Şiddetli geçimsizlik ne demek?

Canim yasadigin seyler cok güc gercekten.
Laale abla, yasamis biri olarak cok güzel seyler anlatmis, iyi tavsiyelerde bulunmus, katiliyorum bende.
Ayri kalmaniz mutlaka iyi gelecektir. Senin kafan baya karisIk gibi görünüyor, toparlanmaya ihtiyacin var.
Ablana gitme fikri bence güzel. En azindan yakininin yaninda kendini tek basina kalmis hissetmezsin.
Ancak mutlu bir anne cocugunu mutlu edebilir.
Benim annemle babamin arasinda sorun yok, ama annem gecmiste yasadigi (annesini cocuk yasta kaybetme,cok erken yasta evlenme gibi) olaylardan dolayi su an agir bir depresyon geciriyor, ve bu bize yansiyor, herseyimizi etkiliyor.
Demek istedigim cok gecmeden kendin icin birseyler yapmalisin. Sen simdi cocugum icin katlanmaliyim diyorsun, ama bunun acisi belki yillar sonra cikacak senden ve cocugun yine etkilenecek (insAllah olmaz öyle birsey, Rabbim düsmanima vermesin).

InsAllah hakkinda hayirlisi olur canim.

----------------

Çok sağol canım. Ben sadece benim başıma geldi ve nasıl geldi, nasıl bu hallere düştüm diye çok acıyordum kendime.Senin dediğin gibi yalnız değilmişim, sadece ben konuşan, antalan ve saklamayan kadınlardanım, bazıları ise dertlerini sır gibi saklarlar.
Ama işte tam senin şu anda yaşadığın dönemde insan tek kendi başına gelmiş,çözümü yokmuş gibi sanıyor di mi? Ahh canım ya inan aynı hisleri birebir yaşadım ben..
Bu söylediğin cümle tam beni anlatıyor ve herşeyi özetliyor zaten
Karar vermeye çalışıyorum ve inan dediğin gibi pişman olmamak için, en son yola kadar deniycem.
Ve şu an en son geldiğim nokta bir süre ayrı kalmak. Pazartesi gibi ablamlara gidicem ve bekliycem.
Ona da giderken ' Ben herşeyi denedim, yaptığın her türlü psikolojik ve fiziksel şiddeti sineye çektim, bana vermediğin değere rağmen ben sana çok değer verdim, herşeyimden verdım, ama daha fazla verecek birşeyim kalmadı.Ve bu durumda ne kendime, ne sana, ne de oğlumuza mutlu bir insan, eş ve anne olamıyorum. Ve artık ben tüm bunlara katlanamıyorum. Böyle bir ortamda daha fazla üzülmek, seni de oğlumu da üzmek istemiyorum.
MUTSUZUM, HUZURSUZUM VE İÇİM KANIYOR, HERGEÇEN GÜN DAHA DA BİTTİĞİMİ HİSSEDİYORUM.
VE BİR SÜRELİĞİNE SENDEN AYRI KALIP, HERŞEYİ SAKİNCE DÜŞÜNMEK İSTİYORUM.BU SÜRE ZARFINDA SENİNDE HERŞEYİ DÜŞÜNMENİ VE KARAR VERMENİ BEKLİYORUM.
BUNDAN SONRA HİÇBİR ŞEKİLDE KENDİMİ NE PSİKOLOJİK NEDE BEDENEN ŞİDDET GÖRMÜŞ, BİR KÖŞEDE AĞLAYAN, SÜREKLİ AŞAĞILANAN, EVDEKİ HERHANGİ BİR EŞYADAN , HATTA ARKADAŞLARINDAN BİLE DAHA DEĞERSİZ BİR KADIN OLARAK, HELE HELE EVLADIMIN YANINDA BABASI TARAAFINDAN DÖVÜLMÜŞ BİR ANNE OLARAK DURMAK, VE TÜM BUNLARA KATLANMAMA RAĞMEN HALA SENDEN OLUMLU BİR DAVRANIŞ YADA ADIM GÖRMEK YERİNE, HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİTTİĞİNİ GÖREREK YAŞAMAK İSTEMİYORUM.
LÜTFEN ÖNCE BENİ , SONRA DA OĞLUMU DÜŞÜN , ELİNİ VİCDANINA KOY, VE KENDİNİ BENİM YERİME KOYARAK DÜŞÜN.
BEN BU SÜRE İÇİNDE SENİNLE GÖRÜŞMEK İSTEMİYORUM...

