• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara bıraktırmak konusunda çok mu baskı yapıyorum?

Yorumlariniz için çok çok çok teşekkürler.. Abartılı tepkilerimin sebebi birazda esimden kaynaklı aslında.. Benim ondan hic bi zaman fazla bi beklentim olmadı ki biz evlnmeden ben onun için tüm hayatımı degistirdim giyimimden arkadaş cevreme davranislarima kadar herseyimi kurcuklamisti benimse ondan sadece bir tek isteğim oldu oda buydu.. Benim onun için hayatımda yaptigim güzel değişiklikleri oda benim için yapsın istiyorum cokmu. Biraz kısasa kısasçı gibi görünebilir bu durum ki oyleyimde hep bi taraf biseylerden feragat etmeyecek ben huzurum kaçmasın diye vazgeçtiğim şeyleri saysam roman olur sayfalara sığmaz oda bu tek istegimi yerine getirmeli diye düşünüyorum... Sonuçta benimki sağlıkla ilgili.. He sakın o bana karisiyor diye bnde bahane ariyomusum gibi bi izlenim yaratmiyim sizde çünkü daha ilk tanıştığımız gün söyledim bn sigara içen benim ve evlatlarının rızkını o zehire veren biriyle evlenmem diye.. Bastan kabullenmicekti o zaman... Ve büyük yeminler ettim o sigara benim evime giremez diye.. He sinir krizlerimin sebebi yalan ve sözünden donmesi sigara değil hassasim bu konuda verilen söz tutulmalı tutulamiyorsa dürüst olunmali...

Bu konudaki talebiniz doğru ama davranışınız yanlış..Daha farklı tepkiler verilmeli.İnatlaşmayla çözmeniz zor bu konuyu.Yavaş yavaş sabırla ve sen diyerek.Ben diyerek çözemezsiniz benden söylemesi.İnşallah bırakır eşiniz.

Soz verilipte yapilacak bisey degil sigarayi birakma..sirf sorumsuzca evlenmek icin yalan soylemis o gunde sana...beyninde bitirecek ilk..sende asla ustune gitme cunku ne yaoarsan yap kendi istemesikce birakmayacak..sadece yaptigin iice onu yalana itmek..hem bu kdr karismayin sigarasina karisacak kdr da degil...ya bastan kabul edip evlenmeyecekstnz evlendiniz madem bu kdr buyutmeyin bu konuyu..hem kendinize hem esinize sadece mutsuzluk getirir bu yaptiginiz

Yorumlariniz için çok çok çok teşekkürler.. Abartılı tepkilerimin sebebi birazda esimden kaynaklı aslında.. Benim ondan hic bi zaman fazla bi beklentim olmadı ki biz evlnmeden ben onun için tüm hayatımı degistirdim giyimimden arkadaş cevreme davranislarima kadar herseyimi kurcuklamisti benimse ondan sadece bir tek isteğim oldu oda buydu.. Benim onun için hayatımda yaptigim güzel değişiklikleri oda benim için yapsın istiyorum cokmu. Biraz kısasa kısasçı gibi görünebilir bu durum ki oyleyimde hep bi taraf biseylerden feragat etmeyecek ben huzurum kaçmasın diye vazgeçtiğim şeyleri saysam roman olur sayfalara sığmaz oda bu tek istegimi yerine getirmeli diye düşünüyorum... Sonuçta benimki sağlıkla ilgili.. He sakın o bana karisiyor diye bnde bahane ariyomusum gibi bi izlenim yaratmiyim sizde çünkü daha ilk tanıştığımız gün söyledim bn sigara içen benim ve evlatlarının rızkını o zehire veren biriyle evlenmem diye.. Bastan kabullenmicekti o zaman... Ve büyük yeminler ettim o sigara benim evime giremez diye.. He sinir krizlerimin sebebi yalan ve sözünden donmesi sigara değil hassasim bu konuda verilen söz tutulmalı tutulamiyorsa dürüst olunmali...
Senin de onun icin kendini degistirmen bana gore cok yanlis..kiyafetten tutta arkadaslara kadar..neden bu kadar hayatinizda soz hakki yapiyotsunuz bu erkekleri anlamiyorum..hersey kararinda olmali.madem seni boyle gorup begendi degistrmk icin cabalamamali.ayni sey senin icinde gecerli...saygi duyulml bence

şahsen baskı yapıldıkça bir sigara daha yakıyorum. yapmayın, hatta bir süre hiç lafını etmeyin.

eşim de bana bazen içmesen diyor, bırak artık diyor, tamam diyorum zamanı gelince bırakacağım. Bırakın o istesin bırakmayı, siz dedikçe yalana sarılır ama bırakmaz.

