Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bizim gitmediğimiz özel hastane, tavsiye alıpta gitmediğimiz doktor kalmadı... mtese, varikosel operasyonlarınıda geçirdik.. Aile dostumuz üroloji doktoru ameliyatımıza o girdi, gittiğimiz her hastende doktorlarımızla irtibatta oldu... sıfıra sıfır elde var sıfır 5 senedir yol alamadık.. Allah büyüktür ne diyelim vardır herşeyin bir sebebi rabbimiz böyle buyurmmuş..

arkadaşlar moral toplamak isteyen buyursun gelsin, bugün eşim sperm tahlili yaptırdı ve bilin bakalım sonuç ne???????????
söylüyorummmmmmmm ama okumadan önce herkes maşallahhhhhhhh, Allah nazardan korusun desin eveeettttt artık söyliyeyimm di mi :)) 6 milyon olmuş
demek ki napıyormuşuz asla vazgeçmiyormuşuz,bugün IVIde spermlerini dondurttu, sanırım bu pazar regli olurum ve pazartesi günü tedaviye başlarım,ALlahım söylemeye bile korkuyorum ama çok iyi bildiğim birşey varsa burdaki arkadaşlarımın hepsinin kalbi temiz,kimsenin nazarı değmez, eminim şu anda benim kadar sevinmişsinizdir ve dualarınız benimle olacak, umarım sizlerin içinin umut dolmasına sebep olmuşumdur ve inşallah Rabbim sizede bu duyguyu yaşatır ,inşallah bir gün hepimiz evlat sahibi oluruz,sizleri seviyorummmmmmmm

bu arada tekrar yazayım ilk tahlilimiz 0'dı
2. tahlilde 15-16 adet vardı
3. tahlilde 3 milyonu gördük
4. tahlil ise 6 milyon ve tedaviye başlayalı 1 yıl bile olmadı :))))

şimdi eşimin yaptırması gerekekn birkaç hormon testi var onları yaptırıp KAan hocaya email atıcaz bakalım o ne diyecek :)))

canım çooooooook mutlu oldum çooooooooooooooooooook sevindim :46::46::46::46::46::46::46:

BAZAL DEĞERLENDİRME

Volum 3.0
Sperm sayısı (milyon/ml) 110.0
Top.sperm sayısı (milyon) 330.0
Total motilite (%) 10
İleri hareketli 0
Yav.İ.hareketli 2
Yerinde hareketli 8
HAreketsiz (%) 90
Vitalite (%) 70
Normal morfoloji(%) 2
Lökosit (milyon/ml) 1
Yuvarlak hücre 5
TPMSS(*)(milyon) 6.6

HAZIRLIK SONRASI

Volüm 1
Sperm sayısı(ml) 4.0
Top.sperm sayısı (milyon) 4.00
Total motilite 15
İleri hareketli(+4,%) 0
Yavaş ileri hareketli (+3,%) 5
Yerinde hareketli(+2,%) 10
Hareketsiz(%) 85
TPMSS(MİLYON) 0.2
Normal 2
Akrozomal 31
Akrozomal şekil bozukluğu 12
İrregüler akrozomal dağılım 8
Akrozomal kist 6
Akrozomal vakuol 5
Nüklear 27
Nüklear şekil bozukluğu 11
Diadem 6
Nüklear kist 2
Nüklear vakuol 8
Tapared 1
Head-base vakuol 4
Büyük baş 1
Küçük baş 1
Sitoplazmik droplet 4
Boyun-orta kısım 10
Kinked 2
Segm.mitokondriyel aplazi 2
Kırık boyun 4
Kuyruk 19
Çift kuyruk 1
Tail stump 2
DAG DEFEKTİ 9
Kıvrık kuyruk 6
Kısa kuyruk 1

merhaba ,

malesef bende bu sonuçlardan pek anlamıyorum :(( bizim sonuçları hep doktora göstererek ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz,hatta ilk tahlil sonucu sıfırmış ve sperm bulunamadığı için hiçbirşey yazmamışlardı bizde herşey yolunda sanmıştık :(( yorum yapıp yanlış yönlendirmek istemem,geçmiş olsun..

eşimin şuan için bir doktoru yok..yani kaan hocaya mail atmıştık..bir kaç ilaç önerdi kullandıktan sonra gelin demiş..biz da ocakta gitmeyi düşünüyoruz ankaraya ...o zaman gideceğiz bakalım ilk gidişimiz olacak...proxed plus ve m-sure kullanın demişti..bu m-sure pek güvenli gelmediği için hiçbirini almadım bu ilaçların..yüzyüze görüşünce başlamayı düşünüyoruz ilaçlara...bir de bugün nohut kürüne başladım..inşallah faydası olur...

