Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Son düzenleme:
Canım bunlar morfoloji için iyi geliyormuş :) yavrular bir araştırın bakayım VENHARcım sen de almaya çalış , morfolojiye iyi gibi.Aldım ben ya bu ikisini ve de nature den omega 3-6 aldım.Bugün eşimin kartını ele geçirdim hiç acımadım valaaaaaaaaaaaa..oh canıma değsin o kadar sinirlendi ki.Sonuçta işine yarar şeyler aldım iyi dedi.

canıcım az önce eşim GNCdeydi ve bu laçları sordum,hepsinin sanırım damar açıcı etkisi varmış,ben şu an için sadece megamen+ omega3 + e vitamini selenyum aldırdım, damar açıcı olarak zaten demirdikeni kullanıyor,birde başka şey alıp damarları iyice genişletmeyelim dedim :)) ne kadar doğru bir karar bilemiyorum tabi

Ya uzak olsa da km.lerce, bir telefon kadar yakınlarr onlar merak etme :))

gözden ırak olan gönüldende ırak olurmuş

Canım benimmmmmmmm ya benim de yaşadığım benzer şeyler oldu 3,5 yıldır o kadar kızgınım ki eşime.Ve sebep olanları da Allaha havale ediyorum.Bizi o kadar zor durumda bıraktılar ki.Canım huyları geçmiyor kocaların bunu bil.Ben eşime bugün bak boşansak nasıl olur diye düşünceler geçti aklımdan dedim şok oldu, arkayı toplayan ben'den hiç beklemiyordu o kadar üzüldü ki.Napayım çok üzüldüm ben de ama biraz hayır demesini bilmeli.Neyse ben konuyu çok açmak istemiyorum en nihayetinde beni tanıyıp okuyanlar var bu sitede, deşifre olmayım :)
Sen de lütfen metanetli ol.İyi yapmışsın yazmak bile çok iyi geliyor.Stresini içine atma , benim gibi üstüste uçuk çıkar duduşunda.Yapma canım. eşinle bir süre uzaklaşın yani aynı evde de olsan.sinirler geçince daha iyi oluyor.Ya da deli gibi kavga et.at sinirini kus bütün içindekileri.iyiyi kötüyü paylaşıyorsunuz.Ama sinirle hareket etme.sakinliğini koru olur mu.Biliyorum aileler çok etkili her ne kadar aynı evde yaşamasak da.Biz uzağız ama inan dedim ya bir telefon kadar yakındayız.Bazı konularda eşimin ailesi hep bizimle :) bunlar çok normal şeyler.Ama biliyor musun bizimde tartışmalarımız aileden çıkıyor ve maddi şeylerden.

sabrımız sınanıyor galiba :))) ama beni dinlerseniz iyi olucaz diye kendinizi ezdirmeyin derim,eğer aradaki mesafey iyi dengelerseniz kazanırsınız,ben çok şükür eşimin tüm ailesini seviyorum ama anlaşamadığımız konularda oluyor tabi,o zamanlarda bakıyorum onların dediğini yaptığımda bu beni çok üzecek birşey değilse yapıyorum

hehehe :) doğrudur benim k.validem düğünümden hemen sonra yani birkaç gün sonra bebek olsun hemen var mı diye sormuştu.Evlenmeden bir şeyler yaptığımı mı düşünüyordu acaba :(((

töbeee... ne meraklı bunlar,tamam belki kötü niyetli değildi tecrübe sonucu korkmuştur ama ne o ilk günlerden hemen alla alla

Kıyamam sana ya.Farkında olmadan gerçekten çooooooooooooooook can yakıyorlar tatlım..

