Siddetli gecimsizlik..

2016 yılına ait mesajınız.
Eşiniz ve ailesi o zaman da umursamaz, rahat insanlarmış.
Size ufak tefek meseleler gibi görünseydi yine eski mesajlarınızda yazdığınız gibi "ne istediğini bilen, mantıklı biriyle mi evlensem" diye düşünceler geçmezdi aklınızdan.

Bile bile lades olmuş.
Maalesef evlilik sözkonusu olunca kadınlar olarak "yuvayı yürütmek için" her tavizi veririz, değişiriz ama bazen bunlar yeterli olmaz. Mutsuz oluruz.

Erkekler ise asla çabalamaz, değişmeyi düşünmez bile. Evlendik, mutluyuz, daha ne olsun rahatlığındalar.
O rahatı bir bozmak lazım.

Eşinizin rahatını bozun, huzurunu kaçırın, bakalım çaba sarfedecek mi evliliğiniz için?
Evet hala aynilar. Ikili hayata gecisle ilgili tabi ki esimde bazi degisiklikler oldu iyi yonde ama o kadar. Ne istedigini bilen mantikli biri dememdeki en buyuk sebep ise esimle ayni yastayiz. Belki 3 4 yas benden buyuk ve biraz daha bazi seyleri oturtmus birisi manasinda dusunmustum. Ilk evlendigimizde esimin is guc durumu belli degildi geliri cok yoktu vs vs. Simdi onlari astik. Kendine ait bir isi var. Bir duzeni var cok sukur.
Ama iste ben tavizler vermiyorum. Kendimi yipratiyorum. Esimi de yipratiyorum. O yuzden de bosanmayi bile dusundum acikcasi. Ama abartiyor muyum diye sizlere sormak istedim.
Onumuzde tatil var bakalim gonlumu alir ve bazi seylerin sozunu verirse bu tatil bize biraz nefes aldirir belki..

Mutsuzluk bosanmanin ilk sebebidir
Eger konusarak anlasamiyorsaniz, cozum uretemiyorsaniz , ayrilinca mutlu olacaginiza inaniyorsaniz bosanin
Ama esas soru anlasamadiginiz bir adamla neden evlendiniz ?
Sorunda bu ya :) anlasiyorduk. Sevgiliyken de ayni evde yasiyorduk ama hersey superdi. Aileler girdi isin icine dugun yaptik bilmem ne hersey bi gariplesti.

Kizlar yine ben.
Bu siralar durulmuyoruz. Surekli kavga..

Sunu merak ediyorum: Bence bosanmak icin illa dayak yemek, aldatilmak vs sart degil. Gecinemeyen iki insan da bosanabilir. Yanlis mi dusunuyorum? Siddeti artarak devam eden bir gecimsizlik hali var. Elle tutulur bir sebep yok ama yipranmislik cok. Bu durumda bosanma bir ihtimal midir sizce de? Yoksa con bunaldim da sacmaliyor muyum?
mutlu olmamak boşanmak nedeni bence

Evet hala aynilar. Ikili hayata gecisle ilgili tabi ki esimde bazi degisiklikler oldu iyi yonde ama o kadar. Ne istedigini bilen mantikli biri dememdeki en buyuk sebep ise esimle ayni yastayiz. Belki 3 4 yas benden buyuk ve biraz daha bazi seyleri oturtmus birisi manasinda dusunmustum. Ilk evlendigimizde esimin is guc durumu belli degildi geliri cok yoktu vs vs. Simdi onlari astik. Kendine ait bir isi var. Bir duzeni var cok sukur.
Ama iste ben tavizler vermiyorum. Kendimi yipratiyorum. Esimi de yipratiyorum. O yuzden de bosanmayi bile dusundum acikcasi. Ama abartiyor muyum diye sizlere sormak istedim.
Onumuzde tatil var bakalim gonlumu alir ve bazi seylerin sozunu verirse bu tatil bize biraz nefes aldirir belki..
Eşim benden yedi yaş büyük. Üniversite mezunu, yüksek kazançlı, mesleki tecrübesi olan, yurtdışında ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde çalışmış.... bunlara dayanarak hayat tecrübesi ve var sanarak evlendim. Ama yaşadığı yerlerden hiçbir şey katmamış kendine, sanki hiç çıkmamış doğduğu evden... yaşa başa takılmayın. Aile yapısı en önemlisiymiş. Başta yalan geliyor ama öyleymiş