proxed plusı eşim kullanıyor,proxeeden önce sayı 3 milyona çıkmıştı ,şimdi 6 milyona çıktı ,bence güvenilir bir ilaç deneyebilirsiniz, Msure ise biz almadık ,sanırım orjinali çok faydalı ama şu anda biraz istismar ediliyor,güvenmediğim hiçbir şey kullanmamaya çalışıyorum, nohut kürünün çok faydalı olduğu söyleniyor ama biz yapmadık,
eşim ara ara havuç suyu içti, bir süre zeytinyağında bekletilmiş kuru incir yedi ( şu an tekrar buna başladık ) , aslında aynı anda birkaç kür uygulamayın deniyor ama biz biraz ortaya karışık yaptık, tüp bebek denemesinden sonra eşim herşeyi bırakıp bir süre vücudunu dinlendirmeyi düşünüyor, hepimizin hakkında hayırlısı olsun,inşallah eşin en kısa sürede sağlığına kavuşur, bence eşin düzenli yürüyüş yapıp sperm artırıcı ürünlerden kullansın

maşallah=) diyelim... çok güzel bir artış olmuş...gerçekten senin enerjin ile biz de gayret ediyoruz,bu yoldaki gayretimiz daha da artıyor.. İnşallah zaman azaldı yakında bebişin gelecek=)

sağol canım,aslına bakarsan o kadar enerjim yok burdaki arkadaşlar sayesinde ayakta durmaya çalışıyorum ama tüp bebek tedavisine başlamak ve sperm sayısındaki artışı görmek bana çok fazla güç verdi ,umarım herkes bu aşamaya gelebilir ve bebiş sahibi olur

ERKEK KISIRLIĞI YAYGINLAŞIYOR

Aslında spermlerin bir yerlere kaybolup gitmesi söz konusu değil. Problem üretimin eksikliğinden kaynaklanıyor. Uzmanlara göre vücudumuza giren toksin yükünün artması sperm üretimini baskılayan en önemli faktör. Bilhassa ağır metallerin bu konuda ciddi etkileri var. Mesela, cıva içeren balıkların ve o balıklardan elde edilen Omega-3 kapsüllerinin içilmesi vücudun cıva yükünü çoğaltıyor. Bilhassa kuzey denizinden ithal edilen balıklarda ve rastgele üretilen Omega-3 kapsüllerinde bu risk çok yüksek. Diğer taraftan sorun yalnız cıva ile de sınırlı değil. Besinlerde bulunan kimyasal toksinler örneğin tarım ilaçlarının da etkili olabilecekleri belirtiliyor.

kızlar eşim balık yemiyor..omega 3 vitamin alayım diye düşünürken bu yazıyı okudum kafam karıştı..bildiğiniz güvenli bir marka varmı bu vitamin için:S

bu tarz yazıları bende okumuştum ama yinede aldık omega 3 GNCninkini kullanıyor eşim ,bir ara bende kullandım ,zaten şu an yediğimiz herşeyde birşey çıkıyor ,nasıl yaşıyoruz bazen anlamak imkansız

hadi gözün aydın bitanem :70:
duaların içinde çookkk teşekkür ederim :54:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
allah nazarlardan saklasın bitanem rabbim daha da arttırsın inş :16::16::16:
valla sizin adınıza çok mutlu oldum :46:
ayy inanamıyorum ya pazartesi başlıyorsun tedavine :52:
inş hayırlısıyla tedavin sonuçlanır ve bebişinize kavuşursunuz :49::emir_bebek::emir_bebek:
darısı bizim başımıza :16::16::16:

baharcım inşallah gün gelecek sende sperm sayımız arttı yazacaksın ve bizde senin için sevinicez :)))o günlerin en kısa sürede gelmesini diliyorum,Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah

canım allahım nazarlardan saklasın spermciklerinizi:nazar: kat kat artsın daha da çoğalsın inşalahhhhhh.....
ben sana özel msj bile atmıştım bu konuyla ilgili olarak hatırlarsan. bizimde ilk test 0 dı ve 20 gün arayla yaptırdık yine 0 çıktı 3. testimiz de de değişiklik yoktu ama son testimimizde o kadar kullandığımız ilaçların da etkisiyle sanırım total da 6000 yıkama sonrası ise 2000 sperm çıkışımız oldu çok şükür:nazar:
proxeed aldım hemen dilerimiz sayımız artar ve hareketlilik de kazanır çünkü hiç hareket yok.
senin bu konuda demek istediğin birşey olur mu canım mesela sizde hareket ne durumdaydı 15-16 olduğunda 3 milyon olduğunda vs. hareketlilikleri hakkında bilgi verirmisin kıyaslamak açısından soruyorum.