Hadi bakalım.Dün arkadaşımı gördüm yolda.3 aylık hamileyim demez mi.Hadi ya demişim :))) dedim içimden tüm hamileler beni mi buluyor.İşte algıda seçicilik.Hemen yaşını sordum.Sonra ohh dedim benden büyükmüş.Kızlar neden ben bu yaşa taktım yahu.

uff yaaa artık forumdan arkadaşlar hamile kalsınnnnnn,yollardaki hamileleri görmek istemiyorum,özellikle hiç istemiyorduk oldu diyenlere sinir oluyorum

Evet funda ya yine yaptırın test ve dondurun bacımmmmmmmmm en sağlıklı olanlardan iki tane falan dondurun kız...Allah korusun ne olur olmaz.Biz sağlıklı bulsak yapcaz bunu.

hayatım geçti artık ,bizim spermler çoktan döküldü,artık şu prograı uygulayıp ondan sonra tekrar denicez,aslında biryandan iyi oldu hocanın yazdıkları korku olursa eğer eşim daha dikkatli davranır

genetik testi ile dna testinin farkı ne ki.genetik testi kan alarak mı yapılıyo spermlere mi bakılıyo onun içinde

canım bu testler farklılar genetik teste kandan bakılır ve kişinin genetiği araştırılır dna hasar testi ise spermden bakılır ve spermin hasarına bakılırrr
erkek infertilitesinde hareket sayı morfoloji çok fazla sorun olmasada dna da hasar varsa tüp bebekle bile gebelik oluşmuyor oluşursada genelikle düşükle sonuçlanıyor

Fundammm ve yeterım ınsallh sıfalıgını verır cok uzuldum

fundacıgım bncede spermlerı dondurmak en ıyısı her zman bukadar sanslıolmayabılırız bnde dondurma tarafındayım artık bakalım

yetercık sana yazdım ama gormedın galıba
bz henuz gtmeıdk en uygun zamnda gıdıcez kısmetse

canım bu testler farklılar genetik teste kandan bakılır ve kişinin genetiği araştırılır dna hasar testi ise spermden bakılır ve spermin hasarına bakılırrr
erkek infertilitesinde hareket sayı morfoloji çok fazla sorun olmasada dna da hasar varsa tüp bebekle bile gebelik oluşmuyor oluşursada genelikle düşükle sonuçlanıyor

uyyyy Allah korusunnn,artık çok fazla takılmak istemiyorum ,hergün birşey çıkıyor ,sıkıldım artık,elimden geleni yapmaya çalışıcam gerisi Allaha kalmış

Fundammm ve yeterım ınsallh sıfalıgını verır cok uzuldum

fundacıgım bncede spermlerı dondurmak en ıyısı her zman bukadar sanslıolmayabılırız bnde dondurma tarafındayım artık bakalım

yetercık sana yazdım ama gormedın galıba
bz henuz gtmeıdk en uygun zamnda gıdıcez kısmetse

canım benim biz bi bakalım durum ne demiştik,dondumak hiç aklımıza gelememişti,artık ne yapalım dua etcez bolbol değerler daha iyi olsun diye

kızlar acaba olayı abartıyormuyum,

sabah :
tansiyon ve şeker ilacı,
yarım klomen
megamen
omega 3
e vitamini
zeytinyağında beklemiş incir,
demir dikeni çayı
ballı karışım,
bunlar kahvaltı öncesi

ara ögünlerde fındık,2 keçiboynuzu,meyve

öğlende yine megamen

akşamda kabak çekirdeği,çörek otu,kavun çekirdeği yağı
valla korktum şimdi sizlerin eşleri neler kullanıyor???

