Sifir çeyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayat arkadaşın olacak o senin. Çekinme lütfen. Herkes durumuna göre alsın. Ayrıca evlenmeden önce herseyin olacak diye bısey yok. Evlendikten sonra da tamamlarsın eksiklerini

Hayat arkadaşın olacak o senin. Çekinme lütfen. Herkes durumuna göre alsın. Ayrıca evlenmeden önce herseyin olacak diye bısey yok. Evlendikten sonra da tamamlarsın eksiklerini

Önceden aileler yaparmış bu çeyizi fln.. Yanı kız evlenecekse ailesi yorgan yastık işleme mutfak eşyası vs alırmış..Şimdi iki taraf da çalışıyor kiz erkek. Biz evlenmeden her şeyi aldık kredi çektik birlikte ödedik eşimle..Siz nisanlinizla bu durumu konusmadiniz mi düğün ertelenebilir borç varsa

Açık iletişim en önemlisi; hissettikleriniz ve olanları doğrudan nişanlınız ile paylaşın. 2 gönül bir olunca samanlık seyran derler; mutfak robotunuz ve 5 cesit nevresim takımınız yok diye hayat akışınız engellenmez; artık durumu çok çok iyi olanlar bile minimalist alışverişler yapıp; sürekli olacak ihtiyaçları için harcama yapıyolar. Çeyiz zımbırtısı diye boş yere para saçmayada hiç gerek yok.

Bence en başta açık açık konuşmak çok önemli eşin olacak kişiyle iyi bir iletişim kurmalısın. Düğünü ertelemek istediğinin ev eşyaları almak için para biriktirmekten dolayı olduğunu söyle. Bence gerek yok biz alırız ailem alır derse bile kabul etme. Erkek tarafı 3 aya düğün yapılsın dedi diye yapmak zorunda değilsiniz. Evlendikten sonra kız tarafı hiçbir şey yapmadığı diye gerek arkandan gerekse yüzüne vurarak konuşurlar. Melek ailesi bile olsa eminim bunun lafı yapılır. O yüzden ya nişanlınla durumu konuş bu sebepten ertelenmesini iste ya da nişanlın beraber yaparız benim param var diyorsa ailesine parayı kimin verdiğini söylemesin veya siz almışsınız gibi göstersin.

Benim de ufak tefek şeyler dışında pek çeyizim yoktu. Ama ikimiz de çalıştığımız için zaten her şeyi ortak aldık. Ailelerin kimin neyi aldığı konusunda bilgisi de yok. Biz hallediyoruz dedik. Hallettik.

Benim de çeyizim yoktu almazdım hiç ama nişanlanınca elden taksitli bi yerden ne ihtiyac olursa aldıydım 8bin falan tutmustu calısıyorsanız siz de elden taksitli bi yerden alabilirsiniz çok çok gereklileri alırsınız çakışıp ödersiniz bitince bi daha ihtiyac olursa alırsınız

Çeyizi olmayanlar evlenmemeli. Çeyiz önemli...

Bazen insanları hiç anlamıyorum. Çeyiz nedir ya.... Olsa nolur olmasa nolur

Çeyiz yardımı yapılıyor devlet tarafından şartları bi araştırın.

Benimde cebimde bir tl bile yoktu evlenmek için ama 8 ayda orta halli düzdüm ailemde yatak odamı aldı inciği cinciği beyaz eşyamda bana düşeni falan da ben aldım. Bence nişanlınızla açık açık konuşun maddi durumunuzu şeffaf olun.

Çeyizi olmayanlar evlenmemeli. Çeyiz önemli...

Bazen insanları hiç anlamıyorum. Çeyiz nedir ya.... Olsa nolur olmasa nolur

Çeyiz derken konu sahibesi üstüne düşen beyaz eşyayı, mobilyayı kast etmiş. Yani sıkıntı büyük, ortaya hiç para koyamıyor

Konu sahibesi ailen bir tuhaf. Bence senin ailen para koymaz. Tek yol senin iş bulman. Ailenle net konuş, ben evleniyorum sizin para koyacağınız da yok kusura bakmayın artık ben iş buldum çalışıyorum. Bitti. Yarından tezi yok iş bakın. Bence evlenip o aileden uzaklaşmanız en hayırlısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…