Sigara konusu

Sigara içilen tarafa geçince ailesinin haberi mi olacak? Olmayacaksa yurt yönetimini içip içmediği alakadar etmez o tarafa geçmesini rica edebilirsiniz.
Bizim yurtta bahçe dışında odada sigara içmek yasaktı..
tek kişilik oda ücretleri 2-2500 liradan başlıyor aylık. sigarayı odalarda yasaklasalar müşteri kaybederiz diye korkuyorlar muhtemelen.

tek kişilik oda ücretleri 2-2500 liradan başlıyor aylık. sigarayı odalarda yasaklasalar müşteri kaybederiz diye korkuyorlar muhtemelen.
Yurt bulamıyoruz diyen bir sürü öğrenci var ara dönem de bile bulurlar öğrenci.
Özel tüzel fark etmeksizin disiplin yönetmeliklerinde oda da sigara içmek yasak sonuçta. Şikayet edilirse uyarı ve disiplin cezaları alabilir.

İyi günler, ben bu sene ortasında ortak küçük bir kullanım alanı olan tek kişilik oda tutmuştum, diğer tarafında yine tek kişilik bir oda var. Yurt müdürü özellikle yanımdaki kızın sigara içmediğini ve sessiz olduğunu söylemişti. Bir geldim ortak alan sigara kokuyor :) kız ailesinin yanında soyleyemedi herhalde ve durum şu. Benim çamaşır serecek sadece o ortak alanım var, orası havalanmıyor ve kız kapıyı çok az açık bırakınca bile o koku o alana geliyor ve üstelik odada olmayınca pencereyi de açık bırakmıyor öyle olsa kapıyı açıp havalandırırım. Ben çamaşırlarımın sigara kokmasını istemiyorum, sizce nasıl bir çözüm bulmalıyım? Kıza kapıyı kapatır mısın koku geliyor dedim, kapalı ki yanlardan sızıyordur dedi, hafif açık olsa bile ciddi koku geliyor halbuki.
Kapıların altına rüzgarlık çekin hava geçirmiyor onlar bi nebze engeller

Ya alerjim olduğu için odada kurutamıyorum, bir de ben sigara icmedigini sandığım için bu odayı tuttum, gelir gelmez böyle bir sorunla karşılaştım. Bir de sigara içiyorsa bence kapıyı tam kapatmalı, o koku kapıyı biraz açınca ortak alanı dolduruyor birkaç gün. Kendisi de ortada kurutuyor ayrıca.
Koku kapının altından da gelebilir, kapı deliğinden bile gelebilir içmeyene her tür kokar zaten. Ortak alanda içmediği için bir şey yapamazsınız. Ortak alanda çamaşır asmandan da başkası rahatsız olabilir, ortak yerde neden birilerinin eşyasını göreyim? Ya da o çamasır kokusu başkasını da rahatsız edebilir. Bence zaten ilk başta senin onları ya kurutucu bulup kurutman ya da odanda asman lazım. Odadan çıkarken aç camı as , ilk yoğun koku orda çıkıyor zaten. Deterjan kullanımı da azaltırsan ve organik deterjanlar kullanırsan koku problemi de yaşamazsın zaten. O kızın da parasıyla kaldığı yer sonuçta.

Yurt bulamıyoruz diyen bir sürü öğrenci var ara dönem de bile bulurlar öğrenci.
Özel tüzel fark etmeksizin disiplin yönetmeliklerinde oda da sigara içmek yasak sonuçta. Şikayet edilirse uyarı ve disiplin cezaları alabilir.
yasak da kim ne kadar uyuyor ki? mantıken düşününce, eğer odalarda balkon yoksa odada sigara içmeyi yasaklamak saçma bir uygulama. odayı o öğrenci kimseyle ortak kullanmadığı için özel alana ve özel hayata müdahaleye giriyor bu. odalarda sigara içilmez, cezası var diye yazı asarsın o ayrı ama uygulamada kim ne kadar uyuyor? kağıt üzerinde yasak, cezayı da kağıt üzerinde keserler. kapalı alanlarda sigara içmek uzun yıllardır yasak olmasına rağmen 2019'da türkiye, dünyada en fazla sigara içilen 2. ülke olmuş mesela. yasakçı zihniyetin pratikte uygulanabilirliği olmadığı için daha farklı çözümler geliştirmek gerekir.

