Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

Çok güzel bir örneksin gerçekten.
Tebrik ederim.
Ama mesela benim kafam o su buharı gibi olanlardan mı içsem diye çalışıyor.
Annemle babam ben okula başlayana kadar yanımda içmediler, dikkatlilerdi. Annem 20 haftalıkken fark etmiş hamile olduğunu, o gün bırakmış. Ben çocukluğumda bile krakeri sigara gibi tutar içerdim. Salem sakızlar vardı. Çıldırırdım onlara. Neden böyle oldum bilmiyorum.

Eş konusuna gelince, bırakamaz o. Ama evde ve arabada içmeyecekmiş. Böyle karar vermiş. Herhalde o da bıraksa birbirimizi keseriz.

Birakamam,imkansiz,duramam,sigarasiz yasayamam,basim donuyo,basim agriyo diye diye 50 yil sigara icen bi aile dostumuz kalp rahatsizligi sonrasi ŞAK diye birakti sigarayi,3 sene oldu birakali.

Demem o ki istediginiz an birakirsiniz sigarayi,uyusturucu ya da alkol degil yani yok vucudum istiyo,krize giriyorumlar olsun.(caninizin istemeleri bu kategoriye girmiyodur) Yardim almak isterseniz Sigara biraktirma poliklinikleri var gorusup,destek alabilirsiniz.

İlkini başaran bunu hayda hayda yapar slim. Ki diğerinde sadece bir bebek umuduyla bırakmıştın şimdi içinde ciddi ciddi bir bebek var. Bebeğine odaklan ve bırak. En büyük motivasyonun bu, ne kadar istedin onu bunu unutma bence.
Bence bebek büyüyünce de başlama hatta. Anne babadan görüp özeniyorsun. Çocuğa da bilmeden zararlı alışkanlık empoze edersin.
Benim babam içmez annem içerdi ben nasıl özenirdim o tutuşuna, sürekli elimde kalem falan sigara gibi tutar bacak bacak üstüne atardım. On sene de içtim sonra üniversitede. Birayla yakışır yak bi tane, yemek üstüne yak bi tane, kahveyle yak bi tane.
Sonra halam akciğer kanseri oldu. Yirmi yıl içmiş son beş yıldır içmiyordu ve gencecikti. Kızı hamileydi torun bakacaktı düşün. Altı ayda öldü, sigaradan. Her ay ciğerden su çektiler, makineye bağlandı. Son üç ayında boğazı delindi konuşamadı. O halini görsen, bir nefes oksijen için boğazının delindiğini görsen bırakırdın eminim. Ki halam günde üç beş tane içen biriydi ve bırakmıştı. Ben bunu gördüm ve bıraktım direkt.
Kendine de yapma evladına da yapma.
Direkt bağışıklığı düşük daha kolay hasta olan bir bebek olabilir, içmeye devam ederseniz sizden görüp lisede o da başlayacak.
Çocuğunu uzun yıllar görmek istiyorsan içme. Çocuğun kanser olmasın istiyorsan içme. Kanserin birinci sebebi o.

Şöyle düşün sen Annesin çocuğunun sağlığını bile bile riske atıyorsun yazık değil mi ona temiz bir nefes vermiyorsun ki bak benim çocuğum olmaz demissin ve olmuş mucize ama sen iraden yüzünden ona zarar veriyorsun bence bırakabilirsin iste yeterki

En hafif sigarayı al, günlük 4ü geçirme, çaysız - kahvesiz iç onu da, diğer keyiflerden ayıkla. Yavaş yavaş olur.
Sen her duman çektiğinde, bebişin karnında ne yapıyor, aç bak videolarına Slimcim.
Yaparsınız, bırakıyorum diye düşünme, "Ara veriyorum" de.
İlk bir hafta herhangi bir meyveye - fındık fıstık şeysine dadanabilirsin bulantın olmazsa, takılma.

Hadi hayırlısı olsun.

