Sıfırdan kumbara ve altın biriktirmek

Kumbara icin de ya hepimiz belli tarih veririz o tarihte hep birlikte açarız yada her ay açarak gram altın alırız. Kumbara teneke açılmayan bir kumbara olsun ve kesinlikle unutun o kumbaraya attığınız paraları ki kumbarayi açmayın birikimi bozmayin

Biriktirebilmek adına kendimce yapmaya karar verdiğim şeyleri paylaşayım

- Iş yeri için kahvaltı ve öğlen yemeği için pratik şeyler aldım ve bu sayede yemek masrafım fazlasıyla azaldı. Yemek paramdan kalanı kumbarama atabilirim .

-yeterince kıyafetim olduğu halde sırf beğendim diye kıyafet almayacağım .kışlık mont ve botlarımı da almıştım bunlar içinde ekstra masraf yapmak istemiyorum çünkü yeterince var dahası ziyana giriyor artik kendime dur demeliydim ve dedim neredeyse 1 aydir kıyafet almıyorum .

- kozmetik ürünüm bitmeden yenisini alıyorum ve yenisi cazip geldi ise eskisi gözümden düşüyor ve kullanmıyorum evde bir cok yarim fondöten ve kullanmadığım için kurumuş rimel var bu sebeple ürünüm bitmeden yenisini almama kararı aldım .

- teneke kumbara alarak acmamayi amaçlıyorum çünkü kavanoz kumbarayi hemen açarım ihtiyaç halinde ben açmasam bile annem açmak zorunda kaldığında aciyor bi sefer hiç hevesim kalmıyor bu sebeple kimseye söylemeden sessizce biriktirecegim kumbarayi.

- aylığımi alınca belli kısmı ile gram altın alacağım kalanı ile geçineceğim diğer türlü ne kadar para olsa da elimizde ay sonunu getiremiyoruz çünkü nasılsa var diye harciyoruz az olursa az harcariz

Ev hanımı olup kenara bir şeyler koymak isteyen arkadaşlar için de esinizin verdiği harclıklara ek mesela patik örüp satabilirsiniz arkadaşlar hatta bir kaç kişiye de kar vererek sattirabilirsiniz. Genelde çalışan arkadaşlarınız olursa örmeye vakti olmadığı için alacaktır yada genç kız tanıdıklarınız varsa çeyizini tamamlamak adına alacaktır buda bir ek kazanç fikri arkadaşım yapiyordu bu sekilde

Ek iş ne yapmalıyım ne yapmalıyım diye düşündüm düşündüm el işi bilmem ,evlere verilen işler de çok düşük fiyatlarla zor işler oluyor , katalog islerinde satana birşey kalmıyor yada insanlar parayı zamanında vermediği için harciyorsun ve sonradan borçlu çıkıyorsun kar yerine zarar etmiş oluyorsun bu sebeple EK GELIR OLMASI AÇISINDAN toptancidan toptan fiyatına ürünler aldım ve bunları satmaya karar verdim ürüne kendi istediğim kadar kar koyup satma imkanım var bu sayede hesapladigin gibi giderse bana guzel bir ek gelir olacak hayirlisi bakalim :)

Ek iş ne yapmalıyım ne yapmalıyım diye düşündüm düşündüm el işi bilmem ,evlere verilen işler de çok düşük fiyatlarla zor işler oluyor , katalog islerinde satana birşey kalmıyor yada insanlar parayı zamanında vermediği için harciyorsun ve sonradan borçlu çıkıyorsun kar yerine zarar etmiş oluyorsun bu sebeple EK GELIR OLMASI AÇISINDAN toptancidan toptan fiyatına ürünler aldım ve bunları satmaya karar verdim ürüne kendi istediğim kadar kar koyup satma imkanım var bu sayede hesapladigin gibi giderse bana guzel bir ek gelir olacak hayirlisi bakalim :)
İyi fikirmis
Ne aldın mesela