-odalarda balkon olması (bina yapısıyla alakalı tabii)
-odalarda havalandırma cihazının olması (taktırılabilir, yaptırılabilir)
-kat kat sigara durumuna göre ayırmak gibi (örneğin 2. kattaki odada sigara içmeyenler kalsın, 3. kattaki odalar sigara içenlerin olsun)

ki bu konudaki kızda anladığım kadarıyla sigara içenlerle sigara içmeyenleri birbirine yakın denk getirmiyorlar, müdür de o yüzden konu sahibine "yan odandaki kız sigara içmiyor" demiş anladığım kadarıyla. yani o kız aslında sigara içmediğini söylediği için sigara içilmeyen odaya verilmiş ama şu an içiyormuş. en başından sigara içtiğini söyleseydi ona göre bir odaya verilecekti muhtemelen.

bu arada ben sigarayı desteklemiyorum yanlış anlaşılmasın, herkesin bildiği gibi gerçek hayattaki durumu ve uygulanabilecek çözümleri söylüyorum.

Koku kapının altından da gelebilir, kapı deliğinden bile gelebilir içmeyene her tür kokar zaten. Ortak alanda içmediği için bir şey yapamazsınız. Ortak alanda çamaşır asmandan da başkası rahatsız olabilir, ortak yerde neden birilerinin eşyasını göreyim? Ya da o çamasır kokusu başkasını da rahatsız edebilir. Bence zaten ilk başta senin onları ya kurutucu bulup kurutman ya da odanda asman lazım. Odadan çıkarken aç camı as , ilk yoğun koku orda çıkıyor zaten. Deterjan kullanımı da azaltırsan ve organik deterjanlar kullanırsan koku problemi de yaşamazsın zaten. O kızın da parasıyla kaldığı yer sonuçta.
Kız kendisi ortak alana asıyor zaten, ona da laf etmez artık. Bana da sormadı zaten asarken. Kurutucu yok maalesef, sigara içiyorsunuz muhtemelen, sırf bu yüzden bu kadar sinirlenmenize gerek yok. Sorunu ben yaşıyorum, siz yaşamıyorsunuz, kızın haberi dahi yok, bir kere konuştum ama pek ciddiye almadı sanırım.

Son düzenleme:
Kapıların altına rüzgarlık çekin hava geçirmiyor onlar bi nebze engeller
Onu taktım, sorun şu kapıyı tam kapatmıyor. Şimdi geldi yine kapıyı kapatmadan çekmiş,yani 4 5 santim açıktı kapı,ben kapattım. Geçende kıza dedim, kapalı zaten diyor. Unutuyor herhalde ama neredeyse günde 4 5 kez arkasından kapı kapatıyorum. Tam kapatsa aradan o kadar gelmiyor.

yasak da kim ne kadar uyuyor ki? mantıken düşününce, eğer odalarda balkon yoksa odada sigara içmeyi yasaklamak saçma bir uygulama. odayı o öğrenci kimseyle ortak kullanmadığı için özel alana ve özel hayata müdahaleye giriyor bu. odalarda sigara içilmez, cezası var diye yazı asarsın o ayrı ama uygulamada kim ne kadar uyuyor? kağıt üzerinde yasak, cezayı da kağıt üzerinde keserler. kapalı alanlarda sigara içmek uzun yıllardır yasak olmasına rağmen 2019'da türkiye, dünyada en fazla sigara içilen 2. ülke olmuş mesela. yasakçı zihniyetin pratikte uygulanabilirliği olmadığı için daha farklı çözümler geliştirmek gerekir.

