- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.343
- 148
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Slim, sigara içmeyi cidden seviyorsun sanırım forum içindeki nikine kadar sigarayı kullanmışsın.
Ben de lise sondan beridir içiyordum, üni. zamanı hele nasıl cozutmuştum anlatamam.
Evleneceğim adam kesinlikle sigara içmeli derdim; çünkü tanıyorum kendimi, bırakamazdım, keyif alıyordum acayip.
Şimdi kaç sene içtiğimi söylemeyeyim yaşım çıkar hemen :)
Arada pek çok kez bırakmaya çalıştım, çünkü yüzümün renginin değiştiğini görebiliyordum artık.
Belki tıkanmadan koşabiliyordum hala, ama kahve-sigara derken kendimi eskittiğimi biliyordum, çünkü koşuş sürelerim azalmıştı...
Eşim benden daha dirençli, iradeli olmuştu hep bu konuda "Hadi aynı anda bırakalım" dediğinde 8 gün içmedim ve adamın gırtlağına yapışıyordum, kendisi yaktı verdi sigarayı "Al iç!" diye.
Bekarken de annem ve babam... Kendileri aldılar geldiler paketimi, "Yeter iç, uluma öyle" diye, ağlama nöbeti geliyordu her bırakmaya çalıştığımda.
Slim, 171 i aradım, sağlık ocağına gittim, diğer hastanelere... Hiçbir sigara bıraktırma ilacını kullandıramadılar,
"Sana sakıncalı" dediler, çünkü başka bir durum için başka ilaçlar kullanıyordum.
Psikologa gittim; bana "Sen çemberin içindeki hamstersin, aynı yerde dönüyorsun, aynı yerde hiç ilerlemeden enerjini tüketiyorsun, kafandaki kül tablasına basmadan o sigarayı, çemberin dışına çıkamazsın" dedi.
Allen Carr'ın videolarını izlememi tavsiye etti, kitabı da varmış ama açıp bir kere bile bakmadım. (Okuyanlar faydalı diyorlar dene istersen bi)
Baktım olmuyor, bana ne dedim. Vücudumu güya bebeğe hazırlayacaktım ama yapamıyorum görüyorum...
Doktorlar günlük max 4 dala izin veriyorlar, o kadarını da yapamayacaksam irademe tüküreyim dedim.
Hamile kaldığımı öğrendiğimde, günlük 1 paket içtiğim uzun sigarayı (Nikotin, zifir, karbonmonoksit değerleri en yüksek sigaralardan) günlük 6ya filan düşürdüm. Sonra gittim "One" lardan birini aldım kısa, hani şu 0.1lik değerleri olan, sigaradan bile sayılmayanlar...
Günlük 4e düşürdüm onu da. (Doktorum sigaraya izin veriyordu benim durumum için günlük 4-5 tane)
Çok az bir zaman sonra her sigara yaktığımda, içim kötü olmaya başladı, vicdanen o kadar rahatsız oldum ki Slim.
"Lan karnındaki bebenin anasını seçebilecek hakkı olsaydı, senin gibi bi iradesizi istemezdi be!" dedim oturdum ağladım.
Sonra yarım yarım basmaya başladım tablaya.
Nefesleri saymaya başladım...
günde sadece 6 nefes... 5 nefes...
Ben böyle çırpınırken, bir de densizin biri bir laf söyledi bana.
O kadar koydu ki, zannediyorlarmış ki pöfür pöfür umursamadan içiyorum, ama işte kendin bilirsin ya iç hesaplaşmalarını.
Eşim de içiyor tabi ben hala içiyorum diye.
Belki 2 gün geçmedi Slim, sigarayı yakıp ağzıma götürmemle dünyanın en iğrenç insanı gibi hissetmeye başladım iyice.
Sonra eşime dönüp "Bir daha bu eve o lanet girmeyecek, elinde görmeyeyim!" dedim. "Bıraktın mı" dedi,
"Hayır bırakmadım, uzuuun bir ara verdim, canım isterse içerim!" dedim.
