Sigara içen anneler,bebekleriniz kaç kg doğdu?

Bebek göbek kordonu yoluyla anneden oksijen alıyor hepinizin bildigi gibi. Kendi kendine nefes alamıyor icerde.
Ve anne içine nikotin, karbondioksit gibi zehir çekti mi ne oluyor?
Otomatik olarak bebek de istese de istemese de bunları soluyor minicik bedenine.
Bence düsük kilolu doğumdan daha beter bir sey bu düsününce.
Yani resmen eli kolu bağlı, konuşamayan,.o ortamdan o zehirden kaçamayan bir canlıya bir nevi işkence gibi bir şey.
Kusura bakmayın sözlerim ağır gelmesin. İncelik gösterip anlayışla hareket edilecek bir durum değil bu çünkü.
İradenizin kuvveti beyninizdedir.
Aklına koyan o bir dal sigarayı bile yakmaz.
Ben de içiciydim. Kızıma hamile olduğumu daha testte görmeden kendiliğimden iğrenip bırakmıştım.
Şimdi ikinci kez gebeyim. Yine içiyordum o mereti. Fakat bu sefer testte pozitif sonuç görür görmez bıçak gibi kestim attım hayatımdan sigarayı.
Ve bir daha da asla başlamicam.
Hatta eşim bile inanamadı sen gerçekten güçlü bir insansın dedi ve 10 senelik içici olmasına rağmen, hamile olmamasına(!) rağmen eşim de bıraktı sigarayı!
Yani ne demekmiş, insan isterse vazgeçebiliyormuş.
Kimse içmesin arkadaşlar
böyle sorular da sorulmasın.
İyi birşey değil. Okurken tüylerim ürperdi. İki hamileliğinde bile çatır çatır içenler varmış.
Nasıl birşeydir bu?

ne güzel özetlemişsiniz, tebrik ederim.
sana muhtaç bi bebeğe bu eziyeti çektirmek annelik duygusunda nasıl yer alabiliyo hayret ettim. keşke içilmese gereken ne varsa yapılsa, uzman desteği alınsa da içilmese:31:

Merhabalar. Ben de yeni hamileyim. 10 haftalığım. Ama bi paket sigara kullanıyorum. Bırakamıyorum malesef. Almanyadaki bayanlar hamilelikte rahat davranıyo. Bebekleri de sağlıklı doğuyo. Doktorum da 5 taneye kadar içebilirsin dedi. Umarım azaltabilirim.

İçme canım bende içiyordum ki hemde büyük zevkle. Doktora gittm ki planli degldi yoksa güya bırakıp öyle hamile kalacaktim ölme esegim ölme herneyse hamileydim. Günde 2 tane içerim dedim cok zordu ama sonra yani doktordan iki gün sonra kiyamadim kuzuma herşeyden habersiz içim el vermedi. . Arada canım istiyor ama içemem kuzum tekme atıyor yazık. .canim bir paket diyorsun yazık günah kendime şaşırdım ama başardım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

o bebeklerin minicik canına yazık:(
onlar oksijenini bizden alıyor.
ben hamile kalmadan yaklaşık 1buçuk 2 ay önce bıraktım sigarayı.
hala vücudumdan tamamen silinmediğini biliyorum ve bu şekilde bile bebeğime zarar verıyorsam diye üzülüyorum keşke hiç içmeseydım o mereti.
hamıleyken sigara içen anneler bebeğiniz doğduktan sonra muhtemelen sigara dumanında kalmasın diye uğraşacaksınız evınızde hiçbir yerde sigara içirmeyeceksiniz kesin. ama en büyük zararı siz verdiniz hemde bilerek!

ne güzel özetlemişsiniz, tebrik ederim.
sana muhtaç bi bebeğe bu eziyeti çektirmek annelik duygusunda nasıl yer alabiliyo hayret ettim. keşke içilmese gereken ne varsa yapılsa, uzman desteği alınsa da içilmese:31:

