• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sifir çeyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mutfak eşyaları neyse de mobilyalar ortak alınmıyor mu?
Bu ekonomik sıkışıklıkta maddi olarak her şeyi üstlenecek erkek ailesi kaldiysa ben evleneyim:)
İşte yatak odası beyaz eşya vs hep kıza aittir çeyizden kastı bu bunları almıcak karşı taraf yapsın isteniyor

Arkadaşlar çeyiz derken lif havlu vs değil hani mutfak eşyaları, beyaz eşya, yatak odası hani kız tarafının aldığı şeyleri bence kastediyor. Ben yorumlarından anladığım kadarıyla çalışmaya vs bahane bulunduğu Alys Alys ın yorumlarına katılıyorum. Evlenmek istiyor ancak tüm yükü erkek tarafına yıkmak istiyor. Çalışmalısın diyince ailem istemiyor anneme bakıyorum deniliyor ama evlenince ne olucak annesine cevap yok. Kredi borcu var buda karşı tarafa kalıcak. Bir insan neden birikimi yokken nişanlanır hadi bahanelerin gerçek ee aılen seni nişanlarken aman karşı taraf yapsın her şeyi dediyse aşırı tuhaf aslında başka bir şey demek varda kalbinizi kırmayayım

Bir cok kişi ceyiz denince ivir zivir , el işi, kullanilmayacak şeyler, lif, patik vs olarak dusunmuş.
Çeyiz dedigin kullanilacak mobilyalar, temel esyalardir gunumuzde. 🙄🙄

Dantelle, patikle ceyiz yapanin da kendi bilecegi iş ama o tarz şeyleri herkes yapmiyor artik, olmasa da olur bisey.

Bir cok kişi ceyiz denince ivir zivir , el işi, kullanilmayacak şeyler, lif, patik vs olarak dusunmuş.
Çeyiz dedigin kullanilacak mobilyalar, temel esyalardir gunumuzde. 🙄🙄

Dantelle, patikle ceyiz yapanin da kendi bilecegi iş ama o tarz şeyleri herkes yapmiyor artik, olmasa da olur bisey.
Zaten o lif havluya verilen paraya gidip tabak çanak alınır. Zaten sağdan soldan havlu vs geliyor. Konu sahibi mobilyadan dem vurmuş. Dediğin gibi herkes bohça sanmış

Arkadaşlar çeyiz derken lif havlu vs değil hani mutfak eşyaları, beyaz eşya, yatak odası hani kız tarafının aldığı şeyleri bence kastediyor. Ben yorumlarından anladığım kadarıyla çalışmaya vs bahane bulunduğu Alys Alys ın yorumlarına katılıyorum. Evlenmek istiyor ancak tüm yükü erkek tarafına yıkmak istiyor. Çalışmalısın diyince ailem istemiyor anneme bakıyorum deniliyor ama evlenince ne olucak annesine cevap yok. Kredi borcu var buda karşı tarafa kalıcak. Bir insan neden birikimi yokken nişanlanır hadi bahanelerin gerçek ee aılen seni nişanlarken aman karşı taraf yapsın her şeyi dediyse aşırı tuhaf aslında başka bir şey demek varda kalbinizi kırmayayım
Başka ne diceksiniz pardon?size ne oluyor da hangi hakla insanları bu denli elestirmeyi kendinize reva gördünüz? Yorum yapacaksanız da haddinizi bilip yapın madem size dert oldu sanki başkalarının masrafı eğer bahane ise benim bahanem size ne burda sizin gibi rahat oturduğu yerden eleştirme duymaya gelmedim !

Ya kuzu bende özelde öğretmenlik yaptım kenara altın yapıp koymak istedim ilerde hani bir şey olursa kemdim halledeyım. Ailem biz yaparız sen paranı me ıstersen yap dedıler. Ki durumumuz ıyı buna rağmen aılem desin ki kızımız kendı ayakları üstünde duruyor gururunu yaşasınlar. Şu an aılem her şeyımı yaptı. Bakma o mutfak esyaları yok süpürge ütü mutfak aletleri derken 50 bin gitti. Daha beyaz esya ıle yatak odası en son alıncak. Her şeyı karşı tarafa yıkmak durumuda olsa bana etik gelmiyor. He cıdden durumu yoktur alınmalı ama çalışmayıp turlü bahaneler bulunup karşı tarafı kerız yerıne koymak ayrı bır olay
Ya sizin elli binim gitti deyip sürekli dile getirip hayıflanmaniza asıl ben anlam veremedim ne kadar pişmansınız bu konuda benim yuzbinim olsa yine veririm eşya millete gidiyor sanki alsak yine kendimize alıyoruz hem ben anlamadim burada tanımadığım kişilere neyin bahanesini uydurucam siz hayatımda varmisinuz kendinizde bana hesap sorma hakkını görüyormusunuz o kadar yorum yapicam derken kendinizi bayağı kapatırmışsınız komik mesele

yani boyle bir plan bile olsa durust olsun yeterli,
bu sekilde tum maddi yuku ustlenmeyi talep eden, bunu gurur duyarak yapan erkekler de cok neticede.
ama konu sahibi bu zaman gelmeden maddi durumunu paylasmaliydi, yola o sekilde cikmaliydi karsi taraf da.
Maddi durumum yok diye ortada basbas bagiricak halim yok ya ben zaten dürüstüm o şekilde çıktım yola