O günden beridir, ağzıma bulaştırmadım Slim, 5 ayı geçiyor, eşim de günde 1 tane içerse içer iş yerinde o kadar.
"Kokusunu almayayım zıkkım ederim" de dedim, geldi mi içtiyse dişin fırçalar hemen.
Ve ben yapabildiysem, şu dünyadaki herkes yapabilir diyorum.
Şöyle düşün sen Annesin çocuğunun sağlığını bile bile riske atıyorsun yazık değil mi ona temiz bir nefes vermiyorsun ki bak benim çocuğum olmaz demissin ve olmuş mucize ama sen iraden yüzünden ona zarar veriyorsun bence bırakabilirsin iste yeterkiKızlar selam.
Aralık ayında bebek düşünmeye başladığımızda sigarayı şak diye bıraktım. Bayağı kolay bıraktım hem de. Kendimden beklemeyeceğim kadar kolay. 2 3 ay hiç içmedim.
Şubatta kimyasal gebelik sonrası akşamları tek ile başladım, zamanla normal düzene döndüm. Fosur fosur içiyordum.
Geçen ki konumu bilenleriniz vardır. Bir çok şeyi "zaten bizim bebemiz olmaz yeaa" diyerek enfes şekilde salladım. Sigara bunlardan biri. Sonracığıma takvimde göreceğiniz üzere, aha hamileyim.
Yalnız bu sefer sigarayı bırakamıyorum. Günde 7 8 taneye düşürebiliyorum sadece. Onda da evde kavga gürültü gırla, eşimin ağzında "ben sana başlama dedim"ler falan. ki o 7 8 taneyi de gizli içiyorum, o 1 tane içtiğim için bu hale geldim sanıyor.
Bu sefer içimde zerre bırakabilecek güç yok. Pişman oluyorum ama o sigaranın süngerini emesim geliyor adeta.
İkinciye bırakmaya çalışmakla alakası var mı bunun? Nasıl bırakacağım?
Çok güzel bir örneksin gerçekten.
Tebrik ederim.
Ama mesela benim kafam o su buharı gibi olanlardan mı içsem diye çalışıyor.
Annemle babam ben okula başlayana kadar yanımda içmediler, dikkatlilerdi. Annem 20 haftalıkken fark etmiş hamile olduğunu, o gün bırakmış. Ben çocukluğumda bile krakeri sigara gibi tutar içerdim. Salem sakızlar vardı. Çıldırırdım onlara. Neden böyle oldum bilmiyorum.
Eş konusuna gelince, bırakamaz o. Ama evde ve arabada içmeyecekmiş. Böyle karar vermiş. Herhalde o da bıraksa birbirimizi keseriz.
Slim bak ben 17 senedir sigara iciyorum kendimi bildim bileli yani. Ilk hamileligimde fazla icmedim ama hic birakamadim tek tuk yinede ictim. Sonuc plesenta previa oldum. Ama risksiz dogum yaptim cok sukur. Ne oldugunu sen arastir previanin. Sebebi direk sigara mi bilinmez ama bence o.Kızlar selam.
Aralık ayında bebek düşünmeye başladığımızda sigarayı şak diye bıraktım. Bayağı kolay bıraktım hem de. Kendimden beklemeyeceğim kadar kolay. 2 3 ay hiç içmedim.
Şubatta kimyasal gebelik sonrası akşamları tek ile başladım, zamanla normal düzene döndüm. Fosur fosur içiyordum.
Geçen ki konumu bilenleriniz vardır. Bir çok şeyi "zaten bizim bebemiz olmaz yeaa" diyerek enfes şekilde salladım. Sigara bunlardan biri. Sonracığıma takvimde göreceğiniz üzere, aha hamileyim.
Yalnız bu sefer sigarayı bırakamıyorum. Günde 7 8 taneye düşürebiliyorum sadece. Onda da evde kavga gürültü gırla, eşimin ağzında "ben sana başlama dedim"ler falan. ki o 7 8 taneyi de gizli içiyorum, o 1 tane içtiğim için bu hale geldim sanıyor.
