İyi de cherry madem niye nişanlanmışlar kızı. Düğüne 3 ay kalmış. Bunlar illa ki aileler arasında konuşulmuşturÇeyiz derken konu sahibesi üstüne düşen beyaz eşyayı mobilyası kast etmiş. Yani sıkıntı büyük, ortaya hiç para koyamıyor
Konu sahibesi ailen bir tuhaf. Bence senin ailen para koymaz. Tek yol senin iş bulman. Ailenle net konuş, ben evleniyorum sizin para koyacağınız da yok kusura bakmayın artık ben iş buldum çalışıyorum. Bitti. Yarından tezi yok iş bakın. Bence evlenip o aileden uzaklaşmanız en hayırlısı
İyi de cherry madem niye nişanlanmışlae kızı. Düğüne 3 ay kalmış. Bunlar illa ki aileler arasında konuşulmuştur
O zaman nişanlısı ile kendisi konuşacak .çalışamıyor ailesi para vermiyor. Gökten de yağmayacağını göre iş erkek tarafına kalıyor...Kız buraya ailem bir tuhaf yazmış ben de katılıyorum... pırıl pırıl bir kafa
E siz evlenince ne yapacak anneniz ?Bana bıraksalar yaparım ama yok annem hasta evde iş yapamıyor diye calismamada izin vermiyor
Bu yasaklar varken bir iki aya dugun yapmak aşırı sacma yapamazlar pandemiden dolayı suan yapmak istemiyorum diyin ayrıca çeyizce olmak zorunda degil ben evlenirken bir yemek takımı bir bardak takimi catal tencere süpürge utu bulaşık makinası harici ivir zivira para harcamadım baharatlıkmis legenmis susmus falan hic bisey almadım esin anlayışlı ise anlar durumunu mutfak eşyamın cogunu evlendikten sonra esim aldi hiçte gocunmadım ben evleniyorum diye babamı annemi borca sürüklemedim biraz ben aldim biraz olanlar aldi sende hic germe kendini millet sadece konuşur bosver esin iyi olsunMrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yokçok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
17 yaşında çeyiz almaya başlamak da mantıksız. Konu sahibi kaç yaşında bilmiyorum.ama.17 yaşında çeyiz almaya başlayarak geleceğe yatırım mı yapılır. O yaşta paramla kitap, kozmetik, ayakkabı vs alırım.. öyle de yaptım zaten de. Ilk defa duydum böyle bir şeyi ondan yazasım geldi.17 yaşımda almaya başladım ufak ufak çatal kaşık setidir nevresimidir tencere tk. Vs. 23ümde evlendim hiç bir eksiğimde yoktukeşke geleceğe yatırım yapsaydınız biraz para biriktirip evleneceğim zaman alırım desem o para asla birikmezdi işe gir bir iki ay çalış derim ben olsam gerekirse temizliğe giderim yine alabildiğim kadarını alırım yarından sonra yüzüne vururlar en ufak şeyde sen ne yaptın diye altta kalma
Ya akliniza ceyiz falan takmayin. Cok fazlaydi da noldu hepsi Turkiye de kaldi bana kalsa nokta almazdim. Ev eşyalarınızi taksitle alin. Bir is bulun nisanlinizla birlikte de odeyin. Ayrica niye konusamiyorsunuz ki. Bu cok normal bir durum. Esinizin durumu olmasa size soylerdi yahut size kendi durumlarina gore düğün yapacaklar. Bunlari simdiden konusup birlikte bir rota çizin. Plan hayattir. Rahat olun hersey olacagi gibi oluyorMrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yokçok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
Ceyizle gelecegin yatirimi olamaz. Insan 17 sinde gelecegini belirler. Nevresimidir catal bicak takımıdır bunlarda gelecek görmüyorum ben hepsi gecici şeyler. Kadinlarin kolunda bir bilezik olmali bu da meslektir. Para kazanabiliyorsa bir kadin birey olmayi, kendi kararlarini vermeyi basarir ama calismiyorsa hep birilerinden medet umarak yaşar. Benimde herseyim vardi ama geldigim ulkede hicbirinin bana faydasi olmadi. Hicbirini getiremedim. Benimle gelen meslegimdi. Bu sayede sıfırdan baslayip esimle ne mucadeleler verdik. Bulasik makinam olsaydi camasir makinam olsaydi bana bir yarari olmazdi. Yarindan sonra yüze vuracak kisi de insan degildir kimse kusura bakmasin. Ayrica ceyizi olupta evinde oturan kadinin da yüzüne vurulur insan insan olacak.17 yaşımda almaya başladım ufak ufak çatal kaşık setidir nevresimidir tencere tk. Vs. 23ümde evlendim hiç bir eksiğimde yoktukeşke geleceğe yatırım yapsaydınız biraz para biriktirip evleneceğim zaman alırım desem o para asla birikmezdi işe gir bir iki ay çalış derim ben olsam gerekirse temizliğe giderim yine alabildiğim kadarını alırım yarından sonra yüzüne vururlar en ufak şeyde sen ne yaptın diye altta kalma
Sonradan 15 bin nakit verirsiniz yda böyle karşı taraftan beklersin17 yaşında çeyiz almaya başlamak da mantıksız. Konu sahibi kaç yaşında bilmiyorum.ama.17 yaşında çeyiz almaya başlayarak geleceğe yatırım mı yapılır. O yaşta paramla kitap, kozmetik, ayakkabı vs alırım.. öyle de yaptım zaten de. Ilk defa duydum böyle bir şeyi ondan yazasım geldi.
Arkadaşım mesleğim yok mu dedim? Öğretmenim ben zaten 17 yaşımdada evlenmedim o zamandan başladım dedim bizde eşimle yaptık ama babamın evindende 2 havlu bir lif ile çıkmadımCeyizle gelecegin yatirimi olamaz. Insan 17 sinde gelecegini belirler. Nevresimidir catal bicak takımıdır bunlarda gelecek görmüyorum ben hepsi gecici şeyler. Kadinlarin kolunda bir bilezik olmali bu da meslektir. Para kazanabiliyorsa bir kadin birey olmayi, kendi kararlarini vermeyi basarir ama calismiyorsa hep birilerinden medet umarak yaşar. Benimde herseyim vardi ama geldigim ulkede hicbirinin bana faydasi olmadi. Hicbirini getiremedim. Benimle gelen meslegimdi. Bu sayede sıfırdan baslayip esimle ne mucadeleler verdik. Bulasik makinam olsaydi camasir makinam olsaydi bana bir yarari olmazdi. Yarindan sonra yüze vuracak kisi de insan degildir kimse kusura bakmasin. Ayrica ceyizi olupta evinde oturan kadinin da yüzüne vurulur insan insan olacak.
o üye 17 yaşında evliliğe merak sarmış eğitim almayan geleceğini umursamayan hayatını bir erkeğin inisiyatifine bırakan üyelerden sandı sizi kötü niyetle yazmadı.hepimiizn özellikle annesi lise yıllarından beri çeyiz biriktirdi gayet doğal bir durummArkadaşım mesleğim yok mu dedim? Öğretmenim ben zaten 17 yaşımdada evlenmedim o zamandan başladım dedim bizde eşimle yaptık ama babamın evindende 2 havlu bir lif ile çıkmadımErkek tarafına yada kendi aileme evleneceğim ev için boyun büküp el açmak lügatımda yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?