Diye bir konuşma yapmayı (Pazar gecesi) ondan sonra da evden gitmeyi düşünüyorum.Tabi inşallah Pazar günü ameliyat için arayıp haber vermezlerse.( oğlum fıtık ameliyatı olacak, haber bekliyoruz.)
Artık bundan sonrası ona kalmış, ya tamam ya da devam diyecek. Ben de iyice düşünüp ya tamam , ya da devam diyeceğim.
Biliyorum çok zor ama bunu yapmak zorundayım, ne olur bana dua edin,Allah bana güç versin, en hayırlı kararı alıyım hepimiz için...

Bozuk plak gibi hep aynı şeyi söylüyorum gene söyleyeceğim. Ben evliliklerin eğer çocuk varsa devamından yanayım, ancaaakkkkk
1- Şiddet
2- Aldatma
Varsa çocukta olsa o evlilik bitmiştir. Sizi bu kadar hırpalayan birine karşı daha ne kadar tahammül edeceksiniz?
Sonuçta bir şey kazanmayacaksınız ama inanın kaybedecekleriniz çok fazla olacaktır.

Oğlun için çok çok geçmiş olsun.. İnşallah hemencik iyileşir..
Şu anda üzülme,sakin ol..
Zor bir dönem başlayacak,eğer gidersen..
Üzüleceksin de ağlayacaksın da..
Uykusuz da kalacaksın..
Bunları seni üzmek için söylemiyorum nolur kızma..
Tek istediğim ayrı kaldığınız dönemde çok düşün,uzun uzun düşün..
Her yönüyle,artısıyla,eskisiyle..
Evet şiddet,hakaret vs. boşanma sebebidir kabul ediyorum ancak sen düşün yine de..Eşini gözlemle,sana yaklaşımını,af dilemesini vs.
Dualarımız elbet seninle..
Ama sen kendine inan,güven az da olsa.. İnan o küçük güven parçası seni nerelere götürür sen bile şaşarsın..
Hayırlı olsun,Allahım yardımcın olsun inşallah..

Bir evliliği bitirmeye karar verdiğinde herşeyden ve kendinden emin olmalısın.
Seviyor da olabilirsin ki bu genellikle alışkanlık oluyor, onsuz yaşayamazsın sanıyorsun. Ama eğer bu evlilik için herşeyi yaptığına ve düzelmeyeceğine inanıyorsan bitirmelisin.
Çocuğum yok ama aynı yollardan ben de geçtim. Benim için sadece bekarlığa alışma süreci zor oldu. Sen çocuğunun geleceğini de düşünmelisin tabii. Ayrıldığınızda nerede yaşayacaksınız, ailen destek olacak mı, maddi olarak nasıl geçineceksiniz hepsini düşünmen lazım. Eşin dediğin gibi seviyor da olabilir, ama şiddet ve sevgi yanyana olmamalı. Laale'nin de dediği gibi uzaklaş biraz, hem kafanı toplar, bol bol düşünür kararlar alırsın hem de eşin belki senin değerini anlayıp kaybetmekten korkar ve düzelmeye çalışır.
Ama lütfen çocuğuna bakabilecek gücün varsa şiddet içinde yaşama, çocuğuna da yaşatma.

