Sigara içen müdür :(

axi___

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
400
33
118
A.B.D.
Sabah sabah bu ara en çok canımı sıkan konuyla karşınızdayım :) Bu da dert mi demeyin gerçekten sinir bozucu.. Bir ara işe gireceğimden bahsetmiştim ama onda hastane olacaktı fakat kurumsal bir şirkette işe başladım.Şirkette müdür konumunda olan kişiyle birlikte 5 kişi yanyana çalışıyoruz 2 farklı oda ama odalarımız yanyana ve sürekli gir çık yapılıyor siz bir odadayız gibi düşünün. Müdür olan kişi sürekli sigara içiyor artık dayanamiyorum hergün zaten duş alıyorum ama benim sigaraya bi antipatim var sanki leş gibi kokuyorum saçlarımdan iç çamaşırlarıma kadar. Hergün sabahın köründe aldığım duş boşa gidiyor artı sigara kokusundan başım felaket ağrıyor. Siz bu kokuyla nasıl başa çıkıyorsunuz ? sürekli odaları havalandırmaya çalışıyorum ama okadar fazla içiyor ki başa çıkamıyorum. Daha 1 aylık ve yeni mezun olduğum düşünülürse sigara içmeyin deme lüksüm yok zaten diğer çalışanlar 8 senelik filan onlarda bişey diyemiyor..

Konuşmayı deneyin
Rahatsız olduğunuzu dile getirin
Netice ortak kullanım alanınız özel odası değil !!buda ortama saygılı olmasını gerektirecek bir durum.
Müdür olması hiçbirşeyi değiştirmiyor aksine çeki düzen vermesini gerektirir Örnek bir insan olması lazım diğerlerine

Yapıcak hiiç birşeyın yok.
Oda kokusu al ..
Durmadan sık belkı rahatsız olduğunu anlar ve kapalı alanda içmez..

Ya da mudurum astım hastasiyim benim odami sigara içmeyen arkadaslarimla degistirme olanağı var mı diye sorsan...

Astım hastası olduğunu söyleyerek müdüre uzak bir oda talep et. Olmazsa, başka iş bak. Ayrıca kurumsal demişsin ama kurumsal bir şirkette sigara içilmesine izin verilmez.

Ben zaten ilk geldiğimde çok şaşırdım ama sadece bu müdürle başka üst düzey yönetici şirket içinde gayet ellerinde sigara dolaşıyorlar . Kimsede yasak diyemiyor. Geldiğimden beri 3 tane oda spreyi bitirdim ve anlasın diye her sigara içmesinde kültablasını boşaltıyorum bu şekilde kokuyor diye ama elinde her dk emzik gibi yemin ederim bıktım usandım. Hiç saygı denen bir şey yok sadece kendi keyfi için hepimiz boğuluyoruz.. Hayır bide o dumana oda spreyi de kötü bi koku oluşturuyor ofis ortamı ne kötüymüş.. 1 ay oldu astım demedim şimdi anlışılır yalan söylediğim . Şirkete girerken sağlık taraması yapılıyor zaten öyle bir şey de diyemem :)

Çevreye ve etrafındaki insanlara karşı duyarsız bir insanla daha karşı karşıyayız.
Şaşırdık mı? Hayır! Bende migren var, lise yıllarından beri, herkesin bayıldığı bazı kokular -vanilya en büyük örneği - beni iki dakikada baş ağrısına mahkum eder.

Ki sigara dumanında bayılırım sanırdım. O beyefendi ki müdür olacak bir pozisyona erişmiş, bunu hiç mi düşünmez? İçen var, içmeyen var, rahatsız olan var, olmayan var, astım hastası olabilir keza. Yapılacak bir şey yok malesef. İnsanlarda saygı olmayınca elimiz kolumuz bağlanıyor.

Astım hastası olduğunu söyleyerek müdüre uzak bir oda talep et. Olmazsa, başka iş bak. Ayrıca kurumsal demişsin ama kurumsal bir şirkette sigara içilmesine izin verilmez.

Evet duyunca şaşılacak bir şey ama öyle. Ve Türkiyede ilk 200 firma içinde olan bir şirket :) İşim ve maaşım çok iyi çok rahat bunun için iş değiştiremem daha 1 ay oldu

Sigara kokusunu alacak bir şeyler olmaz mı odaya koysam.. Kokulu mum düşündüm ama ona izin vermez sürekli mum yanacak odada

bence açık açık konuşmalısın kendisinle kapalı alanda sigara içmek yasak rahatsız oluyorum alerjim var tıkanıyorum de.. zaten yasak yani ne münasebet çıksın dışarda içsin... müdür olması ona bu yasağı yerine getirebileceği anlamına gelmiyor...

aynı dertten muzdaribim. üstelik ben kamuda çalışıyorum. benim bulunduğum odanın içinde müdüre oda yapmışlar. o sigara kokusu beni benden alıyor.. hiçbir şey de söyleyemiyorum. tek ümidim benim birim değiştirmem ya da müdürün başka bir odaya geçmesi..

aynı dert bizde de var. patronundan personeline herkes içiyor. söylüyoruz ama dinleyen de yok. sigara dumanını çeken aparatlar var sanırım, onlardan alınabilir. kokunun da bi çaresi yok, hiç bişey bastırmıyor.

kapalı ortamda içmenin cezası var diye biliyorum şirketinde bunu uygulaması lazım şikayet mi etseniz acaba

O aparat nasıl bişey ki adı filan var mı hemen araştıracağım :)

kapalı ortamda içmenin cezası var diye biliyorum şirketinde bunu uygulaması lazım şikayet mi etseniz acaba
Herkes işine gelen cezayı uyguluyor malesef. Aynısını personel yapsa anında uyarı gelir devamında işten çıkarılır ama şimdi biz şikayetimizi bile söyleyemiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…