Slim bak ben 17 senedir sigara iciyorum kendimi bildim bileli yani. Ilk hamileligimde fazla icmedim ama hic birakamadim tek tuk yinede ictim. Sonuc plesenta previa oldum. Ama risksiz dogum yaptim cok sukur. Ne oldugunu sen arastir previanin. Sebebi direk sigara mi bilinmez ama bence o.
Ikinci gebeligimde yine birakamadim tabiki. Bu sefer bi tik daha fazla ictim. Gunun birinde tik diye hic bi sebep yokken suyu bitti bebegin 5 aylik gebeydim. Bu bebek yasamaz dediler bu suyla gitmez bu gebelik. Iste o an bebegimi kaybettigimi anladim. Cok agladim paralandim. Doktoruma bile soylememistim ben sigara ictigimi. genetik testlerine kadar butun tahlillerim yapildi bu su neden bitti diye ve hic bir sonuca ulasilmadi. Nedensiz dediler. Ama ben netten okudukca arastirdikca azda olsa sigara icmenin bebege giden ana damardan temiz kan akisini kestigini ve oksijeni azalttigini ogrendim. Oksijensiz kalan bebekde suyu azaldi. Ve yine sigaradan oldu bence. Korkumdan kimseye soyleyemedim. O kaybetme korkusundan sonra hic icmedim. Binlerce sukurler olsun bebegim cok zorluklarla 7.5 aylik dogdu. Sonrasinda ne zorluklar yasadik sen dusun.
Bugunumuze cok sukur bin sukur.. Icip bisey olmayan da var ama olabilirde. Icinin halinden anca icen anlar anliyorum seni birakmak cok zor.. bu benim kendi hayatimdan bir kesitti sadece...

Kendimde asıl kızdığım şey ne biliyor musunuz?
Şeker düzenim bozuk diye sıfır şeker besleniyorum, tuzu abartmıyorum, kahveyi ağzıma sürmüyorum, çayı sadece açık bir bardak içiyorum o da bazen.
Abur cubur tüketmiyorum. Dondurmayı bile şekersiz diye kendim yapıyorum
Sağlıklı ve yolunda bir gebelik geçirmek için adeta popomdan ter akıtıyorum.
Ama sigara canıma okuyor.
Onu da halletmem lazım.
Bu kadar çabalarken o dev engel bana.

Bebeginin sağlığını dusunuyorsan ilerde ben naptim demek istimiyorsan birakicaksin canım. Bi akrabamiz aynı hep içti. Çocuk şu an 3.5 yaşında ama inan ki buyumuyor. 1 yaşında kiler bile ondan daha büyük. Gelişme geriliginden tut akciğer fonksiyonlarina kadar daha pek çok kötü sebebi var. Bebeğini bu durumlara sokmak ister misin?

Ki hepsinden daha zararlı.
Elbette şeker zararlı ama sigara ondan kat be kat zararlı.
Asıl onu kesmen lazım.
Bugün başka içme.
Şu bırakmak istiyorum filmini izle bi belki işe yarar.
Kafada bitirince zorlanmıyorsun. Ben alkol severim biliyorsun ve en çok da alkolle içmeyi severdim. Şimdi arkadaşlarım yanımda içiyor içmiyorum. Neden? çünkü inandığım bir gerekçem var. Ben acı çekerek ölmek istemiyorum, boğazım delinsin istemiyorum. Akciğer kanserinin asıl sebebi o.
Senin de gerekçen bebeğinin sağlıklı yaşaması. Sağlıklı doğması.
Canın sigara çektiğinde sakız çiğne, naneli şeker ye ne bileyim çikolata ye olmadı badem fındık fıstık ye ama anı geçiştir. Bildiğim kadarıyla canın beş dakika çekiyor o beş dakikayı atlatırsan unutuyorsun. Oyala kandır kendini.
Abur cubur şeker bağımlılığı daha zor onu bırakıyorsan sigarayı bırakırsın hayda hayda..
Ama cidden içme.
Bak halam ne torun görebildi ne küçük çocuğunun mezuniyetini veya evliliğini. Çocuğunun düğününde yanında olmak istiyorsan içme. Erkenden gitmek de dert değil kanser çok acılı öldürüyor. Kanser için bırak

Bence sigara içmeye devam ederseniz Nasıl bir çocuk doğuracağınızı araştırın. Pardon hastalıklı veya engelli çocuk demeliydim. Devamı halinde bu olacaktır!