Merhaba arkadaşlar,
Biliyosunuz oğlumun ameliyatı için haber bekliyodum, dün haber geldi,Pazartesi ameliyat için çağırdılar.Ama oğlum bugün grip oldu, ve biz yine kaldık.
Neyse asıl konu, ben eşime dün akşam, bir süreliğine ablamlara gidicem,orada herşeyi düşünüp bür karar vericem.Sen de bu süre içinde iyice düşün dedim.Ama bu arada sakın bizi görmeye gelme dedim, o olmaz öyle şey dedi,bende gelirsen çıkar ordan da giderim dedim.Tamam o zaman , ama ne düşünceksin dedi.Ona göre hiçbir şey yok ortada, herşeyi ben abartıyorum ya.Ben de buraya yazdıklarımı aynen ona anlattım,hiçbirşey diyemedi.Tabi böyle bir konuşma beklemiyordu.
Ve 2 gündür de o yokmuş gibi davranıyorum, hani o bana önemsiz biriymişim, olsam da olmasam da fark etmez davranıyor ya,bende aynen ona öyle yapıyorum.Ve bugün akşam üstü sinirden tepki verdi. Ben de hiç cevap vermedim, aynen onun yaptığı gibi, sus yeter hiç çekemem seni dedim ve arkamı dönüp mutfağa gittim.
O kadar soğuk ve mesafeliyim ki , yanıma yanaşamıyor bile, normalde hafta sonları mutlaka yanıma yanaşır. Bu arada dünkü maçtan her zaman, ben kendimi yırttığım için 22,30 -22,45 gibi gelen adam, dün 22,00 de evdeydi, tabi hiçbirşey sormadım niye erken geldin diye.
KISACASI ABLAMLARA GİDİCEM, AMA ÖNCE ONA BANA YAPTIĞI GİBİ PSİKOLOJİK EZYET EDİCEM. ONU SEVMİYORMUŞUM, BENİM İÇİN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİLMİŞ GİBİ DAVRANICAM.
PAZARTESİ DE GİDİCEM, BİRAZ KAFAMI DİNLİYCEM.
AMA NE KADAR KALMAM GEREKTİĞİNE VE BU DURUMU UZATIP ONDAN SOĞUDUĞUMU, İSTEMEDİĞİMİ DEVAM ETTİRİP, ETTİRMEMEMİN NE KADAR GEREKTİĞİNE KARAR VEREMİYORUM.
Yani oraya gidip de, o ben sizi çok özledim, sizsiz yaşayamıyorum, asla senden ayrılamam demesini mi beklemeliyim, yoksa ondan hiç bir tepki beklemeden,direk karar vermeli miyim.
Yada eğer yaptıklarından pişman olursa, ona şart koşmalımıyım, kafam karıştı yine.
Neyse yarında dayanıyım, pazartesi yokuz,
Artık o çok özendiği , sevdiği, onlar için benim dünyamı başıma yıktığı arkadaşlarıyla ne yaparsa yapsın, işyerindeki hangi kızla ne muhabbet ediyosa etsin, baksın bakalım, onlar mı daha kıymetli ve değerliymiş, yoksa ben ve çocuğu mu?
ALLAH BANA GÜÇ VERSİN, YUMUŞAMAYIM.
DAYANMAM GEREK, İÇİM ACIYOR, AMA YAPMALIYIM BUNU DİMİ?

anladıgım kadarıyla sende onunla yasayamayacaksın...
nefes almak değil yasamak biliyoruz hepimiz.
bak denemişsinde birkere yazılardan okudum. demekki olmucak.
ben bu sitede ilk defa boşan dedim acık ve net.
boşan arkadasım. bir evlilikde gelinliğe kefen gözüyle bakılabiliyorsa. balık taaaaaa en bastan kokmus demektir. tuzlasanda yiyemezsin. zehirlenir ölür gidersin!

--------------------

Bilmiyorum ki , bende bunu anlamak için gitmek istiyorum zaten.Adam hala ben diyor, başka birşey demiyor.Eskiden böyle değildi, bu işyerine girdiğinden beri inanılmaz değişti.Önceden bensiz nefes almayan, beni sevgiden boğan, bensiz yaşayamayacağını belli eden adam gitti, beni beğenmeyen, istemeyen ve sürekli kötü davranan bir adam geldi.Birden geldiği konum, arkadaşlarının evli olmalarına rağmen sürdürkleri rahat hayatlar, etrafındaki kızların sürekli ona ilgi göstermesi onu şaşırttı, ne oldum delisi oldu.Bunu herkes söylüyor.
Ama benim suçum ne ben onu anlayamadım.Ben hep aynıydım, tanıştığımız da neysem, hala oyum.
Ama eski eşimle şimdi ki arasında dağlar kadar fark var.
Ben boşanmam demiyorum zaten, sadece kendim emin olmak istyiyorum,onu gerçekten sevip sevmediğime,alışkanlık mı, korku mu, sevgi mi onu ayıramıyorum.
Ve onun da gerçekten beni sevip sevmediğini, bunları yaptığı için pişman olup olmayacağnı, ve biz olmadan daha mutlu olup olmayacağını anlamak istiyorum.
GÜÇLÜ OLMAM GEREK, HER TÜRLÜ SONUCA, NEFES ALAMIYORUM BU EVDE.BOĞULUYORUM.
ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN, HEM OĞLUM, HEM BENİM, HEM DE ONUN İÇİN HAYIRLISI NEYSE O OLSUN...
LÜTFEN BANA DUA EDİN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…