bugun o kadar dolu ve mutsuzumki anlatamam.hayatımda hiçbir zaman hiçbirsey yolunda gitmiyor.evlenmemize herkes karsı cıkmıstı ama yüreğimi dinlemiştim ben onu seviyordum ve ömrüm onun yanında tükenmeliydi kimin ne dediği umurumda değildi,berbat bir düğün gecirdim gereksiz insanlar sayesinde.ilkönce hersey rüya gibiydi o kadar borclu evlenmemize rağmen.birbirimize olan saygımız ve sevgimiz sayesinde kalkıyorduk herseyin altından bazen belki inanmayacaksınız ama ekmek alacak paramız bile olmuyordu yine üzülmüyorduk cok şükür diyorduk.artık evimiz senlensin dedik minicik bir yürek olsun yanımızda dedik ama olmadı olamadı olmuyorda.aldıgımız maaslar karnımızı doyurmaya dahi yetmiyordu eşimin ailesine konuyu actık bizim bir evladımız olabilmesi için tedavi olmamız gerekiyo tedavide para gerektiriyo dedik sırtlarını cevirdiler destek olacaklarına köstek oldular hep,onlar bize yardımcı olmalıyken bizi sömürdüler halada öyle.biliyorum artık gücüm kalmadı yapamayacagım biliyorum.artık eski mutlulugumuzda yok eşimle sürekli atısıyoruz ve artık durum ciddi bir hal almaya basladı.eski eğlenceli muhabbetler kalmadı yediğimiz yemek zehir zıkkım olmaya basladı,eve gitmek işkenceye dönüştü benim için.zaten bugun yasadıklarımda son damlaydı bence.evet bir bebegimiz olmuyor sorun eşimde ben onun hep tam destekçisi oldum içim kan ağlasada dedimki boşver olmazsa olmaz allahın takdiri ne yapalım bizim sevgimiz bize yeter dedim,üzülme dedim hep.basit bir konu yüzünden tartısdık telefonda bana zaten senin isteğinde bu benden kurtulmak. çok önceden hazırdın sen,kısırım ben olmuyor çocugum boşanmak istiyorum dedi.o an kanım çekildi sanki hiçbir şey diyemedim tamam deyip telefonu kapattım aradan 2 saat gecti ne aradı ne sordu.sanırım bitti.artık birseyleri düzeltmek içinde caba harcamayacagım henüz 25 yasındayım ama kendimi 70 yasında hissediyorum dünyanın bütün yükünü cektim."allahım isyan etmiyorum sana ama neden yarabbim neden,ne büyük günah işledimki bunları yasatıyorsun bana. HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLERİM KIZLAR KAFANIZI ŞİŞİRDİM.AMA ÇOK DOLUYUM İNANINKİ COK KÖTÜYÜM,DERTLESECEK KİMSEM YOKTU İÇİMİ SİZLERE DÖKTÜM.

cnm ilişkiler bazen tükenir eşin bence zor durumda sana karşı ezik hissediyor kolay yolu seçmiş kaçmak ama seni seviyor biraz ara vermek iyi gelecektir daha çok gençsin bu süreçte biraz bebişi erteleyip ikiniz zaman geçirin eğer benim o şansım olsaydı inanki kendimi relax bağlardım

sabah :
tansiyon ve şeker ilacı,
yarım klomen
megamen
omega 3
e vitamini
demir dikeni çayı
ballı karışım,
bunlar kahvaltı öncesi

öğlende yine megamen

korkma şekerim ,niye korkuyosun :) bence iyi yapıyosun. inşallah şifa olurlar. bizim ameliyatımız da oldu bitti, giremedim kk ya , koşturmaca yüzünden ..
Çok yorucuydu... Ama şimdilik bu bitti nihayet, bakalım ne olucak kızlar :31:

korkma şekerim ,niye korkuyosun :) bence iyi yapıyosun. inşallah şifa olurlar. bizim ameliyatımız da oldu bitti, giremedim kk ya , koşturmaca yüzünden ..

geçmiş olsun tatlım inşallah bebişin gelecek

sabah :
tansiyon ve şeker ilacı,
yarım klomen
megamen
omega 3
e vitamini
demir dikeni çayı
ballı karışım,
bunlar kahvaltı öncesi

öğlende yine megamen

fundam ben artık klomeni kestirdim sırtta kolda çok kıllanma yaptı estetik kaygıyı geçtim ama korktum keçiboynuzu tozunu da kullan tatlım

FUNDA58 İÇİN OKUNAN MERYEM SURESİ

sıra bana geldi :))))