Sorun aileler ise , oturun konusun ve uzak tutun aileleri
Sevdiginiz ve anlastiginiz bir adamdan ilk etapta ayrilmayi dusunmeyin o zaman
Simdi ben ifade edemedim galiba. Olay su. Evlendik aileler girdi cok zor zamanlar atlattik ama toparladik. Aileler karsi tabrimiz durusumuz kurallarimiz olustu zamanla ve bir denge tutturduk. Yalniz hem maddi sikintilar bitmek bilmedi ki kaynagi dugundu hem de esimin bazi garip davranislari beni ondan uzaklastirdi. Benim de hatali oldugum zamanlar var tabi ki ama son kavgamizdan beri 4 gundur pek konusmuyoruz ve ben nasil toparlarim diye dusunmek yerine bunu cekmek icin mi dogdum kafasina girdim. Sorun es sorunundan ziyade sorun evlilik kurumunun sacmaligina alisamamis olmam.

Iste m
Eşim benden yedi yaş büyük. Üniversite mezunu, yüksek kazançlı, mesleki tecrübesi olan, yurtdışında ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde çalışmış.... bunlara dayanarak hayat tecrübesi ve var sanarak evlendim. Ama yaşadığı yerlerden hiçbir şey katmamış kendine, sanki hiç çıkmamış doğduğu evden... yaşa başa takılmayın. Aile yapısı en önemlisiymiş. Başta yalan geliyor ama öyleymiş
Iste mesela bunu merak etmistim o donem. Illa bunlar mi olmasi lazimdi demistim. Zaten nisanlilik donemine ait bir mesajdi o. Herseyin yasla ya da isle olmadigini bende ogrendim zamanla. :)

Kizlar yine ben.
Bu siralar durulmuyoruz. Surekli kavga..

Sunu merak ediyorum: Bence bosanmak icin illa dayak yemek, aldatilmak vs sart degil. Gecinemeyen iki insan da bosanabilir. Yanlis mi dusunuyorum? Siddeti artarak devam eden bir gecimsizlik hali var. Elle tutulur bir sebep yok ama yipranmislik cok. Bu durumda bosanma bir ihtimal midir sizce de? Yoksa con bunaldim da sacmaliyor muyum?
Doğru düşünüyorsunuz. Evlilik birliğinin temelinden sarsılması yani halk arasında ki deyimiyle şiddetli geçimsizlik medeni kanunda yer alan bir boşanma sebebidir.

Simdi ben ifade edemedim galiba. Olay su. Evlendik aileler girdi cok zor zamanlar atlattik ama toparladik. Aileler karsi tabrimiz durusumuz kurallarimiz olustu zamanla ve bir denge tutturduk. Yalniz hem maddi sikintilar bitmek bilmedi ki kaynagi dugundu hem de esimin bazi garip davranislari beni ondan uzaklastirdi. Benim de hatali oldugum zamanlar var tabi ki ama son kavgamizdan beri 4 gundur pek konusmuyoruz ve ben nasil toparlarim diye dusunmek yerine bunu cekmek icin mi dogdum kafasina girdim. Sorun es sorunundan ziyade sorun evlilik kurumunun sacmaligina alisamamis olmam.
Anladim , karari siz vereceksiniz , ben mutlu olmadigim yerde durmam ama baska bir insana bosan demek de kolay degil
Iyice dusunun , gerekirse bir iki hafta ayri kalin , sonra verdiginiz karardan pisman olmayin

İncir kabuğunu doldurmayan sebepler birikir gün gelir dağ olur patlama yapar.

