Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

Ben su hayatta en çok anne ve babalarının yanlış tercihlerine maruz kalan bebeklere çocuklara uzuluyorum...
Yanlış anlamayın ama acaba etkiler mi die hamile kaldıktan sonra makyaj yapmayan anne adayları varken lütfen sizde bu kötülüğü evladınıza yapmayın. ..

bir kere bırakmışsınız yine bırakırsınız. bende hamile olduğumu öğrendiğim gibi bıraktım bu zamana kadar da agzıma koymadım..

bebeğiniz için yapabilirsiniz. günde 7-8 çok fazla maalesef.. yani tak diye bırakamıyorsanız bile en azından günde 1-2 tane içmeye çalısın .. içen birinden bir fırt alın ama siz yakmayın mesela sigara.. yada bir sigarayı yakın biraz cekip atın ... yakmadan elinizde tutun tutabildiğiniz kadar falan bir şeyler yapın ama bebeğinize yazık etmeyin içmeyin ...

Malesef bende sigara kullanicisiyim.sigara birakilmiyor sigaraya ara veriliyor.keske bende birakabilsem.
Ablam her iki hamileliginde birakti 9 ay icmedi dogumdan geldigi gun geri basladi
Umarim birakirsin zaten ykinda mide bulantilarin baslar iatesende icemezsin

Bu testleri telefonda yaptılar bana.
Arayacaklarmış 3 hafta motive ve kontrol amaçlı.
Bayağı kayıt falan açıldı.
Sigara isteği geldiğinde de üçğnden birini çiğneyebilirsin dediler.

Ben gün içinde kendimi oyalarsam aramayabiliyorum sigara. Dün sadece yarım içtim 6 saat dışarıdayken, onu da unutup içtim. Eşim araba kullanırken çakmağı takıldı sigarayı yak ver bana dedi, gayriihtiyarı vermeyi unuttum.

Bırakmam lazım ya. Cidden. Sigara diye uyandım ben sabah uykudan...

Eşimle de konuştum, evde balkonda bile içmeyecek akşamları eve gelince küllükleri falan kaldıracak ben görmeyeyim diye.

Yapabilirmişim hissi geldi.

Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım

Bırakmak zorundasın !! Bebekte çok büyük problemler olur Allah korusun..

Valla kendimden örnekle bir gün ceviz yemesem yada işte bebeğe faydalı bişey yemesem kendimi suçlu hissediyorum...

Daha çok başındasın hamileliğin bırakırsın

Birbirinizi motive ederek esinizle birlikte ikiniz de bırakın sigarayı. Çok iyi bir fırsat..

Yapabilirmişim hissi geldi.

Bu kısım en önemli kısım.
Tebrikler
Dilerseniz buraya da yazabilirsiniz çok istek geldiğinde.

Bir kaç yudum su içmek de tavsiye ediliyor. Su içmek de dopamini arttırıyor.
Tarçın çubuğu çiğneyebilirsiniz.
Dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Telefonunuzun duvar kağıdını bebeğinizin ultrason görüntüsü varsa onu yapın, yoksa şu gebelik takviminizin ekran görüntüsünü alıp yapın.

Sigarayı yalniz siz mi içiyorsunuz. Eşinizde kullanıyor mu?
Esiniz de içiyorsa eğer birlikte bırakmazsanız bırakmakta daha çok zorlanabilirsiniz.
Birde sigara içilen ortamlarda durmazsanız canınız daha az isteyebilir.
Ben hamile olduğumu öğrendiğim ilk gun bıraktım. Eşimin içmemesi benim en büyük şansımdı. Şuan 9 yılı geçti. Ağzıma bir fırt dahi sokmadım.
Birde ara vermek olarak düsünmeyin. Tamamen hayatınızdan çıkarıcam diye düşünün.

ben de ciddi bir tirytakiydim.hamile old. öğrendiğim gün bıakrım sigarayı,emzirirken dahi içmedim..motive etmiştim kendimi..ne gün emzirme bitti,ben sanki dün söndürmüşüm sigarayı gibi saldırdım..aptal kafam..sadece bebek için bıraktığımdan,tekrar başlamışım..en güzel slim kendin içn bırak ki sonrdan başlama..
bolca su içtim,bir de hergün düzenli dondurma yedimpsikolojik olarak iyi geldi bana..bira zkilo yaptı ama tenime canlılı geldi...arkadaşlarım hala o zamanki halimin ne kadar güzel olduğunu söylerler..
dışaır çık yürü,bir de hep sigarayla çtiklerimi içtim ben..mesela kahvenin tadı çok güzel geldi..hani etki tepki gibi...
nat geo belgeseli de çok iyi..sigara içen annenin karnındaki bebeğin davranışları var..bebek öksürüyor nefes alamıyor çok fena izlemeni tavsiye ederim.
hayırlı olsun bu arada bebeğin..

