Şiddet Ve dayağa katlamamıyorum

Biz burada ne söylersek söyleyelim sen yine ayrılayamayacaksın çünkü hem baba evinde hem de evliliğinde özgüvenin yerle bir edilmiş.
Dışarıda seni daha kötü şeyler beklediğini düşünüyorsun ve doğal olarak korkuyorsun ama bu çektiklerinden daha kötüsü olamaz eğer planlı bir şekilde ayrılırsan.
İlk önce bir iş bulmaya ve para biriktirmeye çalış ve kesinlikle korun, sonrasında gizliden ev tut ve eşin evde olmadığı bir vakit taşın.
Bu zaman içinde şiddete başvurursa darp raporun elinde olsun.
Bu adamı çekmek zorunda değilsin, hakkında hayırlısı olsun.

Tek kurtuluşun o evden ve o evlilikten kaçmak.

Şunu bil ki o adam asla düzelmeyecek. İleride çocuğun olursa o da şiddetin içinde büyüyecek, o da dayak yiyecek ve büyüyünce o da dayak atacak. Yani o da baban ve kocan gibi olacak...

Yapma bunu kendine ve çocuklarına. Sığınma evine git, meslek edinme kurslarına yazıl sonrasında devlet tarafından bir yerlere yerleştirilir ve hayatını kurarsın.

Bir derdim var ne yapacağımı bilemiyorum
21 yaşında bir kızım 11 aylık evliyim Keşke evlenmeseydim de bu durumlara gelmeseydim Cidden insan evlenince değişiyormuş Eşim denilen insanın hakaretlerinden be sözlerinden el kaldırmalarından seni öldürürüm demesinden kötü bişey olmaz heralde 20 yaşında babamdan gördüğüm dayaklar çok kötüydü psikopat bir adamdı belki hala öyledir çocuklarına karşı benim derdim eşimle alakalı ben artık laf duymaktan yoruldum küfürlerinden en çok evlenmeden öncede babamdan duyduklarım yetmezmiş gibi birde bunu çekiyorum çok üzülüyorum hayatta olmak istemiyorum kendime bişeyde yapamam sevgi görmedim hayatım boyunca eşim de bildiği halde bana böyle davranıyor kendi annesinin yanında da öğle davranıyor yerin dibine giriyorum boşanmak zor çok hata yapan biri ama hep iyi niyetimden kaybediyorum ne yapsa zor affediyorum içim acıyor yaralanıyorum herkesin içinde el kaldırdığı bile çok acıtmıştı beni İnan’ın napcam bilmiyorum onun hakaretlerine karşı karşıya kalıyorum ne isterse yapıyıorum ama bana ne saygısı var ne sevgisi gözümden düştü artık hakaret küfür şiddet baban zor geliyor dayanamayıp artık kendime zarar verecem ama olmaz öyle de ne yapsam ben. Bu adama karşı önerilerinizi alabilir miyim 😞😭
Onun parasını biriktir ve sende iş bulabilirsen süper olur. Sonra boşanıp ayrı ev tutarsınız. Şimdilik onunla oyna, ilerde öldürme ihtimaline karşı ise dövme yüzünden belki polise şikayet edebilirsin.

Ben git direkt kocanı öldür demedi. Ölmek dışında öldürmek gibi de bir seçenek var. Ölen bir çok kadın 30 kez şikayet edip adalet beklerden ölüyor. Kadınlar da korkmasın ve ölmeyi beklemesin istiyorum. Hamile kalmaman onun tercihine bağlı olduğunu hiç sanmam. Ayrıca tek başına doktora gidemeyen nasıl iş bulup gidecek. Bilemiyorum.

Üzgünüm banlandınız, bu yorumunuzu da banlandıktan sonra gördüm lakin ilk yorumunuz aynen şu:"Silahlanmalısın ve öldürme tehditlerini gerçeğe dönüştürecek olduğu zaman sen onu öldürmelisin. Boşan ve silahlan."

Size yazdığım ilk mesajımdaki tehditle ilgili kısmı yineliyorum, bu konuda ölüm tehdidiyle ilgili bir cümle var mı? Bildiğim kadarıyla yok, şiddet ve küfür var ama öldürürüm diyen biri yok, diyeceksiniz küfür ve şiddet az bir şey mi hayır değil hatta direkt boşanma nedeni.

