• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siddet

Merhabalar. Kadinlar Kulubunu takip ediyorum ve hikayeleri/yasananlari hep okuyordum, ama benim buraya yazacagim aklima gelmezdi.

Ben esime kactim, annemle sorun yasadigim icin (ozel). Gidecek baska yerim yoktu, ona sordum yanina gelebilirmiyim diye, oda okeyledi. Geldikten bir hafta sonra esim bana seni eve geri goturecem annenle barismalisin dedi, bende hayir hazir degilim felan dedim. Bu arada esim Almanyada ben Hollandada yasiyoruz. Bu bir hafta icerisinde imam nikahi kiydik. Bunu annemgil duydu tabi.
Okulu birakacakmisin diye sordu (okulum uzakta, Hollandada). Bende hayir dedim, nasil devam edeceksin ozaman diye sordu. En iyisi seni annene geri goturmek dedi. Herneyse bende okeyledim.

Annemgile vardik, annem bize sordu beraber oldunuzmu diye, bizde evet dedik. Ozaman senin yerin kocanin yani dedi annem bana. Ceyizleri felan indirdiler, esimin arabasina goturmek icin. Esim valizimi arabasina dogru goturdu. Yengem ceyizleri arabaya dogru gotururken, valizimin disarda oldugunu ve esimin arabayla basip gittigini gordu. Sonra onu aradim niye boyle yaptin felan diye, oda bu oynanan oyun hic hosuma gitmedi felan dedi. Ortada oyun moyun yoktu?! Neyse.. Bir hafta sonra bu bana yazmaya basladi seni seviyorum felan filan diye. Baristik vs. Sonra annemle yine buyuk bir sorun yasadik, kimsem olmadigi icin, esime sordum beni alirmisin diye. Aldi ve Almanyaya goturdu.

Suanda iki aydir imam nikahliyiz. Gelinlik giymek en dogal hakkim diye dusunuyorum. Gelinlik bakmaya gittik. Istedigim gelinligi sectim. Bu birden bana gelinligini alip seni annenin evine geri yollayacam dedi. Ben neye ugradigimi sasirdim. Bunu bi kenara cektim ve konustum derdin ne felan diye. Ailesi bana diyordu bu cimri diye, cimriliginden gelinligi almak istemedi. Ben cok sinirlendigim icin onu duvara dogru ittim. Arabaya dogru yuruduk, arabada iki kere cenemi yumrukladi. Bu olanlari anneme anlattim, senin sucun, dayagini ye ve sus otur dedi. Simdi size soruyorum hanimlar, ne yapmaliyim? Ne yapacagimi ne dusunecegimi bilmiyorum.

Birbirimizi cok severken araya sogukluk ve tokatlar yumruklar girdi.

Turkcem icinde kusura bakmayin.
Birşey diyeyim mi ne kadar annenle büyük sorun yaşasanda bir adama güvenip kaçmicaktın hadi kaçtın sadece imamnikahıyla birlikte olunurmu resmi nikahınıda yaptırcaktın yaşınmı küçük 18 dende aklını kullanamadın dicem ama o yaştakilerde zehir gibi.

Benden tavsiye o adamdan hiçbirşey olmaz kendini harcamıssın canım hamile kalırsan napcam oda masraf bunun için seni ortada bırakırsa ne olucak.

Aile çok değerlidir annen herşekilde arkanda olurdu keşke böyle olmasaydı ama krşkelere çare yok.

Karşına al uyar bir otorite kur seni nikahına alsın kendini düzeltsin yoksa birşey olmaz

Ya bu yurtdışında yaşayan çalışabilecek olan okuyabilecek olan kızların 20 yaşlarında koca derdine düşmesine ne diyeceğim bilemiyorum
Burada hiç bir hakkı olmayan kizlara bile zorla evlendirilmeye kalkildiklarinda devlete sigin okumana bak okuyup isini sağlayana kadar ailene bir sey deme diyoruz siz o kadar imkanın arasında böyle yapıyorsunuz

Adam orada cenene yumruk atıyor sen daha gelinlik pesindesin ne diyeyim cok geç olmadan Allah akıl fikir versin

Üniversite okuyorsunuz heralde böyle sacma bir erkek icin bırakmayin yurtta kalin , çalışın ki okurken çalışma onların hayat felsefesi gibi bişey kimseye muhtaç olma... anneniz sirf birlikte oldunuz diye adams itelemeye çalışıyor adam bunu oyun görüyor vs vs saçmalamayin...

Annenizle sorununuz neydi bu kadar hayatını mahvedecek kadar

Kanka sosyal yardim parasiyla ev gecindirenler var. Sosyal yardim parasi gercekten gecim saglanacak bir para. Tek kisiye hayda hayda yeter. Ogrenciler de mini-job ya da werkstudent adi altinda vergi odemeden calisabiliyor her turlu kolaylik var yani ogrenciler icin. Konu sahibesinin derdi nerde nasil yasarim okula nasil giderim degil, adama yapismak.

