Sigara Kullananlar ve Tüp Bebek

shoksheker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
507
6
96
İstanbul
Dün yumurtalarım toplandı arkadaşlar bize verilen belgede alkol ve sigara içilmemesi önerilir diye bir ibare var. Çok şükür alkol zaten kullanmıyorum ama sigara içmemek için kendimi zor tutuyorum sizler bu süreçte neler yaptınız sigara içme isteğinizi nasıl yendiniz? Paylaşırsanız sevinirim...

tüp bebek değilde aşılamam yapıldığı zaman bırakmıştım siğarayı...ama aşılamadan iki hafta önce bırakmıştım...kendimi zoraki tuta tuta bıraktım içmedim,hep bebek için içme diye kendimi hep avuttum,bir ay kadar içmedim tutmayıncada yine başladım...
umarım seninki tutar canım...a.s.

doğacak bebeğini zehirlediğini düşün tatlım onu havasız bıraktığını düşün olabileceklerii..inşş içmezsin ve bırakırsın inşş..

canım öncelikle hayırlısı olsun inşallah Rabbim gönlüne göre versin ve emeklerini boşa çıkartmasın inşallah. ben de mikroenjeksiyon yöntemi ile ilk denemede hamile kaldım 7 haflık olduk Rabbime şükür. canım ben 15-16 yıldır sıgara kullanıyorum daha önce 4 kez aşılama yaptırdık bu süre içinde hiç bi degişiklik olmadan sıgaramı içtim ama dr. sıgaranın bebek için çok büyük düşman oldugunu ve bırakmam gerektigini söylemişti ama ben bırakmamıştım tabii aşılamalar başarısızdı bu arada benim eşimde içiyor sıgara ama mikroenjeksiyon a başladıgımızda dr.um kesinlik bırakacaksınız dedi tedaviye başlamadan önce eşimde bende bıraktık içmedik öyle başladık tedaviye ama dr.um bırakın sıgara içmeyi sıgara içilen yerde bile durmak yasak dedi bende her yasağa uydum. bi bebğimin olması anne olmak benim için herşeyden daha önemliydi sıgarayı bir günde bıraktık ve Rabbime binlerce kere şükürler olsunki muradımızı verdi.bence sende içme canım geç kalmış sayılmazsın keşke dada önce önce bıraksaydın ama önemli degil.Rabbim yardımcın olsun inşallah iyi haberler alırsın

ben sureklı kendıme sıgara ıcersen asla anne olamayacaksın dıyordum. Bırde bu beyaz cıbıklara baglı yasamak ne kadar acızlık sıyordum. Vede tedavıye baslar baslamaz bıraktım sonra tuttu ama 6 haftalık dustu. Bırde sıgara ıcseydım kendımı hıc affetmez sureklı suclardım. Sıgara ıcmek bır annenın bebegıne yapacagı en buyuk kotulu. Bır anne bunu nasıl yapar yavrusuna anlamıyorum.

çok teşekkür ederim arkadaşım evet inşallah geç kalmış sayılmam ya çok önemli çünkü

çok teşekkür ederim arkadaşım evet inşallah geç kalmış sayılmam ya çok önemli çünkü

canım Rabbim inşallah isteyen herkeze ana baba olmayı nasip etsin tedaviye başlayan tüm arkadaşlar inşallah iyi sonuçlar alırlar bebek bekleyenlerse hayırlısı ile bebeklerini kucaklarına alırlar inşallahh. canım unutma herşey bebeğimiz için maddi manevi herşeyimizi veriyoruz onlar için sıgara nedir ki hem sağlığımız hem kesemiz hem bebişimiz için o pis dumanın emeklerimizi boşa çıkartmasına ve anne olma hakkımızı elimizden almasına izin veremeyiz degil mi ? güzel heberlerini bekliyorum canım dularım sizlerle Rabbim gönlünüze göre versin inşallahhhhhhhhh

amin canım amin inşallah rabbim yüzümüzü güldürür bu sefer

bu süreç gerçekten stresli bi süreç rabbim hepimizin yardımcısı olsun sende sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah

mrb.arkadaşlar bendede aynısorun var sigara malesef içiyorum 2003 den beri cuma günü yumurtalarım kısmetse toplancak bırakmam lazm dediğiniz gibi bebişi düşünüp içmemiz lazım..

