şiddet

Konunun özünde bir şiddet mevcut. Baslik bile siddet. Bunun sabırla halledilebilir yanı yoktur. Bir tek hayatımız var ve onu tutup kimsenin eline vermemek lazim
Ben de şiddete sabır gösterin manasında yazmadım zaten.

Çocukların görmesi durumu var bir de. Ne duruyorsunuz şikayet etmek için. Sizi iyice sindirme peşinde. Bağırmanızı bastırmaya çalışıyor. Bir o tedirginliği kalmış. Onu da hallederse daha rahat dövecek.

M

Sabır et canım herşey Allahtandır belkide yaşadıklarımız da birer imtihan dahilinde.
Cennette yaşamıyoruz ki herşey her an istediğimiz gibi olsun.. tabi derdi çeken bilir ama Allah büyük bazen insanın elinden birşey gelmiyor dua etmekten başka üzülme .... Belki siz dışarıdan baktığınızda iyi anlaşan evli çıftleri görüyorsunuzdur belki iciniz gidiyor onlara imreniyorsunuz neden bu haldeyim diye belki düşündüğünüz de oluyordur ama size şunu söyleyeyim hiç kimsenin hayatı dışarıdan göründüğü gibi güllük gülistanlık degil çünkü oyle bir hayat YOK

Bazıları bu hayatı parasına, şımarıklığına, kendini beğenmişliğine güvenerekten yaşıyor oysaki burası cennet değil eninde sonunda ölüm var..... burası bizim imtihan dünyamız önce bunu kabullenmemiz gerekiyor..

Ben de şiddete sabır gösterin manasında yazmadım zaten.
Neye sabır göstersin peki?Zaten kadın şiddet görüyorum diye konu açmış.Ölüm gelene kadar yesin dayağını otursun mu?Benim kaderim de bu diyip böyle bir adamla mı yaşasın?Ölüm var evet bu gidişle de eşinin elinden olacak.
Merak ediyorum konu sahibi sizin kızınız olsaydı yine sabret diyebilir miydiniz?O kadar vicdansız olabilir miydiniz?

M

Sabır et canım herşey Allahtandır belkide yaşadıklarımız da birer imtihan dahilinde.
Cennette yaşamıyoruz ki herşey her an istediğimiz gibi olsun.. tabi derdi çeken bilir ama Allah büyük bazen insanın elinden birşey gelmiyor dua etmekten başka üzülme .... Belki siz dışarıdan baktığınızda iyi anlaşan evli çıftleri görüyorsunuzdur belki iciniz gidiyor onlara imreniyorsunuz neden bu haldeyim diye belki düşündüğünüz de oluyordur ama size şunu söyleyeyim hiç kimsenin hayatı dışarıdan göründüğü gibi güllük gülistanlık degil çünkü oyle bir hayat YOK

Bazıları bu hayatı parasına, şımarıklığına, kendini beğenmişliğine güvenerekten yaşıyor oysaki burası cennet değil eninde sonunda ölüm var..... burası bizim imtihan dünyamız önce bunu kabullenmemiz gerekiyor..

Kocasının iskencesine katlanan kadinlarin kaderciligi beni cok gulduruyor. Iskenceye katlanin, bu bir imtihan mi yaziyor bi yerlerde?

Kocasının iskencesine katlanan kadinlarin kaderciligi beni cok gulduruyor. Iskenceye katlanin, bu bir imtihan mi yaziyor bi yerlerde?
Kendi kızı olsa ona da bu tavsiyeyi verebilir miydi?Dayağa sabret demek de dümdüz kötü kalpliliktir.

Kendi kızı olsa ona da bu tavsiyeyi verebilir miydi?Dayağa sabret demek de dümdüz kötü kalpliliktir.
Verirdi. Benim kaynanam dayak yemedi ama hor kullanildi. 2dk otursa yemek getir, su getir, ignemi yap... Omurgasi yamulmus iş yapmaktan. Kendi kizida ayni sekilde. Sutlacin ustune niye tarcin koydun git degistir, niye limonu boyle kestin duzgun kes gibi acayip komutlar verir kocasi. Damadini cok sever. Ben esimle kaynanamin evinde bozulunca kizim ben neler cekiyorum goruyosun, kocandir, bundan bisey olmaz, cekeceksin cocugun icin derdi. Cocuklarin icin kotu kocayi tolere etmenin karsiliginin cennet olduguna inanıyorlar sanirim

Diger bir ornek benim anneannem. Annem siddet goruyordu, kızını alip goturmemis. Ustelik cocugu olmuyor diye tedavi olmaya götürmüş. Cunku bu muhteşem evlilikte eksik olan tek sey cocukmus

Diger bir ornek benim anneannem. Annem siddet goruyordu, kızını alip goturmemis. Ustelik cocugu olmuyor diye tedavi olmaya götürmüş. Cunku bu muhteşem evlilikte eksik olan tek sey cocukmus
Yazdıklarını okuyorum ve beğeniyorum.İşte o zinciri siz kırabilmişsiniz.Umarım tüm şiddet gören kadınlar kırar bu zinciri.