Hayir yapismak degil. Istesem ceker giderim, ama etrafimdakiler bana dul diyecek, bakire degil bu nasil evlenecek diyecekler ve ben bunalima girecem. Ben hukuk ogrencisiyim. Kendimi ezdirmem. O benim cenemi yumruklamadan once ben onun kafasini yumrukladim sokak ortasinda. Etraftakiler helal olsun dedi. Bagirdimda bu cimri 2000 euroluk gelinlik alamiyor diye. Bunlar hos seyler degil, ama erkek ne olursa olsun siddet uygulamamali.

Annene katiliyorum sen bu kafadaysan ye dayagini otur asagi..Avrupa'nin gobeginde yasayan insanlarin hala köy kafasinda kalmasini anlamiyorum. Hadi anneleriniz falan gelisemedi diyelim de sizler genc nesilsiniz ya kendinize gelin. Ayaklarinizin ustunde durun kimsenin kimseye ihtiyaci yok. Modern hanimlar olun diyecegim ama bunun kiyafetle falan alakasi yok zihniyet olarak aydinlanin ve gucunuzun farkina varin. Adam bos ol dese bitti nikahin haliyle o adam kocan falan degil. Okulunu oku kendini yetistir

Adamın başına kalmış gibi olmuşsun kendi isteğiyle almamış seni hep sen sorunlardan kurtulmak için gel beni al demişsin oda almış ama gönülsüz.yagmurdan kaçarken doluya tutulmuşsun görmüyomusun.2 ayda dövmüş adam seni.annenin yanına dön ve okulunu bitir sonra çalışır kendi hayatını kurarsın.

Hayir yapismak degil. Istesem ceker giderim, ama etrafimdakiler bana dul diyecek, bakire degil bu nasil evlenecek diyecekler ve ben bunalima girecem. Ben hukuk ogrencisiyim. Kendimi ezdirmem. O benim cenemi yumruklamadan once ben onun kafasini yumrukladim sokak ortasinda. Etraftakiler helal olsun dedi. Bagirdimda bu cimri 2000 euroluk gelinlik alamiyor diye. Bunlar hos seyler degil, ama erkek ne olursa olsun siddet uygulamamali.

Etrafın kimdir, yeminle 20 yaşındaki bekar kıza dul diyecek cehalet türkiyede bile yok artık. Dul lafı yok zaten, iğrenç bir laf.

Akrabaya kulağı tıkarsın , yabancılarla arkadaşlık edersin günü gelince de zar namus bekaret takmayan yabancı biriyle evlenirsin avrupanın ortasındasın afganistanda değilsin ki.

Tabi ki kimse şiddet uygulamamalı ama uygulamış işte. Bu konuda seçim senin şiddet varsa yaklaşmazsın olur biter. Umarım bu adamla kalma niyetin yoktur. Okulunu bitir lütfen, annen haklı, okula gitmeden hukuku nasıl bitircektin? Kocaya kaçmak için okulu bırakmışsın bana öyle geliyor ki. Yaşadığın tecrübe olsun okuluna sıkıca sarıl. O herifi de git şikayet ağzına s...rlar.

Merhabalar. Kadinlar Kulubunu takip ediyorum ve hikayeleri/yasananlari hep okuyordum, ama benim buraya yazacagim aklima gelmezdi.

Ben esime kactim, annemle sorun yasadigim icin (ozel). Gidecek baska yerim yoktu, ona sordum yanina gelebilirmiyim diye, oda okeyledi. Geldikten bir hafta sonra esim bana seni eve geri goturecem annenle barismalisin dedi, bende hayir hazir degilim felan dedim. Bu arada esim Almanyada ben Hollandada yasiyoruz. Bu bir hafta icerisinde imam nikahi kiydik. Bunu annemgil duydu tabi.
Okulu birakacakmisin diye sordu (okulum uzakta, Hollandada). Bende hayir dedim, nasil devam edeceksin ozaman diye sordu. En iyisi seni annene geri goturmek dedi. Herneyse bende okeyledim.

Annemgile vardik, annem bize sordu beraber oldunuzmu diye, bizde evet dedik. Ozaman senin yerin kocanin yani dedi annem bana. Ceyizleri felan indirdiler, esimin arabasina goturmek icin. Esim valizimi arabasina dogru goturdu. Yengem ceyizleri arabaya dogru gotururken, valizimin disarda oldugunu ve esimin arabayla basip gittigini gordu. Sonra onu aradim niye boyle yaptin felan diye, oda bu oynanan oyun hic hosuma gitmedi felan dedi. Ortada oyun moyun yoktu?! Neyse.. Bir hafta sonra bu bana yazmaya basladi seni seviyorum felan filan diye. Baristik vs. Sonra annemle yine buyuk bir sorun yasadik, kimsem olmadigi icin, esime sordum beni alirmisin diye. Aldi ve Almanyaya goturdu.