Konu sahibini yaşın baya küçük anlasilan.Benim gordugum kadari ile du an keskin bir virajdasin.Ya durum bu ne cikarsa bahtima deyip, evlilik virajina son surat gireceksin ya da yavaslayip, ben ne yapiyorum diye sorup virajin kontrolunu eline alacaksın..Işin yok meslegin yok paran yok arkanda duracak ailen de yok..Elde var bir nisanli sadece..Senin yerinde olsam, nisani bozardim inan bana..Okuluna mi devam edersin yoksa bir meslek mi ogrenirsin bilemem hangisi uygunsa senin icin onu yap.Cevremde var senin gibi yoksul aile kizlari.Onlarda evlenip tum yükü erkek tarafina yikti.Ama bilesin ki evlenince köle olursun esine ve ailesine..Onlarin izni olmadan sokaga bile cikamayacaksin bence..Ha belki iyi olur rahat da edebilirsin ama seninki bir kumar oynamak su an..
Evlenip tüm yükü erkek tarafına rahatca bırakma taraftarı değilim olsam burda dert yanmazdım okuyorum zaten bir mesleğim olsun diye çabalıyorum.

konu sahibi umarim yanlis kelimeler kullanip da sizi daha fazla uzmem.

ama suradaki yorumlariniz bana sunlari hissettirdi.
bu kiz evlenmek istiyor, maddi tum durumlari da erkek ailesine bir sekilde kitlemek istiyor, bunu da boyle nasil normal gosteririm diye dusunuyor.
Yani calisip da yetiremeseniz kesinlikle olumlu seyler yazardim. Ama calismiyorum, calismama ailemem izin vermiyor deyip hem de borclu iken evlenmeye kalkmanizi aklim almadi.
Benim aman aman borcum yok bu bir ikincisi kimseye bisey kitlemek istemiyorum da yazdıklarınıza bakınca sanki size kitlemek istedik gibi konuşuyorsunuz konudan rahatsızım yeterince !

Biz evlendiğimizde Bir kaç ay içinde tayin durumu olduğu için hiç bir eşya çehiz yoktu , bir apart tuttuk hatta sıfırdı eşyalar falan ama evliliğimin en huzurlu dönemi oydu

Ya sizin elli binim gitti deyip sürekli dile getirip hayıflanmaniza asıl ben anlam veremedim ne kadar pişmansınız bu konuda benim yuzbinim olsa yine veririm eşya millete gidiyor sanki alsak yine kendimize alıyoruz hem ben anlamadim burada tanımadığım kişilere neyin bahanesini uydurucam siz hayatımda varmisinuz kendinizde bana hesap sorma hakkını görüyormusunuz o kadar yorum yapicam derken kendinizi bayağı kapatırmışsınız komik mesele
Pişmanlık mı? Kusura bakma ben türlü bahaneler arkasına sığınıp karşı tarafa her şeyimi yaptırma çabasında hiç olmadım. Durumum var yaptım. Okuduğunu anla önce 50 bin derlen o tabak çanak ev aletleri öyle ucuz tutmuyor bunun yanında beyaz eşyası yatak odası var diyorum. Durumun yoktur gider söylersin böyle bir sorun var durumları varsa karşılarlar. Ama erken yaşta nişanlanıp yok ailem izin vermiyor yok şu bu diye bahaneler arkasına sığınmıyorum. Çalışmana izin verilmeyip erken yaşta nişanlanmana izin var buda ayrı tezatlık. Aılen karşılamalı o zaman nişanlanırken bunun bilincindeydiler. Olmadı karşı tarafla konuşup durumunu belirtıp çalışıp birikim yapıcaksın. Ne kadar karşı taraf ıyıde olsa yarın öbür gün her şeyı bız yaptık sen me yaptın dıyıp evıne hükmederler demesi

Pişmanlık mı? Kusura bakma ben türlü bahaneler arkasına sığınıp karşı tarafa her şeyimi yaptırma çabasında hiç olmadım. Durumum var yaptım. Okuduğunu anla önce 50 bin derlen o tabak çanak ev aletleri öyle ucuz tutmuyor bunun yanında beyaz eşyası yatak odası var diyorum. Durumun yoktur gider söylersin böyle bir sorun var durumları yaparsa karşılarlar. Ama erken yaşta nişanlanıp yok ailem izin vermiyor yok şu bu diye bahaneler arkasına sığınmıyorum. Çalışmana izin verilmeyip erken yaşta nişanlanmana izin var buda ayrı tezatlık. Aılen karşılamalı o zaman nişanlanırken bunun bilincindeydiler. Olmadı karşı tarafla konuşup durumunu belirtıp çalışıp birikim yapıcaksın. Ne kadar karşı taraf ıyıde olsa yarın öbür gün her şeyı bız yaptık sen me yaptın dıyıp evıne hükmederler demesi
Bende o çabada değilim bahane diyip durmayın bahanem size mi ben onu anlamadim ? Erken yaşta değilim ve de daha önce çalıştım fakat aileme yardımcı oldum annem rahatsız olduğu için çalışmamı istemiyor yoksa bende biliyorum insanlara minnet etmemeyi bilmeden eleştiriyorsunuz.

