• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara bıraktırmak konusunda çok mu baskı yapıyorum?

Benim eşimde sevgili olduğumuzda bırakıcam dedi. İş bulunca dedi. Nişanlanınca, evlenince, çocuk olunca...
Çocuk 1 yaşını geçti hala bırakacak.
Boşverdim artık. Sma ne evimde ( balkon hariç) ne de benim ve çocuğun yanımda içme dedim. İçeceğinde kış bile olsa çıkar balkona içer. Naparsa yapsın artık sıkıldım.
Madem bırakamayacaksın o kadar zor söz vermiceksin.

Allah korusunda sanki uyysturucu alkol napacaksin Allah beterinden korusun bence cok büyük ni sorun degil guzel günlerini bununla zehir etmeyin bence zorladıkca güzel gelir sigara

Ne kadar çok abartmışsınız yaa... Eşinizin sigarasını düşünmekten başka işiniz yok mu? Bu kadar önmemliyse evlenmeseydiniz bırakmadan. Şimdi de böyle yaşamaktansa boşanın, ikiniz de kurtulun, bu ne yani? Eşinizin sigarası kötü de, siz kendi tepkilerinizin normal olduğunu mu sanıyorsunuz? Sinir krizleri, kavgalar, bağrışmalar... ne o, adam sağlıklı yaşasınmış. Komik. Yahu sizin bu tavırlarınız sağlıklı insanı hasta eder zaten. Hastalık, saplantı olmuş sizinki. Acilen bir psikiyatriste görünüp kendinizi tedavi ettirin bence.

Eğer İstanbul da oturuyorsaniz size güzel bir doktor onerebilirim patronum 55 yıl içmiş ve asla birakamam diyor du Allahın izniyle kurtuldu. Hipnozla biraktiriyor

Nasıl başlasam bilemiyorum ama en basit anlatımla şöyle diyim; eşim evlenmeden önce nikahı bastığı gün birakacağına söz vermesine rağmen sigarayı bir türlü bırakamadı.. bir yıl geçti aramızdaki tek problem bu sürekli tartışıyoruz bu yüzden. Aslında sorun sigarayı birakamamasindan çok bana bıraktım diyerek yalan söylemesi.. Ben nefret ediyorum hayatimda hic kullanmadim hep gereksiz buldum kullanan nasıl hisseder bilemiyorum onu anlayamam bu yuzden ama sanırım fazla baskı yapıyorum ve onu yalana itiyorum. Önceleri her yakalanışında çıngar çıkartıyodum sonunda yalan söylemesin saklamasın diye biraz gevsettim ama cılkını çıkarttı oda önce dışarı çıktığımızda yanımda içmeye bu aralarda balkonda içmeye basladı.. (Atıvercem sonunda adamı aşağı o olucak çok sinirleniyorum..) Nasıl bırakmaya ikna edebilirim var mi bi tavsiyesi olan.. Çıngar çıkarttım olmadı güzellikle söyledim olmadı.. İçmesine katlanamiyorum inanin kokusunu falan dert etmiyorum tek isteğim sağlıklı bi yasamı olması ve sağlıklı çocuklarımızın olmasi...
Baskıyla bırakmaz.

siz içmediğiniz için öyle verilen sözle falan bırakılmayacağının farkında değilsiniz..
bildiğiniz bağımlılık sigara..

tepkilerinizse gerçekten çok aşırı.. sinir krizleri geçirmek falan .. sigarayı bırakıcam diye söz veren insan her p.tesi rejime başlıycam diyen insan gibidir..

eşiniz siz istiyorsunuz diye asla sigarayı bırakmayacaktır böyle bir beklentiniz olmasın..ne zaman kendisi bu kararı verecek isteyecek o zaman bırakabilir.. o yüzden hayatı boşuna kendinize zehir etmeyin..

'Nikahı basınca' ne demek ya buna ayrıca bire parantez açmak istiyorum...
Onun dışında baskı yaptığınız için huzuru olsun diye yalan söylüyor, yanlış bir yol ama 1 yıllık evliliğin çoğunu baskıyla, kavgayla, karşındakini rahatsız ederek geçirirsen lanet olsun der bırakır ama evlendim, sevdiğim bir şeyi bile yapamıyorum der. Başka isteklerine de zaten sürekli bir şey istiyorsun diye karşılık verir. Sen baskı yaptıkça sigara dedikçe onun canı bir tane daha çekiyor. Evde az içmek için eve girmeden peşpeşe içiyor, içemem diye. Aslında daha çok içmesine sebep oluyorsun. Biraz baskılarına ara ver. Kendini hazır hissettiğinde bırakırsın ben karışmıyorum de ve geç. Nasılsa bir işe yaramayacak onun gözünde dırdırcı olmazsın en azından.