ARUNA ve EŞİ 3
BAHARB 1
BAHARB EŞİ -
EKİN79 1
ESMA 16 -
ESRA8 -
FUNDA -
HUSMEH 1
LAMYAY -
MASAL5758 2
MAVİMENEKŞE 1
MELISH -
NERIS2000 -
YADE78 3
YETER -
YONCA 4

toplam 16 oldu

arkadaşlar alfabetik sıraya göre gidince yukardaki sıralama çıkıyor,adını unuttuğum kimse varsa lütfen hatırlatsın,

arkadaşlar sağolun herkes bende okurum dedi,ama bende okurum denince listeyi tam yapamıyorum,lütfen ben 3 tane okucam veya ben 2 tane bitirdim gibi yazarmısınız böylece daha sağlıklı takip edebilirim,birde bu mesaj üzerinden atarsanız çok memnun olurum :)))) şimdiden teşekkürler
[/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE]

fundacım bir tane daha okudum

IMSI tekniğini acaba IVIde varmı??* arayıp sormak lazım
az önce eşimle konuştum,bundan sonra ne yapıcaz dedi artık 40 yaşında sayılırım gidip tüp bebeğe başlasak mı dedi,
bende dedim ki gel kendimize 3 ay daha verelim,ikimizde kampa girelim, 6 ayda 3 milyon olduysa 3 ay sonunda belki 5e çıkar ve tüp bebek yerine aşılama yaparız dedim,şimdi şöyle bir program yapıyoruz

1- hafta 3 gün yürüyüş, 2. ay eşim haftada 2 gün yürüyüş 2 gün yüzme (ben sadece 2 gün yürüyüş yaparım bu durumda )

2- beslenmeye dikkat,bitkisel kürler düzenli kullanılacak

3-haftaya IVIye gidip genetik test için kan vericez,bende doktora gidip muayane olucam,belki şu rahim filmini çektirebilirim böylece iç -dış yıkama yaptırmış oluruz :)) tüpler felan açılır iyicede normal yolla belki birkaç sperm geçebilir

4-bugün GNCden megamen ve omega 3 aldık,yarında selenyumlu e vitamini alıcaz,bu arada banada megawomen aldık

şu anda aklımda olanlar bunlar,eşime söyledim yazılı bir liste hazırlıcam ve o listeye uyacak,bakalım kesin bu 3 ay içinde de beni delirtir :)) öneriler varsa açığız tabi

harika bir liste ay fundam bu ay artık çektirecem şu filmi her ay söylüyorum bende spor salonuna değilde paket programı almaya karar verdim hem yüzme hem de yoga olan yoğunluktan araştıramadım

geçmiş olsun tatlım inşallah bebişin gelecek

Canımmm,çok teşekkürler. İnşallah hepimizin gelicek ben inanıyorum :61: Ameliyat esnasında dr. kan almış incelemek için, acaba neye bakıcak?
Sormak aklıma bile gelmedi o anda. Acaba faydasını görecek miyiz bu ameliyatın bilmiyorum. Kafamda o kadar çok soru var ki... :97:

sabah :
tansiyon ve şeker ilacı,
yarım klomen
megamen
omega 3
e vitamini
demir dikeni çayı
ballı karışım,
bunlar kahvaltı öncesi

öğlende yine megamen

:1::1::1:
Ben de o kadar çok yediriyorum ki saldım bıraktım desem de olmuyor.Ama manyak kilo aldııııı :( bu hiç hoşuma gitmiyor.
İyi yapıyorsun ama sperm=besin demek. :56::56::56:
Neris hoşgeldin , gözünüz aydın varikosel mi olmuştu eşin? hatırlatsana bana,öptüm
melisim corex kullanıyoruz pynogenol u da corexten sonra kullanacağız
Süper.Bakalım iki gün içinde gelir.Aynı anda kullanmamalı mı eşim .Adama şok yapmayalım iyi olacak derken.Proxeed i bıraktı.Arginmax ı alacaktım ancak stoklarda kalmamış.Onu da alacağım inşalllah :9::9:
melisim nsln umarım şimdi daha iyisindir:54::54::54::54::54:

İyiyim aşkım çok iyiyim hem de.Biraz kocişi kendimce süründürdüğümü zannediyorum öyle avutuyorum kendimi.Ne demişler huylu huyundan vazgeçmezmiş.Bir süre geçmiş gibi rol yapayım :9: Sen neler yapıyorsun.Dişin nasıl oldu.Okul nasıl gidiyor.Anlat bakalım birazcık.Öpüyorum aşkım seni. :69:

cnm ilişkiler bazen tükenir eşin bence zor durumda sana karşı ezik hissediyor kolay yolu seçmiş kaçmak ama seni seviyor biraz ara vermek iyi gelecektir daha çok gençsin bu süreçte biraz bebişi erteleyip ikiniz zaman geçirin eğer benim o şansım olsaydı inanki kendimi relax bağlardım

