugu da onemli bunu da ancak konu sahibi bilebilir.
 
Cok asik olan cok kiskanir ve sacmalayabiliri hakli gören kadınlarımız var 10 senelik sevgili 4 senedir de evliyim esim beni bir kere bile tehdit etmedi. Hayatimda ki herhangi bir erkekte etmedi. Etseydi eger canimin cani olsa acimam sevdiginden ve kiskandigindan yapmis demem sikayet ederdim ve ayrilirdim. Lütfen bunu normallestirmeyin böyle sevgi olmaz.
 
Cok asik olan cok kiskanir ve sacmalayabiliri hakli gören kadınlarımız var 10 senelik sevgili 4 senedir de evliyim esim beni bir kere bile tehdit etmedi. Hayatimda ki herhangi bir erkekte etmedi. Etseydi eger canimin cani olsa acimam sevdiginden ve kiskandigindan yapmis demem sikayet ederdim ve ayrilirdim. Lütfen bunu normallestirmeyin böyle sevgi olmaz.
Konuyu açan genç kızımıza yapılan tehdit ciddidir veya değildir orasını bilemeyiz ama tehdidi, şiddeti, kıskançlığı hele de aşırı doz kıskançlığı doğal bulup boşveremeyiz.

Sitede defalarca örnek verdim yine aynı olayı örnek vereceğim, ta ki birileri anlayana kadar.

Çok sevdiğim bir arkadaşım evlendiği günden itibaren eşinin kıskançlığıyla uğraştı, adama göre çooook sevdiği için kıskanıyordu, yine adama göre kimse eşini onun kadar sevemezdi, kıskançlığı öyle bir boyuttaydı ki kadının kardeşleri, kadının annesi ve babasından dahi kıskanıyordu, görüşmelerini istemiyordu, o kadar şiddetli kıskanıyordu ki her gün eşinin arabasının km'sini kenara not alıp o gün gittiği yerlerin km hesabını yaparak tahmini km'den fazla yol katedildiyse neredeydin kime gittin, kendine sevgili mi buldun diyecek kadar muhteşem seviyordu, buradaki muhteşemin ironi olduğunu herkes anlıyordur sanırım, o kadar şahane seviyordu ki kadın wcdeyken, duştayken telefonunu açıp pek muhterem eşine wcdeyim diye haber vermezse eve erkek mi aldın diye iftira atıyordu, arkadaşım onun yüzünden kendini onlarca kat yükseklikten atmaya kalktı, bu sevgi değildir, kıskanmak sevginin göstergesi olamaz, he ayrıca bu da bir psikolojik şiddettir, arkadaşım yıllar yıllar sonra boşandı, şu hayatta aldığı en doğru kararlardan biri oldu boşanmak.
 
Konuyu açan genç kızımıza yapılan tehdit ciddidir veya değildir orasını bilemeyiz ama tehdidi, şiddeti, kıskançlığı hele de aşırı doz kıskançlığı doğal bulup boşveremeyiz.

Sitede defalarca örnek verdim yine aynı olayı örnek vereceğim, ta ki birileri anlayana kadar.

Çok sevdiğim bir arkadaşım evlendiği günden itibaren eşinin kıskançlığıyla uğraştı, adama göre çooook sevdiği için kıskanıyordu, yine adama göre kimse eşini onun kadar sevemezdi, kıskançlığı öyle bir boyuttaydı ki kadının kardeşleri, kadının annesi ve babasından dahi kıskanıyordu, görüşmelerini istemiyordu, o kadar şiddetli kıskanıyordu ki her gün eşinin arabasının km'sini kenara not alıp o gün gittiği yerlerin km hesabını yaparak tahmini km'den fazla yol katedildiyse neredeydin kime gittin, kendine sevgili mi buldun diyecek kadar muhteşem seviyordu, buradaki muhteşemin ironi olduğunu herkes anlıyordur sanırım, o kadar şahane seviyordu ki kadın wcdeyken, duştayken telefonunu açıp pek muhterem eşine wcdeyim diye haber vermezse eve erkek mi aldın diye iftira atıyordu, arkadaşım onun yüzünden kendini onlarca kat yükseklikten atmaya kalktı, bu sevgi değildir, kıskanmak sevginin göstergesi olamaz, he ayrıca bu da bir psikolojik şiddettir, arkadaşım yıllar yıllar sonra boşandı, şu hayatta aldığı en doğru kararlardan biri oldu boşanmak.
Kesinlikle katiliyorum size benim burda kizdigim nokta siddeti normallestiren kadinlarimiz konu sahibinin sevgilisinin yaptigi ciddidir degildir bilemeyiz ama boyle seylerin sakasi olmayacagini soleyebilirim. Arkadasiniz da eminim boyle birsey yasayacagini dusunmemistir. Bu arada gec de olsa kurtuldugu icin kendine yasam firsati verdigi icin arkadasinizi tebrik ediyorum. Rabbim hepimizi iyilerle karsilastirsin
 
