Siddetli gecimsizlik..

elmalikurabiyee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
1.862
1.491
133
Kizlar yine ben.
Bu siralar durulmuyoruz. Surekli kavga..

Sunu merak ediyorum: Bence bosanmak icin illa dayak yemek, aldatilmak vs sart degil. Gecinemeyen iki insan da bosanabilir. Yanlis mi dusunuyorum? Siddeti artarak devam eden bir gecimsizlik hali var. Elle tutulur bir sebep yok ama yipranmislik cok. Bu durumda bosanma bir ihtimal midir sizce de? Yoksa con bunaldim da sacmaliyor muyum?

Ekleme: Biraz kendimi ifade edemedim galiba. Esim soyle kotu bana boyle kotu davraniyor diyemem. Sadece sanirim evlilige alisamadim. Zamanla alismak mi beklemek mi lazim? Yoksa evlilik kurumu bana gore degil miydi acaba diye dusunuyorum. Maddi problemler ve genelde bundan dogan kavgalar da bizi yipratiyor.. Karsilikli olarak savas veriyormusuz gibi oluyor.. Oyle zamanlarda aklima bekar olsaydim soyle rahat olurdum boyle huzurlu olurdum vs vs gibi fikirler geliyor...

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: bay
Valla benim arkadaşım da psikolojik şiddet ve sevgi bitiminden dolayı kocasından boşanmayı düşünüyor.

İlla dayak, kumar, aldatma olması gerekmez bence.

Konu acmistim yine. Esimin rahatligi, vurdumduymazligi, sinirlenince sacma sapan konusmasi, ufak ufak birsuru bisey.. Yipratti beni.. Yordu gercekten
hiç artısı yokmu sürekli negatifmi bu adam konunuzu okumadım burada açtığınız konu üzerinden yorum yapıyorum ,yani çoğu erkek böyle ,yeri gelir vurdumduymaz olur yeri gelir sinirlenir konuşur saçma sapan ,siz bunları yapmıyormusunuz?1.5 senede nasıl bu hale geldiniz

1 bucuk sene oldu. Gecenler de de konu acmistim. Nadiren iyi genelde kotuyuz. Balkondan asagi atasim geliyor bazen onu. :-D yipratti beni.

Eski konulara baktım şimdi. Geçen yıl da 3 haftalık evliyim 40 yıllık evli gibi monotonuz demişsiniz. Sizin ilişkide heyecan sorunu var sanırım. Kocanız ilgisiz biri mi?

Bence yazdığınız konular cozulemeyecek şeyler değil; şiddet ,aldatma vs gibi konular yoksa cozebileceginize inanıyorum. Neden kavga ediyorsunuz, neden hemen bu hale geliyorsunuz bunları bulup, karşılıklı daha anlayışlı , daha alttan alır şekilde davranirsaniz duzelebilirsiniz. Evlilik terapistleri var ona gidebilirsiniz. Yuva kolay kurulmuyor , çözülebilecek problemler varsa öncelikle çözmek için ugrasilmali , olmuyorsa daha sonra ayrilinmali.

Kizlar yine ben.
Bu siralar durulmuyoruz. Surekli kavga..

Sunu merak ediyorum: Bence bosanmak icin illa dayak yemek, aldatilmak vs sart degil. Gecinemeyen iki insan da bosanabilir. Yanlis mi dusunuyorum? Siddeti artarak devam eden bir gecimsizlik hali var. Elle tutulur bir sebep yok ama yipranmislik cok. Bu durumda bosanma bir ihtimal midir sizce de? Yoksa con bunaldim da sacmaliyor muyum?
Bir tane ömrümüz var. Bence mutsuzluk boşanmak için yeterli bir sebep

hiç artısı yokmu sürekli negatifmi bu adam konunuzu okumadım burada açtığınız konu üzerinden yorum yapıyorum ,yani çoğu erkek böyle ,yeri gelir vurdumduymaz olur yeri gelir sinirlenir konuşur saçma sapan ,siz bunları yapmıyormusunuz?1.5 senede nasıl bu hale geldiniz
Var artisi tabi ki ama soyle soyleyim civiyi cakarsiniz. Sonra soksenizde izi kalir ya. O misal delik desik gibiyim..

Eski konulara baktım şimdi. Geçen yıl da 3 haftalık evliyim 40 yıllık evli gibi monotonuz demişsiniz. Sizin ilişkide heyecan sorunu var sanırım. Kocanız ilgisiz biri mi?
Ilgi kavramina bagli aslinda. Geri donup baktiginiz icin tesekkurler.
Gece kapiyi kilitler mesela. Ozel gunleri es gecmez. Harcligin varmi diye hep sorar. Bu tarz seyler ilgiyse fazlaca ilgili. Ama agladigimda kiyamam sana demez. Kendi aglatir herseye de aglayip hakli oldugunu saniyorsun der. Incitir. Yani bunlar 1 2 ufak ornek. Sizce normal mi?

Bir tane ömrümüz var. Bence mutsuzluk boşanmak için yeterli bir sebep
Bende boyle dusunuyorum. Bir kez geldim dunyaya bunu mu cekmeliyim diyorum. Ama esim olmasa baskasi olsa yine ayni seyler olurdu. Klasik turk aile kavgalari. Turk erkegi iste 3 asagi 5 yukari. Ya bir omur bekar gezmeliyiz sanki. 2 kisilik bir dunya beni boguyor..