Hamile kalmamak üyenin kendi tercihi olur neden olmasın, doktoruna kendisi için doğru korunma yöntemini danışır ve uygularsa hamile kalmaz, yarı yaşımdasınız bunu ukalalık bilmişlik olarak yazmıyorum inanın, sizin hayat tecrübenizden daha fazlasına sahip olduğumu belirtmekten başkaca amacım yok, 26 yıllık evliyim isteğim dışında hamile kalmadım, düşük veya kürtajım da olmadı, tek çocuk istedim tek çocuk sahibi oldum, tedbir ve doğru yöntemlerle bu mümkün.

Doktora gitmiyor oluşu belki de eşiyle gitmek istemesidir, bilmeden peşin hükümlü olmamak lazım, ki bence tek başına da doktora gidebilir bir kadın.

Hapiste yatmak nedir bilmiyorsunuz, Allah kimseyi oralara düşürmesin, bir tanıdığın kardeşi ömrünü çürüttü hapiste, annesi kahrından öldü, delikanlı 20'li yaşlardaydı cezaevine düştüğünde, 45 yaşında ancak çıkabildi, ömrü bitti artık bu yaştan sonra ne mesleği olabilir ne geleceği, ne de aile kurabiliyor çünkü o toplum için bir hükümlü, kim bilir oralarda neler neler yaşanıyor bilemezsiniz, şimdi bunları yazmak hepimize kolay ama yaşamayan bilmez bilemez, bazen tek çözüm gibi görünen şeyler de gencecik bir ömrü çürütmekten başka bir şey değildir.

İş, dışarı çıkamıyorsa dahi evden iş yapabilir, bunu başaran üyeler oldu sitede, fevri hareketler yalnızca bize zarar veriyor, öfkelenmenizi bir kadının hayatı için endişe etmenizi de anlıyorum ama bazı şeyleri sabır ve sükunetle ani kararlar vermeden çözmeyi denemeden, öldürürsün deyip kestirmeden gitmemek lazım, silah aldı diyelim, şiddetli bir kavga anında da o silahı eşine doğrulttu, namludan çıkan mermi eşini değil de kendisini hedef alırsa, ya eşi silahı elinden çekip kızcağıza doğrultursa, bunun vebalini üstlenebilir miyiz?

görmedim hayatım boyunca eşim de bildiği halde bana böyle davranıyo
Zaten bunu bildigi icin arkan olmadigi icin boyle davraniyor. Sakin cocuk dogrma cocukla daha zor cocukla bosaniyorm daha zor emin ol . Ailenin yanina donmek zorunda degilsin . Ev tut kendine ise gir bitti gitti . 2 bin tl param var sana gondereyim ev kirasi icin

Tek kurtuluşun o evden ve o evlilikten kaçmak.

Şunu bil ki o adam asla düzelmeyecek. İleride çocuğun olursa o da şiddetin içinde büyüyecek, o da dayak yiyecek ve büyüyünce o da dayak atacak. Yani o da baban ve kocan gibi olacak...

Yapma bunu kendine ve çocuklarına. Sığınma evine git, meslek edinme kurslarına yazıl sonrasında devlet tarafından bir yerlere yerleştirilir ve hayatını kurarsın.
Teşekkür ederim

Bir derdim var ne yapacağımı bilemiyorum
21 yaşında bir kızım 11 aylık evliyim Keşke evlenmeseydim de bu durumlara gelmeseydim Cidden insan evlenince değişiyormuş Eşim denilen insanın hakaretlerinden be sözlerinden el kaldırmalarından seni öldürürüm demesinden kötü bişey olmaz heralde 20 yaşında babamdan gördüğüm dayaklar çok kötüydü psikopat bir adamdı belki hala öyledir çocuklarına karşı benim derdim eşimle alakalı ben artık laf duymaktan yoruldum küfürlerinden en çok evlenmeden öncede babamdan duyduklarım yetmezmiş gibi birde bunu çekiyorum çok üzülüyorum hayatta olmak istemiyorum kendime bişeyde yapamam sevgi görmedim hayatım boyunca eşim de bildiği halde bana böyle davranıyor kendi annesinin yanında da öğle davranıyor yerin dibine giriyorum boşanmak zor çok hata yapan biri ama hep iyi niyetimden kaybediyorum ne yapsa zor affediyorum içim acıyor yaralanıyorum herkesin içinde el kaldırdığı bile çok acıtmıştı beni İnan’ın napcam bilmiyorum onun hakaretlerine karşı karşıya kalıyorum ne isterse yapıyıorum ama bana ne saygısı var ne sevgisi gözümden düştü artık hakaret küfür şiddet baban zor geliyor dayanamayıp artık kendime zarar verecem ama olmaz öyle de ne yapsam ben. Bu adama karşı önerilerinizi alabilir miyim 😞😭
kendı ayaklarının uzerınde durmak ıste... ahh ah. 21 yas cocuksuz ne dıye ayrılmazsın be yawrum? boyle detaylıca hatalarını farkedıp soyleyen ama ''yınede''lerle hayatını zından etmeyı secen bırıne ne dıyebılırım... nasıl bıseyse neyden cok cekerse ınsan ornegın babası hayırsızın bırıyse gene babasının gıbı bırıne asık olup evlenırmıs.? bu psıkolojıyı anlamasam da var boyle bısey. ınsan kıtlıgı yok cok sukur. erkek neslı devam etmiş bı yerde. neden ılle de o anlamadım.. ınsanlar bı sekılde ekmek parasını kazanıp yoluna bakıyo.. ılla bırıne muhtac degılsın.. boşan..

