ŞİDDETE MEYİLLİ KOCA DEĞİŞİR Mİ?

Yepyenibirben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2020
38
21
3
40
Sevgili hanımlar merak ediyorum sadece yıllarca kocasından psikolojik ve fiziksel şiddet görmüş boşanmaya adım atan bir kadın olarak,
Böyle yetersizlik duygusu ile karşısındakine işkence eden bir adam psikolog yada aile terapistiyle değişebilir mi?
Bunu neden soruyorum ekleyim kocamın karşısında daha net olabilmek için...
Ben onu artık koca olarak kabullenemem çünkü çok travma yaşattı ama çocuklarımın babası olarak ilişkim mecburi devam edecek bunu bilmek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için 🎀

Koca olarak kabullenemem demissiniz. Sanırım kararınızı vermişsiniz. Boşanma için aile danışmanına başvurmanızi öneririm. Sağlıklı bir boşanma gerçekleşmesi ve çocuklar icin terapiste gitmeniz daha uygun sanırım.

Sevgili hanımlar merak ediyorum sadece yıllarca kocasından psikolojik ve fiziksel şiddet görmüş boşanmaya adım atan bir kadın olarak,
Böyle yetersizlik duygusu ile karşısındakine işkence eden bir adam psikolog yada aile terapistiyle değişebilir mi?
Ben onu artık koca olarak kabullenemem çünkü çok travma yaşattı ama çocuklarımın babası olarak ilişkim mecburi devam edecek bunu bilmek istiyorum.
Bir kaç saat önce kocasının çocuğunu emzirirken tokat attığı hanımefendinin konusuna ben 16 sene çektim değişmedi sakın değişir diye bekleme ben 4 çocukla boşanıyorum falan yazmıştınız. Yorumuz dikkatimi çekince aklımda kalmış. Şimdi ne oldu da böyle bir konu açtınız. 16 sene değişmeyen bir insanın değişeceğine dair hala umudunuz mu var

şiddet kelimesinin yanına aşk, mutluluk gibi kelimeler yakışmıyor
değişse bile yapmış yapacağını, bundan sonraki hayatı pişmanlıklarla geçsin, kurtulmanız gereken bir virüs, arkanıza bakmadan kaçın, çocuklar da babalarını haftada bir gün görebilsin, onu model alacak zamanları olmasın

Bir kaç saat önce kocasının çocuğunu emzirirken tokat attığı hanımefendinin konusuna ben 16 sene çektim değişmedi sakın değişir diye bekleme ben 4 çocukla boşanıyorum falan yazmıştınız. Yorumuz dikkatimi çekince aklımda kalmış. Şimdi ne oldu da böyle bir konu açtınız. 16 sene değişmeyen bir insanın değişeceğine dair hala umudunuz mu var
Kendisi şu an terapi alıyor değişeceğine kendisi inanıyor ben inanmıyorum o yüzden sordum örneği hiç oldu mu acaba diye bundan sonra ki hayatım ondan ayrı olacak orası kesin ama çocuklarımın babasının daha sakin ve pozitif olmasını elbette temenni ediyorum...
Benim için bitmiştir o ayrı mevzu...

Koca olarak kabullenemem demissiniz. Sanırım kararınızı vermişsiniz. Boşanma için aile danışmanına başvurmanızi öneririm. Sağlıklı bir boşanma gerçekleşmesi ve çocuklar icin terapiste gitmeniz daha uygun sanırım.
Aile terapisine gidiyoruz terapist ona her hafta gelmesini bana da istersem iki haftada bir gitmemi söyledi. Sırf çocuklar için katlanıyorum açıkçası terapiye de yoksa koca olarak sınıfta kaldı kaç kez belki babalıkta birşeyler yapar...

Babam 30 küsür senede değişmedi. Annem yaşlı haliyle boşanmak zorunda kaldı artık. İçindeki hayvanı susturamayan susturamıyor. Babam terapiye de gitti annemin bırakma korkusundan ama üç beş seans sonunda beni kandırıyorlar diye istemedi. Siz de annem gibi keşke demek istemiyorsanız bence yeni bir yol çizin. Kadın korkmadan yaşamanın güzelliğini 60 lara merdiven dayayınca öğrendi malesef.

Babam 30 küsür senede değişmedi. Annem yaşlı haliyle boşanmak zorunda kaldı artık. İçindeki hayvanı susturamayan susturamıyor. Babam terapiye de gitti annemin bırakma korkusundan ama üç beş seans sonunda beni kandırıyorlar diye istemedi. Siz de annem gibi keşke demek istemiyorsanız bence yeni bir yol çizin. Kadın korkmadan yaşamanın güzelliğini 60 lara merdiven dayayınca öğrendi malesef.
Anneniz için üzüldüm umarım bundan sonra çok huzurlu bir ömrü olur💐

Degismez,akil hastasi olup tedavi gorenlerde iyilesmiyor,basit sorunlari olanlar ,yolunu biraz sasirmis olanlar iyilesiyor

Değişmez. Ona göre kadın dövülür.
Aynen tipki dediginiz gibi.benim eski es te bu mantiktaydi.çünkü ailesinden öyle görmüştü ve onun doğru olduğunu düşünüyordu.bir de bana şöyle diyordu "korkandan zarar gelmez " ben olan korkmaliymisim.hem güya brni çok seviyor çok kıskanıyor neyden kiskaniyorsa bakımlı bile değilim calisyorum ama dışarda sosyal cevrem bile yok evden ise isten eve oyleyim.sosyal medya kullandirilmazdi. 4 yil siddeti cektim şiddet uyguladiginda evi terkettim annemlere gittim aylarca kaldim bosancagimi soyledim .kac defa . Hep sozler verdi geldi beni babasıyla aldı.sonra yine aynı yine aynı.daha da siddetlendi. sonuç :bosanma.sadece ertelemiş oldum.

Degismez is bosanma asamasina gelince tövbelerle bir uzunca zaman bastirir sonra bir yandan patlak verir cocuklarin icin katlanmak zorunda degilsin zira cocuklarin en buyuk zarari gorur

Back
X