mrb.arkadaşlar bendede aynısorun var sigara malesef içiyorum 2003 den beri cuma günü yumurtalarım kısmetse toplancak bırakmam lazm dediğiniz gibi bebişi düşünüp içmemiz lazım..

tülaycım valla şuan diyorumki keşke iğnelere başlayınca bıraksaydım nolur bugünden itibaren ikimizde tamamen bırakalım sigara içersek tutmıycak diye düşünelim ve vazgeçelim bu illetten

tülaycım valla şuan diyorumki keşke iğnelere başlayınca bıraksaydım nolur bugünden itibaren ikimizde tamamen bırakalım sigara içersek tutmıycak diye düşünelim ve vazgeçelim bu illetten

Doğru söylüyorsun canım bırakmamız lazım gerçekden tamam bugunden itibaren içmiyelim sonkez içip bırakalım canım beynımızde bıtırırsek içmicez diye basarılı oluruz sanırım.Senın transfer nezaman oluyo kısmetse kaç embriyo yerleştirilcek ve nerde yaptırıyosun canım Allah herkesin gönlüne göre versin..

sağol canım Allah razı olsun amin inşallah.inşallah en kısa zamanda sizlerde yaşayın bu duyguyu. Rabbim yanınızda ve yardımcınız olsun stres yapmak yok rahat olun olacagına inanın önce ve bol bol dua edin aklınıza geldikçe selavat çekin. siz isteyin Yaradan verir merak etmeyin

evet canım haklısın

transfer 2-3 gün içinde olur heralde canım daha belli değil memorial da tedavi oluyorum 2 embriyo konulcak inşallah 15 yumurtam toplandı şuan 8 tanesi döllenmiş

ah canım ahhh :))) son kez içip bırakalım diye bişey yok inan bana bırakcam dedigin dakikada bırak yoksa sonlar ve yarınlar bitmiyor...

allah razı olsun arkadaşım

evet canım haklısın

transfer 2-3 gün içinde olur heralde canım daha belli değil memorial da tedavi oluyorum 2 embriyo konulcak inşallah 15 yumurtam toplandı şuan 8 tanesi döllenmiş

hayırlısı olsun canım 8 embriyo çok iyi bence hayırlısıyla bebişine kavusursun işallah enkısa zamanda canım Allah kımsenıın emeklerını karşılıksız bırakmasın.
Emsal35 haklısın cnm.bitirdim diyip kesip atmak lazım olayı..

benim eşimin teyzesinin kızıda tüp bebek denediler yaklaşık 9 ay önce ama sigarayı bırakamadı sadece azaltmıştı eşide kendiside çok fazla derecede triyakiler yok efendim eşi yarısını içiyomuş o da yarısını bu şekilde azaltmışlar falan ama bebek tutmadı ondan sonra daha da beter içiyolar şimdi bu sigara kadar zararlı bir şey yok lütfen bebekleriniz için içmeyin lütfen bize verilen bu kutsallığı lekelemiyelim bebekler anne kokusu duysun sigara izmarit kokusu değil

Ben transferim gerçekleşene kadar günde bir paket içmeye devam ettim. Transferden sonra ise dayanamadım yine günde 2-3 tane kaçırıyordum. Sonra sonucu aldıktan sonra baktımki bebeğim artık benimle ve ona zarar vermeye hakkım yoktu. Paketi öylece kırıp attım. Son oldu. Zor oluyor ve oldu evet ama isteyince oluyormuş en azından bunu anladım. O masum meleklerimize zarar vermeye hakkımız yok.Bir seferde atın ancak o şekilde oluyor. Azaltıyım dediğinizde bir iki üç kaçıyor ipin ucu. Allah kolaylık versin şimdiden.

haklısın arkadaşım sende sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…