Biz bu dünyaya bir kez geliyoruz ne için evleniyoruz mutlu olmak için kimse boşanayım diye evlenmez kronikleşmiş mutsuzsanız uzatmak niye çocuğunuz var mı yok mu bilmiyorum biz kadınlar çocuklar için olmayanı oldurtmaya çalışmayı çok severiz bende dahil.

Mutlu kadın ışıl ışıl ışıldar. Olmuyorsa olmuyordur biz bu hayata bir daha gelmeyeceğiz.

İncir kabuğunu doldurmayan sebepler birikir gün gelir dağ olur patlama yapar.

Biz bu dünyaya bir kez geliyoruz ne için evleniyoruz mutlu olmak için kimse boşanayım diye evlenmez kronikleşmiş mutsuzsanız uzatmak niye çocuğunuz var mı yok mu bilmiyorum biz kadınlar çocuklar için olmayanı oldurtmaya çalışmayı çok severiz bende dahil.

Mutlu kadın ışıl ışıl ışıldar. Olmuyorsa olmuyordur biz bu hayata bir daha gelmeyeceğiz.
Cocugum yok. Bu meselelerden dolayi yapmayi da dusunmuyorum. Daha emin olamadigim birseyler varken ekstra bir durum olmadikca cocuk yapmayi dusunmem zaten.

Mutsuzluk bosanmanin ilk sebebidir
Eger konusarak anlasamiyorsaniz, cozum uretemiyorsaniz , ayrilinca mutlu olacaginiza inaniyorsaniz bosanin
Ama esas soru anlasamadiginiz bir adamla neden evlendiniz ?

Ay bayiliyorm kadin sana her seferinde soyletme bana :)
Ama her zaman insanin ongoruleri calismiyor ki abla:) keske onceden anlamanin bi yolu olsa ama yok. Galiba fazla asktan. Ask hatalari ortuyor. Sonra sonra perdeler kalkiyor. Ben ne yaptim diyosun ama artik cok gec :)

Ay bayiliyorm kadin sana her seferinde soyletme bana :)
Ama her zaman insanin ongoruleri calismiyor ki abla:) keske onceden anlamanin bi yolu olsa ama yok. Galiba fazla asktan. Ask hatalari ortuyor. Sonra sonra perdeler kalkiyor. Ben ne yaptim diyosun ama artik cok gec :)
Yerim seni
Iste oyle deli gibi asik olup kör olmamak lazim , mantigi elden birakmamak lazim :)

Ilgi kavramina bagli aslinda. Geri donup baktiginiz icin tesekkurler.
Gece kapiyi kilitler mesela. Ozel gunleri es gecmez. Harcligin varmi diye hep sorar. Bu tarz seyler ilgiyse fazlaca ilgili. Ama agladigimda kiyamam sana demez. Kendi aglatir herseye de aglayip hakli oldugunu saniyorsun der. Incitir. Yani bunlar 1 2 ufak ornek. Sizce normal mi?

Sorumluluk sahibi öyle ise size karşı. İnce düşünmüyor sadece. Sevgiliyken de mi öyleydi? Zamanla mı değişti? Belki boşanmaya çıksanız kimsenin anlamayacağı konular bunlar. Hepimiz şefkat bekliyoruz. Sizi haklı buluyorum. Evlilik her daim seni seviyorum, aşkım, cicim değil elbette. Sürekli de bu şekilde gitmesi insanın ruhunu bitirir. Duygusal boşluk oluşturur.

Sağlıklı iletişim kurmayı deneyin bi bence.
Profesyonel bi destek alın.

Bazı laflar kursundan beterdir. Beden yerinde dururken ruh ölür.

Acele karar vermeyin.

Hayatinizda stresli bi dönemse ve dar boğaz dönemi ise maddiyat da gecimsizlige sebep olur genelde.

Back
X