hayatta belki de en çok nefret ettiğim şeylerden biridir sigara ve sigara kokusu. eşimle sevgiliyken içmiyordu ve bu benim için çok çok önemliydi. ama daha sonra okulu bitirme,askerlik,nişanlılık,evlilik süreçleri falan derken bahaneyle (!) sigaraya başladı. hatta bir dönem çok fazla içti ki ben de sizin gibi aldığı yepyeni paketi çöpe atıyordum,kızıyordum,bırakmazsan yüzümü görme gibi abartılı tepkiler veriyordum. ha o zaman ne oldu benden gizli içmeye başladı. ne kadar baskı kurarsam o kdr ters teptiğini gördüğüm için bırak demiyorum artık sadece azalt diyorum. mantıklı örnekler veriyorum en başta nefes alışın değişti içen de ölüyor içmeyen de ama kaliteli yaşamanı etkiliyor diyorum. ondan sonra ayda ona verdiğin parayı kenara atalım yılda şu kadar olur kendimize ödül veririz diyorum. ve açıkça diyorum evin için de sigara kokusunu sevmiyorum. acıtasyon yapıyorum bak canım çıkıyor temizlicem diye kokuyor diyorum balkona salıyorum ama onada üşenmeye başladı. böyle böyle 4 aydır evliyiz 4 ayda baya azalttı. hatta şimdi tek tük nikotin oranı en düşük ince sigaralardan içiyor. kendi gördü kendi uyguladı. kavgayla gürültüyle olmaz. mesela kendimi yerine koyuyorum çikolata olmadan yaşayamam heralde. bana aynı baskıyı kursa çikolatayı kes dese çok çookkkk zor keserim sanırım. sigarada heralde böyle bişiy. ayrıca eşimin anne babası sigara içmiyor bildiğin yiyorlar ve öyle bir ortamda büyümüş olan eşim 27 yaşında sigarayla ilk kez tanışmış. yani anne babanın içmesiyle çocuğa falan geçmiyor. o konuda iç,n rahat olsun. ama sigaraya verilen paranın ileride doğacak çocuğun rızkından kesilme konusuna kesinlikle katılıyorum.

ben insanların kendine böyle aşırı değer katma merakını anlayamıyorum. hanımefendi, siz de insansınız o da. bana söz verdi bana BANAA tavrını bırakın. güzellikle de olmadı çirkeflikle de. ee olmuyor demek ki? ki ben sizin yerinizde olsam, böyle işe yaramayacağı belli olan bir söz verdirmek yerine, tarafsız bakabilmek için sigara kullanan biriyle görüşür, konuşurdum. çünkü siz olayı narsisizm boyutuna almışsınız.

eğer gerçekten bırakmasını istiyorsanız benden size tavsiye, önce evdeki gergin ortama bir son verin. bilindiği üzre sigara en çok gerginken tüketilir.

Benim anlamadığım bu adamları sigara içerken sevip sonra bıraksın diye söz vermeye kadar uzanan bir dayatmaya götürüyorsunuz yani marifet mi bu?
Siz nefret ediyor olabilirsiniz sizin her nefret ettiğinizden uzak mı duracak eşiniz?
Yani çocuk mu eşiniz siz söz verdirerek bağırarak bıraktırmaya çalışıyorsunuz?
Bence tavrınız söz verdirmeniz falan çok saçma. Adama beddua bile etmişsiniz.
Ne kadar saçma ve ayıp. bunların sebebi ne sizin nefret etmeniz hay Allahım ya

Konu sahibi arkadaşım sigara madde bağımlılığına giriyor biraz farkındalık lütfen o yüzden bulunduğunuz yerdeki sigara bırakma merkezine yada varsa şayet üniversite hastanelerinin madde bağımlılığı merkezine bir telefon açarak eşiniz adına randevu alabalirsiniz( bunun daha mantıklı olduğunu düşünüyorum tedaviden sonuç alanlar var çünkü).Bu işler ben dedim de bana söz verdi de yok sigara zehir de gibi sözlerle çözülmez çözülmemeli de..Neden ama derseniz bir kez daha belirteyim SİGARA MADDE BAĞIMLILIĞIDIR.

Bazı arkadaşlar utanmasa sigaraya methiye düzcek . Erkek arkadaşım da iciyo ve içtikten sonra beni opunce tiksiniyorum ya :63:
Sigara kullanmayan biri küllükle beraber olmak istemez:KK11:

Bazı arkadaşlar utanmasa sigaraya methiye düzcek . Erkek arkadaşım da iciyo ve içtikten sonra beni opunce tiksiniyorum ya :63:
Sigara kullanmayan biri küllükle beraber olmak istemez:KK11:
evet biz sigara içenler olarak konu sahibinin nerede hata yaptığını anlatmaya çalışıyoruz. siz kullanmayan biri olarak erkek arkadaşınızın da içinde bulunduğu insanlara ''küllük'' yakıştırmasını yapabiliyorsunuz? yüzüne söyleyin belki de o da şuursuzca hakaret etmekten çekinmeyen biriyle beraber olmak istemez.

Sigara icmeyen insanlar sigara icmeyen insanlarla beraber olsalar keske.
Ya da ciftlerin birbirine birak baskisi olmasa.

Bayiliyorsunuz hayat zorlastirmaya.

Niye sigara içilmeaine abartı tepki verilmeyecekmiş pardon? Sanki hobisi bu. Kendine zararı geçtim çevreye zarar. Komuşunun içtiği sigara dumanı bize kadar geliyor ne kadar delik varsa kapattık hala alıyoruz leş gibi. İçenler keşke ganusa girip sadece kendilerini zehirlese...

Back
X