Kesinlikle katiliyorum size benim burda kizdigim nokta siddeti normallestiren kadinlarimiz konu sahibinin sevgilisinin yaptigi ciddidir degildir bilemeyiz ama boyle seylerin sakasi olmayacagini soleyebilirim. Arkadasiniz da eminim boyle birsey yasayacagini dusunmemistir. Bu arada gec de olsa kurtuldugu icin kendine yasam firsati verdigi icin arkadasinizi tebrik ediyorum. Rabbim hepimizi iyilerle karsilastirsin
Çok haklısınız, nasıl ki onur ve haysiyetimize dokunan sözlerin şakasını bile kaldıramıyorsak tehdidin, şiddetin şakasına da aynı ciddiyetle yaklaşmalıyız, her döverim, boğarım diyen eyleme geçmez belki ama öldürürüm deyip sonrasında kadınları canice öldürenlerin sayısı da az değil, istatistikleri, kadın cinayetlerini yabana atamayız, hiçbiri melek gibiyken eşiyle tatlı tatlı gülüşüp sohbet ederken bıçaklamıyor, öncesinde hepsi bu caniliğin sinyalini veriyor, açıp okusunlar haberleri, öncesinde hep sudan sebeplerle şiddet var ama sözlü ama fiziki, sonuçta kadınlar bu tip erkeklerde bir öfke patlaması görüyor, daha flört döneminde kendini belli eden de var, kızlarımız kulak arkası yapıyor, seviyorum diyor, evlenince düzelir diyor, eskilerin bir lafı vardır bir insan 7'sinde neyse 70'inde de o'dur derler, can çıkar, huy çıkmaz derler, karakterinde öfke ve şiddet olan bir insan değişmez, değişenler istisnadır, onlarda bir elin parmaklarını geçmez, değişenlerin çoğunluğu da artık 50-60 yaşına geldiğinden yaşlılık psikolojisine girdiğinden değişime uğramış gibi olur, kusura bakmasınlar ama bir kadın olarak ben hayatımın en güzel yıllarını sırf seviyorum diye bir adamın ayakları altında çiğnenmek için heba edip ben benlikten gittikten sonra oh çok şükür kocam değişti diye sevinemem, benim gençliğime, benim hayatıma yazık, bana acımayana acıyıp yanımda eş diye tutamam.
 
Sadece bir kereliğine olsa sinirle söylenmiş bir söz denilebilir ama kavgalara da karışıyor diyorsunuz.Böyle tipler beni çok korkutur.Hele de siz de naif bir insansanız baş etmeniz zor.Psikopat tiplerden Allah korusun hepimizi.
 
Sosyal medya hesabımın şifresini biliyor,ben de onunkini biliyorum en baştan beri böyleydi bu. O kişi mesaj atar atmaz gördü şans eseri. Durumu anlatmıştım ama ona bu sefer neden bilmiyorum çok agresif ve tuhaf davrandı ve o cümleyi yazdı gerçekten sok oldum
Şu sosyal medya hesaplarının şifresini verme mantığını hiç anlayamıyorum, bir nevi güven göstergesi diye düşünülse de yanlış.
İnsanın özeli olmalı ayrıca sonunda böyle tatsızlıklar oluyor çoğunlukla.
Sorunuza gelince bu ilişkiye devam etmeyin,erkek arkadaşınız korkunç biri.
 
Şu sosyal medya hesaplarının şifresini verme mantığını hiç anlayamıyorum, bir nevi güven göstergesi diye düşünülse de yanlış.
İnsanın özeli olmalı ayrıca sonunda böyle tatsızlıklar oluyor çoğunlukla.
Sorunuza gelince bu ilişkiye devam etmeyin,erkek arkadaşınız korkunç biri.
Sanırım tabii sadece bir varsayım ama şifreleri bilip birbirlerinin hesabına girince birliktelik pekişiyor, biz birbirimize aitiz mesajı verdiklerini sanıyorlar, yani galiba öyle birşey bilemiyorum, sonra benim gibi nuh nebiden kalma kadınlar eşimin değil sosyal medya hesabını, telefonunu, cüzdanını bile kurcalamam, eş dahi olsa özel hayatları özel alanları olmalı deyince garipseniyor, boş bırakmaya gelmezmiş, boş bırakınca gidecek adam kendi kaybeder, gidene güle güle deyip yola devam etmek lazım.
 
Back
X