-odalarda balkon olması (bina yapısıyla alakalı tabii)
-odalarda havalandırma cihazının olması (taktırılabilir, yaptırılabilir)
-kat kat sigara durumuna göre ayırmak gibi (örneğin 2. kattaki odada sigara içmeyenler kalsın, 3. kattaki odalar sigara içenlerin olsun)

ki bu konudaki kızda anladığım kadarıyla sigara içenlerle sigara içmeyenleri birbirine yakın denk getirmiyorlar, müdür de o yüzden konu sahibine "yan odandaki kız sigara içmiyor" demiş anladığım kadarıyla. yani o kız aslında sigara içmediğini söylediği için sigara içilmeyen odaya verilmiş ama şu an içiyormuş. en başından sigara içtiğini söyleseydi ona göre bir odaya verilecekti muhtemelen.

bu arada ben sigarayı desteklemiyorum yanlış anlaşılmasın, herkesin bildiği gibi gerçek hayattaki durumu ve uygulanabilecek çözümleri söylüyorum.
Yasak konusunu önemsemiyor görünüyor olabilirler ama sorun benim sağlığım deyip yasalarla korunmuş hakkıma umursamaz davranamaz yönetim de ☺️

Haa çok zorlarlarsa bu durumu yeşil dedektör uygulamasını denesin bakalım çalışıyor mu saha ekibi 😂

Bizim yurtta da balkon yoktu yangın merdiveninde içiyorduk teee o zamanlar 😅 ama odada içmiyorduk.

Çalışma odası, yemekhane ve oda içilmemesi gereken yerler.. Erinmesin bir zahmet o mereti kullanıyorsa insin bahçede içsin.

Yasak konusunu önemsemiyor görünüyor olabilirler ama sorun benim sağlığım deyip yasalarla korunmuş hakkıma umursamaz davranamaz yönetim de ☺️

Haa çok zorlarlarsa bu durumu yeşil dedektör uygulamasını denesin bakalım çalışıyor mu saha ekibi 😂

Bizim yurtta da balkon yoktu yangın merdiveninde içiyorduk teee o zamanlar 😅 ama odada içmiyorduk.

Çalışma odası, yemekhane ve oda içilmemesi gereken yerler.. Erinmesin bir zahmet o mereti kullanıyorsa insin bahçede içsin.
valla odasını kimseyle paylaşmıyorsa odasında içebilir, kimse de karışamaz.
istediği kadar çalışsınlar hatta para cezası kessinler, öder geçer kardeşim, sigara yüzünden özel yurttan atılan görmedim ben şimdiye kadar. gücü yetiyorsa atsın.

valla odasını kimseyle paylaşmıyorsa odasında içebilir, kimse de karışamaz.
istediği kadar çalışsınlar hatta para cezası kessinler, öder geçer kardeşim, sigara yüzünden özel yurttan atılan görmedim ben şimdiye kadar. gücü yetiyorsa atsın.
Atılmayabilir kuzum ama uyarı alır bol bol.. İçmeyen de yurdun müşterisi ve o odayı ondan sonra gelecekler de kullanacak.
Şahısının mülkü değil sonuçta. Bırakmış biri olarak diyorum ben de tahammül edemiyorum artık kabul etmezdim ve hakkımı sonuna kadar arardım.

Atılmayabilir kuzum ama uyarı alır bol bol.. İçmeyen de yurdun müşterisi ve o odayı ondan sonra gelecekler de kullanacak.
Şahısının mülkü değil sonuçta. Bırakmış biri olarak diyorum ben de tahammül edemiyorum artık kabul etmezdim ve hakkımı sonuna kadar arardım.
zaten konu sahibinin anlattığına göre, içilen odalarla içilmeyen odalar diye bir ayrım varmış. yurt aslında böyle bir çözüm bulmuş buna. bu durumda konu sahibinin yan odadaki kızı, "sigara içilmeyen odada sigara içtiği" gerekçesiyle yönetime şikayet edebilir. tabii konu sahibinin sese karşı da bi hassasiyeti var, yan odaya sigara içmeyen ama gürültü yapan biri de gelebilir. düşünüp taşınıp hareket etmesi lazım, kıza kapısını açık bırakmamasını söylemiş ama kız unutuyormuş. allah yardımcısı olsun yurt hayatı zor, neler neler gördük kimlerle kimlerle uğraştık :KK53:

Back
X