Yorum normal değil yahu ama üye sitede bilinen biri o yüzden şaşırmadım demek istedimNormal? Sizin? İlginç gerçekten... Böyle bir zihniyeti sahiplenmek... Polemik için değil... Gerçekten şaşırdım böyle bir yorumu normal addedmenizi...
Yorum normal değil yahu ama üye sitede bilinen biri o yüzden şaşırmadım demek istedim
Bana tecavüzden bahsetmiyor gibi geldi
Ben mi çok iyi niyetliyim
Üslup kötüde olsa saldırganlık ve cinsellik arasında bir ilişki var
Orgazma karşı çıkan yok, orgazm etmek için 3-5 erkeğin bir kadına çullanıp sırayla girişmesi var.
Böyle bir şiddete, tacize, aşağılanmaya merakınız varsa orasını bilemem, o sizin kişisel tercihiniz tabii ki.
Ama bir başkasına bunu tavsiye etmek ya da dilemek hoş bir şey değil.
Üstelik de burası açık bir platform. Ve evet erkekler de burayı takip ediyor.
Şöyle düşünün daha net empati kurmak için.
Siz bir gün yoldasınız (veya anneniz, yakın bir kız arkadaşınız, kızınız... yani özetle bir kadın tanıdığınız)
Bir şey sizi inanılmaz sinirlendiriyor, bir an için gözleriniz kararıyor, zihin bulanıklığı yaşıyorsunuz ve öfke kontrolünüz elden gidiyor. Etrafınızdakilere bağırıp vurmaya başlıyorsunuz (ki öfke kontrolünden kaynaklı sinir krizi denilen şey hepimizi vurabilir, kimse kendinden o denli emin olmasın)
Ve rastlantı bu ya, burayı okuyan 5 erkek sizin o halinizi görünce "vay vay kadına bak orgazm olamamış" diyor ve sizi kaçırıyorlar...
Devamını yazmamı herhalde istemezsiniz...
Ben bir kadın olarak üstteki satırları yazarken bile sizin adınıza irrite oldum ama başka türlü sanırım anlayamayacaksınız.
Bu zihniyetin, bekar kadın yöneticiler işle ilgili krizsel bir durumda tepkisel oldukları zaman "yeaa bir sevişsin de rahatlasın" diyen tiynetsiz erkek çalışanların yaptığı esprilerden hiç bir farkı yok. İkisi de aynı sığlık.
Umarım şimdi gerçeği iliklerinize kadar hissedip tepki verdiğimiz ilgili yoruma bir de akıl sağlığı perspektifinden bakarsınız...
Bayılıyorum bu algılama sorunlarına haa.
Kadın espritüel bir dille böyle olsa patlama yaşayacak kadar dolusun demeye getirmiş.
Bu olsun bunu yap gibi bir dileme söz konusu değil.
Bu hiç bir aklı başında kadının dileği olamaz zaten.
Bu üye de uzun süredir burada.
Akıl sağlığından hiç şüphe etmedim ben.
Sizin düşündüklerinizi ne o aklından geçirmiştir ne de ben..
burdan ne desek sen yine sinirlendiginde yaoacagin belli en iyisi ve tek caren tedavi olunBunları yazarken kendimden o kadar çok utanıyorum ki. Dışardan çok sakin sessiz masum duran biriyim. 3 senelik evliyim ve kv ile yaşıyorum. Arkadaşlar ben bekarken de öylrydim sinirliyken insanlara vuruyorum ve zarar da veriyorum o anki snirle insanlara bütün gücümle vuruyorum. Evlendim bu sene de eşime öyle yapmaya başladım. Hafta sonu eşim sadece bir saat geç kaldı diye ve bir saat dışsrı geç çıkıcaz diye kıyameti kopardım eşim kapının önünde arabasını yıkıyordu eve geldiğinde saldırdım tokatlar attım ittim yumruk attım. Neye sinirlendiğimi bazen bilmiyorum bile. Dün akşam eşim kapının önüne çıktı arkadaşı geldi ben de gittiğinde sakindim bir saate gelicem dedi yirmi dakika geç geldi diye gelir gelmez sırtına yumruk attım. Sonra çok pişman oluyorum ama ne değişiyoki. Ve sanırım eşim tepki vermediği için daha da cesaretleniyorum. Başka birisi olsa daha büyük tepki verir eşim sadece sinirleniyo ve gülüyo susuyo susuyo diye daha da vuruyorum. Amacım ne inanın bilmiyoruö. Bekarken kız kardeşimin suratını çizmiştim ve böyle baya kötü olmuştu bi kere onun kafasını tutup itmiştim ve kız kardeşimin boynu kırılcaktı az kalsın. Brn bu pis huyumdan kurtulmak istiyorum çinkü evliliğime yansıyo. Kendimden nefret editorum utanıyorum. Bazen sıkıntı çektiğimde hakettiğimi düşünüyorum. Çünkü kendimi tutamıyorum ve sinriden etrafımdakilere zarar veriyorum. Bana kınamadan fikir verin lütfen