Teşekkür ederim..
Keşke.. Keşke herkes sorumluluklarını bağımlılıklarından üstün tutabilse.
Bırakmak beyinde biten birşey.
Allah gereken irade ve iyiyi kötüden ayırt edebilme yetisini hepimize bahşetmiş.
Bence daha güçlü olunmalı..
Hele ki annelerin.. Çok güçlü olmaları gerek.

aslında abartmanın ve insanları korkutmanın bir manası yok diye düşünüyorum. ınsan ne ekerse onu biçer... ıstediğiniz yerde okuyabilirsiniz: Sigaranın anne karnındaki bebeğe verilen zararların istatistiği günlük 20 sigara üzerinden hesaplanmıştır. Doktorların da bağıra bağıra söylediği şey belli: Sigarayı bırak, bırakamıyorsan en azından günde 5 e düşür.
Benim ilk doğumum erken olduğu için oğlum 2.750 doğdu, günde en fazla 5 sigara içtim, fazlasıyla beslenmeme dikkat ettim, nerdeyse günde 1 damacana su bitiridim o zaman:)
Şimdi 2. oğluma hamileyim, sadece 1.5 ayım kaldı doğuma, ilk 5 ay ağzıma bile almadım tiksindiğim için, şimdi de günde en fazla 5 içiyorum yine. Korkmuyorum birşey olacak diye, Allah bana kısmetse yine sağlıklı bir evlat verecek...

Evet yaaa, Nerdemire katiliom. Ben de Almanyada yasiom, yeni hamileyim. Doktorum dedi ki bırak, bırakamiyosan da en fazla 5 tane içebilirsin. Ama malesef ben henüz azaltmayı başaramadım. Çevremde 4 tane bayan biliyorum, tüm hamilelikleri boyunca kullandılar. bi tanesi hiç azaltmadan bi paket içti, ama bebekleri şu an gayet sağlıklı. Bence de abartmamak ve beslenmeye dikkat etmek şartıyla 4-5 sigaranın bebeğe pek bi zararı olmaz.

bende ikinci bebeğime hamileyim ilk hamileliğimde çok tiryaki değildim ama şimdi kendime engel olamıyorum.Siz günde kaç tane içiyordunuz ben 3ü geçmemek için çaba sarfediyorum ya çok zor.

Ben de yeni hamileyim ve malesef bırakamıyorum. Azaltamadım da. Keşke ben de 3'e düşebilsem. İlk bebeğin nasıl? sağlıklımı? Bi de şu an kaç aylık hamilesin?

Kızlar içmeyin ya bebek o an sağlıklı doğar ilerki zamanlar için tehlikeli. .kordondan oksijen alıyor ona hep duman gidiyor yazik günah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Şuanda 14 haftalık hamileyim. İlk çocuğumda öğrenir öğrenmez bıraktım içemedim zaten tiksinmiştimde. Bu gebeliğimde ise 5. haftada öğrendim ve yaklaşık 2 hafta günde 3-4 tane içtim. Şimdi canım istiyor içmek ama kokusu rahatsız ediyor, bazende yakıyorum bi tane elimde tutup söndürüyorum içemiyorum. Eğer çok içmek istiyorsanız sigarayı yakın ama içinize çekmeyin en azından daha az etkilemiş olursunuz. Allah birakmak isteyip bırakamayan herkesin yardımcısı olsun.

bilgilendiren arkadaslara cok teşekkür ederım konuyu acan arkadasımada cocuğun kıloyla bır problemı olmuyo evet ama ben suan 4 haftalık hamıleyım oğrendığım gun hastanede yanlızdım bırtane yaktım elveda dedım bıraktım nedenıını söylım acık acık utanarak hatta kızım 3 bucuk yasında ve göğüs hastalıklarına gırıyo alerjısı var kı ıcenlerın cocukları ılk gecırıceklerı hastalık göğüs hastalıkları lütfen dıkkat

Back
X