Sigara Kullananlar ve Tüp Bebek

kızlar ben kesinlikle artık bırakmayı düşünüyorum yarın, çünkü bugün transferim yapılamadı ve doktor sigara kesinlikle yasak dedi, yumurtaları acayip etkilediğini söyledi, eşim de bırakacak, çünkü o da çok etkileniyormuş sigaradan, benim embriyo 3. kalite olduğu için transfer yarım kaldı, olamadı maalesef, çok çok çok üzgünüm ama yarından itibaren içmemeye kararlıyım, 3 ay sonra tekrar deneyeceğiz, o zamana kadar sigara içmeyeceğiiiiiiiiiim, siz de içmeyin, hiçbirimiz içmeyelim

kızlar sadece bebişleri düşünün o zaman çok kolay oluyor bende ilk denememde tedaviye başlamadan bırakmıştım.ne yazıkki nagatif oldu sonucum.buna rağmen hala da içmiyorum çünkü bebişlerime bunu yapmaya hakkım yok diye düşünüyorum.sizde bunu düşünün öncelik bebişlerin dimi?

kızlar bende kararlıyım bugün son sigaramı içtim bıraktım artık tövbe yarabbim yardımcı olsun

selam dervişcim sen ankarada nerde yaptırdın tüp bebeğini bende ankaraya geleceğim ankalife da yaptırcam tüp bebeği çok güzel biyer sen memnunmusun merkezinden ilaçların ne kadar tuttu kaç lira ödediniz merak ediyorum benim ilaçlarım tahmıinen 2600 lira dedi ama daha azda olur daha çokda dedi çok heyecanlıyım zormu tedavi ilk defa yaptırcamda nolur maruz gör beni merak ediyorum cevabını yazarsan sevinirim canım öpüyorum iyi şanslar sana dualarım seninle olacak

slm canım sanırım izmir desin ve tedaviye başlayacaksın neden ankarada tedavi olmayı düşünüyorsun? izmir de çok iyi dr. ve merkezler var üstelik daha uygun bir rakama tedavini başarıyla sonuçlandırabilirsin. üstelik sadece ilaç parası için 2.600 çok yüksek bi mebla bence. sorununuz nedir ?

canım inan çok ama çok üzüldüm sen bize transferden sonraki bekleme döneminde inanılmaz moral ve destek oldun şimdi sıra sende arkadaşım topla kendini herşey güzel olacak inşallah

slm arkadaslar 14 senedir içiyordum günde 1 paket tüpbebek için tedaviye başladık hala içiyordum.sigaranın düşük yapma olasılıgı cok yüksek ve eger düşük yaparsam bunu sigaraya baglayacak ve asla affetmeyecektim kendimi şimdi en azından bıraktım diyebilirim bugün 3 gün oldu sigarayı tamamen bıraktım cuma günüde yumurtalarım toplanıyor ve sanırım p.teside transfer olacak bana dua edin kızlar Allah herkese nasip etsin anne olmayı

canım benim sorunum fsh çok yüksek menepozo girmek üzeremişim yaşım 40 şans oranı çok düşük ben ankarada ankalife tüp bebek merkezinde bedava tüp bebek kazandım sadece ilaç parası vercez canım bizim maddi güsümüz yok ilaç parasını zor denkleştirdik hastane parasını veremezdik yoksa bende çoktan tedaviye başlardık izmirde ama yok malesef sen yaptırdınmı tüp bebek ne kadar ilaç kullandın kaç para tuttu ilaçların ben bilmediğim için soruyorum canım şimdiden teşekkürler

canım inan çok ama çok üzüldüm sen bize transferden sonraki bekleme döneminde inanılmaz moral ve destek oldun şimdi sıra sende arkadaşım topla kendini herşey güzel olacak inşallah

canım iyi dileklerin için çok sağol, kendimi şu 2 günde bayağı toparladım, bu 3 ay sağlıklı yaşamaya karar verdim ve tabii sonrasında da, böylesi belki de daha iyi oldu, sağlıksızdık çünkü sigara yüzünden özellikle, şimdi kendimizi toplayıp hazırlanma zamanı.. aslında hem maddi hem manevi 3 ay ara bizim için iyi olacak, spora başladım hem, hem de sigarayı bırakıp diyete başladım, hepsini aynı anda başarmak biraz zor olacak ama kararlıyım...:1closedeyes: sen nasılsın?

sevicim, biz ankarada anatoliada yaptırdık, ilaçlar 1000 tuttu, ama rapor çıkmıştı, raporla beraber 1000, raporsuz da 2000di. şimdiden tedavin hayırlı olsun, inşallah hepimiz bu yıl hamile olacağız.. bol şans..

tia maria sana da bol şans, şimdiden hayırlı olsun, transferini oldun mu buarada?