Ben sizi anlamıyorum ya siz başkasını daha çok uzerek guncelleniyormusunuz ? Yok gulucuklu kalp attı yok bilmem napti,insan bu insan bı günü diğerini tutmuyor belkide o gün çok mutluydu şuan mutsuz destek olucaginiz yerde kadını yerden yere vuruyosunuz .yazık ya kadının düşmanı yine kadin

Çocuğun yok galiba çok üzüldüm senin adına inanki bende evliliğinde çok sorun yaşadım a.sukur sabrettim ilk zamamlardaki gibi değil kimisi elden utanır senin kocanda elden utammada yok ama ben çekip gitmek istedim ama hep çocuğum engel oldu aman diyin sakın çocuk yapma hayatın biter psikolojin tamamen kötü olue hamile hamile şiddete maruz kalırsın o bebek ne hale gelir geleceğini düşün eğer korkun yoksa.sana birşey yapmazsa kadın sığınma evlerine sığın zaten baba tarafından da hayır yokmuş Allah yardım etsin bol dua et rabbim bı yol.acar ins ama sakın çocuk yapma inanki bu insandan

Kırmızı oda diye bir dizi başladı bilmem denk geldiniz mi?
Biz kadınlar nasıl bir ailede büyüdüysek,gözümüze normal olarak ne gösterildiyse,tecihimizi aynı babamıza benzeyen bir adamdan yana kullanıyoruz.
Bunun altında , belkide annenizin düzeltemediği adamı ben düzeltirim mantığı bilinçaltında.
Kendinize acıyın lütfen.
Ya da daha net bir tavsiye, bu adamın yaşattıklarını affedip birde üstüne hediye vermeyin,çocuk gibi...

Ya şimdi millete neden diye sormayıncılar geledebilir ama daha 5 aylık bile evli değilken şu ilacı kullanıp hamile kalanınız var mı diye konu açmışsınız Allah aşkına neden , şu halde bile kaçıp kurtulmaya cesaretiniz yok,bir de tedavi görüyorsunuz bu adamı baba yapmak için, bazı kadınların daha çok ağlanmak için bazı şeyleri bile bile yaptığını düşünüyorum artık. Milletin içinde bile döven koca da düzelmez, düzelse de insanın içi dışı almaz artık onu koca diye. Çözüm arıyorsan boşanacaksın başka yolu yok . Boşanalar da hergün boşanmıyor sonuçta. İşin gücün de varmış yani ben geçerli bir sebep göremedim ay olmaz boşanamam diyecek !
Hoşçakalın

Bende o yaştayımda, nasıl evleniyorsunuz cidden çok merak ediyorum ben hala çocuğum çünkü?
dayakta yiyormusunuz babanizdan ?
bazi insanlar çareyi çözümü evlilikte arar
aşk herşeye kadirdir sanar bu yaşlarda kocaman çıkmazların içinde.
çocuk aklıyla kendisini kurtarmak için bu yolu kurtuluş sanmış demek ki.

dayakta yiyormusunuz babanizdan ?
bazi insanlar çareyi çözümü evlilikte arar
aşk herşeye kadirdir sanar bu yaşlarda kocaman çıkmazların içinde.
çocuk aklıyla kendisini kurtarmak için bu yolu kurtuluş sanmış demek ki.
Yemediğimi veya aile sevgisi gördüğümü nerden biliyorsunuz ki :))

Silahlanmalısın ve öldürme tehditlerini gerçeğe dönüştürecek olduğu zaman sen onu öldürmelisin. Boşan ve silahlan.
Çok realist bir yorum,aklımdan gecen ve yazmaya cesaret edemeyeceğim cinsten tebrik ederiyorum sizi,türkiye gerçeği niye kızgın ifadeler kullanılmış yorumunuza şaşırıyorum binlerce kadın katledildi, bu ülkede ..

Back
X