- 21 Aralık 2018
- 54
- 42
- 3
- 31
- Konu Sahibi caglalalala
-
Ben bir dalı tutmadan diğerini bırakmazdım. Tüm dünya ekonomik krizde. Şu an işi bırakır biraz ara vereyim derseniz üç ay sonra nasıl bir durumun içinde olacağınız meçhul. Ha beni iki sene idare edecek birikime sahibim, sorun olmaz diyorsanız o zaman yapın istediğinizi.
Merhaba, oncelikli hedefim zaten yaza kadar bulundugum iste kalmak - bir yandan da is aramak. Isi birakip, yazin ara vermek B plani. Olursa da Turkiye' ye dondugumde beni birkac sene idare edecek birikimim mevcut.
İnsan 26 yaşında da sıfırdan başlayamayacaksa bir daha ne zaman bunu yapabilecek cesareti ,sartlari bulacak?
Ben de ayni durumdayim. Isim keyif vermeyince ve omrum yeterse sayet 30-40 yil daha calisacagim dusunulurse seneler boyunca istemedigim bir iste calismanin kendime yapabilecegim cok buyuk bir haksizlik oldugu dusuncesiyle isimi birakip akademiye gectim, yuksek lisans yapiyorum. Cok keyif aliyorum. Basariliyim da. Doktorami da yapip alaninda en iyilerden biri olmak istiyorum.
Bu noktada sartlar onemli. Birikimimle ayaktayim su an ve risk almayi da seviyorum ben. 34 yasindayim ayrica.
Bogulacaksaniz buyuk denizde bogulun.
Haklisiniz, ben ailemin etkisinde kaliyorum sanirim.
Su anki pozisyonum alaninda en iyisi ama ben bu alani calismak istemiyorum. Bir tik daha az iyi bir pozisyonda ama istedigim alanda calismak istiyorum. Rekabetci bir toplum oldugumuz icin insanlar bunu oldukca tuhaf karsiliyor. Herkese kulaklarimi tikamam lazim bir sekilde. Siz nasil basardiniz? Bu yastan sonra.... ile baslayan cumleler duydunuz mu ben duyuyorum cunku :) 26 yasinda yaslandim gibi konusuyorlar :)
Ben duymadim da aksine hocalara bu soruyu ben soruyorum. Hocalar da benzer mevcut ornekleri gosteriyor ve konu kapaniyor. :)
Kendi hikayemi yazmaya hazirim. En onemli guc bu.
Ailem surekli 26 yasin hayatimi kurmak icin yeterince 'gec' oldugunu, sifirdan baslamanin 20li yaslarin basinda olacagini, su an hayatimi rutine koymam gerektigini soyledikleri icin ben de gec kaldim sanirim dusuncesine girdim.
Öff boşver sen onlar yaşlanmış artık öyle derler tabi :) Rutin ne kadar sıkıcı bir şey
Hayata yeniden başlamak insanı yeniler güçlendirir. Nasıl iyi hissedeceksiniz nerede mutlu olacaksanız orda yaşayın. Bir ömür yaşıyoruz onuda sevmediğimiz işlerde, ülkelerde ve sevmediğimiz insanlarla tüketirsek ne anlamı kalır.
28 yaşındayım ve ikinci bir bölüme başlayacağım bu yıl çevren evlen artık, yaşın geldi ne zaman çocuğun olacak tantanaları içinde boğulurken ben hayatımı sıfırdan kurma yoluna girdim bile. Ama kimsenin haberi yok şu an. Hayallerimdeki bölümü okuyup sevdiğim işi yapacağım. Çünkü neyi fark ettim biliyomusun bana o akıl veren yada vermeye çalışılan ve hayatıma gereksiz yorum yapan insanların zor günümde tek kelimelerini duymamam. Yani ancak konuştu çevrem bu yaşıma kadar. Anladımki hayatın çileside sefasıda bana ait. O yüzden bildiğim ve inandığım gibi yaşayacağım. Tabi kader bana başka bir yol çizer planlarım alt üst olur onu bilemem. Ama ben yola niyet ettim bundan sonrası Allah kerim.Ben de hep boyle dusunuyor ve baskalarina destek oluyorum ama kendime gelince iki defa dusunuyorum malesef
28 yaşındayım ve ikinci bir bölüme başlayacağım bu yıl çevren evlen artık, yaşın geldi ne zaman çocuğun olacak tantanaları içinde boğulurken ben hayatımı sıfırdan kurma yoluna girdim bile. Ama kimsenin haberi yok şu an. Hayallerimdeki bölümü okuyup sevdiğim işi yapacağım. Çünkü neyi fark ettim biliyomusun bana o akıl veren yada vermeye çalışılan ve hayatıma gereksiz yorum yapan insanların zor günümde tek kelimelerini duymamam. Yani ancak konuştu çevrem bu yaşıma kadar. Anladımki hayatın çileside sefasıda bana ait. O yüzden bildiğim ve inandığım gibi yaşayacağım. Tabi kader bana başka bir yol çizer planlarım alt üst olur onu bilemem. Ama ben yola niyet ettim bundan sonrası Allah kerim.
hayat sizin hayatınız dilediğiniz gibi yaşayın, içinizdeki sese kulak verin...
ama ne yaparsanız yapın Türkiye'ye geri dönmeyin buradakiler kaçmaya yer arıyor maalesef...
Merhaba, endisenize hak veriyorum ama ben hicbir zaman ulkeden umit kesenlerden olmadim. Yakin ya da uzak gelecekte su an emin degilim mutlaka geri donup, ulkemde calisacagim. O yuzden geri donmek korkutucu degil benim icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?