Sigara aileye bagli kullanilan bisey degil. Benim ailemde kimse icmemesine ragmen kullaniyorum. Bagimlilik nasil bisey kullanmadiginiz icin anlayamiyor olabilirsiniz. Insan acliga dayanabiliyor ama nikotinsiz kalamiyor.

açıkçası kimsenin kendi hayatından fedakarlık etmesi gerektiğini düşünmüyorum. Siz hata etmişsiniz feragat ederek, sizi olduğu gibi kabullenseydi keşke.

Ha giyim, ha sigara bir gram taviz vermem kimse için. Sizin kendi karakteriniz var bunu unutmayın.

Nasıl başlasam bilemiyorum ama en basit anlatımla şöyle diyim; eşim evlenmeden önce nikahı bastığı gün birakacağına söz vermesine rağmen sigarayı bir türlü bırakamadı.. bir yıl geçti aramızdaki tek problem bu sürekli tartışıyoruz bu yüzden. Aslında sorun sigarayı birakamamasindan çok bana bıraktım diyerek yalan söylemesi.. Ben nefret ediyorum hayatimda hic kullanmadim hep gereksiz buldum kullanan nasıl hisseder bilemiyorum onu anlayamam bu yuzden ama sanırım fazla baskı yapıyorum ve onu yalana itiyorum. Önceleri her yakalanışında çıngar çıkartıyodum sonunda yalan söylemesin saklamasın diye biraz gevsettim ama cılkını çıkarttı oda önce dışarı çıktığımızda yanımda içmeye bu aralarda balkonda içmeye basladı.. (Atıvercem sonunda adamı aşağı o olucak çok sinirleniyorum..) Nasıl bırakmaya ikna edebilirim var mi bi tavsiyesi olan.. Çıngar çıkarttım olmadı güzellikle söyledim olmadı.. İçmesine katlanamiyorum inanin kokusunu falan dert etmiyorum tek isteğim sağlıklı bi yasamı olması ve sağlıklı çocuklarımızın olmasi...

ben 10 sene mücadele ettim bıraksın diye
cham.... diye bi ilaç var eşim ondan kullanıyor 20 gün önce bıraktı :) darısı başınıza

Demezmiyim neler saydim ama ne fayda ne acitasyonlar ne duygu somurmeleri yaptım faydasız.. Çocuğum olmucak senin yüzünden dedim hatta doğmamış çocuklarımın rızkını harciyosun o zikkima haram zıkkım olsun bile dedim..

Ha az içmiş ha çok ben hic içmesin istiyorum.. O yüzden bari gozume soka soka içmesin.. Söz verdi hem vermeseydi o zaman.. :KK51:
Biraz ağır olacak ama cinsel hayatınıza etkilerini anlatın. Sperm sayın düşecek, azcık yaşlansan performansın sıfıra düşecek falan. Erkeklere cinsellik diyince akan sular duruyor malum :D

bence içmeyen biri olarak sız esınıze bu sekılde baskı kuramazsınız hakkınız yok
oda sıze cıkolata yemeyı yasaklasın ya da kebab fılan onun gıbı bısey bu

Niye sigara içilmeaine abartı tepki verilmeyecekmiş pardon? Sanki hobisi bu. Kendine zararı geçtim çevreye zarar. Komuşunun içtiği sigara dumanı bize kadar geliyor ne kadar delik varsa kapattık hala alıyoruz leş gibi. İçenler keşke ganusa girip sadece kendilerini zehirlese...