Canım benim daha ne kadar erteleyebilirizki 3 yıl oldu evleneli giden zaman cok kıymetli,yasım gencken halletmem gerekiyor.zaten ameliyat olalı bir yıl oldu daha test bile yaptırmadı ihmalliğinden ve ben sizlere hayranım arastırıp bulup yediriyorsunuz bizde oda yokki.tartısma nedenimiz doktor flnda değildi bebekle fln yakından uzaktan alakası olan bişi bile değildi.durduk yere pat die attı bu cümleyi ortaya.

Canım bunlar morfoloji için iyi geliyormuş :) yavrular bir araştırın bakayım VENHARcım sen de almaya çalış , morfolojiye iyi gibi.Aldım ben ya bu ikisini ve de nature den omega 3-6 aldım.Bugün eşimin kartını ele geçirdim hiç acımadım valaaaaaaaaaaaa..oh canıma değsin o kadar sinirlendi ki.Sonuçta işine yarar şeyler aldım iyi dedi.

Ya uzak olsa da km.lerce, bir telefon kadar yakınlarr onlar merak etme :))

Canım benimmmmmmmm ya benim de yaşadığım benzer şeyler oldu 3,5 yıldır o kadar kızgınım ki eşime.Ve sebep olanları da Allaha havale ediyorum.Bizi o kadar zor durumda bıraktılar ki.Canım huyları geçmiyor kocaların bunu bil.Ben eşime bugün bak boşansak nasıl olur diye düşünceler geçti aklımdan dedim şok oldu, arkayı toplayan ben'den hiç beklemiyordu o kadar üzüldü ki.Napayım çok üzüldüm ben de ama biraz hayır demesini bilmeli.Neyse ben konuyu çok açmak istemiyorum en nihayetinde beni tanıyıp okuyanlar var bu sitede, deşifre olmayım :)
Sen de lütfen metanetli ol.İyi yapmışsın yazmak bile çok iyi geliyor.Stresini içine atma , benim gibi üstüste uçuk çıkar duduşunda.Yapma canım. eşinle bir süre uzaklaşın yani aynı evde de olsan.sinirler geçince daha iyi oluyor.Ya da deli gibi kavga et.at sinirini kus bütün içindekileri.iyiyi kötüyü paylaşıyorsunuz.Ama sinirle hareket etme.sakinliğini koru olur mu.Biliyorum aileler çok etkili her ne kadar aynı evde yaşamasak da.Biz uzağız ama inan dedim ya bir telefon kadar yakındayız.Bazı konularda eşimin ailesi hep bizimle :) bunlar çok normal şeyler.Ama biliyor musun bizimde tartışmalarımız aileden çıkıyor ve maddi şeylerden.

hehehe :) doğrudur benim k.validem düğünümden hemen sonra yani birkaç gün sonra bebek olsun hemen var mı diye sormuştu.Evlenmeden bir şeyler yaptığımı mı düşünüyordu acaba :(((

Kıyamam sana ya.Farkında olmadan gerçekten çooooooooooooooook can yakıyorlar tatlım..

Hadi bakalım.Dün arkadaşımı gördüm yolda.3 aylık hamileyim demez mi.Hadi ya demişim :))) dedim içimden tüm hamileler beni mi buluyor.İşte algıda seçicilik.Hemen yaşını sordum.Sonra ohh dedim benden büyükmüş.Kızlar neden ben bu yaşa taktım yahu.

Evet funda ya yine yaptırın test ve dondurun bacımmmmmmmmm en sağlıklı olanlardan iki tane falan dondurun kız...Allah korusun ne olur olmaz.Biz sağlıklı bulsak yapcaz bunu.

yaptıkları gereksizlik baska hiç bişi diil.oğullarıda kendilerine çekmiş işte.

Back
X