Slim, sigara içmeyi cidden seviyorsun sanırım forum içindeki nikine kadar sigarayı kullanmışsın.
Ben de lise sondan beridir içiyordum, üni. zamanı hele nasıl cozutmuştum anlatamam.
Evleneceğim adam kesinlikle sigara içmeli derdim; çünkü tanıyorum kendimi, bırakamazdım, keyif alıyordum acayip.

Şimdi kaç sene içtiğimi söylemeyeyim yaşım çıkar hemen :)
Arada pek çok kez bırakmaya çalıştım, çünkü yüzümün renginin değiştiğini görebiliyordum artık.
Belki tıkanmadan koşabiliyordum hala, ama kahve-sigara derken kendimi eskittiğimi biliyordum, çünkü koşuş sürelerim azalmıştı...

Eşim benden daha dirençli, iradeli olmuştu hep bu konuda "Hadi aynı anda bırakalım" dediğinde 8 gün içmedim ve adamın gırtlağına yapışıyordum, kendisi yaktı verdi sigarayı "Al iç!" diye.
Bekarken de annem ve babam... Kendileri aldılar geldiler paketimi, "Yeter iç, uluma öyle" diye, ağlama nöbeti geliyordu her bırakmaya çalıştığımda.

Slim, 171 i aradım, sağlık ocağına gittim, diğer hastanelere... Hiçbir sigara bıraktırma ilacını kullandıramadılar,
"Sana sakıncalı" dediler, çünkü başka bir durum için başka ilaçlar kullanıyordum.
Psikologa gittim; bana "Sen çemberin içindeki hamstersin, aynı yerde dönüyorsun, aynı yerde hiç ilerlemeden enerjini tüketiyorsun, kafandaki kül tablasına basmadan o sigarayı, çemberin dışına çıkamazsın" dedi.
Allen Carr'ın videolarını izlememi tavsiye etti, kitabı da varmış ama açıp bir kere bile bakmadım. (Okuyanlar faydalı diyorlar dene istersen bi)

Baktım olmuyor, bana ne dedim. Vücudumu güya bebeğe hazırlayacaktım ama yapamıyorum görüyorum...
Doktorlar günlük max 4 dala izin veriyorlar, o kadarını da yapamayacaksam irademe tüküreyim dedim.
Hamile kaldığımı öğrendiğimde, günlük 1 paket içtiğim uzun sigarayı (Nikotin, zifir, karbonmonoksit değerleri en yüksek sigaralardan) günlük 6ya filan düşürdüm. Sonra gittim "One" lardan birini aldım kısa, hani şu 0.1lik değerleri olan, sigaradan bile sayılmayanlar...

Günlük 4e düşürdüm onu da. (Doktorum sigaraya izin veriyordu benim durumum için günlük 4-5 tane)
Çok az bir zaman sonra her sigara yaktığımda, içim kötü olmaya başladı, vicdanen o kadar rahatsız oldum ki Slim.
"Lan karnındaki bebenin anasını seçebilecek hakkı olsaydı, senin gibi bi iradesizi istemezdi be!" dedim oturdum ağladım.
Sonra yarım yarım basmaya başladım tablaya.

Nefesleri saymaya başladım...
günde sadece 6 nefes... 5 nefes...

Ben böyle çırpınırken, bir de densizin biri bir laf söyledi bana.
O kadar koydu ki, zannediyorlarmış ki pöfür pöfür umursamadan içiyorum, ama işte kendin bilirsin ya iç hesaplaşmalarını.
Eşim de içiyor tabi ben hala içiyorum diye.

Belki 2 gün geçmedi Slim, sigarayı yakıp ağzıma götürmemle dünyanın en iğrenç insanı gibi hissetmeye başladım iyice.
Sonra eşime dönüp "Bir daha bu eve o lanet girmeyecek, elinde görmeyeyim!" dedim. "Bıraktın mı" dedi,
"Hayır bırakmadım, uzuuun bir ara verdim, canım isterse içerim!" dedim.

O günden beridir, ağzıma bulaştırmadım Slim, 5 ayı geçiyor, eşim de günde 1 tane içerse içer iş yerinde o kadar.
"Kokusunu almayayım zıkkım ederim" de dedim, geldi mi içtiyse dişin fırçalar hemen.