Uzmandan yardım aldım ve kitap okudum.. İyi hissetmek Freud un kitabı.. Kişisel gelişim psikoloji kitapları okumalısın.. Terapi şart ama..Nasıl peki bana d anlatırmısınıx
Odalarinda dövüyordurOnu ben de sordum cevaplamadı. Kayınvalide ile aynı evde yaşıyor, o bunları yaparken anne oğlunun dövülmesini izlemiyordur herhalde
Hayır evlenen tek benim ailemde daha bekar diğerleriKonu sahibi bekarken gelinlerine kan kusturan görümceydi sanırım
Öyle elanur isimli bir üye vardı
abbooww sende hep herşeyi bunlara yoruyorsun.tek uyorumun bunlarla alakalı.bence sendede sorunlar var
Yahu Allah aşkına. Ne bilmiş insanlar var. Kadına demediğinizi bırakmamışsınız. (aklı başında olup yorum yapmayı bilen tüm kadınları tenzih ederim.) Kadının ne manyaklığı bırakmışsınız, ne orgazmını, ne sorunluluğunu. Bunu o bilmiyor mu, inkar mı etti, öyle değilim mi dedi. Tam aksine bilinçli biri ki burada gelip bize sordu, kime nereye gideceğine dair yönlendiren bilgili biri olmadığı için bizden yardım istedi veee her zamanki gibi buradaki arkadaşların gazabına uğradı. Hele biri 4 5 adam üstüne çullansın yazmış, her konuyu dönüp dolaştırıp cinselliğe getirmek ne mana? Hayatınız bu kadar cinsellik ya da mutsuzluk mu endeksli? Valla kusura bakmayın, kocasına soru sormaya çekinen kadınlar, kayınvalidesine sesini çıkarmayıp kendini ezdiren kadınlar gelip burada konu sahibi üzerinden sinir atıyor. Ki vallahi haklı da. Eşi tek başıma bir yere bırakmıyormuş, daha bir sürü olay. Biri de şey yazmış "evlenmeseydin". Hanımlar herkesi kendi aileniz gibi görmeyin, her aile sizin aileniz gibi anlayışlı olmaya bilir. Liseden ayrılmak istemedi diye dayak yiyen kaç arkadaşım var haberiniz var mı sizin.. Ya da evlenmek istemiyor diye eve hapsedilen. Herkes sizin kadar güçlü olmak zorunda değil. Evlenmesse hayatı kıza zindan ederlerdi. Hani çevremde çok örnek olduğu için bu kadar net konuşabiliyorum. Zira ülkenin hala büyük bir kısmı ataerkil bir düşünce anlayışını benimsiyor.
Sana gelince sevgili konu sahibi. Uzun zamandır muzdarip olduğum bir problem hakkında konu açmışsın, ne yazık ki yine linç edilmişsin. Onlar adına ben özür dilerim. Böyle kadın düşmanı olduğumuz için, düşenin halinden anlamadığımız için ben özür dilerim. Ben doktora gittim ancak bu meseleyi sürekli geçiştirip kendimi normal gördüğüm için çok bahsetmedim doktoruma, yüzeysel bahsettim. Son zamanlarda yaşadığım ard arda sinir patlamaları yüzünden ertelememenin daha iyi olacağınız düşünüyorum. O zamana kadar da kendimce bir çözüm buldum. Bir sinir anında dışarı çıkıyorum yahut bir odada kendi kendime sakinleşmeye çalışıyorum, bu küçüklükten gelen bir durum, ben küçükken de çok sinirli bir yapıya sahiptim, buna şımarıklığı da ekleyince kendime zarar vermişliğim çok var ki aşırı derecede özen gösteriyorum, en azından sinir anında ya çevremdekiler ya da ben dışarı çıkıyorum sakinleşip geliyorum. Yoksa şiddet artarak devam eder, bunu çok iyi biliyorum. Hatta en büyük korkum bu rahatsızlığımı atlatmadan bir evlat sahibi olmak,ciddi anlamda en büyük korkum bu. Benim sinir anımda kime, neye zarar vereceğim hiç belli olmuyor. Umarım ikimizde kurtuluruz bu durumdan. Dertleşmek istersen istediğin zaman yazabilirsin,yardımcı olmaya çalışırım.
