Bebek göbek kordonu yoluyla anneden oksijen alıyor hepinizin bildigi gibi. Kendi kendine nefes alamıyor icerde.
Ve anne içine nikotin, karbondioksit gibi zehir çekti mi ne oluyor?
Otomatik olarak bebek de istese de istemese de bunları soluyor minicik bedenine.
Bence düsük kilolu doğumdan daha beter bir sey bu düsününce.
Yani resmen eli kolu bağlı, konuşamayan,.o ortamdan o zehirden kaçamayan bir canlıya bir nevi işkence gibi bir şey.
Kusura bakmayın sözlerim ağır gelmesin. İncelik gösterip anlayışla hareket edilecek bir durum değil bu çünkü.
İradenizin kuvveti beyninizdedir.
Aklına koyan o bir dal sigarayı bile yakmaz.
Ben de içiciydim. Kızıma hamile olduğumu daha testte görmeden kendiliğimden iğrenip bırakmıştım.
Şimdi ikinci kez gebeyim. Yine içiyordum o mereti. Fakat bu sefer testte pozitif sonuç görür görmez bıçak gibi kestim attım hayatımdan sigarayı.
Ve bir daha da asla başlamicam.
Hatta eşim bile inanamadı sen gerçekten güçlü bir insansın dedi ve 10 senelik içici olmasına rağmen, hamile olmamasına(!) rağmen eşim de bıraktı sigarayı!
Yani ne demekmiş, insan isterse vazgeçebiliyormuş.
Kimse içmesin arkadaşlar
böyle sorular da sorulmasın.
İyi birşey değil. Okurken tüylerim ürperdi. İki hamileliğinde bile çatır çatır içenler varmış.
Nasıl birşeydir bu?
ne güzel özetlemişsiniz, tebrik ederim.
sana muhtaç bi bebeğe bu eziyeti çektirmek annelik duygusunda nasıl yer alabiliyo hayret ettim. keşke içilmese gereken ne varsa yapılsa, uzman desteği alınsa da içilmese