Bu sefer içimde zerre bırakabilecek güç yok. Pişman oluyorum ama o sigaranın süngerini emesim geliyor adeta.
Kendimde asıl kızdığım şey ne biliyor musunuz?
Şeker düzenim bozuk diye sıfır şeker besleniyorum, tuzu abartmıyorum, kahveyi ağzıma sürmüyorum, çayı sadece açık bir bardak içiyorum o da bazen.
Abur cubur tüketmiyorum. Dondurmayı bile şekersiz diye kendim yapıyorum
Sağlıklı ve yolunda bir gebelik geçirmek için adeta popomdan ter akıtıyorum.
Ama sigara canıma okuyor.
Onu da halletmem lazım.
Bu kadar çabalarken o dev engel bana.
Benim de öyle oldu ilkinde çok kolay bıraktım üç dört yıl içmedim. Şimdi hamileyim yine arada kaçırıyorum hele paket varsa elimde hiç tutamıyorum kendimi çok kötü hissediyorum kendimiKızlar selam.
canım eşinde bi alem ha...hem içme diyor sana ,hem de sana sigarayı yak ver diyor bi de yanında içecek... onunda seninde bırakmanız lazım... onun senin yanında içtiği de bebişe zarar... bence direkt paketi parçala at... bi de 21 gün boyunca fesleğen çiğne aç karnına... zaten yutmak mecburiyetinde değilsin...çiğnedikten sonra ağzından at... kararlı olursan bırakırsın emin ol...Bu testleri telefonda yaptılar bana.
Arayacaklarmış 3 hafta motive ve kontrol amaçlı.
Bayağı kayıt falan açıldı.
Sigara isteği geldiğinde de üçğnden birini çiğneyebilirsin dediler.
Ben gün içinde kendimi oyalarsam aramayabiliyorum sigara. Dün sadece yarım içtim 6 saat dışarıdayken, onu da unutup içtim. Eşim araba kullanırken çakmağı takıldı sigarayı yak ver bana dedi, gayriihtiyarı vermeyi unuttum.
Bırakmam lazım ya. Cidden. Sigara diye uyandım ben sabah uykudan...
Eşimle de konuştum, evde balkonda bile içmeyecek akşamları eve gelince küllükleri falan kaldıracak ben görmeyeyim diye.
Yapabilirmişim hissi geldi.
Bildiğim kadarıyla arkadai hamile değil henüz.
Bence hamile kaldığını öğrenir öğrenmez bırakırsın. Bebek çalışmalarına başladığın anda bırakmanın sebebi de bu, anne olmak istediğin için her şeyden fedakarlık yapabildin. Kimyasal gebelik sonrası stres ve ümit kaybı ile tekrar başlaman ve bırakamaman normal.
Ben de hamile kaldığımı öğrendiğim gibi bıraktım. Şu anda hiçbir ihtiyacım olmuyor aklıma bile gelmiyor çünkü annelik güdüsü ile hareket ediyorum. Emzirmeyi bitirene kadar da asla tekrar başlamam, inşallah da bir ömür boyu böyle gider.
En azından azaltmaya çalışarak kendini hazırla. Mesela sigara içtiğin kafelere gitme, açık alanda fazla oturma. Stresli olduğun zamanlarda zorla kendini bu sefer içmicem diye. Beyninin sigara ile bağdaştırdığı aktiviteleri azaltmaya çalış. Yemek yedikten sonra içme, çok canın isterse birkaç saat sonra iç. En azından bu çekilde hazırlanırsan hamile kaldığında hiç sorun yaşamazsın.
Ayyy. Kaçırmışım...Hamile kendisi.
Kolaylıklar diliyorum, inşallah birakirsiniz.171i aradım.
Aşırı motive olmuş durumdayım.
Telefondaki kişinin bilgisi yokmuş doktora sorun dedi.
Karanfil, fesleğen, tarçın çiğnemenin olumSuz bir etkisi var mı gebelik için? Bitki çayı içmeyin dedi de onu ben de bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?