Yahu Allah aşkına. Ne bilmiş insanlar var. Kadına demediğinizi bırakmamışsınız. (aklı başında olup yorum yapmayı bilen tüm kadınları tenzih ederim.) Kadının ne manyaklığı bırakmışsınız, ne orgazmını, ne sorunluluğunu. Bunu o bilmiyor mu, inkar mı etti, öyle değilim mi dedi. Tam aksine bilinçli biri ki burada gelip bize sordu, kime nereye gideceğine dair yönlendiren bilgili biri olmadığı için bizden yardım istedi veee her zamanki gibi buradaki arkadaşların gazabına uğradı. Hele biri 4 5 adam üstüne çullansın yazmış, her konuyu dönüp dolaştırıp cinselliğe getirmek ne mana? Hayatınız bu kadar cinsellik ya da mutsuzluk mu endeksli? Valla kusura bakmayın, kocasına soru sormaya çekinen kadınlar, kayınvalidesine sesini çıkarmayıp kendini ezdiren kadınlar gelip burada konu sahibi üzerinden sinir atıyor. Ki vallahi haklı da. Eşi tek başıma bir yere bırakmıyormuş, daha bir sürü olay. Biri de şey yazmış "evlenmeseydin". Hanımlar herkesi kendi aileniz gibi görmeyin, her aile sizin aileniz gibi anlayışlı olmaya bilir. Liseden ayrılmak istemedi diye dayak yiyen kaç arkadaşım var haberiniz var mı sizin.. Ya da evlenmek istemiyor diye eve hapsedilen. Herkes sizin kadar güçlü olmak zorunda değil. Evlenmesse hayatı kıza zindan ederlerdi. Hani çevremde çok örnek olduğu için bu kadar net konuşabiliyorum. Zira ülkenin hala büyük bir kısmı ataerkil bir düşünce anlayışını benimsiyor.
Sana gelince sevgili konu sahibi. Uzun zamandır muzdarip olduğum bir problem hakkında konu açmışsın, ne yazık ki yine linç edilmişsin. Onlar adına ben özür dilerim. Böyle kadın düşmanı olduğumuz için, düşenin halinden anlamadığımız için ben özür dilerim. Ben doktora gittim ancak bu meseleyi sürekli geçiştirip kendimi normal gördüğüm için çok bahsetmedim doktoruma, yüzeysel bahsettim. Son zamanlarda yaşadığım ard arda sinir patlamaları yüzünden ertelememenin daha iyi olacağınız düşünüyorum. O zamana kadar da kendimce bir çözüm buldum. Bir sinir anında dışarı çıkıyorum yahut bir odada kendi kendime sakinleşmeye çalışıyorum, bu küçüklükten gelen bir durum, ben küçükken de çok sinirli bir yapıya sahiptim, buna şımarıklığı da ekleyince kendime zarar vermişliğim çok var ki aşırı derecede özen gösteriyorum, en azından sinir anında ya çevremdekiler ya da ben dışarı çıkıyorum sakinleşip geliyorum. Yoksa şiddet artarak devam eder, bunu çok iyi biliyorum. Hatta en büyük korkum bu rahatsızlığımı atlatmadan bir evlat sahibi olmak,ciddi anlamda en büyük korkum bu. Benim sinir anımda kime, neye zarar vereceğim hiç belli olmuyor. Umarım ikimizde kurtuluruz bu durumdan. Dertleşmek istersen istediğin zaman yazabilirsin,yardımcı olmaya çalışırım.
Orgazma karşı çıkan yok, orgazm etmek için 3-5 erkeğin bir kadına çullanıp sırayla girişmesi var.
Böyle bir şiddete, tacize, aşağılanmaya merakınız varsa orasını bilemem, o sizin kişisel tercihiniz tabii ki.
Ama bir başkasına bunu tavsiye etmek ya da dilemek hoş bir şey değil.
Üstelik de burası açık bir platform. Ve evet erkekler de burayı takip ediyor.
Şöyle düşünün daha net empati kurmak için.
Siz bir gün yoldasınız (veya anneniz, yakın bir kız arkadaşınız, kızınız... yani özetle bir kadın tanıdığınız)
Bir şey sizi inanılmaz sinirlendiriyor, bir an için gözleriniz kararıyor, zihin bulanıklığı yaşıyorsunuz ve öfke kontrolünüz elden gidiyor. Etrafınızdakilere bağırıp vurmaya başlıyorsunuz (ki öfke kontrolünden kaynaklı sinir krizi denilen şey hepimizi vurabilir, kimse kendinden o denli emin olmasın)
Ve rastlantı bu ya, burayı okuyan 5 erkek sizin o halinizi görünce "vay vay kadına bak orgazm olamamış" diyor ve sizi kaçırıyorlar...
Devamını yazmamı herhalde istemezsiniz...
Ben bir kadın olarak üstteki satırları yazarken bile sizin adınıza irrite oldum ama başka türlü sanırım anlayamayacaksınız.
Bu zihniyetin, bekar kadın yöneticiler işle ilgili krizsel bir durumda tepkisel oldukları zaman "yeaa bir sevişsin de rahatlasın" diyen tiynetsiz erkek çalışanların yaptığı esprilerden hiç bir farkı yok. İkisi de aynı sığlık.
Umarım şimdi gerçeği iliklerinize kadar hissedip tepki verdiğimiz ilgili yoruma bir de akıl sağlığı perspektifinden bakarsınız...
Bence siz çok iyi niyetlisiniz. Hatta epeyce diyelim :)
Ha ama saldırganlık ve cinsellik arasında ilişki elbette var.
Sadece mevcut anlatımda bu ilişkiden doğan ve hepimizin dikkat kesilmesi muhtemel bir hipotez yerine bildiğiniz mahalle kavgası yavanlığında tuhaf sapkın çıkarımlar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?