Suanda iki aydir imam nikahliyiz. Gelinlik giymek en dogal hakkim diye dusunuyorum. Gelinlik bakmaya gittik. Istedigim gelinligi sectim. Bu birden bana gelinligini alip seni annenin evine geri yollayacam dedi. Ben neye ugradigimi sasirdim. Bunu bi kenara cektim ve konustum derdin ne felan diye. Ailesi bana diyordu bu cimri diye, cimriliginden gelinligi almak istemedi. Ben cok sinirlendigim icin onu duvara dogru ittim. Arabaya dogru yuruduk, arabada iki kere cenemi yumrukladi. Bu olanlari anneme anlattim, senin sucun, dayagini ye ve sus otur dedi. Simdi size soruyorum hanimlar, ne yapmaliyim? Ne yapacagimi ne dusunecegimi bilmiyorum.

1) Bu adamla tüm bağlarınızı koparıp annenizin yanına, o eve almazsa bir akrabanıza veya sığınma evine gidin. Öğrenci evine çıkana kadar bir yerlerde idare edip okulunuza devam edin.

2) Öğrenci evi çıkınca oraya taşının. Okulunuza ve staj yapmaya vs. konsantre olun. Varsa ücretsiz olarak okulunuzun psikoloğuna veya devlet hastanesinde psikoloğa gidin. Küçüklüğünüzden itibaren anlatıp size değer verilmeyen bir ortamda büyüdüğünüzü, bunun etkilerinden kurtulup mutlu olmak istediğinizi anlatın.

3) Kadına, çocuklara, bireysel özgürlüğe, bireysel gelişime önem verilen ortamlarda yetişmiş veya bu kültüre göre davranan insanlarla arkadaşlık edin. Onlardan nasihat alın. Onların davranışlarını, sevgilileriyle ilişkilerini gözlemleyin, onların iyi ve güzel olan davranışlarını, örneğin kendilerine verdikleri değeri örnek alın.

4) Sevgiliyi kurtarıcı olarak görmeyin. Kendinizi kurtarıcınız olarak görün. İleride bir sevgiliniz olursa 3. maddede bahsettiğim insanlar gibi olsun. Size kendinizi iyi hissettirsin, size değer versin. Evlenme kararı almadan o insanı en az 1 sene yakından tanıyın. Sizi üzen insanlardan ayrılın, önünüze bakın. Şans verdiğiniz insanlardan, atıyorum onda biri sizin için doğru insan olabilir. Sevgilinize yapışmayın, o sizin için uygun insan mı onu anlamaya çalışın. Değilse ayrılıp önünüze bakın.

5) Tüm bunları daha rahat yapabilmek için mezun olup para kazanmaya başladığınızda iyi bir psikolog bulup gidin.

Son düzenleme:
Ben sırf bana bakire demiyecekler diye bu rezilliği çekmem , o kişi sizi sevmiyor seven sahip cıkardı

Ya of üçüncü konu bu gördüğüm Allah aşkına kardeş ne dulu ne zarı yapmışsın bir hata anlamadın geçti bitti önüne bak lütfen . Avukat olacaksın cok güzel gözde itibarı olan meslek türkıyede bile çalışırsın ayrıca tr yendönersin okul bitince kimse de seni tanımaz kimseye geçmişinden bahsetmek zorunda degılsın . Bak kardeşim sunu anladım bu dünyada önce kendıne değer ver sev say . Bir erkeğe bağlanma medet umma asla . Tabi bit günsever sevilirsin ama iyi biriyle o zaman evlilik güzel şeydir neticede ölene kadar bekar da kalınmaz insanın doğasına aykırı ama zamanla olacak seyler bunlar ben 24 yaşından sonra evlilik düşünmeye başladım 27 de evlendım erkek gitmişim otuzlarda evlenmek en doğrusu bu zamanda . Mis gibi okulunu oku tadını çıkar gez dolaş kendını mutlu et sonra iş hayatı gelecek zaten stres olacaksın bu zamanların tadını çıkar kardeşim . Aptal seni sevmeyen basıp giden biri ıcın UĞRAŞMA YA

Adam seni annenin evine bırakmaya gidiyor ,annen çeyizini verip yollamaya kalkıyor ..ben de olsam bu OYUNU kabul etmezdim .biraz danışıklı dövüş gibi olmuş. .sanki adamı mecbur birakmissiniz gibi ...

Avrupa'da yaşadığınız halde kocaya kaçmak, imam nikahı ve şiddet.

kesin doğunun küçük bir köyünde yaşıyorsun. ne yapacağını sorduğuna göre.

Avrupa'da yaşadığına emin misin?
3-5 Türk dedikodu yapsa ne olur?

ilginç. çok ilginç.

Etrafinizdakiler bu kadar igrenc bir zihniyette mi gercekten? Eger oylelerse kulaginizi kapayin onlara, soyledikleri hicbir sey size bir sey katmaz cunku. Dul deseler nolur, demeseler nolur. Bir de hukuk okuyormussun, daha dik bir durus beklerdim. Annene bile ihtiyacin yok.

Back
X