evet laf söyleyince biz suçlu oluyoruz bi de
benim laf söylemeye hakkım var çünkü o pis dumanı yanımda içmese bile ona sarılırken öpüşürken ben de soluyorum!

valla adamın beynini yedim ben yıllarca
her elinde gördüğümde küstüm hır çıkardım
biraz uzun sürdü ama kendi de bırakmaya niyetlendi sonunda sürekli benle zıtlaşacağına bırakayım dedi
ağır bağımlı olduğu için de ilaç desteği aldı

şimdilik bırakma süreci iyi devam ediyor. bakalım inşallah 3 ay sonunda ilacı bıraktığında kurtulmuş olur bu illetten.
çünkü daha da içersen "o senin salaklığın" olur artık dedim.
bu zamana kadar eşime ettiğim en büyük hakaret bu :D heralde içmez artık.

o zaman sen de ıcmeyen bırıyle evlenseydın bana da esım bıraktırmak ıcın cok asırı baskı yaptı bıraktım dedım arada ıctım ama yıne de madem nefret edıyosun ıcmeyen bırını bul guzel arkadasım ne dıye zorla bıraktırmayı dusunuyosunuz zorla bıraktırmak nedır yaaa sınır oluyorum boyle ınsanlara sadece hamıle kalınca kendı ıstegımle bıraktım kımseye kocan da olsa zorla bısey yaptıramazsın

Sen icmiyosun diye bırakmak zorunda değil sonuçta bağımlısı olmuş kolay mı. Bende sigara icmiyorum eşim içiyor isterse bırakır isterse içer çocuk değil ki birakcaksin diye çingenelik yapıyım sonuçta kendi sağlığı kendi karar verir.

kaç yıllık içici ve günde ne kadar içtiği de önemli

ayrıca nasıl bir içici; keyifli mi yoksa sinirli mi

bazı insanlar keyfi yerinde olunca abanır sigaraya bazısı sinirli olunca

eşimle 15 yıldır birlikteyim en uzun bırakması 1,5 yıl sürdü

stresli işi olduğunu bahane ediyor ki benim işim de aynı

çocuğumuz olmuyordu; doktor bırak dedi o zaman da bırakmadı; daha stres olurum diye

geçen sene bir dönem bırakmıştı; sonra yine başladı; kendisince teori kuruyor bırakabiliyorum zaten sonra bırakırım gibi gibi

çocuğun yanında hiiiiiiiç içmiyor; benim yanımda açık havada içmiyor ama az öteye git de içeyim vs diyor

iş yerinde ben varsam içemiyor; yoksam arada yakıyor; balkonda içmiyor; kavga ettik bir kere; gece arabadan bir şey almaya gidip içip geliyor

eşiniz sigara içme sebebini bulsun; kendi karar verip bıraksın; öyle nikahta bırakırım vs ile olmuyor işte

Bende çok rahatsiz oluyorum esim iciyor biz gorucu usulu evlendik sordugumda biraktim demisti
Hala içmiyorum biraktim birakacam boyleee geciyor günler her yemini etmisligide var
tartismalarimizin sonunda bana "sigara birakilmaz ara verilir" diyor ama bende savasacagim birakmasini çok istiyorum
İçmeyen ve benim gibi nefret edenler icin cok zor.Seni anliyorum

Boyle seyler bana cok tuhaf geliyor.
Kac yasinda adam cocuk gibi size yalan soyleyip gizlice sigara iciyor.Herkesin kendi ozgur iradesi var rica edersin birakirsa birakir ama bu kadari cok yanlis bana kalirsa
Kimse hoslanmaz boyle bir tutumdan. Icen zararini bilmiyor mu? Bence yapmayin birakirsa birakir bu sekilde biraksa dahi baslar tekrar.

Bir bağımlı olarak söylüyorum yaptıklarınız bırakmaya teşfik edici değil cıngar çıkarmak ne demek?
Adam bağımlı yani adı üstünde.
Su içmek yemek yemek gibi birşey artık onun için.
Bence önce bunu anlamanız lazım..
Öyle bıraktım denip bırakılcak birşey olsa içen kalmazdı zaten.

Back
X