tüp bebeğe geçecekmişsiniz inşallah tedaviniz çok iyi bir şekilde ilerler de bebişinizi alırsınız kucağınıza:49: allahım yardımcınız olsun inşallah

merhaba :))

iyi dileklerin için teşekkür ederim Rabbim kat kat fazlasını sizlere versin inşallah,mesajını hatırlıyorum,sizde de sperm çıkışı olmasına çok sevindim,demek ki artık sorun çözülmeye başlıyor, tahlil sonuçlarını alınca IVIden erdal beyle görüştüm ve 6 milyonla aşılama yapabilirmiyiz diye sordum, hareketlilik iyi olmadığı için aşılama yapmasanız daha iyi olur dedi, daha öncekilerde hareketliliğe hiç bakmamıştım sanırım öncelikle sayıya odaklandık, sperm son,.ok şükür bugünleri gördük,inşallah tedavi sonucu da iyi olur ve bebişlerimize kavuşuruz

şimdi bir önceki tahlil sonucunu buludum hızlı ileri hareketli % 5 yavaş ileri hareketli % 3 yerinde hareketli % 3 hareketsiz % 89 yazıyor

son yapılan test eşime emaille gelmişti bu yüzden elimde yok :((

fundacim maasallah maaasallah cok sevindim rabbim tamamina erdirsin insallah.ay cok heyecanliyim gozlerim doldu resmen.
bizdz cumaetaesi test yaptiricaz.bana dua edin arkadaslar 3 ay sonraki ilk testimiz.

esmacım inşallah hepimiz bebek sahibi olucaz ve mutluluk gözyaşları dökücez,herşey RAbbimden yeterki ol desin bak yarattığı sebepleri denedik ve bugünlere geldik çok şükür,Rabbim inşallah eşinede şifa verir ve cumartesi günü çok iyi sonuçlarla gelirsiniz,hadi bakalım test yaptıranları sayısı artmaya başladı :))

gözün aydınnnnnnnnnnnnnn:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: çok sevindimmmmmmmmmmmmmmm:52::52::52::52::52::52::52::52::52:bu güzel haberler bebiş haberiyle tamamlansın inşşşşşşşşşşşşşşşş:49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49:

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım benim çoooooooookkk teşekkür ederim :)) inşallah tedavi sonucu hayırlısıyla bebişlerime kavuşurum,ayağıma sürtücem inşallah hepinizi peşimden bekliyorum

ayyyyyyyyy ne kadar guzel bı haber bu boyle allhım :52::52::52::52:
darısı :49::49::49::49::49::49: ınsallh cnm
darısı bızlerede

amiiiiiinnnnnnnnnnnnn amiiiinnnnn darısı inşallah tüm isteyenlerin başına,gerçi biz henüz bebişimize kavuşmadık ama çok şükür ALlahıma çok büyük bir adım attık,inşallah bu yolun sonunda bebişlerimizle birlikte yürümeye devam ederiz

FUNDAMMM CANIM BENİM NE GÜZEL BİR HABER BU KÖTÜ GİDEN Bİ KAÇ GÜNÜN ARDINDAN BÖÖLE BİŞİ DUYMAK NE KADAR GÜZEL.HAKKINA HAYIRLI OLANI KILSIN RABBİM VE EN KISA SÜREDE MELEĞİNİ KUCAGINA ALMAYI NASİP ETSİN İNSALLAH...BENİMDE 8 YASINDA Kİ KUZENİM (TEYZEMİN MİNİCİK GÜNAHSIZ OĞLU) VEFAT ETTİ YAKLAŞIK 1 AYDIR ADANA BALCALIDA YOĞUN BAKIMDA YATIYORDU BUGUN ÖLÜM HABERİNİ ALDIK PERİŞANIZ.İŞ YERİNDE OLDUGUM İÇİN HENÜZ GİDEMEDİM CIKINCA ORAYA GİDİCEM NASIL DAYANACAGIM BİLMİYORUM.AMA YAZINI OKUYUNCA O KADAR MUTLU OLDUM Kİ ANLATAMAM MASALLAH CANIM,RABBİM EMEĞİNİN KARSILIGINI VERDİ SANA İNSALLAH BEBİŞLERİNLEDE TAÇLANDIRACAK...:nazar:

aşkım benim Allah rahmet eylesin, ailesine ve sevenlerine sabır versin inşallah, evlat sahibi olunca inşallah hepimiz sağlıkla onları büyütebilelim,RAbbim kimseye evlat acısı yaşatmasın çok zor

Bizim gitmediğimiz özel hastane, tavsiye alıpta gitmediğimiz doktor kalmadı... mtese, varikosel operasyonlarınıda geçirdik.. Aile dostumuz üroloji doktoru ameliyatımıza o girdi, gittiğimiz her hastende doktorlarımızla irtibatta oldu... sıfıra sıfır elde var sıfır 5 senedir yol alamadık.. Allah büyüktür ne diyelim vardır herşeyin bir sebebi rabbimiz böyle buyurmmuş..

