Sifir çeyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de cherry madem niye nişanlanmışlar kızı. Düğüne 3 ay kalmış. Bunlar illa ki aileler arasında konuşulmuştur

Çeyiz yüzünden en güzel zamanlarını mahvetme. Çeyizde olan eşyaların birçoğunu ne zaman ve ne kadar kullanıyoruz?
Yorganlarım, dantellerim, havlularım hepsini dağıttım. Bohçalara koydum verdim, ihtiyacı olanlara dağıttım yine kullanacağım kadar bıraktım.
Oysa zamanında deli paralar harcanmıştı o boncuklu işli ağır yatak örtülerine, o kadar rahatsız ki, üzerinde bir gün yatamadık.
Zamanla alman gerekenleri alırsın, taksitle yavaş yavaş ödersin. Sıkıntı yapma lütfen.

İyi de cherry madem niye nişanlanmışlae kızı. Düğüne 3 ay kalmış. Bunlar illa ki aileler arasında konuşulmuştur

Kız buraya ailem bir tuhaf yazmış ben de katılıyorum... pırıl pırıl bir kafa O yüzden konu sahibesine çalışacaksın mecbur yazdım bu aileden para çıkmaz

Kız buraya ailem bir tuhaf yazmış ben de katılıyorum... pırıl pırıl bir kafa
O zaman nişanlısı ile kendisi konuşacak .çalışamıyor ailesi para vermiyor. Gökten de yağmayacağını göre iş erkek tarafına kalıyor...

Ne diyeyim hayır olsun. Ama ben olsam üzülmem. İnsanın eşi çeyizi olsun. Dünyanın en iyi eşyaları ile evlensen nolur eşin çöp olduktan sonra

Dikkatimi çeken nokta şu oldu kredi çekseniz ödeyecek kişiler ya aileniz ya eşiniz. E sizin kredinizi niye başkaları ödüyor? Çeyizden daha büyük bir sorum bence kendi paranızı kazanamıyor oluşunuz. Çalışmadan, eliniz para tutmadan evlenmeyin derim. Kendi paranızla çeyinizi de alırsınız canınız ne istiyorsa da yaparsınız. Ortada çeyiz alacak dahi para yokken erkek tarafı birkaç aya düğün istiyor diye evlenmek mantıklı değil

Evleneceginiz kisi maddi durumunuzu biliyordur diye dusunuyorum? Farkli bir maddi durum imaji cizdiyseniz hayati paylasacaginiz kisiyle bunu bile paylasamiyorsaniz ciddi sorun. Maddiyatsizlik utanilacak bir durum da degil ayrica. Yuce Rabbim hepimize ayni rizki vermemis. Nisanliniz ile konusun, 2 gunde evlenemem maddi durumdan dolayi diye bahsedin. Zaten o da durumu bikiyor olmali ve anlayis gostermeli. Daha buna anlayis gostermeyen adamla da evlenmeyin zaten. Yarin konular buyudukce anlayissizligi evliliginizi yipratir.

Maddi durumdan dolayi utanilmaz, siz bunu dediginizde sizi maddi durumunuzdan dolayi utandiracaksa evlenmeyin zaten. Para bugun var yarin yok. Hayatta neyin garantisi var ? Bence once siz nisanliniza durust olmakla baslayin, onun da cozume katkisi olur

Bence evliliği erteleyin. Çünkü ben sizde evlilik yürütecek olgunluk göremedim. Evlenecek olgunlukta birisi kendi başına birey olmalıdır. İhtiyacı varsa çalışmalıdır. Kişisel sınırına yaklaşana tavrını tarzını koymalıdır. Evlenip giderseniz,siz baskılara karşı koyamazken bir de eş kişisinden eş ailesinden baskı görürsünüz mutlu olamazsınız

17 yaşımda almaya başladım ufak ufak çatal kaşık setidir nevresimidir tencere tk. Vs. 23ümde evlendim hiç bir eksiğimde yoktu keşke geleceğe yatırım yapsaydınız biraz para biriktirip evleneceğim zaman alırım desem o para asla birikmezdi işe gir bir iki ay çalış derim ben olsam gerekirse temizliğe giderim yine alabildiğim kadarını alırım yarından sonra yüzüne vururlar en ufak şeyde sen ne yaptın diye altta kalma

Bu yasaklar varken bir iki aya dugun yapmak aşırı sacma yapamazlar pandemiden dolayı suan yapmak istemiyorum diyin ayrıca çeyizce olmak zorunda degil ben evlenirken bir yemek takımı bir bardak takimi catal tencere süpürge utu bulaşık makinası harici ivir zivira para harcamadım baharatlıkmis legenmis susmus falan hic bisey almadım esin anlayışlı ise anlar durumunu mutfak eşyamın cogunu evlendikten sonra esim aldi hiçte gocunmadım ben evleniyorum diye babamı annemi borca sürüklemedim biraz ben aldim biraz olanlar aldi sende hic germe kendini millet sadece konuşur bosver esin iyi olsun