Bu aksam kumbara aldım 40 tl kadar kağıt para attim içine bozuklukta attim miktarı saymadim . Kaç gündür aklımda idi ilk adımı attim hayırlısı olsun inşallah . Harcama olarak ise neredeyse 0 a indim :) normalde acaip abur cubur yer bir sürü para harcardım işten dönerken her akşam bir ton çikolata ve cips alırdım( 8 10 15 tl tutardı) şu anda yaklaşık 2 haftadır hiç abur cubur almadim evde mısır patlatıyorum canim cips cekince . Cikolata cekince de kahvaltılık cikolatayi ufonun önüne doğru tutup bir kaç kaşık yiyorum:)) deli gibi tasarruf yapıyorum Allah hayir etsin ahaha :) rujum kirildi normalde asla ve asla kapağı bile kırılsa kullanmam şu anda hem kapağı hem kendi kırık yine de ruj almadim kullanıyorum 2 3 haftadır kırık halde. Bu küçük gibi görünüyor ama normal şartlarda yeni ruj almıştım 15 40 arası rujlarda bilirsiniz ki . Kozmetik hiç almıyorum yine 2 3 haftadır elimdekiler tamamen bitmeden almayı düşünmüyorum. Savurgan biri sayılmam ama cebimdeki paraları mutlaka bitirir kullanacak yer bulurdum şu an resmen oruçlu gibi cüzdanımdan para çıkarmıyorum ise gidiş geliş minubus ücretim dışında. :) paylaşayım dedim . Güne girdim 400 tl de ordan gelecek ayın 7 sinde onunda üstüne ekleyip 3 gr altın alicam . Maaşım da o tarihe denk geliyor 2 gr da maaştan alicam altın oh mis :) neler harciyormuşum ya boyle biriktirmeye karar verince çıkıyor ortaya harcadığımız paralar

Merhaba benim 0 birikimim yok Ama eşime brktirecegin sıfır birikimim var. Eşim biriktirmeye karşı bir insan Ben de aksine sürekli biriktirmek isteyen bir insanım eşimi alıştırmak için yarım litrelik pet şişeleri ay boyunca dolduracağız her gün 10 lira atacak., bu hesaba göre biz de ayda 2 gram alırız

Merhaba benim 0 birikimim yok Ama eşime brktirecegin sıfır birikimim var. Eşim biriktirmeye karşı bir insan Ben de aksine sürekli biriktirmek isteyen bir insanım eşimi alıştırmak için yarım litrelik pet şişeleri ay boyunca dolduracağız her gün 10 lira atacak., bu hesaba göre biz de ayda 2 gram alırız
Ay masallah çok sevindim ama pet şişenin kapağı açılıyor ya sıkıştığınız bir durumda hemen açma ihtimaliniz de var öyle yaparmisiniz yoksa iradeniz sağlam mi şahsen ben hemen açarım:) bu sebeple açılmayan demir kumbara aldım bir kere bozunca tekrar kullanılmadığı için dolmadan açmam bu sayede . Elime gecen toplu paralari da toplu dediğim 200 300 öyle büyük miktar değil harcamamak adına direk gram yapacağım ki onu gidip bozdurmam kolay kolay hani elimin altında pat diye harcayabileceğim değil altın sonuçta:) ay basaricaz inşallah vazgeçmeyin birbirimize destek olalim

Ay masallah çok sevindim ama pet şişenin kapağı açılıyor ya sıkıştığınız bir durumda hemen açma ihtimaliniz de var öyle yaparmisiniz yoksa iradeniz sağlam mi şahsen ben hemen açarım:) bu sebeple açılmayan demir kumbara aldım bir kere bozunca tekrar kullanılmadığı için dolmadan açmam bu sayede . Elime gecen toplu paralari da toplu dediğim 200 300 öyle büyük miktar değil harcamamak adına direk gram yapacağım ki onu gidip bozdurmam kolay kolay hani elimin altında pat diye harcayabileceğim değil altın sonuçta:) ay basaricaz inşallah vazgeçmeyin birbirimize destek olalim
Canım biz önceden 5 litrelik biriktiriyordum Bozuk paraları Ama eşim arada alıyordu.

