• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sifir çeyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşım mesleğim yok mu dedim? Öğretmenim ben zaten 17 yaşımdada evlenmedim o zamandan başladım dedim bizde eşimle yaptık ama babamın evindende 2 havlu bir lif ile çıkmadım 🤷‍♀️ Erkek tarafına yada kendi aileme evleneceğim ev için boyun büküp el açmak lügatımda yok.
Ben siz meslegim yok dediniz demedim ki... 1 havlu ve 1 lifle de cikmadim ben malesef onlari da getiremedim 😅 bir sürü eksiğim var lüks içinde yasayan ben şimdi birseylerin eksik olmasini öğreniyorum her eksigimizi esimle birlikte tamamliyoruz ve gerçekten evimiz hicbir yeni evli ciftin evine benzemiyor ikimizi yansıtıyor. Yeni evleneceklere de verdigim tavsiye hersey eksigiyle olsun bunda sorun yok yeterki bu eksikliklerle de mutlu olsun insan. Birbirini kırıp gucendirmesin. Maldir esyadir bunlar geçici ve kafaya takilacak seyler degil. Yok yemek takimi yok havlu takimlari yok milyarlar eden catal bicak setleri. Yorgani gecen ayaklarla düğün organizasyonlari.... sonra cogu insan mutsuz. Maddeci olmamak lazım.

o üye 17 yaşında evliliğe merak sarmış eğitim almayan geleceğini umursamayan hayatını bir erkeğin inisiyatifine bırakan üyelerden sandı sizi kötü niyetle yazmadı.hepimiizn özellikle annesi lise yıllarından beri çeyiz biriktirdi gayet doğal bir durumm
23de evlendiğimi yazdım zaten okuma zahmetinde bulunsa :) biri der kitaba ayakkabıya veririm o yaşta 😄 sanki çeyiz yapacağım diye ayağıma poşet takıp gezdim komik insanlar ya part time çalıştım mis gibi okulumuda okudum çeyizimide yaptım şükür ne aileme ne eşime yük oldum krediniz borcumuz olmadı ve 2 senedir Türkiye'nin yarısını gezdik bu sayede 🤷‍♀️ herkesin kendi mantığı

o üye 17 yaşında evliliğe merak sarmış eğitim almayan geleceğini umursamayan hayatını bir erkeğin inisiyatifine bırakan üyelerden sandı sizi kötü niyetle yazmadı.hepimiizn özellikle annesi lise yıllarından beri çeyiz biriktirdi gayet doğal bir durumm
Guzel dusunceniz icin teşekkür ederim kesinlikle demek istedigim bu. Ama yorum yazan hakkinda onyargim yoktu. Sadece asil konu sahibi elinde bir calisma hayati yok ve bu insana bu sekilde yorum yapilirsa daha cok telasa kapılabilir. Calissin ihtiyaclarini yavas yavas alsin. Hersey birdenbire olmaz. Kimse kimsenin gectigi ayni yollardan gecmiyor. Birilerimizin ceyizi dogmadan hazir olmaya baslar kimilerimizin evlenirken bile ceyizi yoktur. Hayatta bundan daha onemli degerler var.

Ben siz meslegim yok dediniz demedim ki... 1 havlu ve 1 lifle de cikmadim ben malesef onlari da getiremedim 😅 bir sürü eksiğim var lüks içinde yasayan ben şimdi birseylerin eksik olmasini öğreniyorum her eksigimizi esimle birlikte tamamliyoruz ve gerçekten evimiz hicbir yeni evli ciftin evine benzemiyor ikimizi yansıtıyor. Yeni evleneceklere de verdigim tavsiye hersey eksigiyle olsun bunda sorun yok yeterki bu eksikliklerle de mutlu olsun insan. Birbirini kırıp gucendirmesin. Maldir esyadir bunlar geçici ve kafaya takilacak seyler degil. Yok yemek takimi yok havlu takimlari yok milyarlar eden catal bicak setleri. Yorgani gecen ayaklarla düğün organizasyonlari.... sonra cogu insan mutsuz. Maddeci olmamak lazım.
Madde dediğiniz lazım olacak şeyler ona en basitinden kuzenim bu kızımız gibi çalışmak istemiyorum karşı taraf yapsın modundaydı evlendi 5 senedir laf dedikodu çekiyor siz eşinizden ve mesleğiniz olmasından dolayı şanslısınız ama herkes her aile aynı değil malesef organizasyon vs olaylarına bende karşıyım ama evlilik fedakarlık gerektirir düşüncesindeyim ufakta olsa eşine yardımcı olabilir

Mrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yok :KK43: çok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
Sıfır çeyizle evlendim. Çok da tın! Durumum olmadığından değil bana aşırı saçma geldiğinden.. Çeyiz nedir boşverin bohçaydı o bu girmeyin. Onların da yapmasını istemeyin. Böylece altında da ezilmezsiniz...

