Ben şikayet etmiştimDaha önce de uzaktan olan ufak tefek tartışmalara şahit olmuştum. Ama hayatımda ilk defa bu kadar yakından hissettim. Bir kaç ay önce taşındığımız apartmanda üstümüzde oturan ailedeki ... adamın karısını dövdüğünü fark ettik. Önce gürültü sesleri geldi ve sonra kadının haykıra haykıra yapma dediğini duydum. Sanki yanımda bağırıyor gibiydi neye uğradığımı şaşırdım elim ayağım titredi. Polisi arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım, beni yargılayacak olanlar için de açıklamamı yapayım.
Şöyle bir sorun varki diğer komşuların söylediği, daha önce de bir çok kez bu durumun yaşanmış olması. Sizce neden bu kadın daha önce polise gitmemiş olabilir?
Ayrıca adamın psikopat birisi olduğunu bir tane adamla kavga edip öldüresiye dövdüğünü biliyoruz. Biz bugün belki polisi arasak polis geldiğinde kadın şikayetçi olmayacak adamda tabiki apartmana yeni taşınan bizden şüphelenicek.
Sizce böyle bir durumda ne yapılabilir?
Siz olsanız ne yapardınız
Annemin kadınla bir merhaba merhabalığı var. Eğer cesaret edebilirse bir konuşmayı deniyicek. Bakalım kadın ne der, belki o zaman daha mantıklı bir karar veririz.Adam başka adamı psikopatça öldüresiye dövmesine rağmen elini kolunu sallayarak gezdiğine göre kadın kocasını şikayet etse ancak uzaklaştırma alır. Onun da ne kadar etkili uygulandığını biliyoruz.
Her şey olabilir, tehdit ediliyor olabilir gidecek yeri olmayabilir, ekonomik özgürlüğü olmayabilir, kocasını çok seviyor vazgeçemiyor olabilir.
Kocası yokken kadınla tanışırsanız belki neler olduğunu ve nasıl yardım edebileceğinizi öğrenirsiniz
Çok bilmemekle beraber adama 2 ay evden uzaklaştırma verdiler diyelim, kadının parası falan yoksa ailesi de yoksa eşi eve de gelmeyecek para da vermiyorum kirayı faturayı da ödemiyorum derse, çocukların ihtiyaçlarını karşılamazsa kadın ne yapar mesela?Annemin kadınla bir merhaba merhabalığı var. Eğer cesaret edebilirse bir konuşmayı deniyicek. Bakalım kadın ne der, belki o zaman daha mantıklı bir karar veririz.
Aslında ben bu konularda çok fazla bilgili değilim. Diyelim ki polis gelip götürdü ve kadın şikayetçi oldu. O an adamın ve kadının ayrı kalmasını yeterince sağlarlar mı ? Bir de iki tane küçük çocukları var
O kadının ne şartlar altında orda olmak zorunda olduğunu bilemeyiz ben ne olursa olsun arardım polisi bizim karşı sitede adam gece karisini çocuklarının önünde bogmus inanabiliyormusun ne altkat ne ustukat kimse bir polisi aramamis kadın öldü yaziklar olsun bence arayınDaha önce de uzaktan olan ufak tefek tartışmalara şahit olmuştum. Ama hayatımda ilk defa bu kadar yakından hissettim. Bir kaç ay önce taşındığımız apartmanda üstümüzde oturan ailedeki ... adamın karısını dövdüğünü fark ettik. Önce gürültü sesleri geldi ve sonra kadının haykıra haykıra yapma dediğini duydum. Sanki yanımda bağırıyor gibiydi neye uğradığımı şaşırdım elim ayağım titredi. Polisi arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım, beni yargılayacak olanlar için de açıklamamı yapayım.
Şöyle bir sorun varki diğer komşuların söylediği, daha önce de bir çok kez bu durumun yaşanmış olması. Sizce neden bu kadın daha önce polise gitmemiş olabilir?
Ayrıca adamın psikopat birisi olduğunu bir tane adamla kavga edip öldüresiye dövdüğünü biliyoruz. Biz bugün belki polisi arasak polis geldiğinde kadın şikayetçi olmayacak adamda tabiki apartmana yeni taşınan bizden şüphelenicek.
Bence hiç karışmayın. Herkesin elinde akıllı telefonlara kadar var kendisi de arayabilir polisi. Medyada görüyoruz kadınları korusanda kocam da kocam diyolar yine. Çok istese boşardı ayrılırdı. Erkekler 1 gun de bu hale gelmiyo üstüne çocuk yapiyo kadınlar hepten bosanamiyolar bu sefer. siz polisi arasanizda anlık bugün ayırırlar yarın yine döver kadını. Yukarı vurun pat pat susun diye. Kendine bisey yapmayana siz hiçbir şey yapamazsınız.Daha önce de uzaktan olan ufak tefek tartışmalara şahit olmuştum. Ama hayatımda ilk defa bu kadar yakından hissettim. Bir kaç ay önce taşındığımız apartmanda üstümüzde oturan ailedeki ... adamın karısını dövdüğünü fark ettik. Önce gürültü sesleri geldi ve sonra kadının haykıra haykıra yapma dediğini duydum. Sanki yanımda bağırıyor gibiydi neye uğradığımı şaşırdım elim ayağım titredi. Polisi arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım, beni yargılayacak olanlar için de açıklamamı yapayım.
Ayyyyynen öyle. Biz yaptık üstümüze cok vazifeymiş gibi, derdini halini sorduk... Kari koca arasına girilmez dedi kadın. Size ne koca benim kocam döver de sever de dedi. Ye dayağını otur asagi dedim...içimdenBen kocamdan şikayetçi değilim diyecek. Yarın el ele çıkacak kapıdan. Sizde şikayet ettiğinizle kalacaksınız. Ses duyunca yukarıya bişeyle vurun susarlar o zamanannemin üstündeki komşu öyle ondan biliyorum
Ben sonrasini düşünmeden doğru olani yapardim. En azindan o kadinin başina birşey gelirse hiçbir şey yapmadan durdugum için vicdan azabi çekmezdim. Apartmandan çikip şikayetçi olun. Hemen gunu bir başkasinda geçirin. Sizden supelenirse biz o gun evde bile değildjk diyerek şupeyi ustunuzden ata bilirsiniz. O kadin yardim bekliyor. Kadina şiddete hayir demekle olmuyor. Bir şiddetin bile onune geçe biliyorsaniz ne mutlu sizeDaha önce de uzaktan olan ufak tefek tartışmalara şahit olmuştum. Ama hayatımda ilk defa bu kadar yakından hissettim. Bir kaç ay önce taşındığımız apartmanda üstümüzde oturan ailedeki ... adamın karısını dövdüğünü fark ettik. Önce gürültü sesleri geldi ve sonra kadının haykıra haykıra yapma dediğini duydum. Sanki yanımda bağırıyor gibiydi neye uğradığımı şaşırdım elim ayağım titredi. Polisi arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım, beni yargılayacak olanlar için de açıklamamı yapayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?