Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Kızlar selam.

Aralık ayında bebek düşünmeye başladığımızda sigarayı şak diye bıraktım. Bayağı kolay bıraktım hem de. Kendimden beklemeyeceğim kadar kolay. 2 3 ay hiç içmedim.

Şubatta kimyasal gebelik sonrası akşamları tek ile başladım, zamanla normal düzene döndüm. Fosur fosur içiyordum.

Geçen ki konumu bilenleriniz vardır. Bir çok şeyi "zaten bizim bebemiz olmaz yeaa" diyerek enfes şekilde salladım. Sigara bunlardan biri. Sonracığıma takvimde göreceğiniz üzere, aha hamileyim.

Yalnız bu sefer sigarayı bırakamıyorum. Günde 7 8 taneye düşürebiliyorum sadece. Onda da evde kavga gürültü gırla, eşimin ağzında "ben sana başlama dedim"ler falan. ki o 7 8 taneyi de gizli içiyorum, o 1 tane içtiğim için bu hale geldim sanıyor.

Bu sefer içimde zerre bırakabilecek güç yok. Pişman oluyorum ama o sigaranın süngerini emesim geliyor adeta.
İkinciye bırakmaya çalışmakla alakası var mı bunun? Nasıl bırakacağım?

Birinciyi bırakan ikinciyi daha kolay bırakır.
Sigara bırakanların çoğu ilk denemede bırakıp sonra hayat boyu hiç içmeden durmuyorlar zaten. Ama ilkinde 3 ay içmediyse ikincide 5 ay içmiyor. sonra 1 sene içmiyor, sonra bir bakmışsın bırakmış.

Çünkü sigara bir bağımlılık.

Beyindeki nikotin reseptörlerine bağlanıyor ve ve bize haz hormonu olan dopamini salgılatıyor. Vücutta dopamin seviyesi düşünce vücut yeniden istiyor. Uyuşturucu bağımlılığı gibi.

Sigara içmek kronik bir bağımlılık.

Beyninizdeki reseptörleri inaktif hale getirmelisiniz.
Alo 171'i arayıp danışmanlık alsanıza. Güzel tavsiyeleri oluyor.

http://alo171.saglik.gov.tr/#
bir de buraya bakabilirsiniz

valla pat diye bırakacaksın canım.

bazı doktorlar günde 5 taneye kadar izin veriyorlarmış diye duydum, eğer anne çok strese giriyorsa, onda bile hangi aydan itibaren bilemem.

ama en azından ilk 3 aylık dönemde sıkılsan da bozulsan da içme, sonra baktın stres devam ediyor o zaman doktoruna danışırsın günde bir kaç tane içebilir miyim gibisinden.
çık gez dolaş sigarayı unutturacak ne varsa yap,
ama bugün bırak...

Lütfen içmeyin.
Benim babam 3 kere bırakıp başlamış bir adam. Son 4 yıldır hiç içmiyor. İçinizde o gücü bulacak bir mucize var. Ona tutunun. Kıymayın.

Bırakırsın canım ne alakası var bende hamıleyken cok kolay bırakıyorum ama normal zamanda cok daha zorlanıyorum
bırakmalısın ayrıca

Ben de bi kere bıraktıysam yine yaparım diyordum. Bu kadar zorlanacağımı düşünmedim hiç.
171i arayayım evet.

Yapmayin lütfen. Size lütfedilmis o masumun sagligindan caliyor olabilirsiniz. Ona bi sey olabilecegini akliniza getirin. Bununla ilgili yazilar okuyun. Videolar izleyin.

Lütfen icmeyin.

O kadar zorlanıyorum ki. Her seferinde pişman da oluyorum. Videolar falan genelde etkilemez beni ama deneyeceğim.

Ben de 2 aylık hamileyken bıraktım. Ama son aylarda artık aşeriyordum sanki. 1 tane içtim ama hergün değil 3 4 günde 1.

Keşke hiç icmesen gerçekten çok zararlı. Emzirme sürecinde hiç icmedim ama sonra başladım. Ikinci olursa kesinlikle baslamicam

Karnında bir can var nasıl bırakamazsın anlayamıyorum? Yani bu kadarını bile yapamamak bencillik değil mi? Kitap oku yat uyu çık gez ama sigara içme ciddi ciddi zehir dolu içi... Mümkünse bebeğin büyüyüp 6-7 yaşına gelene kadar içme.. Kokusu bile zararlı... Bebeğininin astım bronşit gibi hastalıklara yatkın olmasını sağlarsın tabi bu en basiti.

Bende bırakmış ve koskoca bir sene içmemiş ama sonra yeniden başlamış kaz kafalı beyinsizsin biriyim.sigara alışkanlığım konusunda kendimden nefret ediyorum.yeniden bırakmak istiyorum ama cesaretim yok..
Fakat senin cesaretin olmalı tatlım. Minicik bir can var içinde. .
Bak yıllar önce günde bir pakete yakın sigara içen bir hamile kadın tanımıştım. Herkes bırak diyordu ama kadın beceremedi.sonra bebek dünyaya geldi.ben bebeği gördüğümde çok üzüldüm. Minik yavru zor nefes alıyordu. Oksijen alabilmek için çırpınan minicik bir beden düşün ((
Sonra o minicik beden çok dayanamadı ve hayatını kaybetti..
Nikotin bantları dene sakız çiğne yada yardım al.ama ne olursa olsun hamileyken sigara içme. . (

Eskiden sigaranın zararları sadece içen kişiye sanılıyordu
Sonra "pasif etkilenim" diye bir gerçek ortaya çıktı.
Kendisi ağzına sigara koymadığı halde kocası içtiği için akciğer kanseri olan kadınlar.

Şimdi bir de "üçüncü el/third hand smoke" diye bir kavram çıktı.

Diyelim ki bindiğiniz takside o anda hiç sigara içen yok. Ama siz binmeden 1 saat önce sigara içildi ise zararlı partüküller havada kalabiliyor ve sizi etkileyebiliyor.

En tehlikelisi ise okul servisleri. Evet öğrenci varken içilmiyor ama onlar binmeden 2 saat önce bile içilse çocuklara zararı oluyor.

Third hand smoke'taki zarar 3 saat geçerli. Son 3 saat içinde sigara içilmiş ortama girmek herkese zarar veriyor.

Sigara gerçekten çok zararlı.
Zararları gün geçtikçe ortaya çıkıyor.

bu da bence çok vurucu

Beni de en çok "hadi baba sen yaparsın" videosu etkiliyor.
Oturup ağlıyorum,denk gelince o derece...
Sigara bırakmak kolay değil slim.
Ben "ara veriyorum,ileride yine içerim,şimdi değil" diyerek birkaç ay içmemeyi başardım.
Gerçi şimdi yine içiyorum.
Bilmiyorum eski bağımlığın ne durumdaydı ama ben bekarken günde iki paketi rahat içerken şimdi günde 5ten fazla içmiyorum...

171i aradım.
Aşırı motive olmuş durumdayım.
Telefondaki kişinin bilgisi yokmuş doktora sorun dedi.
Karanfil, fesleğen, tarçın çiğnemenin olumSuz bir etkisi var mı gebelik için? Bitki çayı içmeyin dedi de onu ben de bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…