Offf çok kötü bir şey ama ya. Yazık bebeğine.
Ben her gün bir kupa nescafe içiyorum diye dert ediyordum seninki çok daha beter bir şey. Şu sigara içen annelerin bebekleriyle ilgili olan kötü videoları falan izle belki biraz etkisi olur.
Mide bulantın başlayınca bırakırsın ama bulantılar başlayınca yine içme riskin var. Benim kahvede öyle olmuştu.

Allah bir an önce sigaradan tiksindirsin de içme inşallah.

Benim de öyle oldu ilkinde çok kolay bıraktım üç dört yıl içmedim. Şimdi hamileyim yine arada kaçırıyorum hele paket varsa elimde hiç tutamıyorum kendimi çok kötü hissediyorum kendimi

Canım herkes sigara bırakmak deyince paketi çöpe atmak vs düşünür. Bi doktorun söylediği çok mantıklı geldi bana. Paketi atma. Her zaman durduğu yerde dursun. Yani eğer istersem içebilirim ama içmemeyi tercih ediyorum de kendi kendine. Yasaklar daha cazip geliyor.
Muz yedikten sonra sigara içme isteği azalır. Birde tabi sakız çiğneyip ayrıca elini de meşgul etmen gerekiyor. Sigara sadece o kimyasallara duyulan bağımlılık değildir. El ve dudak tiryakiliği de var..

Bildiğim kadarıyla arkadai hamile değil henüz.
Bence hamile kaldığını öğrenir öğrenmez bırakırsın. Bebek çalışmalarına başladığın anda bırakmanın sebebi de bu, anne olmak istediğin için her şeyden fedakarlık yapabildin. Kimyasal gebelik sonrası stres ve ümit kaybı ile tekrar başlaman ve bırakamaman normal.

Ben de hamile kaldığımı öğrendiğim gibi bıraktım. Şu anda hiçbir ihtiyacım olmuyor aklıma bile gelmiyor çünkü annelik güdüsü ile hareket ediyorum. Emzirmeyi bitirene kadar da asla tekrar başlamam, inşallah da bir ömür boyu böyle gider.

En azından azaltmaya çalışarak kendini hazırla. Mesela sigara içtiğin kafelere gitme, açık alanda fazla oturma. Stresli olduğun zamanlarda zorla kendini bu sefer içmicem diye. Beyninin sigara ile bağdaştırdığı aktiviteleri azaltmaya çalış. Yemek yedikten sonra içme, çok canın isterse birkaç saat sonra iç. En azından bu çekilde hazırlanırsan hamile kaldığında hiç sorun yaşamazsın.

canım eşinde bi alem ha...hem içme diyor sana ,hem de sana sigarayı yak ver diyor bi de yanında içecek... onunda seninde bırakmanız lazım... onun senin yanında içtiği de bebişe zarar... bence direkt paketi parçala at... bi de 21 gün boyunca fesleğen çiğne aç karnına... zaten yutmak mecburiyetinde değilsin...çiğnedikten sonra ağzından at... kararlı olursan bırakırsın emin ol...

Hamile kendisi.

Ayyy. Kaçırmışım...
Tebrik ederek başlayayım öyleyse. :) çok sevindim. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Mucizen istedin ve geldi sana. Lütfen hemen şimdi bırak. Çünkü yapılmayacak bir şey değil, annenin karnından sigara içerek doğmadın, bir zamanlar içmiyordun gene bıraktın . Bebeğinin yaşam alanını kirli hale getirme. Kendin ve onun için sağlıklı bir 9 ay olsun.

O zaman yukarıda yazdıklarımı çok keskin kurallarla yap. Sana sigarayı hatırlatan herkesi ve her şeyi çıkar hayatından. Mesela işyerinde sigara içmeye çıkan arkadaşlarının yanına gitme!

Kolaylıklar diliyorum, inşallah birakirsiniz.
Dogum tarihiniz 8 ocak görünüyor, benim de ayni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…