Madde dediğiniz lazım olacak şeyler ona en basitinden kuzenim bu kızımız gibi çalışmak istemiyorum karşı taraf yapsın modundaydı evlendi 5 senedir laf dedikodu çekiyor siz eşinizden ve mesleğiniz olmasından dolayı şanslısınız ama herkes her aile aynı değil malesef organizasyon vs olaylarına bende karşıyım ama evlilik fedakarlık gerektirir düşüncesindeyim ufakta olsa eşine yardımcı olabilir
Size katılıyorum. Kesinlikle hicbir esyasi olmayabilir ama tamamlamak için kendi ayaklari uzerinde durmali. Hicbir kadin kendini bir erkegin vicdanina birakmamali. Evlilik basli basina fedakarlik zaten o yoksa isler yürümüyor. Erkek bakacak diye bir kural yok kimse kimseye bakmak zorunda degil. Bu yüzden önce meslek ya da calisma hayati cunku insanin gozu acilmali, para kazanmayı tatmali, ogrenmeli... gerisi gelir

17 yaşindayken ilerde evlenirim lazim olur diye 50 lira bile kenara koymak asla aklima gelmezdi. Gelse bile ammaan salla ya ne zaman evlenicem daha der o parayi da harcardim mutlaka. 😂😂

Ama biraz dusunmekte lazim, herkes sizin gibi lüks içinde yaşamiş olmuyor. Para olduktan sonra o eşyaların alinmasi 2 gün sürer ama hazir parasi yoksa, ailesi alamayacaksa kendisinin biriktirmesi veya almasi lazim biseyler.
İşe girer girmez hepsini birden yuklenmek yerine azar azar biseyler yapmiş kendince, boyle dusununce verdiginiz tepki fazla ve gereksiz geldi.

Bu koonudaki mevzu ise eksiksiz evleneyim, milyarlik kasik takimim olsun derdine düşmek degil ayrica, konu sahibinin HİÇ geliri yok.

17 yaşindayken ilerde evlenirim lazim olur diye 50 lira bile kenara koymak asla aklima gelmezdi. Gelse bile ammaan salla ya ne zaman evlenicem daha der o parayi da harcardim mutlaka. 😂😂

Ama biraz dusunmekte lazim, herkes sizin gibi lüks içinde yaşamiş olmuyor. Para olduktan sonra o eşyaların alinmasi 2 gün sürer ama hazir parasi yoksa, ailesi alamayacaksa kendisinin biriktirmesi veya almasi lazim biseyler.
İşe girer girmez hepsini birden yuklenmek yerine azar azar biseyler yapmiş kendince, boyle dusununce verdiginiz tepki fazla ve gereksiz geldi.

Bu koonudaki mevzu ise eksiksiz evleneyim, milyarlik kasik takimim olsun derdine düşmek degil ayrica, konu sahibinin HİÇ geliri yok.
Benim anlatmaya calistigim benimde ceyizim oldu annemler sagolsun ama evi bekliyorlar su an. Cogu oyle kullanissiz ki yeni cikanlara oranla. Konu sahibinin calisma hayati yok. Bir an once calismasi gerek. Su an 17 yaslari gecmis ve elinde bir imkan yok. Geri dönemez. Düşünün 17 yasindan 23 yasina kadar 6 senede ne güzel tamamlamıştır esyalarini. Konu sahibinin 3 ayi var Simdi konusahibinin bunu yapmasina imkan yok bu yuzden buna baglayamaz umudunu ne yapmali calisma hayatina atilmali. Kendi gücüyle en onemli ihtiyaclarini alabilmeli. Aslinda tepki vermek istemedim ama okuyunca oyle de gözükebiliyor. Hicbirimiz birbirimizin gectigi yollardan gecmiyoruz ki. Turkiye de buraya para da getirmedim 6 ay esimin ailesiyle yasadim ki ben hayatta boyle seyler bilmem ama onemli olan sartlara göre gardini almakti savasmakti. Evimdeyim ve esyalarim 1 seyim yok ki gereksiz olsun cogu da eksik. Kim derdi ki bu eksiklerle tanisacagim. Sadece bazen o kadar cok maddesel dusunuyoruz ki bu yüzden mutlulugumuz hep o maddelerde kalıyor hayat bunlar icin kisa sadece.