Yuva kolay kurulmuyor felsefesine sahip biri olarak boşanma düşüncesine kapılmaktan önce kurtarmaya çalışmanızı öneririm. Aile terapistine gidip evliliği kurtulan o kadar kişi var ki... Kurtarmak için elinizden geleni yapın, yapılacak herşeyi yaptıktan sonra baktınız hala olmuyor, o zaman diretmenin de anlamı yok demektir.

Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliymiş.
Evlenince düzelir diye mi düşündünüz?

Çok güzel söylemişsiniz. Bende onu diyorum. İstediğin gibi olmasa da işin gücün var. Evlenelim diyecek halim yok. Bugün evlenelim demiyorum. Ama ailemi ayaklandırdınız dedeme kadar konuyu aksettirdiniz. Bari bir yüzük takalım insanların içi rahat etsin diyorum. Yok yok yok. Ben ailemle her gün konuşuyorum kavga ediyorum sesimi yükseltiyorum ama ailem arkamda durmuyor. Hele biraz bekle oğlum diyolar diyor. Yahu insan bir telefon açar anneme. X hanım kusura bakmayın bir türlü arayamadık ama şu şu sebeplerden dolayı biraz erken buluyoruz. Çocuklar heveslenmiş ama bizce sınavı atlatsınlar bari, dese anlıcam yani.
Onun haricinde faturaları geç yatırır. Sınavına çalışmazz. Eline diken batsa psikolojim bozuk canım birşey yapmak istemiyor moduna geçer. Ben yapması gerekipte yapmadığı şeyler için kızdığımda da sürekli beni suçlar. Üzerime geliyosun der.
Bugün diyor ki yaşama sevincim kalmadı. Dedim ki esas ben güleryüzlü cıvıl cıvıl bir insandım şimdi kendimi tanıyamıyorum artık istemiyorum seni bitsin vs vs dedim.
Gerçkekten çok doldum.

Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliymiş.
Evlenince düzelir diye mi düşündünüz?
Bu eski konumdan alinti sanirim. Huyu ayni. Duzelir diye de dusunmedim. Evlenmeye hayat emanet etmeye deger daha onemli huylari var dedim ve evlendim. Duzelecek dusuncesiyle iliskiyi devam ettirenlere de karsiyim zaten. Ama ailesi bizi cok cok yipratti. Baya borclandik dugun zamani. Hala debeleniyoruz. Esim biraz rahat davraniyor o bile beni cildirtiyor. Hem psikolojik olarak hem maddi olarak cok yiprandik ve 1.5 sene de toparlayamadik hala. Bu yuzden iliskimiz bi turlu duzen tutturamadi sanirim. 2 gun iyi 5 gun kotu yuvarlaniyoruz... Dedigim gibi her iliskide olan seyler bunlar belki ama ben kaldiramiyorum ya da evlilige alisamadim artik ne derseniz...

Mutsuzluk bosanmanin ilk sebebidir
Eger konusarak anlasamiyorsaniz, cozum uretemiyorsaniz , ayrilinca mutlu olacaginiza inaniyorsaniz bosanin
Ama esas soru anlasamadiginiz bir adamla neden evlendiniz ?

Bu eski konumdan alinti sanirim. Huyu ayni. Duzelir diye de dusunmedim. Evlenmeye hayat emanet etmeye deger daha onemli huylari var dedim ve evlendim. Duzelecek dusuncesiyle iliskiyi devam ettirenlere de karsiyim zaten. Ama ailesi bizi cok cok yipratti. Baya borclandik dugun zamani. Hala debeleniyoruz. Esim biraz rahat davraniyor o bile beni cildirtiyor. Hem psikolojik olarak hem maddi olarak cok yiprandik ve 1.5 sene de toparlayamadik hala. Bu yuzden iliskimiz bi turlu duzen tutturamadi sanirim. 2 gun iyi 5 gun kotu yuvarlaniyoruz... Dedigim gibi her iliskide olan seyler bunlar belki ama ben kaldiramiyorum ya da evlilige alisamadim artik ne derseniz...
2016 yılına ait mesajınız.
Eşiniz ve ailesi o zaman da umursamaz, rahat insanlarmış.
Size ufak tefek meseleler gibi görünseydi yine eski mesajlarınızda yazdığınız gibi "ne istediğini bilen, mantıklı biriyle mi evlensem" diye düşünceler geçmezdi aklınızdan.

Bile bile lades olmuş.
Maalesef evlilik sözkonusu olunca kadınlar olarak "yuvayı yürütmek için" her tavizi veririz, değişiriz ama bazen bunlar yeterli olmaz. Mutsuz oluruz.

Erkekler ise asla çabalamaz, değişmeyi düşünmez bile. Evlendik, mutluyuz, daha ne olsun rahatlığındalar.
O rahatı bir bozmak lazım.

Eşinizin rahatını bozun, huzurunu kaçırın, bakalım çaba sarfedecek mi evliliğiniz için?

Back
X