- 6 Şubat 2013
- 18.040
- 40.747
- 798
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
Ki ll2 kişilik mantı için 1 yumurta,1 çaybardağı su,tuz ve aldığı kadar un koyuyorum 2 kase kadar
hiç yok dememHalvet yapak mi senle
Yufkayı ne için kullanacaksınız börek mi,ekmek mi
Onun için sadece tuz,su,un kullanıyoruzBorek icin
Ama hic yapmadim
Yasadigim yerde yufka yok
Ben ogrenip acmak istiyorum o yuzden
evetSen yeni mi öğrendin
hönkarlar yemek yapmazAc seni ac tolintotonu kaldirsi yapiver
TamamOnun için sadece tuz,su,un kullanıyoruz
Unu ve tuzu karıştırıp ne çok sert nede çok yumuşak normal bi hamur yoğuruyoruz. Hamuru küçük bezeler haline getiriyoruz.Bezeleri ince yufka şeklinde açıyoruz. Yufkaları açma işlemi bittikten sonra yufkanın bi tanesini saca seriyoruz piştikten sonra diğer yufkayı da üzerine serip çeviriyoruz. Çevirdiğimiz yufkanın üzerine bir yufka daha seriyoruz aynı işlemi açtığımız yufkalar bitene kadar yapıyoruz. Pişirme işlemi bittikten sonra yufkaları birbirinden ayırıyoruz. Yufkaları ayırdıktan sonra teker teker sulayıp 5 dk bekletip katlıyoruz. Artık böreklik yufkalarımız hazır.
Yufkaları sacda pişireceksinizYufkalarınızı sac büyüklüğünde açmanız gerekiyor...
İnşaallah istediğiniz gibi olurTamam
Supersiniz ya
Cok tesekkur ederim
Bir sac bulmam lazim o zaman
Bu hafta deniyorum olur insallah :)
Denemekte fayda var .
Un su tuzla yogur . Biraz beklet 10 dk a kadar sonra olabildigince ince ac . Ama biz genede daha tecrübeli birine soralim
Nevreste
evet
hönkarlar yemek yapmaz
pişşttt bana bak yeşil surat tez kelleni furdururum haAman he he sensin :))
Biz zaten gelin görümceydik bilmiyor muydunsiz ne ara görümce oldunuz ohhh ıkı gun boş bıraktık hemen kankitoş görümcoş olmuşsunuz valla cok ayıp tirrrrrrrrrrrrrrrrbiyisizlirrr
pişşttt bana bak yeşil surat tez kelleni furdururum ha
süper olmuş börek cimcimem ellerine sağlık başarılar dilerim yarışmada olsada yesek
Eline koluna sağlık cimcimem gerçekten çok güzel olmuş :*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?