Sonradan 15 bin nakit verirsiniz yda böyle karşı taraftan beklersin ☺️ ben kozmetiğimden ayakkabımdn kıstım demedim zaten ayda 200 lira ayırmak zor olmasa gerek
Yoo karşı taraftan da beklemedim. Nakit de vermedim..zayen çalışmaya başlayınca taksitle aldım.. daha doğrusu evlenmeden 1 sene önce aldım işte. Bana sadece 17 yaşında bunu düşünmek garip geldi o kadar.

Aslında bende evlenmek istiyorum çünkü benim ailemde tuhaf pek mutlu degilim

Öncelikle umarım ailenizden kaçmak için evlenmiyorsunuzdur bu evlilik değil intihar olur.

Ayrıca kartları açık oynamak her zaman fayda sağlar. Biz de ailelere yük olmak istemedik ama ikimizin de birikimi yoktu, üstüne borçlarımız vardı. Oturduk konuştuk ne yapalım diye ya 1-2 sene daha erteleyelim para biriktirelim ya da kredi çekelim beraberken 1-2 sene sıkışıp ödeyelim diye. Siz de açık açık konuşun biz borç ödedik bitti de, bitiyor sende çalışır destek olursun. Ama başta herşeyi konuşmalısın. Çeyiz diye kullanmayacağın eşyaların önemi yok beraber en gereklileri alırsınız.

17 yaşımda almaya başladım ufak ufak çatal kaşık setidir nevresimidir tencere tk. Vs. 23ümde evlendim hiç bir eksiğimde yoktu ☺️ keşke geleceğe yatırım yapsaydınız biraz para biriktirip evleneceğim zaman alırım desem o para asla birikmezdi 🤷‍♀️ işe gir bir iki ay çalış derim ben olsam gerekirse temizliğe giderim yine alabildiğim kadarını alırım yarından sonra yüzüne vururlar en ufak şeyde sen ne yaptın diye altta kalma

Tebrikler valla 17 yaşında aklına nereden geldi çeyiz yapmak :) bana annem arada derdi bu çeyizine kalsın anne kafayı mı yedin ne çeyizi daha kaç yaşındayım derdim, annem işe gidince açar eve koyardım. Bunu sizin gibi düşünen pek kişi olmaz. Geleceğe yatırım bakış açısı herkesin çok farklı.

Mrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yok :KK43: çok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
Aman canım ya çalışıyorsan kredi bir şekil ödenir ev kur gibi yerlerden kendini sıkmadan alabiliyorsan al.Ayrixa benim ablam da kredi borcuyla evlendi eşiyle birlikte ödedi. Bunda gurur yapılacak ne varki?sonuçta birlikte kullanacağınız eşyaları alıyorsun

Nişanlanmadan önce çeyiz paranız hazır dıda çalındımı?
Madem yok hiç bu işlere girmeyecektiniz. Çalışıp belli bir birikim yaptıktan sonra istemeye gelselerdi.
Ayrıca nişanlınız maddi durumunuzu bilmiyormu? Ona göre bir aksiyon alırdınız

beraber bir hayata başlarken ekonomik durumunuzu nişanlınızın detaylı şekilde bilmesi gerekiyor zaten. çeyiz denen şey çul çaput, eğer sizinle gerçekten bir ömür geçirmek istiyorsa durumu anlayışla karşılar. kimsenin de laf etmesine müsade etmez.

Konu sahibi 17 yaşındaymış ben şok, 17 yaşındaki biri neden evlenir ki çok ilginç

17 yaşında olduğunu nerden öğrendiniz? Ben profilinde bilgi göremedim. Yorumlarında da yazmıyor.

17 yaşında çeyiz almaya başlayan başka bir üye vardı. Onun yorumlarını gördüm sadece.

17 yaşında olduğunu nerden öğrendiniz? Ben profilinde bilgi göremedim. Yorumlarında da yazmıyor.

17 yaşında çeyiz almaya başlayan başka bir üye vardı. Onun yorumlarını gördüm sadece.
Evet o başka bir uyeymis o yaşta çeyiz yapmaya başlamış sayfalara hızlı göz attım yanlış anlamışım.

Bu konudaki en büyük sorun çeyiz olmaması değil de sizin ağzınızı açıp kimseye bir şey söyleyememeniz sanırım. Nişanlınız üç dört aya düğün diye bastırıyor da ailenizin haberi var mı mesela yoksa size mi baskı yapıyor. Siz neden ailenize artık birkaç parca alalım diyemiyorsunuz madem yavaş yavaş alırız demişler. Ya da nişanlınız sizi zengin bir fabrikatör kızı mi sanıyor, neden ona anlatamıyorsunuz. Bunlar utanılacak şeyler değil, damat tarafının neden acele ettiğini anlamak güç değil. Hiçbir şeyle sesi çıkmayan kızı bulmuşlar tabi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X