merhaba,inşallah en kısa sürede eşin sağlığına kavuşur,inşallah sende bir gün burdan bizde de sperm çıkışı oldu yazarsın,bilmiyorum daha önce okudunmu ama eklediğim yazıda Kaan hocanın bile yaptığı ameliyat sonrsında sperm bulunamayan bir kişinin yapılan ısrarlı incelemeler sonunda sperminin bulunduğu yazıyor http://www.kadinlarkulubu.com/erkek...-azospermi-olanlar-burada-dertleselim-19.html inşallah sizdede bulunabilir

canım çooooooook mutlu oldum çooooooooooooooooooook sevindim :46::46::46::46::46::46::46:

arunam bak çok şükür düzelmeler oldu :))) inşallah yakında tedavimizde başlıyor :)) tedaviyide gün gün paylaşmayı düşünüyorum ,sonuçta Allahın izniyle olumlu olsa keşke,ayağımı sürtücem ve hepinizi peşimden sürüklicem inşallah :))

mrblar funda topiği yeni gördüm az çok okuyabildim nasıl bi tedavi sürecinden geçtiniz ablamın 17 yıldır bebeği yok o yüzden soruyorum erkek inferlitesi var

mrblar funda topiği yeni gördüm az çok okuyabildim nasıl bi tedavi sürecinden geçtiniz ablamın 17 yıldır bebeği yok o yüzden soruyorum erkek inferlitesi var

merhaba eşim Kaan Aydosun hastası,nisan ayında tedaviye başladı,ilaç ve bitkiseller kullandı,beslenmesine dikkat ettik,sigarayı bıraktı,çok şükür bu günlere geldik,ablanızın eşi tedavi görüyormu ? çok uzun bir süre olmuş

merhaba :))

iyi dileklerin için teşekkür ederim Rabbim kat kat fazlasını sizlere versin inşallah,mesajını hatırlıyorum,sizde de sperm çıkışı olmasına çok sevindim,demek ki artık sorun çözülmeye başlıyor, tahlil sonuçlarını alınca IVIden erdal beyle görüştüm ve 6 milyonla aşılama yapabilirmiyiz diye sordum, hareketlilik iyi olmadığı için aşılama yapmasanız daha iyi olur dedi, daha öncekilerde hareketliliğe hiç bakmamıştım sanırım öncelikle sayıya odaklandık, sperm son,.ok şükür bugünleri gördük,inşallah tedavi sonucu da iyi olur ve bebişlerimize kavuşuruz

şimdi bir önceki tahlil sonucunu buludum hızlı ileri hareketli % 5 yavaş ileri hareketli % 3 yerinde hareketli % 3 hareketsiz % 89 yazıyor

son yapılan test eşime emaille gelmişti bu yüzden elimde yok :((

benim merak etttiğim aslında sperminiz 15- 16 iken canlı mı azıyordu ne biliyim hareket varmıydı ki acaba? neyseki verdiğin cevap da benim için yeterli oldu inşalalh bizimkilerde yeni çıktığı için hareket yoktur malum uzun yoldan geldi kuzucuklarım :1:
allahım gönlüne göre versin güzel haberlerini de almayı bekliyorum hakkınızda hayırlısı oldun inşallah :16:

merhaba,inşallah en kısa sürede eşin sağlığına kavuşur,inşallah sende bir gün burdan bizde de sperm çıkışı oldu yazarsın,bilmiyorum daha önce okudunmu ama eklediğim yazıda Kaan hocanın bile yaptığı ameliyat sonrsında sperm bulunamayan bir kişinin yapılan ısrarlı incelemeler sonunda sperminin bulunduğu yazıyor http://www.kadinlarkulubu.com/erkek...-azospermi-olanlar-burada-dertleselim-19.html inşallah sizdede bulunabilir

sağol canım desteğin için kaan hocaylada bir tedavi sürecimiz oldu 2 efa ilaç kullanddık ilkki deerlerimizde beklenin çok altıda gelişme olduğunu söylemişti kaan bey 2. kez yine kullandık yine aynı kaan hoca bir kez daha kullanın ve bana gelin dedi biz artık 3. kez kullanmadık.. böylece sonuçlandı :((

benim merak etttiğim aslında sperminiz 15- 16 iken canlı mı azıyordu ne biliyim hareket varmıydı ki acaba? neyseki verdiğin cevap da benim için yeterli oldu inşalalh bizimkilerde yeni çıktığı için hareket yoktur malum uzun yoldan geldi kuzucuklarım :1:
allahım gönlüne göre versin güzel haberlerini de almayı bekliyorum hakkınızda hayırlısı oldun inşallah :16:

canım 15-16 iken hiçbir detayı yazmamışlardı,sayı arttınca detayları yazdılar,Rabbim herkesin gönlüne göre verir inşallah

Back
X