Ve ben yapabildiysem, şu dünyadaki herkes yapabilir diyorum.

slimcim fesleğenle dene o tiksindiriyor.Sigara içmeden önce fesleğen çiğne birde bitirdikten sonra çiğne bünye artık sigarayı istemiyor çok değil bir haftada bırakırsın nikotin bantlarından da dene

Ya bi kere vah vah tüh tüh bırakmak zorundasın tarzında cümleler kurmayacağım ben. 10 seneye yakın sigara içtim, çocuk düşünmeye başladığım zaman sigarayı bıraktım, 4 ay içinde de hamile kaldım. Ben içme, çocuğuna zarar, sana zarar demek yerine nasıl bıraktığımı anlatacağım, herkes de böyle tecrübelerini paylaşsın bence çünkü diğer söylediğiniz sözler hiç işe yaramıyor. Öncelikle yoğurt. Canınız her sigara istediğinde mutlaka yoğurt yiyin, su için. Sigarayı bırakmayı gerçekten isteyin benim eşim 171 ile bıraktı ama geri başladı çünkü kendini yeterince motive edemedi, kendinizi motive edin, canınız sigara isteyince mutlaka kendinizi kandırın en azından 9 ay sigara içmeden kendinizi kandırabilirsiniz ben yaptıysam herkes yapar, kolay gelsin :)

NOT: Emzirme dönemim biteli çok oluyor, hala sigara içmiyorum.

Slim, çok tebrik ederim. Yapabilirim, dediyseniz iş biter.

Tamam o bebeği siz tasiyorsunuz ama en az sizin kadar babası da sorumlu. Üstüne sinen sigara kokusu bile etkiler bebeğinizi.

Doğumdan sonra, emzirirken v.s dışarıda içip gelse bile hem sizi hem onu etkiler.

Tek başına bu sorumluluğu size yuklememeli. Madem kavga dövüş ediyor sigara için o da kendine çeki düzen vermeli.

Esinden gizli iciyorsun da bebek tam senin icinde; esin görse ne olur ne gormese ne olur.. boyle dusunmeye calis..

iyotsuztuz tamamen beyinde bitiyor bu olay ,gerçekten istersen bırakabilirsin

İcinde bir canli tasıyorsun ve senden bir parca onun sagligini en iyi sen düsünürsün biz ne dersek diyelim icinde birakma istegi yoksa zor

2013 ekimde hamile kaldigimi öğrendim ,o zamana kadarda günde 1.5-2 paket sigara icen bir insandim hatta hamileligimi öğrendigim gün aksama kadar fosur fosur icip aksam test yapma geregi duydum ki o test esnasinda bile elimde sigara vardi dusun o kadar tiryakiydim ama o testte iki cizgiyi gorunce o an sigara benim icin bitti gebelikte hic icmedim,emzirirken hic icmedim ozellikle ilk 1 yil dumanina bile maruz kalmadim oglum 2 yasina girecek sadece arkadaslarla gorusunce ve oglum uzagimdaysa 1 tane iciyorum kahve yaninda baska yok paket tasimiyorum

Demem o ki irade meselesi umarim birakirsin

Sigara bırakmanın en önemli basamağı karar vermektir. Sonrası geliyor.
En kolay yolu ise devamlı ertelemektir. Her akla geldiğinde ; elma, çiğ patlıcan , soğuk su ,maden suyu, tarçınlı yoğurt,fesleğenli yoğurt, maydanoz ( gebeyken olmaz ) , ilik süt çok faydalı oluyor.
Bir de pencereyi açıp , derin derin nefes almak çok önemli bir nokta.

O an çıkıyor aklından. Bir dahaki kriz biraz daha ileriye atılmış oluyor.

Böyle böyle bırakıyor insan.

aha hamile misin süper haber çok sevindim :)
hayatım boyunca sigara içmediğim için bağımlılık derecesini bilemiyorum ama bi şekilde bebeğini düşünmek zorundasın
sigarayı her içtiğinde yaşadığın sıkıntılar, bebek isteğin vs aklına getırmen ve kararlı olman lazım
her şey önce kafada başlar. profesyonel yardım da alabilirsin.

Var mı bilmiyorum ama neden sigara bırakma konusu açmıyorsunuz? Kilo verme gibi birbirinizi motive edip yarış içinde belki daha kolay birakabilirsiniz. Sonuçta içenler zararını elbet biliyor fakat iş bırakmaya gelince olmuyor. Eminim yaparsınız akıllı kadinlarsiniz siz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…