anladım canım niçin ankaraya gittiğini inşallah hayırlı haberler alırsın ve Rabbim yüzünü güldürür. canım ben izmir de Prof.Dr.Erol Tavmergen hoca da Şifa Hastanesi Bornova da yartırdım ilk denemede oldu Allah ıma şükür şuan 12 haflalık olduk canım. benim ilaç trasnfer tüm tahliller ve dr. ücreti falan yaklaşık olarak 4.500 tuttu canım.dr. beye 750 tl, ilaçlara yaklaşık olarak 1000 tl hastaneye trasnfer için 2.400 tl ödedik hepsi bu canım ama ben Erol beyden son derece memnunum gidecek durumun olsaydı kendisini tavsiye derdim.hakkında hayırlısı canım güzel haberlerini bekliyorum Rabbim yardımcın olsun inşallahhh

kızlar yaaaa, ben bu sigarayı bırakamıyoruuuuuum, 2. denemeye kadar içmeyeceğim ama arada canım çok istiyordu, son 3 gündür yine içiyorum.. nasıl kurtulacağız?

derviş merhaba tekrar,
sen 2. denmeyi ne zaman yapıcaksın . bu arada benim transferim oldu . bekleyişdeyim . bu arada sigara konusuna gelince iğneler süresince günde 1 yada 2 tane içtim . sonra yumurta toplama günü itibariyle ağzıma sürmedim . küçücük embriyoma kıyamıyorum . canım çok isitiyo ama hemen aklıma karnımda ki miniğim gelio . sende böle düşün kendinden çok onun sağlığı için . inan sigarayı bırakmada bu kadar etkili olan başka bir yöntem yok . kendine iyi bak

burcunn hayırlı haberlerini bekliyorum canım, hayırlısıyla ve sağlıkla mutlu haberlerini verirsin umarım, benim haziran sonu 2. deneme..

ya ben bırakamadımmm gene başladımmmmmmm

O kadar sikinti cekiyorsunuz, maddi-manevi yipraniyorsunuz bebek sahibi olabilmek icin. peki tup bebegin basarili olma ihtimalini kendi elinizle neden dusuruyorsunuz? sigara icmek, tedavi suresinde kendinize yapabileceginiz en buyuk kotuluk. Bebeginizin ileriki evini kirletip zehirliyor olusunuz da cabasi.

Kendinizi ve cabalarinizin bosa gitme ihtimalini dusunmuyorsaniz bebeginizi dusunun ve sigara icmeyin!

asagidaki yazi alintidir

Sigara bağımlısı kadınların tüp bebek sahibi olma hayallerine ulaşma ihtimalinin sigara içmeyenlere göre en az 2 kat daha düşük olduğu bildirildi.

IQS Sigara Bırakma Merkezi'nin Adana'daki tüp bebek merkezleri ile yaptığı ortak çalışmaların sonucunda, sigara bağımlısı kadınların tüp bebek yönteminde risk altında olduğu ortaya çıktı. Buna göre, sigaranın yumurtalık kalitesini düşürmesi, yumurta verimi ve üreme performansını etkilemesi nedeniyle, gebe kalmak isteyen kadınlarda, sigara içenlerin içmeyenlere göre yaklaşık 2 kat daha fazla tedavi görmek durumunda oldukları belirtildi.

Sigara bağımlısı kadınların, sigara içtikleri sürece bebek sahibi olma hayallerine ulaşama ihtimalinin çok zor olduğunu belirten uzmanlar, sigara içen kadınlarda düşük, dış gebelik, erken doğum, düşük, ağırlıklı bebek doğurma ya da bebeğin kaybedilmesi gibi ciddi risklerin içmeyenlere göre oldukça fazla olduğu kaydetti.

Sigara içen bir kadının hamile kalma şansının daha düşük olduğuna, kısırlığın yüzde 13'ünün ise sigara içimiyle bağlantılı olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, şunları kaydetti:

"Sigara içimi menopoza girme zamanını 1 ile 4 yıl hızlandırabiliyor. Bazı anne adayları hamilelik döneminde sigaradan uzak kalıp doğum sonrasında tekrar kullanmaya devam ederek çocuklarını yine riske attıklarını ya bilmemekte ya da görmezden gelmektedirler. Oysa sigara içilen evlerde büyüyen çocuklar, erişkin yaşa geldiklerinde kalp damar hastalıkları, astım, bronşit ve diğer solunum sistemi enfeksiyonlarına daha sık yakalanıyorlar. Ayrıca eğitim süresinde diğer çocuklara oranla öğrenme güçlüğü çekiyorlar."

canım bende iyi içiciyim her transferden önce bırakırım olumsuz sonuç alınca tekrar başlarım ki bu bana göre bir zayıflık sigara içmem çünkü ilaçların etkisini yarı yarıya azaltıyor.gerçekten anne olamk istiyor muyum acaba diye düşünüyorum ve cavabım kesinlikle evettttttttttttttttttttt olduğuna göre bırakmam şarttı bıraktım.son paketimi hala saklıyorum bir gün anne olurda bebeğim büyürse onun için yaptığım ilk ve en iyi şeyin bu olduğunu söylicem ve paketi göstericem ona.UMARIM BU YOLDA EMEK VEREN TÜM ANNE ADAYLARI kendileri ve yavruları için SİGARAYA HAYIR DERLER.

a.s. Merhaba arkadaşlar, ben de şu zıkkımı bırakamayanlardanım. Ancak ilk tedavimde ara vermeyi başardım. Bunu hayatımın geneline yaymayı çok istiyorum. Umarım omuz omuza bu savaşı kazanırız. kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…