17 yaşında çeyiz almaya başlamak da mantıksız. Konu sahibi kaç yaşında bilmiyorum.ama.17 yaşında çeyiz almaya başlayarak geleceğe yatırım mı yapılır. O yaşta paramla kitap, kozmetik, ayakkabı vs alırım.. öyle de yaptım zaten de. Ilk defa duydum böyle bir şeyi ondan yazasım geldi.

geliri olmayan konu sahibinin eski kredi borçları nedeniyle kredi alamaması (kredi alamadığına göre belki de bir önceki krediyi ödemedi)
annesinin bakıma muhtaç olması ve buna rağmen ivedilikle evlenmek istemesi
nişanlısından maddi durumunu gizlemesi, parası olmadığı gibi borçlarının da olması
nişanlısı bu halini kabul etse bile gelecekte duyması muhtemel sözler..

konudan bunu anladım. konu sahibi, bence koronayı bahane et ve salgın bitene kadar evlenmeyeceğim de bir an önce, annene bakacak kişi olduğundan emin olmadıkça da evlenme, daha yaşın genç, bir yıl daha bekleyebilirsin, çalışırsın, annene bakacak kişiler ayarlamak zorunda kalırsın, annen de senin yokluğuna yavaş yavaş alışır

Ya akliniza ceyiz falan takmayin. Cok fazlaydi da noldu hepsi Turkiye de kaldi bana kalsa nokta almazdim. Ev eşyalarınızi taksitle alin. Bir is bulun nisanlinizla birlikte de odeyin. Ayrica niye konusamiyorsunuz ki. Bu cok normal bir durum. Esinizin durumu olmasa size soylerdi yahut size kendi durumlarina gore düğün yapacaklar. Bunlari simdiden konusup birlikte bir rota çizin. Plan hayattir. Rahat olun hersey olacagi gibi oluyor

çalışmak istememenize türlü bahaneler gördüm konuda sadece ben.evlenirken herşey tam olMak zorunda değil bir yatak odası 2 kanepe 1 tv buzdolabıyla da gayet evlenilir gerisi çalışarak sırt sırta vererek alınır maddiyat yoksa.Ben erkek olsam şahsen sırtıma kambur olacak eş istemezdim evliliği düşünen evlenmeyi bilen amma az amma çok işin maddi kısmını da düşünecek.5 parasız süslü düğünler nişanlar kınalar yapan çok gördük bu sitede.o yüzden ben artık acımıyorumm

Ceyizle gelecegin yatirimi olamaz. Insan 17 sinde gelecegini belirler. Nevresimidir catal bicak takımıdır bunlarda gelecek görmüyorum ben hepsi gecici şeyler. Kadinlarin kolunda bir bilezik olmali bu da meslektir. Para kazanabiliyorsa bir kadin birey olmayi, kendi kararlarini vermeyi basarir ama calismiyorsa hep birilerinden medet umarak yaşar. Benimde herseyim vardi ama geldigim ulkede hicbirinin bana faydasi olmadi. Hicbirini getiremedim. Benimle gelen meslegimdi. Bu sayede sıfırdan baslayip esimle ne mucadeleler verdik. Bulasik makinam olsaydi camasir makinam olsaydi bana bir yarari olmazdi. Yarindan sonra yüze vuracak kisi de insan degildir kimse kusura bakmasin. Ayrica ceyizi olupta evinde oturan kadinin da yüzüne vurulur insan insan olacak.

Sonradan 15 bin nakit verirsiniz yda böyle karşı taraftan beklersin ben kozmetiğimden ayakkabımdn kıstım demedim zaten ayda 200 lira ayırmak zor olmasa gerek

Arkadaşım mesleğim yok mu dedim? Öğretmenim ben zaten 17 yaşımdada evlenmedim o zamandan başladım dedim bizde eşimle yaptık ama babamın evindende 2 havlu bir lif ile çıkmadım Erkek tarafına yada kendi aileme evleneceğim ev için boyun büküp el açmak lügatımda yok.

o üye 17 yaşında evliliğe merak sarmış eğitim almayan geleceğini umursamayan hayatını bir erkeğin inisiyatifine bırakan üyelerden sandı sizi kötü niyetle yazmadı.hepimiizn özellikle annesi lise yıllarından beri çeyiz biriktirdi gayet doğal bir durumm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…