- 15 Ağustos 2015
- 1.634
- 1.816
- 333
- Konu Sahibi captain price
Belki sifona basarken dalgın olduğunuz için hatırlamıyor olabilirsiniz. Ben de sınava giderken çantama kalem kutusu, hesap makinesi, su koydum mu diye evden çıkana kadar üstüne bir de yolda tekrar tekrar açıp bakıyordum. En sonunda liste yaptım, sınav listesi. Hepsini kontrol edip yanına kalemle işaret koyuyorum. Sizin için de sifona basarken bastığınızı farketmeniz yardımcı olabilir. Sifonu diğer elinizle çekin mesela. Otomatik olarak değil de farkederek yapın. Veya kendi kendinize söyleyin. Evet şimdi sifona basacağım ve basıyorum. Hatta ilginç bir ses kullanırsanız daha çok kazınır aklınıza.
Beraber yaşadığınız insanlar varsa garip gelebilir tabii ama.
Bu tür durumlar takıntılar aslında. Hastalık boyutuna gelmesi için günlük sosyal hayatınızı etkilemeye başlaması gerekiyor. Öyle bir durumda psikolojik destek almanızı öneririm. Tabii şöyle de olabilir. Sifona bastım mı diye bakmak belki 30 saniye sürüyor hayatınızı etkilemiyor olabilir ama neden böyle takıntım var diye düşünmek stres yaratıp etkileyebilir.
Bu tür durumlar takıntılar aslında. Hastalık boyutuna gelmesi için günlük sosyal hayatınızı etkilemeye başlaması gerekiyor. Öyle bir durumda psikolojik destek almanızı öneririm. Tabii şöyle de olabilir. Sifona bastım mı diye bakmak belki 30 saniye sürüyor hayatınızı etkilemiyor olabilir ama neden böyle takıntım var diye düşünmek stres yaratıp etkileyebilir.