Nisanlinizla acikca konusun bu durumu utanilacak bisey yok yada ailenizi ikna edin bir şekilde kaygılarını zi dile getirin ve calismak zorunda olduğunuzu is bulun ve başlıyorum deyin itoraz ederlerse ceyiz listesini verin

Pişmanlık mı? Kusura bakma ben türlü bahaneler arkasına sığınıp karşı tarafa her şeyimi yaptırma çabasında hiç olmadım. Durumum var yaptım. Okuduğunu anla önce 50 bin derlen o tabak çanak ev aletleri öyle ucuz tutmuyor bunun yanında beyaz eşyası yatak odası var diyorum. Durumun yoktur gider söylersin böyle bir sorun var durumları varsa karşılarlar. Ama erken yaşta nişanlanıp yok ailem izin vermiyor yok şu bu diye bahaneler arkasına sığınmıyorum. Çalışmana izin verilmeyip erken yaşta nişanlanmana izin var buda ayrı tezatlık. Aılen karşılamalı o zaman nişanlanırken bunun bilincindeydiler. Olmadı karşı tarafla konuşup durumunu belirtıp çalışıp birikim yapıcaksın. Ne kadar karşı taraf ıyıde olsa yarın öbür gün her şeyı bız yaptık sen me yaptın dıyıp evıne hükmederler demesi
Ben gayet iyi anlıyorum durumunuz var ondan rahat rahat konuşuyorsunuz herkesin hayat şartı farklı siz benim yasadigim hayatı bilmeden eleştiremezsiniz.!

Benim aman aman borcum yok bu bir ikincisi kimseye bisey kitlemek istemiyorum da yazdıklarınıza bakınca sanki size kitlemek istedik gibi konuşuyorsunuz konudan rahatsızım yeterince !

Siz bana kiziyorsunuz ama ben tamamen bir yabanci olarak sizin yorumlarinizdan yaptigim cikarimi yazdim.
Boyledir demedim, yorumlariniz bana boyle hissettirdi dedim.
Karsi ailenin de boyle hissetmesi cok olasi. Bu sekilde sizi uyardim. Kendiniz bilirsiniz elbette, hayat sizin hayatiniz.

Ay burada tanımadığın sana yardımcı olmaya çalışan insanlara öfke kusacağına azıcık ailene karşı dik dur da çalışıp kendi parasını kazanan bir birey ol.
Hangi yardımda bulunuyor bu tanımadığım hayatım hakkında hiçbir bilgi sahibi olmayan insanlar beni eleştiriyor ne yardımı siz heralde iyi okumuyorsunuz ben herkese karşı dik duruyorum ailemin üzerimde yine söz hakkı var hiçbirşey bilmeden burda sadece uzaktan eleştirip can sıkıntısını gidermeye gelmiş insanların bana hiçbirşey söylemeye hakkı yok !

sevgili B Bobyveben siz evlenince annenize kim bakacak? işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun şu aşamada yapqcağınız en mantıklı şey pandemi nedeniyle düğünü öteleyip ailenizi ikna ederek çalışıp para kazanmanız. başka türlüsü yok inanın her şeyi erkek tarafı yapsa melek bile olsalar laf duyarsınız..

Siz bana kiziyorsunuz ama ben tamamen bir yabanci olarak sizin yorumlarinizdan yaptigim cikarimi yazdim.
Boyledir demedim, yorumlariniz bana boyle hissettirdi dedim.
Karsi ailenin de boyle hissetmesi cok olasi. Bu sekilde sizi uyardim. Kendiniz bilirsiniz elbette, hayat sizin hayatiniz.
Karşı aile az çok biliyor durumumuzu yok işte kabul etmiyorsa etmez ben zaten geleceğim mesleğim için uğraşıyorum kimseye yük olma çabası içinde değilim bu konudan rahatsizim

sevgili B Bobyveben siz evlenince annenize kim bakacak? işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun şu aşamada yapqcağınız en mantıklı şey pandemi nedeniyle düğünü öteleyip ailenizi ikna ederek çalışıp para kazanmanız. başka türlüsü yok inanın her şeyi erkek tarafı yapsa melek bile olsalar laf duyarsınız..
Yapıcı yorumunuz için teşekkür ederim evet bende çalışmak için ikna etmeye uğraşıyorum ben evlenince anneme kim bakıcak bende bilmiyorum gerçekten tedavi olursa kendine bakabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X