Yazdıklarını okuyorum ve beğeniyorum.İşte o zinciri siz kırabilmişsiniz.Umarım tüm şiddet gören kadınlar kırar bu zinciri.
Ben cok sansliydim, beni yonlendiren insanlar vardı. Eger cahil bir ailenin cocugu isen(egitimle ilgili oldugunu dusunmuyorum artik cehaletin) zaten hayata 2-0 geriden basliyosun. Durumu esitleyeceksin de, öne gececeksin de cok zor. Es kaza aile cocugu okutur, meslek sahibi yaparsa o zincir kirilabilir. 18ini gecer gecmez kocaya yollayan bir aileyse gercekten cok zor. Dış dünya ile iletişimin varsa vizyonun genişliyor, farkindalik kazanıyorsun. Ayni davranislari sergileyen sülale içinde kısır yemekten öteye gidemiyorsan seninde davranışların ayni oluyor.
Ben mesela esimin ailesine hic kizgin ve kirgin değilim. Sulalece anormal olani normal kabul etmişler. Kendileri herseye razi iken bana ne katkilari olabilirdi ki? Allah bu ulkenin kadinlarinin yardimcisi olsun, erkekler zaten yolunu bulmuş

eşimden şiddet görüyorum ve agladıgımda bagırdırgımda devam edersem susmazsam daha çok dövüceni söylüyo cocuklarımın karşısında artk dayanamıyorm napıcamı bilmiyorum bıde haklıymıs gıbı bı haftada konusmuyo dayak yiyen oymus gıbı
24 yaşındasınız. 9 yaşında çocuğunuz mu var? Pek inandırıcı gelmedi ki inşallah öyledir.

Neye sabır göstersin peki?Zaten kadın şiddet görüyorum diye konu açmış.Ölüm gelene kadar yesin dayağını otursun mu?Benim kaderim de bu diyip böyle bir adamla mı yaşasın?Ölüm var evet bu gidişle de eşinin elinden olacak.
Merak ediyorum konu sahibi sizin kızınız olsaydı yine sabret diyebilir miydiniz?O kadar vicdansız olabilir miydiniz?
Olabilirdi. Aynısını söylerdi. Simülasyonda sanıyor kendini. Burada ölenler gerçekten ölmüyor.

M

şaka mısınız? öldürsün diye mi beklesin imtihanım bu deyip?

kocanın dizi dibine otur o zaman ne diyelim millet sana milyon tavsiye vermiş polise gitmeyeceksen boşanmayacaksan dayağını ye otur. yakında ölüm haberin gelir 9 yaşındaki çocuk psikolojisi boşanıncamı bozulacak sizi dayak yerken görürkenmi hem niye 14 yaşında evlendinizki zorlada değildi diyorsunuz. ana baba evinden kaçmayı biliyorsunuz koca evine bağlı kalıyorsunuz sizi hiç anlamıyorum

şaka mısınız? öldürsün diye mi beklesin imtihanım bu deyip?
Hanimefendi yaşadığı zorluğu anlatıyor bende bir yorumcu olarak sabredin dedim .... gidin kocanizi yumruklayin diyemeyeceğime göre bunu söylememde ne sakınca var anlayamadım sabır kelimesi her anlamı her zorluğu ifade eden bir kelimedir ben sabredin derken şiddete sabredin maksadiyla yazmadım genel bir ifade o ..

Bu da çevir kazı yanmasın.Neye sabır gösterecek onu da yazdaymış.
Tamamda ne yapabilir kadıncağız bu durumda kendinimi öldürsün evet bir kurtuluşa ihtiyacı var boşansa zaten kurtulucak ama şu an hanimefendi o durumda bile değil belliki destekçisi de yok çaresiz hissediyor..bi anda boşanıcam deyipte boşanılmıyorki boşanmakta ayrı bir süreç zaman isteyen bir süreç kolay şeyler değilki bunlar niye bu kadar takıldınız?

Hanimefendi yaşadığı zorluğu anlatıyor bende bir yorumcu olarak sabredin dedim .... gidin kocanizi yumruklayin diyemeyeceğime göre bunu söylememde ne sakınca var anlayamadım sabır kelimesi her anlamı her zorluğu ifade eden bir kelimedir ben sabredin derken şiddete sabredin maksadiyla yazmadım genel bir ifade o ..
kendinizi bu kadar kasmanıza gerek yok büyük ihtimal konu trol zaten ne boşanmaya gidiyor ne polise otursun sabretsin o zaman bizden ne beklediğinide anlamış değilim baba evine git diyoruz yok çalış diyoruz yok otursun kocasından dayak yesin o zaman

Tamamda ne yapabilir kadıncağız bu durumda kendinimi öldürsün evet bir kurtuluşa ihtiyacı var boşansa zaten kurtulucak ama şu an hanimefendi o durumda bile değil belliki destekçisi de yok çaresiz hissediyor..bi anda boşanıcam deyipte boşanılmıyorki boşanmakta ayrı bir süreç zaman isteyen bir süreç kolay şeyler değilki bunlar niye bu kadar takıldınız?
Polisi arasın mesela,kades indirsin.Darp raporu alsın.Şikayetçi olsun mesela.Uzaklaştırma kararı çıkarsın.Ailesinin yanına gitsin.Çalışsın.Sabret demek mi çözüm yolunuz?Boşanacağım diyince boşanılır hanımefendi.Boşanan milyonlarca kadın var.Sizin dediğiniz öğrenilmiş çaresizlik.Sabret imtihan…Hala da neye sabret dediğinizi anlamadım?Açıklasanız.Ayrıca niye kendini öldürsün gencecik kadın?Bir hata yapmış.Her hatanın dönüşü vardır yeterki kendi istesin.

Polisi arasın mesela,kades indirsin.Darp raporu alsın.Şikayetçi olsun mesela.Uzaklaştırma kararı çıkarsın.Ailesinin yanına gitsin.Çalışsın.Sabret demek mi çözüm yolunuz?Boşanacağım diyince boşanılır hanımefendi.Boşanan milyonlarca kadın var.Sizin dediğiniz öğrenilmiş çaresizlik.Sabret imtihan…Hala da neye sabret dediğinizi anlamadım?Açıklasanız.Ayrıca niye kendini öldürsün gencecik kadın?Bir hata yapmış.Her hatanın dönüşü vardır yeterki kendi istesin.
Bu kararı verecek olan hanimefendinin kendisi .

Back
X