• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim için araba yükseltmek mi yoksa her ay çeyrek alıp biriktirmek mi

Tüm bunları sıfırdan mı yaptınız yoksa aile desteği var mıydı? Babamla yaşıtsın eskiden bunları mümkündü çünkü bi ev atıyorum 50 binse 3 4 sene 50 bindi bu şekilde bir enflasyon ortamı yoktu 5 sene önce 250 olan evler şuan 3 4 milyon
Çok eskiden benden yaşca çok büyük öğretmen bir arkadaş benim mesleğimin ilk yıllarında hocam eskiden paranın alım gücü o kadar iyiydi ki biz bir maaşla arsa alabiliyorduk demişti
Şimdi o rahmetli arkadaşın dediği gibi mümkün mü hayır ama sabırla yapılan her birikimin ben tırtılın kelebeğe dönüştüğü gibi 3 4 sene olmasa da ortalama 5 6 yılda yatırıma dönüştüğünü dönüşebileceğini söyleyebilirim

Benim kendi birikimim canım aileden destek ancak altın ya da döviz olarak borç almak şeklinde olabilir destek dersen zira aldığım borcu her zaman en kısa sürede kapattım

Aylık 60 bin ama yazın o kadar almadım şuan 140 bin borcum var 17 bini aylık ödeme diğeri de kartımın borcu. Bunun içinde kardeşime verdim 15 binini o harcadı. Geri kalan benim borcum
Aylık 17 bin tl lik ödemen haricinde giderlerin ne kadar ?

Aylık 17 bin tl lik ödemen haricinde giderlerin ne kadar ?
15 bin kira 3_4 bin ev için market alışverişi, arabanın benzini 750 diyelim okulda yemek yiyorum bazen o da aylık 1500 olsun diyelim. Bu şekilde kıyafet ya da makyaj malzemesi almazsam. Onları da biterse alacağım artık ya da kıyafetim eksirse

15 bin kira 3_4 bin ev için market alışverişi, arabanın benzini 750 diyelim okulda yemek yiyorum bazen o da aylık 1500 olsun diyelim. Bu şekilde kıyafet ya da makyaj malzemesi almazsam. Onları da biterse alacağım artık ya da kıyafetim eksirse
Şu rakamların kabaca toplamına 22 bin tl dersek
17 bin tl ödemen

Toplam 39 bin tl

60 bin tl den çıkarınca 21 bin tl

17 bin tl 140 bin tl ye ait bir ödeme mi onun haricinde mi ?

Varyemez hanım şu konuma da yorum yapar mısınız ☺
Kızlar bir arkadaşım var iyi anlaşıyoruz, derdimizi , sıkıntımızı paylaşıyoruz. Ama son zamanlarda dikkatimi çeken arkadaşım birileri hakkında bazı söylemleri oluyor ve canım sıkılıyor. İş yerinden bir arkadaş araba aldı . Manuel arabası ama cesaretli her yere arabasıyla gitmeye çalışıyor . Benim arkadaşım işte bu kız hakkında x her yere gidiyor baksana çok fena ben kaç yıldır sürüyorum nasıl yapıyor ben hala süremiyorum.O kız mesela cilt bakımına merkeze gidecekmiş duymuş bunu bu kız hiç durmuyor her şeyi yapıyor baksana . Parayı nasıl buluyor bir de bize bak vs diyor ben de dedim sen de gidebilirsin ne var bunda dedim. İşte birileri bir şey yapınca bak şu nasıl evlendi oh şimdi rahattır vs biz şöyleyiz biz kaldık burda vs laflar ediyor ama bu durum beni rahatsız etmeye başladı galiba ilk zamanlar fark edemiyordum ama bu durum garip geldi bana . Sizce arkadaşım niye böyle ve bundan dolayı mesafe koyulur mu bilmiyorum. Ben kendime odaklanan birisiyim hiç birisine bakıp aa şu bunu yapıyor ben kaldım demem mesela kendimle uğraşıp, kendimi geliştirmeye çalışıyorum o yüzden başkasını göremiyorum odak noktam ben oluyorum.

Varyemez hanım şu konuma da yorum yapar mısınız ☺
Canım bu arkadaşının karakterinde bir sıkıntı var gibi geldi bana
Ben olsam böyle biriyle pat diye alakamı kesmezsem de mesafe koyarım ve de bu insana karşı çok dikkatli olurdum
Anlayabildiğim kadarıyla insanlara karşı fesat duygulara sahip bir de daha ilerisinde iftira atabilecek potansiyele sahip

Canım bu arkadaşının karakterinde bir sıkıntı var gibi geldi bana
Ben olsam böyle biriyle pat diye alakamı kesmezsem de mesafe koyarım ve de bu insana karşı çok dikkatli olurdum
Anlayabildiğim kadarıyla insanlara karşı fesat duygulara sahip bir de daha ilerisinde iftira atabilecek potansiyele sahip
Öyle mi enerjisi düşük biraz ve başkalarıyla karşılaştırıyor

Öyle mi, başkalarıyla karşılaştırması ve olumsuz düşünmesi zaten sinir edici biraz. Nasıl mesafe koymalıyım
Merhabalaşmaya devam edersin diyaloglarında fazla derine inmezsin
Sırrını özelini paylaşmazsın
Başkaları hakkında yorumları hoşuna gitmiyorsa düşüncelerine katılmadığını bu şekildeki ifadelerini doğru bulmadığını ifade edebilirsin

Birisini gordum evını satıp ocak gibi altınhesabına yatırmıs 3500 olmus şimdi 5 küsür . Asansörü olmayan eskı bınadan sıfır daireye gecmiş.

Onun içinde yani o borcu ödüyorum aslında
Öyleyse daha iyi

17bin kalan 21 bin tl toplam olarak 38 bin tl ediyor

140 bin tl borç diyorsun

Her ay 38 bin tl ödesen 4 aya kalmaz borcun tamamından kurtulursun

Ona göre yap hesabını derim 😉

Kendin bilirsin de 4 ay olanlarla idare etsen kendini borç prangasından kurtarırsın buna değmez mi ?
İşte mesela bu borcuma üzülüyorum malesef araba aldığım zaman kredi ödediğim için bana çok para kalmıyordu. Ben de hep krediden harcadım, kardeşime para gönderdim derken bu borç oldu malesef. O parayla şimdi altınım olurdu diye üzülüyorum

Back
X