Agzini yapstircam canin.
Ustune delik actim ben

Merhaba aldığın ürünleri kimlere sattın? Eş dost komşuya mı? Yoksa internet üzerinden mi?
Aldığım ürünleri eş dosta sattım . Mesela ben 22 tl ye aldığım × ürünü 35 e satiyorum diyelim . Satabilecegine emin olduğum insanlara da bak ayşe senin çalıştığın yerde bayanlar var sen onlara satış yapabilirsin ben sana 35 e sattigim ürünü 30 a satacağım piyasa fiyatı 35 40 arası sende istediğin fiyata satarsin orası sana kalmış diyorum bu sayede benim ulasamadiklarima da bu insanlar ulaşıyor benim satış yapamayacağım tanimadigim kişiler onların tanıdığı olduğu için bu şekilde güzel bi kar oluşuyor . Annem bile sattı 2 3 urun :) onada verdim karini iştahlansın hem hemde hasligi ciksin diye boyle iste :) internetten satmıyorum açıkçası daha önce internet satışı yapmadim becerebilirmiyim bilmiyorum önerin var mı bana ?

Canım biz önceden 5 litrelik biriktiriyordum Bozuk paraları Ama eşim arada alıyordu.

Agzini yapstircam canin.
Ustune delik actim ben
Çok iyi fikir yaa hadi inşallah bakarsın bende öyle bir şey yaparım bu kumbara dolduktan sonra . Internette videolar seyrettim damacana dolduran bile varmış valla demekki insan biriktirdikce istaha geliyor:)

Aynen canim.
Kumbara da 40 lira
Benim cuzdanimda 80 lira var.
Ek olarak kenarada artani koymustim.
Gun parasi gelcek.
Esim dogum gunu hediywsi olarak uzerine biraz daha ekleyip sana bilezik alayim dedi.
Hemde dogum hediyesi olcakmis.
Bende kabul etmiyorum dedim:Dd
Altin alirsam simdi kaynanam görüp diger altinlarin yanina koydurcak.
Bende bunu istemiyorum.
Ne yapsam ya da bir onerin var mi kuzum ya.
Çok iyi fikir yaa hadi inşallah bakarsın bende öyle bir şey yaparım bu kumbara dolduktan sonra . Internette videolar seyrettim damacana dolduran bile varmış valla demekki insan biriktirdikce istaha geliyor:)

Bu aksam kumbara aldım 40 tl kadar kağıt para attim içine bozuklukta attim miktarı saymadim . Kaç gündür aklımda idi ilk adımı attim hayırlısı olsun inşallah . Harcama olarak ise neredeyse 0 a indim :) normalde acaip abur cubur yer bir sürü para harcardım işten dönerken her akşam bir ton çikolata ve cips alırdım( 8 10 15 tl tutardı) şu anda yaklaşık 2 haftadır hiç abur cubur almadim evde mısır patlatıyorum canim cips cekince . Cikolata cekince de kahvaltılık cikolatayi ufonun önüne doğru tutup bir kaç kaşık yiyorum:)) deli gibi tasarruf yapıyorum Allah hayir etsin ahaha :) rujum kirildi normalde asla ve asla kapağı bile kırılsa kullanmam şu anda hem kapağı hem kendi kırık yine de ruj almadim kullanıyorum 2 3 haftadır kırık halde. Bu küçük gibi görünüyor ama normal şartlarda yeni ruj almıştım 15 40 arası rujlarda bilirsiniz ki . Kozmetik hiç almıyorum yine 2 3 haftadır elimdekiler tamamen bitmeden almayı düşünmüyorum. Savurgan biri sayılmam ama cebimdeki paraları mutlaka bitirir kullanacak yer bulurdum şu an resmen oruçlu gibi cüzdanımdan para çıkarmıyorum ise gidiş geliş minubus ücretim dışında. :) paylaşayım dedim . Güne girdim 400 tl de ordan gelecek ayın 7 sinde onunda üstüne ekleyip 3 gr altın alicam . Maaşım da o tarihe denk geliyor 2 gr da maaştan alicam altın oh mis :) neler harciyormuşum ya boyle biriktirmeye karar verince çıkıyor ortaya harcadığımız paralar
Guzel adimlar bunlar, hayirli ve bereketli olsun. ;)

Back
X